elontieto.com

Minun parhaani on aavistus ja mielikuvitus - Eino Leino

Niin ylhäällä kuin alhalla, niin pienessä kuin suuressa, niin sisällä kuin ulkona.

Väen viisausperinne on elpymässä. Ilmarinen, Väinämöinen ja Pohjolan Emäntä ovat palamaassa Tietoisuuteemme. Kaipaamme kovin jo kauan sitten kadotettuja voimasanojamme, sekä yhteyttä juuriimme, esivanhempiimme ja Metsän väkeen. Traditiomme ytimessä on uskontotutkijoita jo kauan askarruttanut käsite väestä. Voiko intialainen viisausperinne ja terveysfilosofia ayurveda, astrologia, myyttitutkimus tai salatieteet auttaa meitä ymmärtämään mitä on yhdeksän väen symboliikka?

Oppi luonnon tasapainosta, luonnonelementistä ja väen filosofiasta ovat suomalaisten tietäjien kuvauksia elämän perustotuuksista, jotka ilmenevät spiraalimaisesti eri tasoilla, mikro- ja makrokosmoksessa.

Elontieto on taiteellinen, monistinen, uuspakanallinen, shamanistinen ja terveysopillinen näkökulma itämerensuomalaiseen viisausperinteeseen.

Elontiedon tärkein päämäärä on suomalaisen kulttuurin terveen kansallishengen kehittäminen, viisausperinteen elvyttäminen, sekä luonnon suojeleminen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle Elontiedon pariin, etsimään juuri sinun omaa täyttä potentiaaliasi! Tule mukaan Elontieto facebook- ryhmään.

Lue lisää:

- ayurveda -
- muinaissuomalaiset -
- viikinkiaika -

 Fermentoitu ashwagandha

Living Nutrition Ashwagandha Alive


Miksi käyttää hapattamista ashwagandhan valmistuksessa?


Tavanomaisesti ravintolisien valmistuksessa käytettyjen liuottimien sijaan kefiiri-kombucha-fermentaatio muuttaa yrtit eläviksi ekosysteemeiksi, jotka sisältävät runsaasti bioaktivoituja ravintoaineita, entsyymejä ja probiootteja, jotka ravitsevat monipuolisesti aineenvaihduntaa, soluviestintää, antioksidanttisuojausta ja detoksifikaatiota.

Ashwagandha kasvaa luonnostaan subtrooppisilla alueilla Intiassa, Pakistanissa, Sri Lankassa ja joissakin osissa Afrikkaa. Erityisesti Intiassa sillä on pitkä käyttöhistoria yleisvahvistavana ja ikärappeumaa hidastavana yrttinä. Ashwagandha sisältää steroidityyppisiä triterpeenejä, sekä kivennäisaineista rautaa. Ashwagandhan fermentoitua muotoa on käytetty Intiassa mm. hermoston uupumiseen, yleiseen heikkouteen, hermostuneisuuteen, unettomuuteen, heikentyneeseen muistiin ja tunnemaailman epätasapainoon. Jotkut Ashwagandhan ainesosat muistuttavat rakenteeltaan ja vaikutuksiltaan ihmisen tuottamia hormoneja, ja osa sen sisältämistä ainesosista hillitsee tulehdusta. Living Nutrition Ashwagandha Alive sisältää myös inkivääriä, jota on käytetty kasvilääkintäperinteessä imeytymisen tehostajana. Tuote soveltuu erityisesti hermostuneisuuteen, uupumukseen ja unettomuuteen.


Tuotteen sisältö, 1 kaps:

  • Fermentoitu luomu ashwagandha (Withania somnifera) 140 mg

  • Luomu ashwagandha (Withania somnifera) 140 mg

  • Luomu inkivääri (Zingiber officinale) 120 mg


Tuotteen ominaisuudet:

Ashwagandha on rauhoittava ja vahvistava adaptogeeni, joka tukee fyysistä suorituskykyä ja suojaa stressin haitallisilta vaikutuksilta. Se tukee kognitiivisia toimintoja, kuten muistamista, oppimista, keskittymistä ja jaksamista. Ashwagandha myös ylläpitää tervettä mielialaa ja lievittää masennusta. Tuote toimii antioksidanttina ja säätelee immuunipuolustuksen toimintaa.


Käytön aiheet:

Stressi, keskittymisvaikeudet, unettomuus, heikentynyt fyysinen tai kongnitiivinen suorituskyky.


Annostus:

1-2 kapselia päivässä vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa.Ashwaganda, Withania somnifera

Ashwagandha tunnetaan erityisesti Intiassa käytettynä yrttinä, ja sitä pidetään parhaiten tutkittuna adaptogeenina. Ashwagandha sisältää ainakin 140 erilaista withanolidia, flavonoideja, saponiineja, sitoindosideja, rautaa, koliinia, kylkosideja, triterpeenejä, fytosteroleja, kivennäisaineita ja eteerisiä öljyjä, jotka yhdessä säätelevät monia fysiologisia, stressiin ja immuniteettiin liittyviä prosesseja, ja ylläpitävät biokemiallista tasapainotilaa. Perinteisesti ashwagandha on yleisvahvistava ja vitaliteettia lisäävä, sekä mieltä rauhoittava yrtti.


Pakanalliset ja uuspakanalliset maailmankatsomukset eivät ole kirjauskontoja - dogmaattisia oppijärjestelmiä, eikä suomalaiseen perinteeseen ole olemassa oikea- ja vääräoppisuutta. Elontieto on tulkinta suomalaisesta folkloristiikasta, mytologiasta, uskonnosta, suomen kielestä, Suomen historiasta sekä intialaisesta lääketieteestä ja astrologiasta.