Далечинскиот управувач Xfinity не работи: како да се поправи за неколку секунди

 Далечинскиот управувач Xfinity не работи: како да се поправи за неколку секунди

Michael Perez

Содржина

Моето семејство го користеше Comcast Xfinity како примарен провајдер на кабелска телевизија со години.

Затоа, кога ја објавија својата нова платформа X1, сфативме дека ќе направи најлесна транзиција без да мора повторно да жици голем дел од нашите ТВ опрема.

Ми се допадна како изгледа неговиот интерфејс, како и сите услуги за стриминг достапни на него.

Еден ден, кога ги вклучив сет-топ боксот и телевизорот, сфатив дека мојот далечински не работи.

Притиснав неколку копчиња на далечинскиот управувач, но ништо не се случи.

Беше толку предизвик да се дешифрирам сите чудни технолошки јазици што ги најдов на Интернет .

Затоа, се задолжив да го направам истражувањето потребно за да се реши проблемот.

За да поправите далечински управувач Xfinity што не работи, обидете се да програмирате и да го ресетирате далечинското.

Ако тоа веднаш не го поправи далечинскиот управувач Xfinity, отстранете ги проблемите со копчињата на далечинскиот управувач што не реагираат. Како последно средство, можете да го ресетирате вашиот Xfinity Box.

Што предизвикува Xfinity Remote да не работи?

Мојот прв инстинкт беше само да го удрам далечинското на мојата дланка , но нешто ми кажа дека нема да има корист.

Наместо тоа, ги разгледав потенцијалните причини поради кои далечинскиот управувач Xfinity да престане да работи.

Далечинско програмирање

Различни производители користат малку поинакви инфрацрвени сигнали за пренос на инструкции како што се менување на јачината на звукот или каналот.

Затоа мора да го „програмирате“ вашиот далечински да испраќа сигналиГласовните команди бараат снимање и анализа на вашиот глас, што бара повеќе батерија.

Друга можност е дека вашата Xfinity TV Box не била правилно поставена и затоа не може да го препознае вашиот глас.

Ресетирајте го Xfinity Поставете го и повторно спарете го далечинскиот управувач со него за да го натерате да ги препознава вашите гласовни команди.

Далечинскиот управувач Xfinity нема да ја исклучува ТВ кутијата

Ако не можете да го исклучите вашиот Xfinity TV Box со вашиот Xfinity Remote, обидете се да го притиснете копчето за вклучување/исклучување на предната плоча на Xfinity TV Box.

Ако не сакате да го исклучувате секој вака, можете да го конфигурирате вашиот телевизор Поле за автоматско влегување во режим на заштеда на енергија со одење во Поставки > Поставки на уредот > Поставки за моќ > Штедач на енергија > ВКЛУЧЕНО.

Ако тоа не функционира, можете само да ја оставите вклучена вашата Xfinity TV Box додека го исклучувате телевизорот.

Не работи Водичот за далечински управувач Xfinity

Можно е самото копче Guide да не работи, во тој случај ќе треба да го замените далечинскиот управувач Comcast Xfinity.

Но, исто така е можно само да треба да го ресетирате далечинскиот управувач за да го добиете вашиот Xfinity Remote Guide да работи повторно.

Заклучок

Кога далечинскиот управувач Xfinity не работи, нема многу потенцијални причини. Повторно да работи е едноставен процес.

Обидете се да ги решите проблемите со копчињата кои не реагираат.

Ако тоа не функционира, можете да се обидете да го ресетирате и програмирате далечинскиот управувач со илибез копчето за поставување.

Друго добро решение би било да го ресетирате вашиот сет-топ кутија.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да пристапите до менито на ТВ со Xfinity Remote?
 • Како да го смените влезот на ТВ Со Xfinity Remote
 • Comcast каналите не работат: како да се поправи за неколку секунди [2021]

Често поставувани прашања

Како дали да го ресинхронизирам мојот Xfinity Remote?

Далечинскиот управувач Xfinity може да се синхронизира со или без копчето за поставување.

Ако го ресетирате далечинскиот управувач XR11 со копче за поставување, притиснете и задржете го копче за поставување додека ЛЕД-то не трепка зелено, а потоа притиснете 9-8-1.

ЛЕР ќе трепка зелено двапати.

Ако го ресетирате далечинскиот управувач XR15, притиснете и задржете го D и А копчињата истовремено 3 секунди.

Притиснете 9-8-1.

Лидот ќе трепка сино трипати, што покажува дека далечинскиот управувач е ресетиран.

Што правите кога далечинскиот управувач нема да менува канали?

Првата работа што треба да проверите дали копчињата на далечинскиот управувач не реагираат е да ги проверите батериите.

Решавање проблеми со копчињата кои не реагираат е најдобрата опција.

Како да го ресетирам мојот далечински управувач X1?

Пронајдете го копчето за поставување на далечинскиот управувач.

Притиснете го и задржете го копчето за поставување додека ЛЕР не трепка зелено и потоа притиснете 9- 8-1.

ЛЕР ќе трепка зелено двапати.

Зошто мојот телевизор не реагира на далечинскиот управувач?

Можеби има проблеми со батеријата на далечинскиот или далечинскиот управувачхардвер.

Покрај тоа, проблемите со програмирањето и спарувањето на далечинското со сет-топ кутијата и проблемите поврзани со апликацијата или уредот се други веројатни проблеми.

Што прават копчињата A, B, C и D на далечинскиот управувач Xfinity?

Копчето A ви го прикажува менито за помош, додека копчето B ве води директно до поставките за пристапност .

Копчето C ја активира апликацијата Sports.

Копчето D брише DVR ги брише избраните снимки DVR

кои се совпаѓаат со сигналите што тие ги дизајнирале да работат со телевизорот.

Сè што обично вклучува е внесување на Xfinity Remote кодови што одговараат на производителот со вашиот далечински управувач, така што далечинското да ја знае марката на телевизорот.

Ако далечинскиот управувач не е програмиран правилно, тогаш телевизорот нема да може да ги разбере наредбите што ги испраќа далечинскиот управувач.

Физички скршен

Постои можност вашиот далечински хардвер може да се оштети.

Ова значи дека нешто не е во ред со физичкиот далечински управувач.

Скршениот хардвер е веројатна причина за далечинското не работи правилно.

Почина батерија

Проблемите со батеријата може да предизвикаат и далечинското да не работи.

Дури и ако успешно сте успеале да програмирате и да го поврзете далечинскиот управувач со комплетот кутија, ако батериите на далечинскиот управувач се мртви, вашиот Xfinity Remote нема да работи.

Решавање проблеми со копчињата на далечинскиот управувач што не реагираат

Ако копчињата на далечинскиот управувач Xfinity не функционираат или не реагираат правилно, тогаш може да ги решите проблемите со копчињата.

Ова вклучува притискање и задржување поединечните копчиња за да се обидете и да дознаете што предизвикува неговото неисправно функционирање.

Подетални чекори се подолу.

Чекори:

 1. Преземете вашиот далечински управувач Xfinity и потоа притиснете кое било копче на далечинскиот управувач.
 2. Кога ќе притиснете копче, ако забележите дека ЛЕР на горниот дел од далечинскиот управувач воопшто не трепка, тогаш може да бидепроблем со батериите на далечинскиот управувач. Променете ги батериите во далечинскиот управувач Xfinity и потоа обидете се повторно да притиснете копче.
 3. Од друга страна, да речеме дека сте притиснале копче што не реагира и дека ја гледате ЛЕР-то што трепка, ако забележите дека трепка црвено пет пати, тоа значи дека батериите на далечинскиот управувач се многу при крај. Сè што треба да направите сега е да ги замените старите батерии со нови. Вашиот далечински управувач повторно ќе почне да функционира оптимално.
 4. Ако ниту едно од горенаведените решенија не функционира, не паничете. Само контактирајте со грижата за корисници на Xfinity за помош.

Далечинскиот управувач Xfinity Flex не работи

Ако ја имате особено ТВ кутијата за стриминг Xfinity Flex, може да се соочите со проблеми кои се движат од неможност да го активирате на него не се менува јачината на звукот, не се менуваат каналите.

Можете да го поправите тоа со исклучување на HDMI и USB-C каблите и повторно приклучување.

Погрижете се да го користите далечинскиот управувач Flex оддалечено десет стапки од ТВ кутијата.

Ако не можете да го изберете јазикот за интерфејсот, обидете се да го ресетирате далечинското.

Друга авенија што треба да се спуштите е интернет рутата.

Осигурете се дека имате добра, силна Wi-Fi конекција.

Ако не, обидете се да го ресетирате вашиот Xfinity модем.

Можете да пробате и Xfinity Ethernet конекција.

Можете и да го притиснете копчето WPS на дното на ТВ кутијата за стриминг Flex за повторно да се поврзете на вашата мрежа.

Акоќе наидете на екран за грешка и не можете сами да го решите проблемот, забележете го кодот за грешка на долниот десен агол на екранот на вашиот телевизор.

Потоа, контактирајте со службата за корисници на Xfinity и известете ги што кодот за грешка е.

Програмирање и ресетирање на далечинскиот управувач

Во случај отстранувањето проблеми да не функционира, друг одличен начин да ги активирате копчињата на далечинскиот управувач повторно е со програмирање и ресетирање на далечински.

Ова значи да се прекине спарувањето на далечинското од ТВ кутијата и телевизорот и потоа да се ресетира далечинскиот управувач.

Исто така види: Arris модем DS светло трепка портокалово: како да се поправи

Чекорите за извршување на ова фабричко ресетирање се дадени како што следува:

Фабричко ресетирање на далечинскиот управувач Xfinity XR11 со копче за поставување

Ако го имате моделот на далечинскиот управувач XR11, можете да го ресетирате далечинскиот управувач со копчето за поставување.

Следете ги само чекорите што ги е опишано подолу за успешно ресетирање на далечинскиот управувач XR11.

Чекори:

 1. Првото нешто што треба да направите е да го пронајдете копчето Setup. Ќе биде на долната страна на далечинското.
 2. Откако ќе го пронајдете копчето за поставување, кликнете на тоа копче. Треба да го притиснете копчето додека не видите дека ЛЕР се претвори зелено од црвено.
 3. Откако сијаличката ќе стане зелена, притиснете 9-8-1.
 4. Откако ќе притиснете 9-8-1, ЛЕР треба да трепка зелено двапати. Ова значи дека вашиот далечински управувач е успешно ресетиран.

Само запомнете дека кога ќе го ресетирате далечинскиот управувач, далечинското повеќе не е поврзано сосет-топ кутијата.

Ова значи дека треба повторно да го поврзете далечинскиот управувач Xfinity со ТВ кутијата пред да почнете да го користите далечинскиот управувач.

Ако не го спарите вашиот Xfinity далечински со TV Box откако ќе го ресетирате далечинското, вашиот далечински нема да работи.

Фабричко ресетирање на далечинскиот управувач Xfinity XR15 без копче за поставување

Ако го имате моделот на далечинскиот управувач XR15, тоа значи дека вашиот далечински нема копче за поставување.

0>Но, тоа не значи дека не можете да го ресетирате далечинскиот управувач.

Сè што треба да направите е да ги следите чекорите споменати подолу за да го ресетирате далечинскиот управувач XR15 без копчето за поставување.

Чекори:

 1. Првото нешто што треба да направите е да пронајдете две копчиња. Најдете ги копчињата D (дијамант) и A (триаголник).
 2. Користете ги двете раце за овој чекор. Откако ќе ги пронајдете копчињата D и A, притиснете ги двете копчиња истовремено и држете 3 секунди.
 3. По три секунди, ќе видите дека LED бојата ќе се промени од црвена во зелена.
 4. Кога LED бојата ќе се промени од црвена во зелена, само притиснете 9-8-1.
 5. Откако ќе притиснете 9-8-1, ЛЕР треба да трепка сино трипати. Ова значи дека вашиот далечински управувач е успешно ресетиран.

По успешно ресетирање на далечинскиот управувач Xfinity, ќе треба уште еднаш да го спарите и поврзете вашиот сет-топ кутија со далечинскиот управувач.

0>Ова е затоа што кога ќе се ресетира далечинскиот управувач, тој се исклучува од сет-топ кутијата.

И безсо повторно поврзување на далечинскиот управувач Xfinity со ТВ кутијата, нема да можете да ракувате со далечинскиот управувач.

Фабричко ресетирање на далечинскиот управувач Xfinity XR2 со копче за поставување

Сега можеби не сте како мене. Можеби немате фантастичен далечински управувач Xfinity и имате постар модел.

За среќа, далечинскиот управувач XR2 има копче за поставување, така што процесот на ресетирање е прилично едноставен.

Да ги ресетирате во фабрика Xfinity XR2 едноставно следете ги овие чекори:

Чекори:

 1. Првата работа што треба да направите е да го пронајдете копчето Setup. Ќе биде на долната страна на далечинското.
 2. Откако ќе го пронајдете копчето за поставување, кликнете на тоа копче. Треба да го притиснете копчето додека не видите дека ЛЕР ја менува бојата од црвена во зелена.
 3. Откако сијаличката ќе стане зелена, притиснете 9-8-1.
 4. Откако ќе притиснете 9-8-1, ЛЕР треба да трепка зелено двапати. Ова значи дека вашиот далечински управувач е успешно ресетиран.

Само запомнете дека кога ќе го ресетирате далечинскиот управувач, далечинскиот управувач повеќе не е поврзан со сет-топ кутијата.

Значи, мора да го поврзете далечинскиот управувач Xfinity со ТВ кутијата повторно пред да почнете да го користите далечинскиот.

Ако не го спарите далечинскиот управувач со ТВ кутијата откако ќе го ресетирате далечинскиот управувач, вашиот далечински нема да работи.

Фабричко ресетирање на далечинскиот управувач Xfinity XR5 со копче за поставување

Можеби имате XR5, што во суштина е XR2, но понов.

За среќа, далечинскиот управувач XR5 има копче за поставување, така штопроцесот на ресетирање е прилично јасен.

За фабрички ресетирање на Xfinity XR2 едноставно следете ги овие чекори.

Чекори:

 1. Првата работа што треба да направите е да го пронајдете копчето Setup. Ќе биде на долната страна на далечинското.
 2. Откако ќе го пронајдете копчето за поставување, кликнете на тоа копче. Треба да го притиснете копчето додека не видите дека ЛЕР ја менува бојата од црвена во зелена.
 3. Откако сијаличката ќе стане зелена, притиснете 9-8-1.
 4. Откако ќе притиснете 9-8-1, ЛЕР треба да трепка зелено двапати. Ова значи дека вашиот далечински управувач е успешно ресетиран.

Само запомнете дека кога ќе го ресетирате далечинскиот управувач, далечинскиот управувач повеќе не е поврзан со сет-топ кутијата.

Значи, мора да го поврзете далечинскиот управувач Xfinity со ТВ кутијата повторно пред да почнете да го користите далечинскиот.

Ако не го спарите далечинскиот управувач со ТВ кутијата откако ќе го ресетирате далечинскиот управувач, вашиот далечински нема да работи.

Поставете го далечинскиот управувач Xfinity X1 со вашиот телевизор

Откако ќе го ресетирате далечинскиот управувач Xfinity, треба повторно да го поставите со вашиот телевизор или нема да работи.

Следете ги овие чекори за да го спарите вашиот далечински управувач Xfinity со вашиот телевизор:

Чекори:

 1. Осигурете се дека телевизорот е вклучен и вклучен десен влез, поврзан со вашиот Xfinity X1 Box.
 2. Притиснете и задржете го копчето Setup (XR2, XR5, XR11). Ќе го најдете близу до дното на далечинскиот управувач.
 3. Ако немате копче за поставување (XR15), притиснете и задржете гоКопчињата Xfinity и Info (i) неколку секунди.
 4. Лидот на горниот дел од далечинскиот управувач ќе ја промени бојата од црвена во зелена.
 5. Со притискање на копчето Xfinity ќе се активира 3-цифрена код за да се појави на вашиот ТВ-екран. Внесете го овој код на далечинскиот управувач.
 6. Телевизорот ќе ве извести кога ќе заврши процесот на спарување. Можете да го притиснете копчето „OK“ за да потврдите и да излезете од интерфејсот.

Ресетирајте го вашиот Xfinity Box

Сега, постои можност првите решенија да не се работеше за вас.

Не паничете се, тоа значи дека причината за проблемот е различна.

Исто така види: Како да гледате Discovery Plus на Hulu: Лесен водич

Постои голема можност да има проблем со вашиот Xfinity Box.

Но, добрата вест е што можете сами да го решите овој проблем.

Сè што треба да направите е да го ресетирате вашиот Xfinity Box. Ова е една од првите работи што ги правите кога вашиот Xfinity Cable Box не работи.

Само следете ги чекорите дадени подолу:

Чекори:

 1. Првите работи прво, пронајдете го копчето за ресетирање на вашиот сет-топ кутија.
 2. Откако ќе го пронајдете копчето за ресетирање на вашиот сет-топ кутија, само притиснете и задржете го тоа копче 5 секунди.
 3. Друга опција што ја имате наместо рачно да го ресетирате вашиот Xfinity TV Box е преку апликацијата „Xfinity My Account“. Рачното ресетирање на ТВ кутијата се нарекува кратко ресетирање. Ако сакате да го ресетирате вашиот TV Box преку апликацијата, изберете ја опцијата долго ресетирање. Отворете ја апликацијата на кој било уредсте го преземале и инсталирале на.
 4. По ова, само изберете ја опцијата за долго ресетирање. Тоа е тоа! Брзо и лесно поправање.

Црвено светло за далечински управувач Xfinity: што да правите?

Ако вашиот Xfinity далечински трепка црвено пет пати откако ќе притиснете некое од копчињата, тоа покажува дека батериите на далечинскиот речиси се исцедени и треба да се заменат.

Ако трепка од зелено во црвено, тогаш тоа значи дека или вашиот далечински и ТВ-кутијата не се поврзани или дека далечинското е надвор од опсегот.<. Далечински управувачи како XR2, XR5 и XR11 обично се наоѓаат во долниот лев агол на распоредот на копчињата.

Сепак, може да откриете дека поновите далечински управувачи како XR15, XR16 и Xfinity Flex далечинските управувачи не мора да имаат Копче за поставување.

Сè уште можете да го користите истиот процес за да го спарите вашиот Xfinity Remote, но наместо да го притискате и држите копчето Setup, ќе мора истовремено да ги држите копчињата „Xfinity“ и „i“.

Гласовната команда не работи на далечинскиот управувач Xfinity

Ако гласовните команди не работат на вашиот далечински управувач Xfinity, но обичните копчиња добиваат одговор од телевизорот, тогаш можно е вашиот Xfinity Батериите на далечинскиот управувач се празни и треба да се заменат.

За редовно притискање на копчињата потребна е само инфрацрвена диода да трепка, но

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.