Optimaalinen Wi-Fi ei toimi: miten korjata

 Optimaalinen Wi-Fi ei toimi: miten korjata

Michael Perez

Vaihdoin hiljattain Internet-palveluntarjoajani Optimum Wi-Fi-verkkoon kuultuani paljon heidän palveluistaan. Minulla on paljon laitteita, kuten kannettavia tietokoneita, älypuhelimia ja jopa tulostin.

Kun kaikki nämä laitteet oli liitetty Wi-Fi-yhteyteeni, se tarkoitti, että jos jokin meni vikaan Wi-Fi-yhteydessäni, se vaikutti suureen osaan elämästäni, eikä se yksinkertaisesti ollut mahdollista.

Kutsuin paikallisen teknikon katsomaan asiaa, mutta hän ei pystynyt korjaamaan ongelmaa. Olimme päättäneet löytää ratkaisun tähän ongelmaan, joten etsimme Internetistä ja löysimme useita ratkaisuja, jotka toimivat ihmisillä, joilla oli erilaiset ongelman perimmäiset syyt.

Säästääkseni aikaa ja vaivaa, jonka kävin läpi, olen koonnut kaikki löytämäni ratkaisut tähän artikkeliin tähän.

Jos Optimumin Wi-Fi ei toimi, tarkista, onko Optimumin internetissä katkoksia. Jos ei ole, nollaa modeemi. Tämän pitäisi yleensä korjata Optimumin WiFi ei toimi.

Tarkista, onko Optimum Internetissä katkoksia

Kun huomaat, että Optimum-verkkosi ei toimi niin hyvin kuin sen pitäisi, ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tarkistaa luettelosta, on se, onko tämä yleistä naapurustossasi vai ei.

Vahvistaaksemme tämän:

Siirry Optimumin verkkosivustolle → Kirjaudu sisään tunnuksillasi → Tuki → Palvelun tila tai Tarkista palvelun tila.

Sinun pitäisi pystyä hakemaan tietoja mahdollisista katkoksista lähialueillasi, jos sellaisia on. Jos alueellasi ei ole katkoksia, lue eteenpäin selvittääksesi, mitä muita menetelmiä on olemassa.

Modeemin nollaaminen

Useimmiten ongelma ratkeaa painamalla nollauspainiketta, koska tämä antaa modeemille aikaa korjata mahdolliset pienet sisäiset toimintahäiriöt ja käynnistää laitteen uudelleen.

Syynä näihin toimintahäiriöihin voi olla se, että nämä elektroniset laitteet ovat töissä 24/7 ilman taukoa; tämän vuoksi järjestelmällä on taipumus kulua.

Jos sinulla on Altice one Gateway, toimi näin:

 • Pidä etupaneelin → Vapauta-painiketta alaspainettuna, kun näyttöön tulee uudelleen käynnistysviesti "GW Reset".

TAI

 • Paina kaukosäätimen Koti-painiketta → Asetukset → Järjestelmä → Internet/Wi-Fi/Puhelin → Uudelleenkäynnistys.

Näin voit nollata ei-Altice-modeemisi:

 • Irrota laite virtajohdosta, → Odota muutama minuutti → Kytke virtajohto takaisin.
 • Odota seuraavaksi, että kaikki valot lakkaavat välkkymästä → Testaa internet-yhteys.

Tarkista Wi-Fi-signaalin estyminen

Wi-Fi-signaalit ovat pohjimmiltaan radioaaltoja, jotka lähetetään laitteesta toiseen langattoman tekniikan avulla. Nämä aallot edellyttävät, että niiden lähtö- ja päätepisteen välinen näköyhteys on vapaa ja esteetön.

Fyysisten tukosten lisäksi myös muut sähkömagneettiset aallot voivat häiritä Wi-Fi-signaaleja. Seinien tai huonekalujen kaltaiset esineet aiheuttavat häiriöitä signaaliin, mikä vaikuttaa haitallisesti sen toimivuuteen.

Varmista, että reititin on sijoitettu mahdollisimman korkealle, pois television, älypuhelinten, mikroaaltouunin ja jopa silityslaatikon aiheuttamasta "melusta".

Välttääksesi tämän ongelman sinun on sijoitettava reititin optimaaliseen paikkaan, jossa se on riittävän korkealla ja jossa fyysiset esteet ovat mahdollisimman vähäiset.

Piilotettu verkko

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka käyttävät piiloverkkoja yksityisyyden vuoksi, tämä voi olla syy siihen, että Wi-Fi-yhteytesi ei yhdisty laitteeseesi.

Vastoin yleistä uskomusta piiloverkot eivät itse asiassa ole sen turvallisempia kuin SSID-tunnustaan lähettävät verkot, sillä jos joku etsii piiloverkkoa, hän löytää sen todennäköisemmin kuin ei.

Jos työskentelet piiloverkossa ja haluat päästä siitä eroon, sinun tarvitsee vain noudattaa muutamia yksinkertaisia ohjeita.

Kirjaudu sisään reitittimen hallintapaneeliin → Wi-Fi-asetukset → Piilotetut verkot → Poista käytöstä.

Muista, että kun olet ottanut nämä muutokset käyttöön, sinun on käynnistettävä reititin uudelleen, jotta se toimii.

Etsikää vaurioituneita/ löysät kaapelit

Kaapelit ja virtajohdot kuluvat vuosien mittaan. Sähkölaitteiden, tässä tapauksessa reitittimen, takana roikkuvat kaapelit on tarkistettava säännöllisesti.

Sen lisäksi, että nämä kaapelit ovat syy siihen, että Optimum Wi-Fi ei toimi, ne ovat myös suuri turvallisuusriski.

Perusteellisen tarkastuksen jälkeen yksi mahdollisuus on, että kaapelit ovat pilalla ja sisäiset johdot ovat paljaana. Jos tilanne on tällainen, vaihda kaapelit välittömästi uusiin.

Jos kyseessä on vain kevyt kuluminen, voit korjata sen itse. Käytä sähköteippiä silppujen kiinnittämiseen.

Jos Wi-Fi-yhteytesi ei toimi kaapeleiden vaihtamisen/korjaamisen jälkeenkään, kokeile listan seuraavaa vaihtoehtoa.

Päivitä laitteistosi

Kuten mitä tahansa sähkölaitetta, myös Wi-Fi-laitteitasi on päivitettävä aika ajoin. Jos laitteesi on niin vanha, että se ei enää saa päivityksiä, sinun on hankittava kokonaan uusi modeemi ja reititin.

Kun valitset uutta modeemia, muista, että sen on tuettava DOCSIS 3.1:tä. Voit olla varma, että sinulla on tulevaisuudessa parhaat mahdollisuudet saada nopea ja virtaviivainen internet.

Jos tämä ei toimi, yritä vaihtaa internetverkon taajuusalue 5 GHz:stä 2,4 GHz:iin. Voit tehdä tämän Optimumin verkkosivuston kautta tai suoraan selaimellasi:

 • Syötä reitittimesi IP-osoite osoiteriville → Syötä → Kirjaudu sisään tunnuksilla.
 • Langattomat asetukset → Kanavat → Vaihda Wi-Fi-kanava → Tallenna

Jos taas sinulla on suhteellisen uusi laite, varmista, että sinulla on vaaditut nousu- ja laskutasot. Jos huomaat, että nämä tasot eivät ole kunnossa, se voi johtua siitä, että laitteesi on saanut ohjelmistopäivityksen ja on täysin kunnossa.

Ongelman korjaamiseksi sinun tarvitsee vain painaa virtapainiketta ja pitää sitä painettuna vähintään 15 sekunnin ajan. Kun CM-rekisteröinti on suoritettu, Wi-Fi-yhteyden pitäisi toimia aiempaa paremmin ja nopeammin.

Ota yhteyttä Optimum-tukeen

Jos mikään näistä menetelmistä ei auta, ei tietenkään ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa yhteyttä Optimumin asiakaspalveluun. He pystyvät tarjoamaan sinulle ammattimaisempaa tukea, ja jos se ei toimi, he lähettävät yhden johtajistaan auttamaan sinua.

Yhteystiedot ja niiden sovitut työajat ovat Optimumin tukisivustolla.

Saat optimaalisen Wi-Fi-yhteyden jälleen toimimaan

Kun nollaat modeemisi, muista, että kun modeemi käynnistyy uudelleen, sinulla on Altice One. Jos taas omistat Altice One Minin, etupaneelin painikkeiden pitäisi palaa valkoisena.

Jos sinulla on erillinen modeemi ja reititin, varmista, että kytket ensin modeemin ja sitten reitittimen.

Varmista, että käytät oikeita kaapeleita ja virtajohtoja modeemin liittämiseen, sillä muutoin saatat kohdata ongelmia laitteesi päivittämisen aikana. Esimerkiksi RG59-kaapeli ei ole edullinen valinta.

Yksi asia, jota voit kokeilla, jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei toimi, on siirtyminen Smart Wi-Fi:n käyttöön. Se sisältyy Altice One -palveluun maksutta. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään optimaalisella verkkosivustolla → kytkeä Smart Wi-Fi päälle.

Tai muuten, jos haluat aktivoida sen Alticesta, paina Altice-logoa kaukosäätimessäsi → Asetukset → Internet → Ota älykäs Wi-Fi käyttöön → Valitse

Saatat myös nauttia lukemisesta:

 • Miten vaihtaa optimaalinen Wi-Fi-salasana vaivattomasti sekunneissa
 • Altice-kaukosäätimen vilkkuminen: Kuinka korjata sekunneissa
 • Comcast Xfinity Wi-Fi ei toimi, mutta kaapeli toimii: vianmääritysohjeet
 • Google Home [Mini] ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-yhteyteen: Näin korjaat ongelman?
 • Xfinity WiFi pitää yhteyttä: Kuinka korjata sekunneissa

Usein kysytyt kysymykset

Miksi Altice-boksissani lukee CM-rekisteröinti?

CM-rekisteröinti osoittaa, että Altice one -puhelimesi modeemiosa on käynnistetty uudelleen. Se voi johtua myös eri syistä, kuten päivityksistä tai heikosta signaalin voimakkuudesta.

Miten nollaan Altice-modeemin?

Paina kaukosäätimen Koti-painiketta → Asetukset → Järjestelmä → Internet/Wi-Fi/Puhelin → Uudelleenkäynnistys.

Miten pääsen käsiksi modeemin optimaalisiin asetuksiin?

Tarvitset Optimum-tunnuksen ja salasanan päästäksesi modeemin asetuksiin. osoitteessa router.optimum.net voit muuttaa SSID-tunnusta, verkkopinin ja asetuksia sekä nähdä, kuinka monta laitetta on liitetty.

Onko minun palautettava Optimum-reititin?

Kyllä, sinun on palautettava Optimum-reititin, kun sitä ei enää käytetä.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.