Verizon LTE не работи: како да се поправи за неколку секунди

 Verizon LTE не работи: како да се поправи за неколку секунди

Michael Perez

Содржина

Дури и ако Verizon е една од најстабилните и најефикасните мрежи, може да се појават грешки од време на време.

Истото ми се случи и мене, и ги пробав и ги тестирав сите можни решенија за да го поправам Verizon LTE .

Кога се сретнав со истиот проблем со Verizon LTE, решив сам да го најдам решението за овој проблем.

За да се справам со проблемот, направив некои студии. Поминав многу време во разгледување на овој проблем, читајќи технички публикации, форуми за корисници и официјалната страница за поддршка на Verizon.

Конечно, најдов и пробав многу методи за да се справам со овој проблем и конечно успеав да го поправам мојот Verizon LTE.

Можеби се прашувате дали можете да го поправите ова во удобноста на вашиот дом исто како што направив јас.

Исто така види: Откривање на мистеријата на режимот на самоуништување на Alexa

Еве резиме од моето искуство за тоа како да го поправам овој проблем, а вие не мора да мрдате со прст и да го загреете мозокот на овој проблем.

Ако вашиот Verizon LTE не работи, тогаш проверете ја покриеноста на мрежата. Обидете се да ја исклучите и повторно да ја поврзете вашата мрежа, а потоа рестартирајте го телефонот .

Подоцна во оваа статија, вклучив и методи за ресетирање на вашиот мобилен телефон Verizon, активирање LTE на Verizon итн.

Проверете ја покриеноста на сигналот

Првото нешто што ви треба да направите ако вашиот Verizon LTE не работи е да ја проверите покриеноста во вашата моментална област.

Дури и ако Verizon ја дава најдобрата услуга, сигналот може да биде проблем на одредени локации.

 1. Обидете се да ја промените локацијатана вашиот телефон
 2. Проверете ја покриеноста на големи надморски височини

Проверете дали вашите паметни телефони се компатибилни со LTE

Можеби е само проблемот со компатибилноста со вашиот телефон што резултираше со тоа што LTE не функционира како што треба.

Компатибилноста е суштински аспект бидејќи во денешно време, повеќето уреди веќе ја поддржуваат верзијата LTE, па можеби вашиот уред не ја нуди функцијата.

Проверете дали има проблеми со фреквенцијата или сменете го уредот на компатибилен со LTE за да уживате во услугите што ги нуди Verizon LTE.

Рестартирајте го вашиот паметен телефон

Ако вашиот телефон е компатибилен со LTE, но сè уште не работи, тогаш еве уште едно решение.

Вашиот телефон можеби не функционира или има грешки, а може да се справите со тоа со рестартирање на телефонот.

Процесот ќе ви одземат само 2 минути. Рестартирајте го телефонот и потоа вклучете го LTE; ќе можете да го решите проблемот.

Променете ги мрежните поставки

Најклучниот чекор е прилагодување на мрежните поставки за да може LTE да работи на кој било телефон.

Мрежата режимот треба да биде поставен на CDMA/LTE за да функционира интернет-поврзувањето.

Следува како ги ресетирате мрежните поставки во едноставни чекори.

 • Отворете ја апликацијата „Поставки“
 • Кликнете на опцијата RESET
 • Притиснете ја опцијата за ресетирање мрежа
 • Внесете го потребниот PIN
 • LTE сега е функционален

Исклучете се и повторно поврзете севашата мобилна мрежа

Обидете се да се исклучите и повторно да се поврзете на вашата мобилна мрежа ако некое од горенаведените решенија не функционира.

Проверете дали сте го оставиле режимот за Wi-Fi вклучен, а тоа може да предизвика грешки во LTE сигналите.

Затоа, проверете дали е вклучен режимот на податоци за да работи интернет-врската. Може да се обидете и да го промените претпочитаниот тип на мрежа од Verizon.

Исто така види: Како да ги отклучите каналите на мрежен приемник за садови

Активирајте и деактивирајте го авионскиот режим

Вклучете и исклучете го копчето за авионски режим неколку пати ако LTE не работи.

Вклучете го режимот за податоци откако ќе го прилагодите режимот на авион.

LTE ќе се врати откако ќе го направите ова неколку пати.

Отстранете ја и повторно вметнете ја SIM-картичката

СИМ-картичката може да предизвика проблем со сигналот ако другите решенија не работат.

Отстранете ја SIM-картичката од телефонот и повторно вметнете ја правилно овој пат.

Вклучете го телефонот по вметнувањето вашата SIM-картичка.

Вклучете го режимот за податоци и проверете дали врската се врати сега.

Заменете ја SIM-картичката

Оштетената SIM-картичка може да биде пречка овде.

Заменете ја оштетената SIM-картичка и вметнете ја новата во телефонот.

Вклучете го режимот за податоци и уживајте во функциите LTE.

Контактирајте со поддршката

Ако ниту едно од горенаведените решенија не работи за вас, подобро е директно да го контактирате Verizon.

Можете да контактирате со грижата за корисници на Verizon на страницата за официјална поддршка на Verizon.

Verizon ќе ја најде поправката за LTEпроблеми.

Конечни размислувања за вашиот Verizon LTE не работи

Verizon LTE обезбедува една од најдобрите услуги меѓу сите достапни мрежи во моментов. Можете дури и да ги читате вашите текстуални пораки од Verizon на интернет.

И покрај тоа, грешките се склони да се случат во која било мрежа, а решенијата се многу поедноставни отколку што можевте да замислите.

Проблемот можеби лежи помеѓу покриеноста на сигналот, вашата SIM-картичка, мрежните поставки итн.

Првиот елемент што треба да се земе предвид е покриеноста со сигналот. Можно е вашиот телефон да не ги поддржува фреквентните опсези што ги користи Verizon за LTE или воопшто да не поддржува LTE.

Затоа, проверете кај производителот пред да купите телефон или ако имате проблеми со LTE, направете го тоа.

Постојат моменти кога се појавува проблем со оштетена SIM-картичка, и ќе треба да ја замените SIM-картичката со нова за да може да работи.

Проверете дали LTE пристапот е овозможен во поставките на вашата мрежа, а потоа рестартирајте го телефонот.

Тоа ќе се погрижи за вас, и повеќе нема да мора да се грижите за тоа.

Да претпоставиме дека сè уште не можете да го сфатите откако ќе ги направите сите постапки за отстранување проблеми погоре. Во тој случај, треба да му пристапите на Verizon, кој ќе може да ви пружи специфична помош во решавањето на проблемот.

Докажаните решенија се наведени погоре, затоа внимателно разгледајте ги и применете ги за да го поправите вашиот LTE неколку чекори.

ВиеМоже да уживате и во читањето:

 • Веризон сите кола се зафатени: како да поправите
 • Како да го користите вашиот телефон Веризон во Мексико без напор
 • Како да го откажете осигурувањето на Verizon за неколку секунди
 • Како да активирате стар телефон Verizon за неколку секунди
 • Резервна копија на Verizon Message+: Како да го поставите и користите

Често поставувани прашања

Како да го ресетирам мојот мобилен телефон Verizon на локални кули?

Тоа може да се направи со неколку едноставни чекори;

 1. Земете го телефонот и отворете ја апликацијата „Поставки“
 2. Кликнете на опцијата „За телефонот“
 3. Притиснете опцијата UPDATE
 4. Притиснете ја опцијата Update PRL
 5. Кликнете ОК кога телефонот бара ресетирање
 6. Вашиот мобилен телефон се рестартира

Потребно е ажурирање на PRL (Список за претпочитана роаминг) за да се ресетираат мобилните телефони на Verizon на локални столбови.

Зошто Verizon ги исклучи LTE повиците на мојата сметка?

Грешка во покриеноста со LTE може да го предизвика овој проблем за кратко време, така што нема потреба да се грижите.

 • Рестартирајте го телефонот
 • Променете ги мрежните поставки
 • Вметнете ја повторно SIM картичката

Како да активирам LTE на Verizon?

 • Вметнете SIM картичка и батерија како што е дадено во упатствата
 • Полнете го телефонот
 • Вклучете го откако ќе се наполни полнењето
 • LTE се активира веднаш откако ќе го вклучите телефонот
 • Не заборавајте да го вклучите режимот за податоци

Како да го ресетирам мојот Verizonмрежа?

Следете ги дадените чекори за да ја ресетирате мрежата на Verizon:

 • Отворете ја апликацијата „Settings“
 • Кликнете на RESET опцијата
 • Притиснете ја опцијата за ресетирање мрежа
 • Внесете го потребниот PIN
 • LTE сега е функционален

Дали LTE користи податоци или Wi-Fi?

LTE и Wi-Fi се два различни ентитети.

LTE поврзувањето е од мобилните кули до вашите телефони/таблети итн.

Опсегот на поврзување може да варира во зависност од секоја локација.

Wi-Fi, од друга страна, ви помага на локации каде што покриеноста со сигнал е слаба.

Зошто мојот телефон покажува 4G наместо LTE?

Покажува 4G затоа што вашата локација има ограничена покриеност и нуди само 4G брзина на интернет наместо LTE, што прикажува поголема брзина на интернет.

Ќе се промени повторно во LTE кога сигналот во областа ќе понуди голема брзина.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.