EM-lämpö Honeywellin termostaatilla: Miten ja milloin käyttää?

 EM-lämpö Honeywellin termostaatilla: Miten ja milloin käyttää?

Michael Perez

Olen käyttänyt Honeywellin termostaattia talossani jo jonkin aikaa. Se pitää taloni lämpimänä kohtalaisen kylminä päivinä.

Saadakseni termostaatistani kaiken irti, olen tutkinut kaikkia sen erikoisominaisuuksia, kuten EM Heat -järjestelmää. Olen lukemattomia artikkeleita netissä selvitelläkseni parasta aikaa ja parasta tapaa käyttää sitä.

Honeywellin termostaatin EM heat tarkoittaa hätälämmitystä, joka vaihtaa termostaatin ensisijaisesta tilasta aputilaan. . Se käyttää huoneen lämmittämiseen sähköistä varalämpökaistaa tai kaasu-uunia.

Lämpöpumpun tilat

Lämpöpumppu toimii kolmessa eri tilassa. Ilmastosta riippuen lämpöpumppu vaihtaa automaattisesti eri tiloihin.

Ensisijainen lämpöpumppu

Tämä on lämpöpumpun normaali toimintatila. Tässä tilassa lämpöpumppu imee ilmaa talon ulkopuolelta ja lämmittää sillä sisätilat.

Toiminta on samanlaista kuin tavallisessa ilmastointilaitteessa.

Vastaavasti lämpöpumppu imee huoneen sisällä olevan kuuman ilman ja poistaa sen ulos viilentääkseen huoneen. Tämä toimintatapa sopii ilmastoon, jossa ulkoilma on riittävän lämmintä.

Lisälämmitys

Jos huoneen ulkolämpötila on liian kylmä, lämpöpumppu ei pysty vetämään sisään tarpeeksi lämmintä ilmaa huoneen lämmittämiseksi. Tällöin lämpöpumppu siirtyy lisälämmitystilaan.

Lämpöpumppu koostuu sähkölämmitysnauhasta, joka lämpenee, kun sähköä johdetaan. Tämä lämpö käytetään huoneen lämmittämiseen. Lisätilassa lämpökaista kytketään päälle lisälämmityksen aikaansaamiseksi.

Toiminta tässä tilassa lisää sähkölaskua huomattavasti, joten termostaatin käyttöä tässä tilassa on syytä rajoittaa mahdollisimman paljon.

Vara-uuni

Tämä tila on vaihtoehto sähköllä toimivalle lisälämmitykselle. Kaasuuunia käytetään tuottamaan huoneeseen tarvittava lämmitys. Kaasun palamisesta syntyvä lämpö jaetaan huoneeseen.

Tätä toimintatapaa suositaan sähköistä toimintatapaa enemmän, koska kaasu on halvempaa ja samalla varsin tehokasta huoneen lämmityksessä.

Mikä on EM-lämpö?

EM-lämpö tarkoittaa hätälämpöä. Kun EM-lämpö kytketään päälle Honeywellin termostaatissa, lämpöpumppu vaihtaa toimintansa ensisijaisesta tilasta kokonaan aputilaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että termostaatti vetäisi lämpimän ilman talon ulkopuolelta, termostaatti käyttää huoneen lämmittämiseen sähköistä varalämpökaistaa tai kaasu-uunia.

Yksinkertaisesti sanottuna EM Heat ilmoittaa toimivansa ainoastaan aputilassa. Sinun on varmistettava, että EM Heat kytketään päälle vain silloin, kun ulkolämpötila laskee liian alhaiseksi.

Muussa tapauksessa käyttökustannukset nousevat merkittävästi, erityisesti sähkölämmityskaistaleen tapauksessa. EM Heat mahdollistaa termostaatin säätämisen talosi lämpötilan mukaan ympäri vuoden kaikissa ilmastoissa.

Varoitus EM-lämmön manuaalisesta kytkemisestä EM-lämpöön

Lämpöpumput vaihtavat automaattisesti eri toimintatilojen välillä talon ulkopuolisen ilmaston mukaan, joten jos lämpötila laskee liikaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lämpöpumppu huolehtii lisälämmityksestä itse. Vastaavasti, jos lämpötila laskee kohtalaiseksi, lämpöpumppu siirtyy takaisin ensisijaiseen tilaan.

Manuaalista kytkemistä EM Heat -tilaan ei suositella. Jos kytket EM Heat -tilan manuaalisesti päälle, lämpöpumppu siirtyy kokonaan aputilaan.

Se ei palaa ensisijaiseen tilaan, vaikka lämpötila muuttuisi normaaliksi, ennen kuin vaihdat sen manuaalisesti takaisin.

Jos unohdat kytkeä EM Heat -tilan pois päältä, lämpöpumppu yksinkertaisesti tuhlaa rahojasi jatkamalla aputoimintoa, vaikka ilmasto olisi kohtalainen.

Kytkentä kannattaa siis jättää Honeywell-termostaatin tehtäväksi.

Milloin käyttää EM-lämpöä

EM-lämmön tarve syntyy yleensä talvella, kun ulkolämpötila saattaa laskea liian alas. Tällaisissa ääriolosuhteissa lämpöpumppusi siirtyy lisälämmitykseen.

Voit käyttää lisälämmön tuottamiseen sähkölämpökaistoja tai kaasu-uunia. Sähkölämpökaistojen käyttö on melko kallista, joten kannattaa käyttää mieluummin kaasu-uunia.

Kun ulkolämpötila nousee, lämpöpumppu sammuttaa EM-lämmityksen automaattisesti.

EM Heatin ominaisuudet

EM Heat -tilan hyötysuhde ylittää normaalin lämpöpumpputilan kilometrien verran. EM Heat -tilassa ilma voidaan lämmittää erittäin korkeisiin lämpötiloihin, ja se voi toimia myös erittäin kylmissä lämpötiloissa.

Termostaatin käyttäminen EM Heat -tilassa pitkiä aikoja on erittäin kallista. Siksi sen käyttö kannattaa rajoittaa tilanteisiin, joissa kylmyys on sietämätöntä ja lyhytaikaista.

Jos lämpöpumppu vaurioituu tai vioittuu, voit siirtyä EM Heat -tilaan.

Olisi kuitenkin parasta, jos korjaisit lämpöpumpun mahdollisimman pian, sillä EM Heat -tilan toiminta on kallista.

Hätätilanteessa

Jo nimikin viittaa siihen, että EM-lämpöä tulisi käyttää vain hätätilanteissa.

Äärimmäisen kylminä päivinä lämpöpumppujen ensisijainen toimintatapa ei riitä pitämään talosi sisätiloja lämpiminä. Tällaisissa tapauksissa EM Heat on ainoa vaihtoehto talosi lämmittämiseen.

Muita esimerkkejä hätätilanteista ovat lämpöpumpun vaurioituminen ja korjaustarpeet tai lämpöpumpun jäätyminen äärimmäisen kylmyyden vuoksi.

Näissä tilanteissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua lisälämmönlähteisiin eli sähkölämmityskonvektoreihin ja kaasu-uuniin.

Voit siis käyttää lämpöpumppua tässä tilassa, kunnes korjaukset on tehty.

Kustannukset

Koska tavallinen Honeywellin termostaatti vain imee lämpimän ulkoilman talosi lämmittämiseksi, sen käyttö ei maksa paljon.

Mutta kun EM Heat on päällä, olet riippuvainen ainoastaan ulkoisista energialähteistä, kuten sähköstä, kaasusta, öljystä jne.

Nämä energialähteet, erityisesti sähkö, ovat liian kalliita, minkä vuoksi EM-lämpöä tulisi käyttää vain hätätilanteissa.

Mistä tietää, onko EM Heat aktiivinen

Jos EM Heat on kytketty päälle Honeywell-termostaatissa, lämpöpumpun punainen merkkivalo osoittaa sen.

Jos siis lämpöpumppusi toimii aputoiminnolla, kun et tarvitse sitä, voit tunnistaa sen tästä punaisesta valosta ja sammuttaa sen välittömästi.

Jos EM-lämpötila kytkeytyy vahingossa päälle, tämä merkkivalo ilmoittaa siitä ja auttaa näin säästämään paljon rahaa.

Lopulliset ajatukset

Näin olet oppinut kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää termostaatin käyttämisestä EM Heat -tilassa.

Tiedät nyt, mikä se on, mitä se tekee, miten sitä käytetään ja mistä tiedät, milloin se on käytössä.

Jos päätät asentaa kotiisi Honeywellin termostaatin, varmista, että valitset lisälämmönlähteeksi kaasu-uunin.

Älä unohda tarkistaa merkkivaloa aika ajoin varmistaaksesi, ettei EM Heat -tilaa ole kytketty päälle vahingossa.

Voit tehdä termostaatille rutiinihuollon välttääksesi toimintahäiriöt ja varmistaaksesi moitteettoman toiminnan sekä normaalitilassa että EM Heat -tilassa. Ja sillä selvä!

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Vaivaton opas Honeywell-termostaatin pariston vaihtoon
  • Honeywellin termostaatin odotusviesti: Miten korjata se?
  • Honeywellin termostaatin pysyvä pito: miten ja milloin käyttää
  • Honeywellin termostaatin lukituksen avaaminen: Jokainen termostaattisarja
  • 5 Honeywell Wi-Fi termostaatin yhteysongelman korjaukset

Usein kysytyt kysymykset

Milloin minun pitäisi laittaa termostaatti päälle hätälämmössä?

Termostaatti kytkeytyy automaattisesti hätälämmitykseen, kun ulkoilmasta tulee liian kylmää lämpöpumpulle, koska termostaatti ei pysty pumppaamaan taloon riittävästi lämmintä ilmaa.

Kun ulkoilma lämpenee, termostaatti kytkee hätälämmityksen automaattisesti pois päältä.

Mitä eroa on lämpö- ja EM-lämmön välillä termostaatissani?

Lämmöllä tarkoitetaan termostaatissa normaalia toimintatapaa, jossa lämmin ilma imetään ulkoilmasta ja jaetaan talon sisälle lämmitystä varten.

EM-lämmöllä tarkoitetaan toista tai ylimääräistä toimintatapaa, jossa termostaatti tuottaa lämpöä käyttämällä sähkölämmityskierukkaa tai kaasu-uunia ilman lämmittämiseen ja kierrättämiseen talossa.

Tätä tilaa käytetään, kun ulkoilma on liian kylmää, jotta termostaatti voisi lämmittää taloa.

Käynnistyykö lisälämpö automaattisesti?

Termostaatti kytkee EM Heat -lämmityksen automaattisesti päälle riippuen talon ulkolämpötilasta.

Kun lämpötila muuttuu normaaliksi samalla tavalla, EM Heat kytkeytyy automaattisesti pois päältä.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.