Нетфликс има проблеми со репродукцијата Наслов: Како да се поправи за неколку секунди

 Нетфликс има проблеми со репродукцијата Наслов: Како да се поправи за неколку секунди

Michael Perez

Содржина

Минатата недела, последната сезона од моето омилено шоу беше додадена на Нетфликс.

Бидејќи бев зафатен цела недела, решив да го искористам викендот за да прејачам сето тоа одеднаш.

Па седнав со грицки во рака, само за Нетфликс да има проблем да ја пушта серијата на мојот телевизор.

Се обидов неколку пати на мојот компјутер и телефон, но и таму не работеше .

Отидов на интернет за да сфатам што се случило, и како дел од моето истражување, се најавив на некои форуми за корисници и поминав и низ материјалите за поддршка на Netflix.

Овој водич е резултат на тоа истражување за да можете да го поправите вашиот Netflix ако има проблеми со репродукција на наслов.

За да ја поправите апликацијата Netflix кога има проблеми со репродукција на наслов, рестартирајте ја апликацијата и уредот. Ако не работи, ажурирајте ја апликацијата и вашите уреди.

Што значи грешката „Има проблеми со играњето наслов“ на Netflix?

Исто така познат како грешка tvq-pb-101, оваа точна грешка може да значи многу работи.

Апликацијата Netflix обично ја прикажува оваа грешка кога не може да го репродуцира насловот што сте го побарале.

0>Повеќето корисници ја добиваат оваа грешка кога насловот што се обиделе да го играат се замрзна по вчитувањето на 25%.

Причини за грешката

Грешката може да се појави ако вашата мрежна врска е нестабилна.

Може да се појави и поради расипана апликација Netflix или проблем со вашиот уред.

Тие исто така може да ви ја покажат оваа грешка доколку има проблем на нивниотзавршуваат кога се обиделе да ви го достават насловот.

Ако немате доволно простор на уредот, очекувајте да наидете на оваа грешка исто така.

Исто така види: Како да го контролирате телевизорот LG користејќи телефон без Wi-Fi: Лесен водич

Рестартирајте го вашиот рутер и повторно поврзете го вашиот уред на интернет

Рестартирањето на вашиот рутер е добар начин да ги решите сите проблеми со интернетот што можеби предизвикале проблеми со репродукцијата на насловот на вашиот Netflix.

Исклучете го рутерот и почекајте 1-2 минути пред повторно да го вклучите.

Обидете се да го исклучите уредот од интернет.

Почекајте 30 секунди пред повторно да го поврзете уредот.

0>Обидете се да ја стримувате содржината што ја сакавте претходно и проверете дали грешката ќе се врати повторно.

Ажурирајте ги драјверите за адаптер за прикажување

Ажурирањето на вашиот адаптер за екран може само да се направи на компјутери или Mac.

За да ги ажурирате вашите адаптери за екран на Windows:

 1. Држете го притиснато копчето Windows и притиснете R за да го отворите полето Run.
 2. Во полето, напишете „ devmgmt.msc “ без наводници и притиснете Enter.
 3. Изберете „Прикажи адаптери“.
 4. Десен-клик на вашиот графички процесор изберете „ Ажурирај го драјверот . „
 5. Изберете „ Автоматски пребарувајте за ажуриран софтвер за драјвери
 6. Рестартирајте го вашиот компјутер откако ќе заврши ажурирањето.

За ажурирање на двигателот на екранот на вашиот Mac:

 1. Кликнете на менито на Apple на горниот лев агол на екранот и изберете Системски параметри .
 2. Изберете Ажурирање софтвер
 3. Кликнете АжурирајСега .
 4. Вашиот Mac сега ќе проверува дали има ажурирања на двигателот на екранот и ќе ги инсталира.
 5. Рестартирајте го вашиот Mac.

Стартувајте го Netflix апликацијата откако ќе заврши рестартирањето и проверете дали грешката сè уште се појавува.

Ажурирајте го вашиот уред и апликацијата Netflix

Проверете дали има ажурирања за вашиот уред и апликацијата Netflix.

За да проверите дали има ажурирања на апликацијата, одете во продавницата за апликации на вашиот уред и побарајте ја апликацијата Netflix.

Инсталирајте ги сите нови ажурирања и стартувајте ја апликацијата за да се обидете повторно да репродуцирате наслов.

Проверете дали има ажурирања на вашите уреди со одење до нивните поставки и навигација до делот за ажурирање софтвер.

Инсталирајте ажурирања, доколку ги има, и обидете се да ја користите апликацијата Netflix за да вчитате наслов.

Избришете го кешот на прелистувачот

Чистењето на кешот и колачињата на прелистувачот може да ја ресетира веб-страницата на Netflix доколку гледате преку прелистувач.

Ќе сакате Сепак, мора повторно да се најавите на сите ваши сметки на кои сте биле најавени пред да го исчистите кешот.

За да ги избришете колачињата и кешот на Chrome :

 1. Отворете Chrome
 2. Кликнете на трите точки во горниот десен агол на прелистувачот.
 3. Одете во Повеќе алатки > Избриши ги податоците од прелистувањето .
 4. Изберете временски опсег. Идеално, треба да го изберете времето пред да го имате проблемот. Изберете Сите времиња за да избришете сè.
 5. Проверете ги полињата до „Колачиња и други податоци за локацијата“ и „Кеширани слики идатотеки."
 6. Изберете Исчисти податоци .

За да го избришете Safari кешот и колачињата:

 1. Затворете ги сите прозорци на прелистувачот и отворете празно јазиче.
 2. Кликнете на менито Safari, потоа изберете Исчисти историја .
 3. Во полето Избриши, изберете Цела историја .
 4. Изберете Исчисти историја .

За да ги избришете колачињата и кешот за Firefox :

 1. Кликнете на менито со три линии на горниот дел од прелистувачот.
 2. Изберете Опции (PC) или Preferences (Mac).
 3. Изберете Приватност > Исчистете ја вашата неодамнешна историја .
 4. Изберете временски опсег, а потоа кликнете на стрелката надолу.
 5. Изберете Прелистување & Преземете историја, форма & засилувач; Историја на пребарување, колачиња, кеш и активни најавувања .
 6. Изберете Clear Now.

Flush DNS Settings

DNS е адресарот на вашиот компјутер што се користи за навигација на интернет.

Ресетирајте ги овие поставки за да ги решите проблемите со интернетот што може да произлезат од лоша конфигурација на DNS.

За да го исчистите DNS на Windows:

 1. Држете го притиснато копчето Windows и притиснете X .
 2. Изберете „Командна линија (Админ)“ од списокот.
 3. Внесете „ ipconfig /flushdns “ во црното поле и притиснете Enter.
 4. Откако ќе заврши, рестартирајте го вашиот компјутер.

По рестартирајте, стартувајте ја апликацијата Netflix и проверете дали грешката останува.

Дајте дозвола на апликацијата Netflix да го користи графичкиот процесор

Апликацијата Netflix понекогаш може даимате проблеми кога не може да пристапи до графичката картичка на вашиот компјутер за да го рендерира видеото.

Обидете се рачно да му дадете пристап на Netflix до графичката картичка

Овој чекор ќе работи само на Windows 10 или понови верзии

 1. Отворете ја апликацијата Поставки
 2. Лоцирајте Поставки за графика под табулаторот Екран.
 3. Изберете Универзална апликација од паѓачкото мени.
 4. 10>Одете во „Netflix“ и сменете ја поставката во „ Високи перформанси“ и зачувајте.

Побарајте ја грешката повторно во апликацијата Netflix.

Избришете ја датотеката „mspr.hds“

Windows има вградена DRM функција наречена PlayReady која ја штити содржината што ја пренесувате од Netflix од нелегално копирање.

Бришењето на датотеката ќе му дозволи на Windows повторно да ја создаде датотеката и ќе ги ресетира сите проблеми што ги предизвикува.

За да избришете „ mspr.hds “ од компјутер со Windows:

 1. Отворете Windows Explorer и напишете „ mspr.hds “ во лентата за пребарување.
 2. Изберете ја датотеката и притиснете Shift + Delete.
 3. Рестартирајте го вашиот компјутер.

Повторно стартувајте ја апликацијата за да видите дали проблемот опстојува.

Оневозможете ги наставките на прелистувачот

Некои екстензии на прелистувачот може да ја спречат работата на Netflix правилно, затоа обидете се да ги оневозможите за да видите дали проблемот сам по себе се поправа.

За да ги оневозможите екстензиите на Chrome:

 1. Отворете го Chrome.
 2. Кликнете на трите точки на горниот десен дел од прелистувачот.
 3. Одете во Повеќе алатки > Екстензии.
 4. Изберете Отстраниза сите екстензии.

На Firefox:

 1. Отворете го Управникот со додатоци од менито со три линии.
 2. Кликнете Екстензии за да ги видите сите инсталирани екстензии и приклучоци за да ги видите сите приклучоци
 3. Оневозможете ги сите екстензии и приклучоци

Оневозможете ги услугите на VPN

Можете да користите VPN за да пристапите до содржината надвор од САД, но понекогаш може да направи Netflix да не работи правилно.

Оневозможете ги сите услуги на VPN што ги имате, дури и ако се исклучени.

Потоа, обидете се повторно да ја вчитате содржината за да видите дали работи .

Рестартирајте го вашиот уред

Рестартирајте го уредот на кој го гледате Netflix.

Рестартирањето може да ги реши сите проблеми што можеби се случиле после случајно се менуваат поставките.

Откако ќе го исклучите уредот, почекајте некое време за повторно да го вклучите.

Одјавете се од Netflix и најавете се повторно

Обидете се да се одјавите од апликацијата или веб-локацијата Netflix и повторно да се најавите.

Исто така види: Батеријата на Nest Thermostat не се полни: како да се поправи

За да го направите ова од прелистувач, прво најавете се на сметката во прелистувачот и:

 1. Најдете го паѓачкото мени на десната страна на екранот.
 2. Изберете Сметка > Поставки.
 3. Изберете „ Одјавете се од сите уреди . „
 4. Откако ќе се одјавите, прелистувачот ќе ве однесе до главната страница, каде што можете повторно да се најавите.

Деинсталирајте и повторно инсталирајте ја апликацијата Netflix

Деинсталирајте ја апликацијата Netflix од вашите уреди.

На телефоните, со притискање и држење на иконата на апликацијата Netflix ќеќе ви даде барање да ја деинсталирате.

На Windows:

 1. Отворете го менито Start и користете ја функцијата за пребарување за да ја побарате апликацијата Netflix.
 2. Кликнете на мала стрелка на десната страна од записот во резултатите од пребарувањето доколку е потребно и кликнете Деинсталирај.
 3. Апликацијата ќе се деинсталира.

На Mac:

 1. Во Launchpad, кликнете и задржете ја апликацијата Netflix додека не почне да се движи наоколу.
 2. Изберете го копчето за бришење идентификувано со малиот x.

Ресетирајте го вашиот рутер

Ресетирањето на рутерот го враќа на фабричките поставки и може да го реши проблемот доколку самиот рутер го предизвикал тоа.

Имајте на ум дека ресетирањето на рутерот би значело дека би мора повторно да го активирате рутерот.

За да направите тврдо ресетирање на вашиот рутер:

 1. Свртете го рутерот на страната што го има копчето за ресетирање. Тоа би било правилно означено, но лесно можете да го препознаете барајќи мала дупка.
 2. Земете нешто мало и остри, и држете го копчето за ресетирање најмалку 30 секунди.
 3. Ослободете копчето и почекајте 30 секунди рутерот повторно да се вклучи.

По ресетирањето, активирајте го рутерот доколку е потребно и повторно проверете ја апликацијата Netflix.

Контакт Поддршка

Контактирањето со поддршката е последното нешто што можете да го направите ако ништо друго не функционира.

Контактирајте го центарот за поддршка на Netflix и пријавете го вашиот проблем.

Кажете им за решавањето проблеми чекори што ги иматесе обиделе.

Можеби ќе побараат од вас да пробате нешто друго, а ако тоа не успее, проблемот ќе го ескалира на повисок приоритет.

Враќање на Netflix

Можете да се обидете и да го свртите го намалува квалитетот на преносот за да може содржината да се репродуцира.

Вашиот телевизор или компјутер може да не прикажува правилно 4K содржина, а ако вашата интернет конекција е брза, Netflix може стандардно да биде 4K.

Откако ќе го вратите Netflix, проверете дали можете и вие да преземате содржини.

Понекогаш овој проблем може да ја прекине функцијата за преземања, затоа проверете дали работи исто така.

Можете и вие да уживате во читањето

 • Колку податоци користи Netflix за преземање?
 • Грешка при репродукција YouTube: како да се поправи за секунди [2021]
 • Како да користите AirPlay или Mirror екран без WiFi? [2021]

Често поставувани прашања

Зошто Netflix нема да работи на мојот телевизор?

Рестартирај го телевизорот и пробај отворете ја повторно апликацијата.

Ако не работи, деинсталирајте ја и повторно инсталирајте ја апликацијата Netflix.

Зошто Netflix не работи при пресликување на екранот?

Проверете дали сте на план што ви овозможува да гледате на ТВ.

Потоа, ажурирајте ја апликацијата Netflix и обидете се повторно да го пресликувате екранот.

Како правите исчистете го кешот на Netflix?

За да го исчистите кешот, пронајдете го Netflix во делот за апликации во апликацијата за поставки.

Потоа, изберете Clear data или Clear storage за да го исчистите кешот на апликацијата .

Како гледамсите наслови на Netflix?

Не можете да ги видите сите наслови на самата апликација Netflix, но можете да користите веб-локација како whats-on-netflix.com за да го видите секој наслов што е достапен на Netflix.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.