Roku on yhdistetty Wi-Fi-yhteyteen, mutta ei toimi: miten korjata ongelma?

 Roku on yhdistetty Wi-Fi-yhteyteen, mutta ei toimi: miten korjata ongelma?

Michael Perez

Roku voi olla loistava laite, jonka avulla voit viihdyttää itseäsi ja rentoutua työstä, koska sen avulla saat käyttöösi laajan valikoiman suoratoistopalveluja. Olen itsekin panostanut joihinkin TV-ohjelmiin Rokun ansiosta. Kuten kaikki muutkin elektroniset laitteet, jotka vaativat toimivan Internet-yhteyden, myös Roku kohtaa kuitenkin yleisiä verkko-ongelmia.

Vaikka nämä ongelmat voivat olla turhauttavia, kun haluat vain katsoa elokuvan ja rentoutua, ne on helppo korjata.

Noin viikko sitten käynnistin Rokun katsellakseni suosikkiohjelmiani ja huomasin, että vaikka se oli liitetty kotiverkkooni, en päässyt käsiksi mihinkään sisältöön. Vietettyäni jonkin aikaa etsimällä artikkeleita netistä ja etsimällä foorumeilta, sain korjattua ongelman.

Tämä artikkeli ei ainoastaan auta sinua korjaamaan Rokun yhteysongelmia, vaan auttaa sinua myös ymmärtämään näiden ongelmien taustalla olevat syyt, jotta voit helposti korjata ne tulevaisuudessa.

Jos haluat korjata Rokun, joka on yhdistetty wlaniin, mutta ei toimi, yritä käynnistää Roku-laite uudelleen, jotta näet, korjaako se ongelman. Jos se ei korjaa ongelmaa, varmista, että olet yhdistetty toimivaan WiFi-verkkoon. Jos Roku ei vieläkään toimi, yritä käyttää ethernet-kaapelia, jotta näet, onko ongelma WiFi:ssä.

Käynnistä Roku-laite uudelleen

Yksi yleisimmistä ratkaisuista teknisten ongelmien korjaamiseen on laitteen uudelleenkäynnistäminen. Kun esimerkiksi käynnistät Rokun uudelleen, laitteen muisti tyhjennetään ja laite palautetaan uuteen järjestelmätilaan.

Kun laitteet jätetään päälle pitkäksi aikaa, ohjelmistoon voi kehittyä vikoja ja ongelmia, jotka voivat olla syyllisiä verkko-ongelmiin. Yksinkertainen tapa poistaa nämä viat on käynnistää Roku-laite uudelleen.

Reitittimen nollaaminen

Toinen mahdollinen syy verkko-ongelmiin on reitittimesi. On mahdollista, että reitittimesi verkkoasetukset on määritetty väärin, jolloin Roku-laitteesi ei pääse internetiin.

Jos et ole varma, mitkä asetukset saattavat aiheuttaa tämän ongelman, on parasta nollata reititin asetusten muuttamisen sijaan, koska siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Useimmissa reitittimissä nollauspainike sijaitsee takana, joko tuntopainikkeena tai nuppineulana. Voit nollata reitittimen painamalla nollauspainiketta ja pitämällä sitä painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes se käynnistyy uudelleen. Voit suorittaa nollauksen myös reitittimen hallintaportaalin kautta. Jos et ole varma, miten se tehdään, voit etsiä sen netistä omistamasi mallin osalta.

Jos olet Xfinity-käyttäjä, voit etsiä parhaan modeemin ja reitittimen yhdistelmän Xfinitylle, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen ja vähemmän yhteysongelmia.

Tarkista Wi-Fi-signaalin esteet

Kotisi sisällä on monia esineitä, jotka voivat estää Wi-Fi-signaalin ja aiheuttaa verkkohäiriöitä. Häiriöitä voi aiheuttaa monia lähteitä, kuten fyysiset esteet, kuten betoni- ja puuseinät, sekä sähkömagneettisia aaltoja käyttävät laitteet, kuten televisiot, uunit ja muut laitteet.

Optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi varmista, että reititin on sijoitettu suhteellisen avoimeen paikkaan, joka on kaukana muista häiriöitä aiheuttavista laitteista.

Käytä Ethernet-kaapelia

Joissakin tapauksissa Wi-Fi-yhteys voi olla liian epäluotettava, jotta yhteys olisi vakaa, tai Roku-laitteesi voi olla reitittimen tehollisen kantaman ulkopuolella. Voit harkita Wi-Fi-toistimen tai -laajentimen käyttöä, mutta edullisempi vaihtoehto voisi olla yksinkertaisesti käyttää Ethernet-kaapelia Roku-laitteen ja reitittimen yhdistämiseen.

Langallinen yhteys ratkaisee kaikki Wi-Fi-yhteyden ongelmat ja tarjoaa myös keskimäärin nopeamman verkon nopeuden. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vain muutamissa Roku-malleissa on Ethernet, joten varmista, että omistamassasi laitteessa on Ethernet-portti, jotta voit harkita tätä ratkaisua.

Internet-kaistan vaihtaminen Rokussa

Eräs ratkaisu, jolla jotkut käyttäjät ovat onnistuneet, on vaihtaa taajuuskaistaa, johon Roku-laite on liitetty. Wi-Fi-verkkoja on nykyään saatavilla kahdella taajuuskaistalla, 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuuskaistoilla.

2,4 GHz:n taajuusalueella on suurempi tehollinen kantama, mutta verkon nopeus ja vahvuus kärsivät, kun taas 5 GHz:n taajuusalueella on paras signaalin vahvuus, mutta kantama pienenee.

Jos mallisi tukee kaksikaistaista langatonta yhteyttä, voit muodostaa yhteyden kummalle tahansa kaistalle ilman ongelmia. On kuitenkin parempi muodostaa yhteys 5 GHz:n kaistalle ja siirtyä lähemmäs reititintä, jotta pysyt turvallisemmalla puolella.

Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan

Joskus verkkokatkos ei ole sinun käsissäsi. Internet-yhteytesi voi esimerkiksi olla poikki Internet-palveluntarjoajasi suunnitellun huollon vuoksi tai datakeskuksen laitteisto- tai ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Näiden verkkokatkosten korjaaminen voi kestää muutamasta tunnista pariin päivään.

Voit tarkistaa, onko tämä syy verkko-ongelmiin soittamalla Internet-palveluntarjoajalle (ISP). Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on odottaa kärsivällisesti.

Viimeiset ajatukset siitä, miten korjata Roku yhdistetty Wi-Fi mutta ei toimi

Verkko-ongelmat voivat olla hyvin turhauttavia. Onneksi useimmat ongelmat voidaan korjata muutamassa minuutissa. Yllä olevassa artikkelissa mainittujen vaiheiden lisäksi voit kokeilla myös perinteisiä verkon vianmääritysvinkkejä, kuten reitittimen uudelleenkäynnistämistä tai Roku-laitteen siirtämistä lähemmäs reititintä.

Toinen ratkaisu on tarkistaa reitittimesi verkkoasetuksista, millä kanavalla se toimii. Kokeile sitten manuaalisesti valita eri kanavia kokeillaksesi, millä niistä saat parhaan suorituskyvyn.

Reitittimen nollauksessa on muistettava, että se poistaa kaikki sen asetukset, myös kotiverkon SSID-tunnuksen, ja sinun on määritettävä verkko alusta alkaen.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Roku ei yhdisty langattomaan verkkoon: Miten korjata
  • Voitko käyttää Rokua ilman Wi-Fi-yhteyttä?: Selitetty
  • Toimiiko älytelevisio ilman Wi-Fi:tä tai internetiä?
  • Xfinity Wi-Fi-yhteys katkeaa jatkuvasti: Kuinka korjata sekunneissa?

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin nollata Roku Wi-Fi-yhteyden?

Paina Roku-kaukosäätimen kotipainiketta. Siirry seuraavaksi kohtaan 'Asetukset' ja valitse 'Lisäjärjestelmäasetukset'. Valitse sitten 'Verkkoyhteyden nollaus' ja paina ' Nollaa yhteys' tyhjentääksesi kaikki verkkoasetukset.

Miten reititin käynnistetään uudelleen?

Monien reitittimien takaosassa on uudelleenkäynnistyspainike. Jotta reititin käynnistyy uudelleen oikein, on kuitenkin suositeltavaa irrottaa reititin kokonaan pistorasiasta ja jättää se 15-20 sekunnin ajaksi ennen kuin kytket sen takaisin pistorasiaan.

Voinko löytää Rokun IP-osoitteen ilman kaukosäädintä?

Suorin vaihtoehto on avata reitittimen hallintakäyttöliittymä selaimella, etsiä luettelo liitetyistä laitteista ja etsiä Roku-laite luettelosta.

Miten yhdistän Rokun uudelleen internetiin?

Roku kytkeytyy automaattisesti kotiverkkoon ensimmäisen asennuksen jälkeen. Jos se ei jostain syystä pysty tunnistamaan verkkoa, siirry verkkoasetuksiin, unohda verkko ja suorita verkkoasennus uudelleen.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.