elontieto.com

Minun parhaani on aavistus ja mielikuvitus - Eino Leino

Niin ylhäällä kuin alhalla, niin pienessä kuin suuressa, niin sisällä kuin ulkona.

Väen viisausperinne on elpymässä. Ilmarinen, Väinämöinen ja Pohjolan Emäntä ovat palamaassa Tietoisuuteemme. Kaipaamme kovin jo kauan sitten kadotettuja voimasanojamme, sekä yhteyttä juuriimme, esivanhempiimme ja Metsän väkeen. Traditiomme ytimessä on uskontotutkijoita jo kauan askarruttanut käsite väestä. Voiko intialainen viisausperinne ja terveysfilosofia ayurveda, astrologia, myyttitutkimus tai salatieteet auttaa meitä ymmärtämään mitä on yhdeksän väen symboliikka?

Oppi luonnon tasapainosta, luonnonelementistä ja väen filosofiasta ovat suomalaisten tietäjien kuvauksia elämän perustotuuksista, jotka ilmenevät spiraalimaisesti eri tasoilla, mikro- ja makrokosmoksessa.

Elontieto on taiteellinen, monistinen, uuspakanallinen, shamanistinen ja terveysopillinen näkökulma itämerensuomalaiseen viisausperinteeseen.

Elontiedon tärkein päämäärä on suomalaisen kulttuurin terveen kansallishengen kehittäminen, viisausperinteen elvyttäminen, sekä luonnon suojeleminen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle Elontiedon pariin, etsimään juuri sinun omaa täyttä potentiaaliasi! Tule mukaan Elontieto facebook- ryhmään.

Lue lisää:

- ayurveda -
- muinaissuomalaiset -
- viikinkiaika -

ProbiootitTuleeko ruoansulatuskanavan häiriöt hyväksyä osana elämää?


Tiesitkö, että ayurvedan mukaan meidän ei kuuluisi kärsiä ruoansulatusvaivoista? Ruokailun jälkeen tulisi olla energisoitunut, iloinen ja hyvinvoiva olo, joka jatkuu tasaisesti muutaman tunnin ajan aina seuraavaan ruokailuun saakka. Ruokailun jälkeiset ilmavaivat, närästys tai väsymys ovat kaikki merkkejä ruoansulatuksen epätasapainotilasta. Living Nutrition Your Flora Sensitive tuotteen ainesosat vaikuttavat sekä ruoansulatukseen että koko aivosuolistoakseliin ravitsevasti. Tuotteiden sisältämät 35 probioottikantaa, sekä piparminttu ja sitruunamelissa vievät maitohappobakteerivalmisteet uudelle aikakaudelle. Itse en suosittele ihmisille tuotteita, jotka sisältävät täyteaineita tai joista 60% on tärkkelystä, kuten monissa probioottivalmisteissa.Your Flora Sensitive

Probioottivalmiste jota olen käyttänyt säännöllisesti ja jonka olen kokenut parhaaksi on Living Nutrition Your Flora Sensitive. Tuote sisältää myös fermentoitua soijamaitoa, sekä piparminttua ja sitruunamelissaa. Probioottivalmisteissa pidän tärkeimpänä mikrobilajien monimuotoisuutta, sekä sitä että tuote on elävä ekosysteemi.

Living Nutrition Sensitive pähkinänkuoressa

Piparminttu sisältää antiseptisesti ja kipua lievittävästi vaikuttavaa öljyä, ja rentouttaa suoliston sileälihaskouristuksia. Ärtyneen suolen oireyhtymässä suolinukka on yliherkässä tilassa ja reagoi voimakkaasti joutuessaan kosketuksiin ruoan kanssa. Living Nutrition Sensitiven ainesosat vaikuttavat rauhoittavasti suolen solukkoon ja suolinukkaan, edistäen näin ärtyneen suolen oireyhtymän hoitoa. Sitruunamelissa puolestaan rauhoittaa hermostoa, joka alkaa stressaantua mikäli ärtyneen suolen oireyhtymä on jatkunut pitkään.

Tuote soveltuu erityisesti herkkävatsaisille ja ärtyneen suolenoireyhtymään.

Tuotteen sisältö, 3 kaps:

 • Fermentoitu kylmäkuivattu luomu soijamaito (GMO-vapaa) 400mg

 • Luomu piparminttu (Mentha piperita) 400mg

 • Luomu sitruunamelissa (Melissa officinalis) 400mg

Yksi annos sisältää yli miljardi CFU valmistusajankohtana, mutta kuukauden mittaisen fermentaation jälkeen määrä voi olla noin 5 miljardia mikrobia.

Tuotteen ominaisuudet:
Kipua ja suolistokramppeja lievittävä. Erittäin hellävarainen ja sopii hyvin herkkävatsaisille.

Käytön aiheet:
Sopii herkän suoliston tueksi, mm. ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivälle.

Annostus:
1-3 kapselia päivässä. 3-12- vuotiaat lapset 1 kapseli päivässä.

Your Floran filosofiaa

Living Nutrition Your Flora -sarjan tuotteet on suunniteltu ylläpitämään suoliston hyvinvointia. Jokaisen tuotteen pääraaka-aineena on fermentoitu luomusoijamaito (Kefi-soyaTM), jonka vaikutusta täydentävät tarkkaan valitut yrtit. Näissä käytetty fermentoitu soija on luomulaatuista ja GMO-vapaata, ja sopii soija-allergisille.

Jokaisen suolistomikrobisto eli mikrobiomi on yksilöllinen ja elämäntapamuutoksiin adaptoituva, lukemattomien maitohappobakteerien ja hiivojen ekosysteemi. On tärkeää ymmärtää, että luonnossa kaikki eliölajit ovat osa suurempaa ekosysteemiä ja nämä ekosysteemit puolestaan ovat erottamaton osa vielä laajempaa luonnonympäristöä. Kaikki luonnossa on moniulotteisesti verkostoitunutta. Oikeiden kasvuolosuhteiden vallitessa yksi maitohappobakteeri voi muuttua sadoiksi miljardeiksi maitohappobakteereiksi vain yhden vuorokauden aikana.

Jo Louis Pasteur, 1800- luvulla elänyt ranskalainen mikrobiologi sanoi:

”The microbe is nothing. Terrain is everything.”

Vertauksena toimii myös se, että kalat eivät selviä kuivalla maalla tai ihmiset vieraalla planeetalla. Elinolosuhteiden täytyy olla suotuisat. Tästä Living Nutrition Your Flora -sarjassa on kyse. Kefi-soyaTM luo nykytiedon mukaan ihanteelliset kasvuolosuhteet kukoistavalle mikrobiflooralle suolistossa.

On saatu jo aika mielenkiintoista tutkimusnäyttöä siitä, että fermentoitu luomusoijamaito voi muokata suolistomikrobien diversiteettiä eli monimuotoisuutta vähintään kymmenkertaiseksi. Tähän mennessä ei ole omien tietojeni mukaan löydetty toista yhtä hyvää kasvualustaa suolistomikrobeille kuin fermentoitu luomusoijamaito. Tuorepakastekuivauksen on puolestaan osoitettu säilyttävän mikrobien määrä alkuperäisenä, ja mikrobit itsessään täysin toimintakykyisenä. Tuorepakastekuivaus säilöö myös entsyymit, vitamiinit ja muut ravintoaineet paremmin kuin muut kuivaustavat.

Kefi-soyaTM

 • Tuottaa suolistoon laajakirjoisesti erilaisia tulehdusta hillitseviä- ja immuunipuolustusta tasapainottavia ainesosia

 • Tuottaa suolistoon laajakirjoisesti erilaisia ravinteita; mm. asetaattia, probionaattia, butyraattia, maitohappoa, entsyymejä, vitamiineja ja biosytiiniä

 • Tuottaa haitallisten mikrobien kasvua estäviä ainesosia

 • Sisältää hermovälittäjäaineita, jotka säätelevät suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa

 • Sisältää satoja erilaisia ruoansulatusentsyymejä

 • Rikastuttaa suolistomikrobiflooraa

 • Sisältää kaikki tarvittavat kolonisaatiotekijät

 • Edistää suolinukan korjaantumista ja kasvua

 • Soveltuu soija-allergisille, sillä tutkimuksissa on osoitettu, että soijan allergisoivat aineet muuttuvat haitattomiksi fermentaatiossa


Piparminttu, Mentha piperita

Piparminttu kasvaa laajsti pitkin Eurooppaa sekä Pohjois- Amerikkaa, jossa sitä on käytetty teenä, mausteena ja lääkinnällisenä yrttinä.

Piparminttu sisältää koostumukseltaan monimutkaista haihtuvaöljyä, josta noin 50% on mentolia. Öljy vaikuttaa vaientavasti kipureseptoreihin ja hillitsee histamiinin vapautumista. Lisäksi se hillitsee tulehdusta, ehkäisee haitallisten mikrobien kasvua ja vaikuttaa suoliston sileälihaskouristuksia va- pauttavasti. Piparminttua on tutkittu ärtyneen suolen oireyhtymän hoidossa.


Sitruunamelissa, Melissa officinalis

Sitruunamelissa sisältää hahtuvaa öljyä, joista tärkeimpänä sitronellaali (noin 40%), sekä triterpeene- jä, fenolihappoja, rosmariinihappoa ja flavonoideja. Se ehkäisee keskushermostoa rauhoittavaa gamma-aminovoihappoa (GABA) hajottavien entsyymien toimintaa, ja näin ollen vaikuttaa kes- kushermostoa, suolistoa ja mieltä rauhoittavasti. GABA:n tason nousu vaikuttaa lievittämällä tuskas- tuneisuuden ja ahdistuneisuuden tunteita ja henkisiä paineita.

Perinnelääkinnässä sitruunamelissaa pidetään yrttinä joka lievittää jännitystä ja stressiä suolistossa, tunnetasolla ja mielessä.

Tuotteen sisältämät probioottikannat

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus casei ssp. pseudoplantarum

Lactobacillus casei ssp. rhamnosus

Lactobacillus delbrueckii. ssp. lactis

Lactobacillus fermentum

Lactobacillus helveticus

Lactobacillus kefir

Lactobacillus kefiranofaciens

Lactobacillus lactis ssp. lactis

Lactobacillus parabuchneri

Lactobacillus paracasei

Lactobacillus plantarum

Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus satsumensis

Lactococcus lactis ssp. cremoris

Leuconostoc dextranicum

Leuconostoc kefir

Leuconostoc mesenteroides

Acetobacter aceti

Acetobacter syzgi

Acetobacter xylinum

Acetobacter komagataeibacter

Gluconobacter oxydans

Debaryomyces hansenii

Kluyveromyces fragilis

Kluyveromyces lactis

Kluyveromyces marxianus

Saccharomyces cerevisiae

Saccharomyces lipolytic

Saccharomyces unisporus

Torulaspora delbruecki

Zygosaccharomyces florentinus

Zygosaccharomyces bailii

Zygosaccharomyces kombuchaensis

Schizosaccharomyces pombe


REFERENSSEJÄ

Fermentoitua soijamaitokefiiriä ja sen sisältämiä mikrobeja on tutkittu aika paljon. Alla muutamia tutkimuksia ja niistä otettuja lainauksia. Koosteen on tehnyt Graham Botfield, Living Nutritionin perustaja.

Lue tästä lisää.

Effect of fermented soy milk on the intestinal bacterial ecosystem

 • ‘... leads us to conclude that kefir begins a new dawn of food for the mankind’
  Kefir and health: a contemporary prospective. 2013

 • The advances in the area of fermented foods coupled with advances in biotechnology promise to revolutionize the future of fermented foods as nutraceutical and functional foods for the prevention and treatment of various diseases.’
  Tamang 2015

 • ‘These results suggest that kefiran could be used as a functional food to prevent some commonly occurring diseases.’
  Biofactors. 2004

 • ‘Soy foods’ interaction with the gut microbiota may critically influence many aspects of human development, physiology, immunity, and nutrition at different stages of life.

 • ...both animal and human studies have shown that consumption of soy foods can increase the levels of bifidobacteria and lactobacilli and alter the ratio between Firmicutes and Bacteroidetes.
  Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016

 • ‘Intake of fermented soy milk significantly improved the ecosystem of the intestinal tract in the body by increasing the amount of probiotics.’
  World Journal of Gastroenterology, 2005

 • ‘...soymilk kefir may be considered among the more promising food components in terms of preventing food allergy and enhancement of mucosal resistance to gastrointestinal pathogen infection’
  Journal of the Science of Food and Agriculture, 2006

 • ‘Oral administration of soymilk kefir for 28 days significantly increased the fecal populations of bifidobacteria and lactobacilli.’
  Journal of the Science of Food and Agriculture, 2006

 • ‘The administration of kefir significantly increased the lactic acid bacteria counts in the mucosa of the bowel.’
  Letters in Applied Microbiology, 2012

 • ‘The number of all microbes increased during the 4week (kefir) treatment.’
  World Journal of Gastroenterology, 2006

 • ‘Results indicate kefir contains microorganisms able to abolish the intestinal epithelial inflammatory response...’
  International Journal of Food Microbiology, 2010

 • ...soymilk kefir may be considered among the more promising food components in terms of preventing food allergy and enhancement of mucosal resistance to gastrointestinal pathogen infection’
  Journal of the Science of Food and Agriculture, 2006

 • ‘Fermented milks and soya based products are also a source of physiologically important bioactive peptides that have a positive effect on the body’s functions. Soybean isoflavones appear to be the major components responsible for bioactive functions such as lowering the risk of cancers.’
  Bioactive components of fermented foods, 2016

 • ‘These results indicate that (fermented soy) has immunomodulatory activity through reduction of proinflammatory gene expression at the IEC level.’
  Journal of Functional Foods, 2016

 • In conclusion, the ability of these food-isolated bacteria to adhere to gastrointestinal mucus becomes an essential issue regarding the biotechnological potentiality of Lb. kefiri for the food industry.’
  Journal of Dairy Research, 2014

 • ‘Regarding these findings, L. kefiri (has) great potential as probiotic for human or animal use.’
  Biomed Research International, 2014

 • ‘In conclusion, L. kefiri is a good candidate to be used in gut inflammatory disorders.’
  Journal of Immunology Research, 2015

Effects of kefir fractions on innate immunity

 • ‘Different components of kefir have an in vivo role as oral bio-therapeutic substances capable of stimulating immune cells of the innate immune system, to down-regulate the Th2 immune phenotype or to promote cell-mediated immune responses against tumours and also against intracellular pathogenic infections.’ 
  Immunobiology, 2006

Impact of Kefir Derived Lactobacillus kefiri on the Mucosal Immune Response and Gut Microbiota

 • ‘We proved that the administration of L. kefiri to mice not only down regulates expression of proinflammatory mediators but also increases anti-inflammatory molecules in gut immune system inductive and effector sites.

 • Likewise, the increment in IgA production together with mucin induction and the impact in microbiota demonstrate the importance of this probiotic in the regulation of intestinal homeostasis. In conclusion, L. kefiri is a good candidate to be used in gut inflammatory disorders.’
  Journal of Immunology Research, 2015

Adhesion properties of potentially probiotic Lactobacillus kefiri to gastrointestinal mucus

 • ‘In conclusion, the ability of these food-isolated bacteria to adhere to gastrointestinal mucus becomes an essential issue regarding the biotechonogical potentiality of Lb. kefir for the food industry.’
  Journal of Dairy Research, 2014

 • Safety characterization and antimicrobial properties of kefir-isolated Lactobacillus kefiri. ‘Regarding these findings, L. kefiri (has) great potential as probiotic for human or animal use.’
  Biomed Research International, 2014

Down-regulation of intestinal epithelial innate response by probiotic yeasts isolated from kefir Kluyveromyces marxianus and Saccharomyces cerevisiae down regulate intestinal epithelial innate response through a mechanism dependent on NF-kB modulation.

 • ‘Results indicate kefir contains microorganisms able to abolish the intestinal epithelial inflammatory response that could explain some of the properties attributed to this fermented milk.’
  International Journal of Food Microbiology, 2010

Kluyveromyces marxianus

 • Kluyveromyces marxianus is gaining much greater interest in its ability to convert a wide range of nutrients including numerous sugars, and its ability to secrete lytic enzymes.
  Fungal Biology reviews, 2010

Effect of freeze-drying on viability and in vitro probiotic properties of a mixture of lactic acid bacteria and yeasts isolated from kefir

 • Freeze drying of fermented kefir foods maintained good microbial levels ((Lactobacillus kefir, Lactococcus lactis, Saccharomyces cerevisiae and Kluyveromyces marxianus) and did not affect their actions.
  The Journal of Dairy Research, 2011

Pakanalliset ja uuspakanalliset maailmankatsomukset eivät ole kirjauskontoja - dogmaattisia oppijärjestelmiä, eikä suomalaiseen perinteeseen ole olemassa oikea- ja vääräoppisuutta. Elontieto on tulkinta suomalaisesta folkloristiikasta, mytologiasta, uskonnosta, suomen kielestä, Suomen historiasta sekä intialaisesta lääketieteestä ja astrologiasta.