elontieto.com

Minun parhaani on aavistus ja mielikuvitus - Eino Leino

Niin ylhäällä kuin alhalla, niin pienessä kuin suuressa, niin sisällä kuin ulkona.

Väen viisausperinne on elpymässä. Ilmarinen, Väinämöinen ja Pohjolan Emäntä ovat palamaassa Tietoisuuteemme. Kaipaamme kovin jo kauan sitten kadotettuja voimasanojamme, sekä yhteyttä juuriimme, esivanhempiimme ja Metsän väkeen. Traditiomme ytimessä on uskontotutkijoita jo kauan askarruttanut käsite väestä. Voiko intialainen viisausperinne ja terveysfilosofia ayurveda, astrologia, myyttitutkimus tai salatieteet auttaa meitä ymmärtämään mitä on yhdeksän väen symboliikka?

Oppi luonnon tasapainosta, luonnonelementistä ja väen filosofiasta ovat suomalaisten tietäjien kuvauksia elämän perustotuuksista, jotka ilmenevät spiraalimaisesti eri tasoilla, mikro- ja makrokosmoksessa.

Elontieto on taiteellinen, monistinen, uuspakanallinen, shamanistinen ja terveysopillinen näkökulma itämerensuomalaiseen viisausperinteeseen.

Elontiedon tärkein päämäärä on suomalaisen kulttuurin terveen kansallishengen kehittäminen, viisausperinteen elvyttäminen, sekä luonnon suojeleminen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle Elontiedon pariin, etsimään juuri sinun omaa täyttä potentiaaliasi! Tule mukaan Elontieto facebook- ryhmään.

Lue lisää:

- ayurveda -
- muinaissuomalaiset -
- viikinkiaika -

Fermentoitu kurkuma

Living Nutrition Turmeric Alive 


Miksi käyttää hapattamista kurkuman valmistuksessa?

Tavanomaisesti ravintolisien valmistuksessa käytettyjen liuottimien sijaan kefiiri-kombucha-fermentaatio muuttaa yrtit eläviksi ekosysteemeiksi, jotka sisältävät runsaasti bioaktivoituja ravintoaineita, entsyymejä ja probiootteja, jotka ravitsevat monipuolisesti aineenvaihduntaa, soluviestintää, antioksidanttisuojausta ja detoksifikaatiota.

Kurkuma on peräisin Aasiasta, jossa sitä on kauan käytetty mausteena ja terveyttä suojaavana yrttinä. Kurkuman oranssi väri tulee kurkuminoideista, joiden määrä, monimuotoisuus, biosaatavuus ja bioaktiivisuus lisääntyvät merkittävästi fermentaatiossa. Kurkumassa on ainakin 92 bioaktiivista terveyttä tukevaa ainesosaa, kuten kurkuminoideja, turmeroneja, ja muita polyfenoleja sekä vitamiineja, kivennäisaineita ja eteerisiä öljyjä. Kurkuman terveysvaikutuksia tarkastellessa puhutaan usein harhaanjohtavasti vain kurkumiinista. Kurkumiini eristetyssä muodossaan voi toimia myös pro-oksidanttina. Kaikki kurkuman 92 ainesosaa toimivat kuitenkin synergisesti ja harmonisesti yhdessä, vaikuttaen mm. eri ainesosien imeytymiseen, ja yhdessä ne saavat aikaiseksi kurkuman tasapainoisen kokonaisvaikutuksen. Esimerkiksi tetrahydrokurkumiini on tällä hetkellä tutkijoiden mielenkiinnon kohteena, sillä se on osoittautunut paljon aiemmin luultua tehokkaammaksi ja toimii synergisesti yhdessä kurkumiinin kanssa. Tuote sisältää myös inkivääriä, jolla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin kurkumalla. Kurkuma ja inkivääri säätelevät mm TNF-alfa, IL-6 ja IL-10 tulehdusreittejä.

Turmeric Alive soveltuu erityisesti ihmisille, jotka haluavat saada kurkuman monipuoliset terveysvaikutukset mielen toimintaan, nivelten hyvinvointiin, metaboliseen oireyhtymään ja ruoansulatusvaivoihin.

Tuotteen sisältö, 3 kaps:

  • Fermentoitu luomu kurkuma (Curcuma longa) 400 mg

  • Luomu kurkuma (Curcuma longa) 400 mg

  • Luomu inkivääri (Zingiber officinale) 400 mg

Tuotteen ominaisuudet:

Aktivoi ruoansulatusta ja myrkkyjen poistoa. Estää haitallisten mikrobien liikakasvua, toimii antioksidanttina ja hillitsee tulehdusta. Ehkäisee liman muodostumista ja auttaa poistamaan limaisuutta.

Käytön aiheet:

Hidastunut ja heikentynyt ruoansulatustoiminta, krooninen matala-asteinen tulehdus, ylipaino, liman kertyminen, infektiot, metabolinen oireyhtymä, altistuminen toksiineille.

Annostus:

1-2 kapselia päivässä aterian yhteydessä.


Kurkuma, Curmuma longa

Kurkuma on alun perin kotoisin Etelä Aasiasta, ja sitä on käytetty laajasti itämaisissa lääkintäjärjestelmissä ainakin ruoansulatuskanavaa vahvistavana rohtona, sekä mausteena. Kurkuman ainesosilla on tulehdusta ja hapetusstressiä lievittäviä ominaisuuksia, sekä sapen erittymistä ja maksan toimintaa tehostavia vaikutuksia. Kurkuminoidit lisäävät mm. glutationi-s-transferaasin sekä glukoronyylitransferaasin tasoa, maksasolujen regeneraatiota, vähentävät vatsan turvotusta, ruoansulatusvaivoja ja alentavat kolesterolia. Kurkumiini kulkeutuu solukalvoihin ja parantaa solujen vastustuskykyä infektioita vastaan. Nykyään kurkumaa käytetään monipuolisesti erilaisten kroonisten elintasosairauksien hoidon yhteydessä yleislääkkeenä. Perinnelääkinnässä kurkumalla sanotaan olevan mm. ”kaapiva” ominaisuus, jonka ansiosta se voi auttaa kuljettamaan kehosta ulos erilaisia myrkkyjä.

Inkivääri, Zingiber officinale

Inkivääriä on käytetty perinteisesti Aasiassa, kuten Intiassa ja Kiinassa. Inkivääri sisältää mm. 1-2% haihtuvaöljyjä, ja sen tulinen maku johtuu etenkin gingerolista, gingerdioneista ja shogaolista. Sen ainesosat ovat kipua lievittäviä, histamiinin eritystä ja tulehdusta hillitseviä. Inkivääri on lämmittävä, ja sen sisältämät yhdisteet edistävät ruoansulatustoimintoja, sekä hikoilua ja verenkiertoa. Perinnelääkinnässä inkivääriä pidetään yleisvahvistavana, kylmyyttä poistavana, myrkkyjä ja tukoksia hajottavana, keuhkojen limaisuutta vähentävänä yrttinä, joka on hyvä yleislääke lukuisiin vaivoihin.


Pakanalliset ja uuspakanalliset maailmankatsomukset eivät ole kirjauskontoja - dogmaattisia oppijärjestelmiä, eikä suomalaiseen perinteeseen ole olemassa oikea- ja vääräoppisuutta. Elontieto on tulkinta suomalaisesta folkloristiikasta, mytologiasta, uskonnosta, suomen kielestä, Suomen historiasta sekä intialaisesta lääketieteestä ja astrologiasta.