elontieto.com

Minun parhaani on aavistus ja mielikuvitus - Eino Leino

Niin ylhäällä kuin alhalla, niin pienessä kuin suuressa, niin sisällä kuin ulkona.

Väen viisausperinne on elpymässä. Ilmarinen, Väinämöinen ja Pohjolan Emäntä ovat palamaassa Tietoisuuteemme. Kaipaamme kovin jo kauan sitten kadotettuja voimasanojamme, sekä yhteyttä juuriimme, esivanhempiimme ja Metsän väkeen. Traditiomme ytimessä on uskontotutkijoita jo kauan askarruttanut käsite väestä. Voiko intialainen viisausperinne ja terveysfilosofia ayurveda, astrologia, myyttitutkimus tai salatieteet auttaa meitä ymmärtämään mitä on yhdeksän väen symboliikka?

Oppi luonnon tasapainosta, luonnonelementistä ja väen filosofiasta ovat suomalaisten tietäjien kuvauksia elämän perustotuuksista, jotka ilmenevät spiraalimaisesti eri tasoilla, mikro- ja makrokosmoksessa.

Elontieto on taiteellinen, monistinen, uuspakanallinen, shamanistinen ja terveysopillinen näkökulma itämerensuomalaiseen viisausperinteeseen.

Elontiedon tärkein päämäärä on suomalaisen kulttuurin terveen kansallishengen kehittäminen, viisausperinteen elvyttäminen, sekä luonnon suojeleminen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle Elontiedon pariin, etsimään juuri sinun omaa täyttä potentiaaliasi! Tule mukaan Elontieto facebook- ryhmään.

Lue lisää:

- ayurveda -
- muinaissuomalaiset -
- viikinkiaika -

 Fermentoitu tulsi - pyhä basillika

Living Nutrition Holy Basil Alive


Miksi käyttää hapattamista tulsin valmistuksessa?

Tavanomaisesti ravintolisien valmistuksessa käytettyjen liuottimien sijaan kefiiri-kombucha-fermentaatio muuttaa yrtit eläviksi ekosysteemeiksi, jotka sisältävät runsaasti bioaktivoituja ravintoaineita, entsyymejä ja probiootteja, jotka ravitsevat monipuolisesti aineenvaihduntaa, soluviestintää, antioksidanttisuojausta ja detoksifikaatiota.

Tulsi eli pyhä basilika on vuosituhansien ajan harjoitetussa ayurvedisessa lääketieteessä hyvin arvokkaana pidetty yrtti. Sillä on havaittu olevan monia terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia keholle ja mielelle. Tulsi sisältää runsaasti erilaisia kasviravinteita, kuten haihtuvaöljyjä, fenoleja, saponiineja, tanniineja ja terpeenejä, jotka vaikuttavat tasapainottavasti ainakin GABA- ja asetyylikoliini-välittäjäaineiden kautta. Living Nutrition Holy Basil Alive sisältää myös sitruunamelissaa, jota on perinteisesti viljelty etenkin Välimeren alueella. Sitä on käytetty ainakin 900-luvulta saakka hyvän mielialan ylläpitämiseen.

Tuote soveltuu erityisesti joogaa ja meditaatiota harjoittaville, sekä herkille ihmisille, suojelemaan tunnetasapainoa ja lievittämään sosiaalista stressiä.

Tuotteen sisältö, 1 kaps:

  • Fermentoitu luomu pyhä basilikan lehti (Ocimum tenuiflorum) 140 mg

  • Luomu pyhä basilikan lehti (Ocimum tenuiflorum) 140 mg

  • Luomu sitruunamelissan lehti (Melissa officinalis) 120 mg

Tuotteen ominaisuudet:

Tulsi on virkistävä adaptogeeni, joka auttaa jaksamaan henkisten ja sosiaalisten paineiden keskellä. Sitruunamelissa ylläpitää tervettä mielialaa, ja ehkäisee rauhattomuutta ja ahdistuneisuutta. Tuotteen ainesosat toimivat antioksidantteina ja säätelevät immuunipuolustuksen toimintaa.

Käytön aiheet:

Hermostuneisuus, ahdistus, stressi, uupumus, vilustuminen

Annostus:

1-2 kapselia päivässä aterian yhteydessä.

Tulsi, Ocimum sanctum

Tulsia on käytetty perinteisesti ainakin Intiassa.

Tulsi eli pyhä basilika sisältää runsaasti erilaisia kasviravinteita, kuten haihtuvaöljyjä, fenoleja, saponiineja, tanniineja ja terpeenejä, jotka vaikuttavat keskushermostoa rauhoittavasti ainakin GABA ja asetyylikoliini- välittäjäaineiden tasoja säätelemällä. Tulsi säätelee myös immuunipuolustuksen toimintaa ja sitä käytetään mm. keuhkojen sekä ruoansulatuskanavan toiminnan edistämiseksi. Sitä pidetään adaptogeenina ja yleisvahvistavana yrttinä. Perinnelääkinnässä tulsia on käytetty yleishyvinvointia edistävänä ja ikääntymisrappeutumista hidastavana yrttinä.

Sitruunamelissa, Melissa officinalis

Sitruunamelissa sisältää hahtuvaa öljyä, joista tärkeimpänä sitronellaali (noin 40%), sekä triterpeenejä, fenolihappoja, rosmariinihappoa ja flavonoideja. Se ehkäisee keskushermostoa rauhoittavaa gamma-aminovoihappoa (GABA) hajottavien entsyymien toimintaa, ja näin ollen vaikuttaa keskushermostoa, suolistoa ja mieltä rauhoittavasti. GABA:n tason nousu vaikuttaa lievittämällä tuskastuneisuuden ja ahdistuneisuuden tunteita ja henkisiä paineita. Perinnelääkinnässä sitruunamelissaa pidetään yrttinä joka lievittää jännitystä ja stressiä suolistossa, tunnetasolla ja mielessä.


Pakanalliset ja uuspakanalliset maailmankatsomukset eivät ole kirjauskontoja - dogmaattisia oppijärjestelmiä, eikä suomalaiseen perinteeseen ole olemassa oikea- ja vääräoppisuutta. Elontieto on tulkinta suomalaisesta folkloristiikasta, mytologiasta, uskonnosta, suomen kielestä, Suomen historiasta sekä intialaisesta lääketieteestä ja astrologiasta.