adaptogeenit.com

Sampoa etsimässä

Elontieto on viisausperinteitä tutkiva terveys ja hyvinvointisivusto.

Käsittelen etenkin ayurvedistä terveysfilosofiaa, mutta suomen kielellä, suomalaisille. Kaikki sanskritin kielen sanat on pyritty korvaamaan suomalaisilla synonyymeillä tai vastaavuuksilla. Elontieto on synkretistinen näkökulma, jossa pyritään tutkimaan etenkin suomalaista ja intialaista, mutta myös tiibetiläistä ja taolaista viisausperinettä, sekä modernia tieteellistä maailmankuvaa. Omassa ajattelussani hyödynnän myös Jungilaisia näkemyksiä mytologiasta ja symboleista osana individuaatioprosessia ja piilotajunnan tutkimusta.

Tutkin myös suomalaista 1700- 1900 luvun terveysoppia, kansanparannusta ja shamanismia. Oletuksenani on että kaikissa edellämainituissa suuntauksissa on joukossa ainakin jonkin verran todellista viisautta, jonka voi ahkeralla työllä siivilöidä esiin vertailevan tutkimuksen avulla. Viitekehyksena on kuitenkin ayurvedan perusteoriat, kuten viisi elementtiä ja kolme ominaislaatua, sekä ayurvedan henkispsykofyysinen terveysfilosofia. Intiassa perinne on sailynyt katkeamattomana ja elävänä tuhansia vuosia, ja olen itse saanut oppia mm. intialaisilta ayurveda lääkäreiltä, Suomen ayurveda instituutissa.

Ikävä tosiasia on se, että Suomessa oma elävä viisausperinteemme on katkennut ja jäljellä on vain Kansanrunouden arkistot sekä suomalainen mytologia ja sen tutkimus. Koen että elontieto on osa suomalaisen viisausperinteen “renesanssia”, joka nostaa päätään kaikkialla Suomessa.

- Fytonomi, ayurvedakonsultti ja suomalaisen viisausperinteen elvyttäjä, Sami Nuora

Lue lisää:

- Elontieto -

Ayurvedakonsultaatio

adventure-1868817_640.jpg

Kaipaatko elämäntaparemonttia?

  • Ayurvedisesta ravitsemuskonsultaatiosta saat ohjeita mm. ruokavalion, yrttien ja vuorokausirytmin suhteen.

  • Ayurvedisessa elämäntaidon ohjauksessa pyrimme löytämään sinun oman potentiaalisi, sekä kirkastamaan sinun omat tavoitteesi elämässäsi.

Ravitsemuskonsultaatio sopii erityisesti ruuansulatusvaivoihin, stressiin, unettomuuteen, kroonisiin sairauksiin, mielen alakuloisuuteen tai heikentyneeseen aivojen suorituskykyyn. Ayurvedan avulla voidaan nostaa merkittävästi hyvinvointia ja elämänlaatua sekä terveillä että sairailla, ehkäistä rappeumasairauksia ja hidastaa vanhenemisen myötä tapahtuvaa ikärappeumaa. Soveltamalla Ayurvedaa arjessasi voit saada syvemmän yhteyden itseesi, löytää oman potentiaalisi ja löytää syvempää merkitystä elämääsi. Se onkin Ayurvedan päätavoite.

Ayurvedakonsultaatiossa voit saada yksilölliset ohjeet seuraaviin:

  • ruokavalio

  • vuorokausirytmi

  • yrtit ja ravintolisät

  • meditaatio

Ohjeet räätälöidään yksilöllisesti sinulle

Ayurvedakonsultaatiossa kannattaa käydä ainakin noin 3 kertaa ensimmäisen vuoden aikana, koska elämäntapaohjeet muuttuvat vuodenajan mukaan. Tavoitteeni on saada sinut oppimaan Ayurvedinen elämäntaito siinä määrin, että saat hiljalleen terveyden avaimet omiin käsiisi. Kaikki on tietenkin kiinni konsultoijan ohella myös konsultoitavan omasta avoimuudesta, ahkeruudesta ja oppimishalusta.

Olen tehnyt ravinto- ja ravintolisäneuvontaa 8- vuotta ja olen kouluttautunut fytonomiksi ja Ayurveda kehon ja mielen terveyskonsultiksi Suomen Ayurvedainstituutissa. Kokemukseni mukaan aika loppuu joskus kesken tunnin mittaisessa tapaamisessa. Tästä syystä suosittelen yleensä 2h konsultaatiota. Huomaa, että jos et ole vielä kerennyt omatoimisesti tutustua esimerkiksi meditaatioon, niin konsultaation aikana en välttämättä kerkeä opastaa sinua kuin matkan alkuun.

Ota konsultaatioon mukaan omat muistiinpanovälineet, sillä sähköpostipalvelu ei kuulu hintaan. Vastaanotto on Helsingin Käpylässä.

Hinta:

Ayurveda elämäntaidon ohjaus & fytonomin konsultaatio

  • 2h / 120€

  • 1h / 80€

Yhteydenotto : adaptogeenit (a) elisanet.fi

Samista kasvokuva.jpg

Lisätietoa Samista.

Ayurveda on elämän tiede, joka on kotoisin muinaisesta Intiasta. Sen sisartieteitä ovat mm. jooga ja pranayama hengitysharjoitukset. Ayurveda antaa elämänohjeita mm. meditaation, ruokavalion, yrttilääkinnän, vuorokausirytmin,vuodenaikanrytmin ja monen muun osalta.

Ayurvedan osaajat, tuntemus ja kirjoitukset on yritetty järjestelmällisesti tuhota Intiasta, ja korvata perinne länsimaisella lääketieteellä ja maailmankuvalla. Joiltakin ayurvedalääkäreiltä on mm. katkottu kädet, jotta he eivät harjoittaisi ammattiaan. Kaikesta tästä huolimatta tämä upea elämänviisaus on kulkenut läpi ajan valtamerien, sillä jotkut ovat aina pitäneet huolen sen säilymisestä.

Ayurveda sopii erinomaisesti moderniin Suomeen. Ehkä koskaan aikaisemmin sille ei ole ollut yhtä paljoa tarvetta kuin nyt. Ayurveda on terveiden elämäntapojen tiede ja täydentävä hoitomuoto, joka sopii erinomaisesti kroonisiin epätasapainotiloihin.

Omalta osaltani täytyy tunnustaa, että ayurvedan löytäminen oli aikamoisen vaivannäön takana. Tärkeintä on kuitenkin se, että olen perillä. Nyt haluan auttaa myös muita löytämään ayurvedan, ...

Yksilön itsehoidon tueksi tarkoitetetut ohjeet eivät korvaa lääkärin tai terveydenhoidon ammattilaisen antamia ohjeistuksia, eikä olemassaolevaa lääkitystä pidä jättää pois. Luonnon vaikuttavien aineiden käyttö on jokaiselle kuluttajalle omaehtoista ja jokainen on vastuussa käytännön järjen käytöstä itsehoidossaan.