TCL TV ei käynnisty: Kuinka korjata minuuteissa

 TCL TV ei käynnisty: Kuinka korjata minuuteissa

Michael Perez

TCL on tehnyt jatkuvasti hyviä televisioita ja älytelevisioita jo muutaman vuoden ajan, ja viime vuonna erään kollegani ehdotettua, että tutustuisin tiettyyn malliin, päätin valita sen TV-olohuoneeseeni.

Nautin älytelevisioni ominaisuuksista ja olin erittäin tyytyväinen asiakas.

Muutaman kuukauden kuluttua eräänä päivänä, kun istuin alas pelaamaan videopelejä, TCL-televisio ei suostunut käynnistymään.

Tarkastettuani kuumeisesti televisioni ja kaikki sen kaapelit, kaukosäätimen ja virtalevyn, päädyin ottamaan yhteyttä TCL:n tukeen ongelman korjaamiseksi.

Kävi ilmi, että minulla oli emolevyongelma, mutta asiakaspalvelijan ehdottamien korjausten perusteella arvelin, että on useita syitä, miksi TCL:n televisio ei käynnistynyt.

Jos TCL TV ei käynnisty, syynä voi olla laitteistovika, mutta se voi johtua myös jostain yksinkertaisesta asiasta, kuten vioittuneista kaapeleista tai tyhjentyneistä paristoista kaukosäätimessä.

Tässä artikkelissa olen käsitellyt yksityiskohtaisesti erilaisia ongelmia ja niiden korjaustapoja, kuten television porttien puhdistamista tai laitteiston nollausta.

Tarkista TCL TV:n tilavalo

Jos TCL TV:n virta ei kytkeydy päälle, tarkista edessä alhaalla oleva tilavalo.

Tilavalon pitäisi palaa valkoisena, jos television virta on katkaistu tai se on valmiustilassa.

Jos televisio on päällä, valo ei näy, mutta se vilkkuu, kun kaukosäätimellä annetaan syöttö.

Jos televisiosta ei tule vastausta kummassakaan tilanteessa, siirry seuraaviin vaiheisiin selvittääksesi, mitä voidaan tehdä.

TCL TV:n sammuttaminen ja uudelleenkäynnistäminen virtapainikkeella

Jos televisio ei käynnisty kaukosäätimellä, kokeile laitteen fyysistä virtapainiketta.

Se sijaitsee tavallisesti television takana.

Sammuta televisio virtapainikkeella ja käynnistä se uudelleen. Joissakin tapauksissa television pitäisi käynnistyä tämän jälkeen, mutta jos näin ei tapahdu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Kokeile toista pistorasiaa

Joskus ongelma ei välttämättä johdu televisiosta tai kaapeleista vaan itse pistorasiasta.

Irrota television virtajohto ja yritä kytkeä toinen laite, jotta näet, kytkeytyykö se päälle. Jos laite ei kytkeydy päälle, pistorasia saattaa olla tyhjä.

Kytke pistorasiaan, ja laitteen pitäisi taas toimia normaalisti.

Tarkasta kaapelit haurastumisen varalta

Toinen syy siihen, että laitteet eivät kytkeydy päälle, ovat kuluneet kaapelit.

Ajan myötä kaapelit voivat erilaisten rasitusten vuoksi haurastua tai rikkoutua sisäisesti. Jos laitteesi ei kytkeydy päälle, tarkista kaikki kaapelit ulkoisten haurastumien tai porttien vaurioiden varalta.

Jos epäilet, että vaurio on sisäinen, ota yhteyttä paikalliseen rautakauppaan, joka voi tarkistaa sisäiset vauriot erikoislaitteilla.

TCL TV:n kaukosäätimen paristojen vaihtaminen

Tämä on ilmeisin ratkaisu, mutta joskus se on tapana unohtaa.

Jos televisio ei vastaa kaukosäätimeen, tarkista, onko paristoissa vielä virtaa.

Kun vaihdat paristoja, varmista aina, että käytät laadukkaita ja suurikapasiteettisia paristoja, jotta vältät paristovuodot ja pidät kaukosäätimesi toiminnassa pidempään.

Puhdista pöly TCL TV:stäsi

Pöly ja lika voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia elektroniikalle.

Koska elektroniikassa on erittäin herkkiä liittimiä virran ja datan siirtämiseen, kertynyt pöly voi estää kaapeleita siirtämästä dataa kunnolla.

Käytä elektroniikan puhdistussarjaa tai pientä harjaa puhdistaaksesi kaiken pölyn televisiosta.

Puhdista portit ja pistorasiat varovasti ja hitaasti, koska liiallinen voima voi vahingoittaa liittimiä korjauskelvottomiksi.

Laitteiston nollaus TCL TV

Viimeinen keino on nollata TCL TV.

TCL TV:n nollaaminen:

  • Paina ' Asetukset ' -painiketta television kaukosäätimessä.
  • Siirry kohtaan ' Lisää asetuksia ' ja valitse ' Laitteen asetukset '
  • Klikkaa Nollaa > Tehdastietojen palautus > Poista kaikki .

Se poistaa kaikki tallennetut tiedot ja palauttaa järjestelmän oletusasetukset.

Kun nollausprosessi on valmis, sinun pitäisi pystyä alustamaan ja asettamaan televisio.

Voit myös käyttää paperiliitintä tai sim:n poistotyökalua painamalla television liitinpaneelissa olevaa nollauspainiketta 12 sekunnin ajan television nollaamiseksi.

Ota yhteyttä tukeen

Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei toimi, voit ottaa yhteyttä TCL:n asiakaspalveluun ja kertoa heille ongelmastasi.

Heidän pitäisi pystyä lähettämään teknikko tarkistamaan laitteesi ja korjaamaan mahdolliset ongelmat.

Vaihda TCL TV

Jos laitteesi on vielä takuun piirissä, paras vaihtoehto on ottaa yhteyttä asiakastukeen ja pyytää heitä vaihtamaan TCL TV:n.

Jos televisiosi ei kuitenkaan ole takuun alainen eikä sitä voida korjata, kannattaa ehkä tarkastella markkinoilla olevia uudempia vaihtoehtoja.

Televisiotekniikan nopean kehityksen myötä on nykyään melko helppoa hankkia edullinen älytelevisio, jossa on paljon ominaisuuksia. Kunhan pidät silmällä verkkokaupan tai myymälän alennusmyyntejä, saat parhaat tarjoukset.

Päätelmä

Jos TCL TV ei käynnisty, se voi johtua monista eri syistä.

Useimmat niistä ovat kuitenkin yksinkertaisia korjauksia, ja ne voi korjata itse. Jos jotain vakavampaa on tapahtunut, voit aina ottaa yhteyttä paikalliseen rautakauppaan tai TCL:n tukeen.

Kun ostat kaapeleita televisioosi, varmista aina, että ostat laadukkaita kaapeleita, sillä ne eivät ole niin alttiita haurastumiselle ja vaurioitumiselle ja kestävät paljon kauemmin.

Saattaa myös olla hyödyllistä tarkistaa, onko asuinpaikassasi jännitteen vaihteluita, jotka saattavat aiheuttaa laitteisiin toimintahäiriöitä ajan mittaan.

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • TCL TV:n musta näyttö: Kuinka korjata sekunnissa
  • TCL TV antenni ei toimi ongelmia: Miten vianmääritys
  • Paras yleiskaukosäädin TCL-televisioille täydelliseen ohjaukseen
  • Sanyo TV ei kytkeydy päälle: Kuinka korjata sekunneissa?

Usein kysytyt kysymykset

Onko TCL TV:ssä nollauspainiketta?

TCL-televisioissa on laitteen liitinpaneelissa sijaitseva nollauspainike. Sitä voi painaa paperiliittimellä tai sim ejector -työkalulla.

Missä on TCL TV:n virtapainike?

Joissakin malleissa virtapainike saattaa sijaita laitteen takaosassa, kun taas toisissa malleissa virtapainike on television alareunassa aivan keskellä.

Kuinka kauan TCL TV kestää?

Oikealla hoidolla TCL-televisiot voivat kestää jopa seitsemän vuotta kovassa käytössä ja joskus jopa 10 vuotta oikeilla asetuksilla.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.