جيڪڏهن توهان هڪ نمبر بلاڪ ڪري سگهو ٿا ڇا اهي اڃا تائين توهان کي ٽيڪسٽ ڪندا؟

 جيڪڏهن توهان هڪ نمبر بلاڪ ڪري سگهو ٿا ڇا اهي اڃا تائين توهان کي ٽيڪسٽ ڪندا؟

Michael Perez

مون کي تازو ئي ڪيتريون ئي اڻ گهربل مارڪيٽنگ ڪالون ملي رهيون آهن، ۽ مان هر نمبر کي بلاڪ ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان جنهن تي مون کي شڪ آهي ته هڪ مارڪيٽنگ ٽيم آهي پئسا خرچ ڪرڻ جي ڪوشش ڪري انهن شين تي جن جي مون کي ضرورت ناهي.

مان چاهيان ٿو انهن کي مڪمل طور تي مون سان رابطي ۾ اچڻ کان بلاڪ ڪيو، جيتوڻيڪ ٽيڪسٽ ذريعي، پر مون کي خبر نه هئي ته انهن جو نمبر بلاڪ ڪرڻ انهن کي مون کي ٽيڪسٽ ڪرڻ کان به بلاڪ ڪيو آهي.

پوء اهو ڄاڻڻ لاء ته انهن نمبرن کي بلاڪ ڪرڻ جي منهنجي ڪوشش پڻ بلاڪ ڪيو. انهن جا پيغام، مون آن لائن وڃڻ جو فيصلو ڪيو ۽ وڌيڪ ڳولهيو.

منهنجي تحقيق مون کي ڪيترن ئي يوزر فورمز ۽ سافٽ ويئر بلاڪ ڪرڻ بابت پروموشنز ذريعي وٺي وئي جنهن مون کي اهو سمجهڻ ۾ مدد ڪئي ته ڪنهن نمبر کي بلاڪ ڪرڻ اصل ۾ ڇا ڪندو آهي ۽ اهو ڪيئن اثرائتو آهي.

ڏسو_ پڻ: ڇا MetroPCS هڪ GSM ڪيريئر آهي؟: وضاحت ڪئي وئي

ڪيترن ئي ڪلاڪن جي تحقيق جي مهرباني جو مون رابطن کي بلاڪ ڪرڻ بابت سکڻ ۾ گذاريو جڏهن توهان هن آرٽيڪل جي آخر تائين پهچندا آهيو جيڪو مون ان تحقيق جي مدد سان ٺاهيو هو، توهان کي خبر پوندي ته ڇا توهان جي فون تي هڪ نمبر کي بلاڪ ڪرڻ پڻ. انهن مان متن کي بلاڪ ڪيو.

اڪثر ڪيسن ۾، جيڪڏهن توهان پنهنجي فون تي هڪ نمبر کي بلاڪ ڪيو، ته اهي توهان کي ٽيڪسٽ ڪرڻ جي قابل نه هوندا. انهن کي ٽئين پارٽي جي ميسيجنگ سروس استعمال ڪرڻي پوندي جتي توهان انهن کي پهريان ئي بلاڪ نه ڪيو آهي توهان ڏانهن پيغام موڪلڻ لاءِ.

پڙهڻ جاري رکو ته توهان ڪنهن کي ڪنهن به موبائل ڊوائيس تي مڪمل طور تي بلاڪ ڪري سگهو ٿا ۽ ڪيئن بلاڪ ڪرڻ جو ڪم.

ڇا هڪ نمبر بلاڪ ڪرڻ متنن کي بلاڪ ڪري ٿو؟

توهان جي فون تي جيڪي بلاڪ توهان ڪن ٿا انهن کي توهان جي رابطن جي فهرست مان رابطو چونڊيو پڻ هوندو.توهان جي فون جي ماڊل جي بنياد تي پيغامن کي بلاڪ ڪريو.

جيڪڏهن توهان iPhone تي آهيو، رابطي جي ايپ مان نمبر بلاڪ ڪرڻ سان ڊوائيس کي ان جي بلٽ ٿيل رابطي جي سڀني ذريعن تي بلاڪ ڪيو ويندو، بشمول ڪال، ايس ايم ايس پيغام، FaceTime ۽ iMessage.

Android ڊوائيسز لاءِ، ڪنهن نمبر کي بلاڪ ڪرڻ سان رڳو ڪالز ۽ ايس ايم ايس اچڻ بند ٿي ويندا، ۽ ٻيا سڀ طريقا کليل رهجي ويندا.

جيڪڏهن توهان ڪنهن کي مڪمل طور بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا، ته توهان انھن کي دستي طور تي بلاڪ ڪرڻ جي ضرورت پوندي انھن کي ھر سوشل ميڊيا سروس مان جنھن تي توھان آھيو، ھڪڙي وقت ۾.

ھن جو مطلب آھي ته جيڪڏھن توھان وٽ Facebook، Twitter، Snapchat ۽ Instagram تي اڪائونٽ آھي، توھان کي بلاڪ ڪرڻو پوندو. فرد سڀني چئن پليٽ فارمن تي ته جيئن هو توهان سان ڪٿي به رابطو نه ڪري سگهن.

تنهنڪري توهان کي ان شخص کي بلاڪ ڪرڻو پوندو توهان جي سڀني سماجين تي، ۽ نه صرف توهان جي رابطن جي فهرست مان، ڇاڪاڻ ته توهان جو فون ڪنٽرول نه ٿي سگهي. جنهن کي توهان ٻين سوشل ميڊيا سروسز تي بلاڪ ڪندا آهيو.

بلاڪ ڪرڻ ڇا ڪندو آهي؟

جڏهن توهان ڪنهن کي پنهنجي فون تي بلاڪ ڪندا آهيو، اهو توهان جو فون هوندو آهي سڀ بلاڪ ڪري رهيو آهي جڏهن کان توهان جو فون فراهم ڪندڙ موڪليندو آهي. نياپا ۽ ڪالون بلاڪ ٿيل نمبر مان ڪنهن به صورت ۾ توهان جي فون تي.

تنهنڪري جيڪي به ڪال، نياپا يا ٽيڪسٽ توهان بلٽ ان ايس ايم ايس، ڪالز ۽ وڊيو ڪالنگ ايپس تي وصول ڪندا آهيو اهو توهان جي فون ذريعي بلاڪ ڪيو ويندو.

جڏهن توهان نمبر بلاڪ ڪريو ٿا، اهي اڃا به توهان کي ڪال ڪري ۽ پيغام موڪلي سگهن ٿا، پر توهان کي ڪال نه ملندي، ۽ جيڪو پيغام موڪليو پيو وڃي اهو به نه پهچايو ويندو.

توهان کي نه ملندو.اطلاع ڏنو ويو ته جيڪڏھن انھن ھڪ وائس ميل ڇڏيو آھي، پر توھان اڃا به انھن کي ڏسي سگھو ٿا ۽ جيڪڏھن گھربل آھي انھن کي حذف ڪري سگھو ٿا.

اھو تقريباً سڀني ٽئين پارٽي جي ميسيجنگ ايپس لاءِ ساڳيو آھي، توھان سان گڏ، وصول ڪندڙ کي، ڪڏھن به اطلاع نه ڏنو ويو آھي پيغام يا ڪال.

بلاڪ ڪرڻ لڳ ڀڳ هر هنڌ ساڳيو ڪم ڪري ٿو ته جيئن ماڻهن کي عام خيال هجي ته اهو ڪيئن ڪم ڪري ٿو ته جيئن اهي ان کي وڌيڪ اثرائتو استعمال ڪن.

iOS تي متن کي ڪيئن بلاڪ ڪجي

جيڪڏهن توهان اڃا تائين iOS تي بلاڪ ڪيل نمبر مان ٽيڪسٽ وصول ڪري رهيا آهيو، توهان کي شايد ميسيجز ايپ مان نمبر کي دستي طور بلاڪ ڪرڻو پوندو.

انهي ڪرڻ لاءِ:

  1. لانچ ڪريو پيغام .
  2. جنهن رابطي کي توهان بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا ان سان گفتگو تي ٽيپ ڪريو.
  3. مٿي تي رابطي تي ٽيپ ڪريو، پوءِ معلومات بٽڻ.
  4. ھيٺ اسڪرول ڪريو ۽ ٽيپ ڪريو ھي ڪالر کي بلاڪ ڪريو .

توھان انھن کي بلاڪ ڪري سگھو ٿا ڪنھن ٻئي سوشل ميڊيا ويب سائيٽن تي جيڪي توھان اڳي ئي نه ڪيا آھن انھن سان رابطي جي ڪنھن به وسيلا کي روڪڻ لاءِ. توهان.

Android تي متن کي ڪيئن بلاڪ ڪجي

توهان هيٺ بيان ڪيل قدمن تي عمل ڪندي Android تي پيغامن کي بلاڪ ڪري سگهو ٿا:

  1. اوپن ميسيجز .
  2. جنهن رابطي کي توهان بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا ان سان گفتگو کي ٽيپ ڪريو ۽ رکو.
  3. ٽيپ ڪريو بلاڪ ۽ پرامپٽ جي تصديق ڪريو.

توهان بعد ۾ ايپ جي سيٽنگن ۾ وڃي انهن کي بلاڪ ڪري سگهو ٿا ۽ اسپام & بلاڪ ڪيو ويو سيڪشن.

ڇا اهي ڄاڻن ٿا ته توهان انهن کي بلاڪ ڪيو آهي؟

ڪنهن به پليٽ فارم تي نمبر بلاڪ ڪرڻ بابت بهترين حصو اهو آهي تهٻئي شخص کي ڪڏهن به خبر نه پوندي ته انهن کي ڇا بلاڪ ڪيو ويو آهي جيستائين انهن کي خبر نه هجي ته ڇا ڳولڻو آهي.

جيڪو به پيغام توهان کي موڪليو ويندو، ان کي ڊيليور نه ڪيو ويندو، جنهن کي توهان بعد ۾ نيٽ ورڪ جي مسئلن يا سافٽ ويئر جي مسئلن سان منسوب ڪري سگهو ٿا جيڪڏهن پڇيو.

ڪالز، ٻئي طرف، رننگ شروع ٿينديون ۽ پوءِ اڌ رستي ۾ هڪ مصروف ٽون ۾ تبديل ٿي وينديون.

ويڊيو ڪالن سان لڳ ڀڳ ساڳيو ئي معاملو آهي، جيڪو نه ٿيندو مڪمل طور تي وڃو جيڪڏهن وصول ڪندڙ توهان جو نمبر بلاڪ ڪري ٿو.

جنهن کي بلاڪ ڪيو پيو وڃي اهو نه ٻڌايو ويندو ته اهي خدمتون انهن کي بلاڪ ڪري ڇڏيون آهن هڪ ڀيرو توهان ائين ڪندا.

انهن کي اطلاع نه ملندي جيڪڏهن توهان يا ته انهن کي بلاڪ ڪريو، ۽ انهن کي ڄاڻڻ لاءِ توهان کي هڪ پيغام موڪلڻو پوندو.

فائنل سوچون

توهان ٽئين پارٽي بلاڪنگ ايپس پڻ استعمال ڪري سگهو ٿا جيڪڏهن توهان ڪنهن به طريقي سان بلاڪ ڪيو آهي. توهان.

آئون ان لاءِ Truecaller يا Hiya جي صلاح ڏيندس ڇو ته انهن وٽ فون نمبرن جو هڪ تمام سٺو ڪميونٽي تعاون وارو ڊيٽابيس آهي.

اهي ڪالز يا ٽيڪسٽ ڪالز کي بلاڪ ڪري سگهن ٿا جيڪي شايد توهان جي فون کي مس ٿيا هجن ۽ مڪمل طور تي استعمال ڪرڻ لاءِ مفت.

انهن خدمتن لاءِ هڪ پريميئم سبسڪرپشن آهي، پر اهو اختياري آهي ۽ صرف انهن بنيادي خاصيتن تي وسعت رکي ٿو جيڪي اڳ ۾ ئي موجود آهن.

توهان پڻ پڙهڻ جو مزو وٺي سگهو ٿا

  • ويرزون [#662#] تي اسپام ڪالز کي ڪيئن بلاڪ ڪجي منٽن ۾
  • جڏهن توهان ڪنهن کي T-Mobile تي بلاڪ ڪيو ته ڇا ٿيندو؟
  • اسپيڪٽرم لينڊ لائن تي ڪالن کي سيڪنڊن ۾ ڪيئن بلاڪ ڪجي
  • Verizon وائس ميلمون کي ڪال ڪندو رهي ٿو: ان کي ڪيئن روڪيو
  • مان 141 ايريا ڪوڊ مان ڪالون ڇو حاصل ڪري رهيو آهيان؟: اسان تحقيق ڪئي

اڪثر پڇيا ويا سوال

بلاڪ ٿيل ٽيڪسٽ ڪيڏانهن وڃن ٿا؟

بلاڪ ٿيل ٽيڪسٽ عام طور تي ڊهي نه ويندا آهن، پر توهان انهن کي اڪثر ڪيسن ۾ نه ڏسي سگهندا، جيتوڻيڪ توهان انهن کي بلاڪ ڪيو هجي.

ڪجهه فون بلاڪ ڪيل ۽ اسپام پيغامن کي هڪ الڳ فولڊر ۾ محفوظ ڪندا آهن جتي توهان انهن کي پڙهي سگهو ٿا.

ڇا بلاڪ ٿيل نياپا ترسي ويندا آهن جڏهن انهن کي بلاڪ ڪيو ويندو آهي؟

ڪنهن به پيغام جيڪي توهان وصول ڪندڙ ڏانهن موڪليندا آهيو، ڪڏهن به نه پهچايا ويندا آهن. جيڪڏهن اهي توهان کي بلاڪ ڪن ٿا.

اهي صرف توهان کان پيغام حاصل ڪرڻ شروع ڪندا جڏهن اهي توهان کي بلاڪ ڪندا.

توهان ڪيئن ٻڌائيندا ته توهان جا متن بلاڪ ڪيا ويا آهن؟

توهان فرض ڪري سگھو ٿا ته توھان کي بلاڪ ڪيو ويو آھي جيڪڏھن توھان جو ڪو پيغام پهچائڻ کان روڪيو ويو آھي جيڪڏھن توھان ڪجھ وقت اڳ انھن سان ڳالھائي سگھوٿا.

توھان پڻ ڪوشش ڪري سگھو ٿا ڪنھن ٻئي کي پيغام ڏيڻ جي ڪوشش ڪري پڪ ڪرڻ لاءِ ته اھو نيٽ ورڪ جو مسئلو نه آھي.

ڏسو_ پڻ: LG ٽي وي بند ڪندو رهي ٿو: منٽن ۾ ڪيئن درست ڪجي

جڏهن توهان ڪنهن بلاڪ ڪيل نمبر تي ڪال ڪندا آهيو ته ڇا ٿيندو آهي؟

جيڪڏهن توهان ڪنهن اهڙي نمبر تي ڪال ڪندا آهيو جنهن توهان کي بلاڪ ڪيو آهي، ته توهان کي فوري طور تي هڪ قطار جي مصروف ٽون ٻڌڻ ۾ ايندي يا ڪجهه رِنگن کانپوءِ وائس ميل ڏانهن ريڊائريڪٽ ڪيو ويندو.

ڪجهه فون توهان کي وائس ميل ڏانهن وٺي ويندا آهن پهرين رِنگ کان پوءِ.

Michael Perez

مائيڪل پيريز هڪ ٽيڪنالاجي جو شوقين آهي جيڪو سڀني شين جي سمارٽ گهر جي مهارت سان آهي. ڪمپيوٽر سائنس ۾ ڊگري سان، هو هڪ ڏهاڪي کان وٺي ٽيڪنالاجي بابت لکي رهيو آهي، ۽ سمارٽ هوم آٽوميشن، ورچوئل اسسٽنٽ، ۽ IoT ۾ خاص دلچسپي رکي ٿو. مائيڪل يقين رکي ٿو ته ٽيڪنالاجي کي اسان جي زندگين کي آسان بڻائڻ گهرجي، ۽ هو پنهنجو وقت جديد سمارٽ گهر پروڊڪٽس ۽ ٽيڪنالاجيز جي تحقيق ۽ جانچ ڪرڻ ۾ گذاريندو آهي ته جيئن هو پنهنجي پڙهندڙن کي گهر جي آٽوميشن جي هميشه ترقي ڪندڙ منظرنامي تي تازه ترين رهڻ ۾ مدد ڪري. جڏهن هو ٽيڪن جي باري ۾ نه لکي رهيو آهي، توهان ڳولي سگهو ٿا مائيڪل جابلو، پچائڻ، يا هن جي جديد سمارٽ گهر پروجيڪٽ سان ٽڪرائڻ.