Kuinka kauan LG-televisiot kestävät? Ota kaikki irti LG-televisiostasi

 Kuinka kauan LG-televisiot kestävät? Ota kaikki irti LG-televisiostasi

Michael Perez

Aiemmin tänä vuonna päätin investoida makuuhuoneeseeni LG:n älytelevision. Olen melko tyytyväinen laitteen toimivuuteen.

Muutama päivä sitten luin kuitenkin eräällä nettifoorumilla viestiketjun, jossa kirjoittaja kertoi, kuinka hänen LG-televisionsa näyttö meni yhtäkkiä tyhjäksi, eikä hänellä ollut mitään keinoa korjata sitä.

Tämä sai minut miettimään, kuinka kauan televisioni kestäisi. En ollut varma vastauksesta, koska elektronisen laitteen käyttöikä riippuu tekniikan tyypistä ja käytetyistä elektronisista osista.

Siksi päätin tehdä tutkimusta, mutta tähän kysymykseen ei tietenkään ole varmaa vastausta.

Siksi olen tuntikausia kestäneen tutkimuksen jälkeen laatinut tämän oppaan, joka auttaa sinua ymmärtämään tekijät, jotka voivat määrittää television käyttöiän.

LG:n televisiot kestävät keskimäärin noin 100 000 tuntia, jos niissä käytetään OLED-tekniikkaa. LCD-televisiossa luku laskee kuitenkin noin 60 000 tuntiin. Eliniän määrittelyyn vaikuttavat myös muut tekijät, kuten käyttötavat ja ympäristötekijät.

Tässä artikkelissa olen maininnut myös muita yksityiskohtia, kuten merkkejä siitä, että televisiosi on kuolemassa, ja tietoja siitä, miten voit pidentää televisiosi käyttöikää.

Kuinka kauan LG:n televisiot kestävät?

Yhtiön omien väitteiden mukaan LG:n OLED-televisiot, jotka ovat yhtiön erikoisalaa, on rakennettu kestämään 100 000 tuntia, mikä tarkoittaa 30 vuotta.

Tämä anteliaisuusoletus on kuitenkin tehty ottaen huomioon, että keskivertokäyttäjä käyttää televisiota 10 tuntia päivässä.

Hämmästyttävää on myös nähdä televisioiden pitkäikäisyyden kasvu. Kun LG aloitti OLED-televisioiden valmistuksen vuonna 2013, kesto oli vain 36000 tuntia, ja sittemmin se on yli kaksinkertaistunut.

Tämä johtuu teknologisesta kehityksestä ja erityyppisen valkoisen OLED-alipikselin käytöstä, joka läpäisee valon suodattimien läpi.

Tämäntyyppinen OLED auttaa myös pitämään tuotantokustannukset kurissa.

Television sisällä olevien osien keskimääräisen käyttöiän lisäksi myös ympäristöllä, johon televisio on asennettu ja jossa sitä käytetään, on tärkeä rooli sen käyttöiän määrittämisessä.

Kuinka kauan LG LCD-televisiot kestävät?

Vaikka yritys on siirtynyt pääasiassa OLED-televisioihin, se valmistaa edelleen LCD-televisioita pienemmässä mittakaavassa.

Keskimääräisen LCD-taulutelevision puoliintumisaika on noin 60 000 tuntia.

LG:n LCD-televisiot sopivat hyvin tähän tilastoon, sillä ne kestävät 40-60 000 tuntia, mikä tarkoittaa 5-7 vuotta.

Mitkä ovat varoitusmerkkejä siitä, että LG TV on kuolemassa?

Helpottaakseni sinua olen maininnut 6 helppoa tapaa havaita kuoleva televisio.

 • Valaistus - Jos näyttö näyttää himmeältä tai sen valaistuminen kestää liian kauan, se on merkki tehon heikkenemisestä.
 • Palkit ja viivat - Televisiossa ei pitäisi näkyä viivoja. Se saattaa näyttää Matrixin hienolta kohtaukselta, mutta se ei todellakaan ole hyvä uutinen televisiolle.
 • Värivääristymät - Jos näytössä on satunnaisia väriläiskiä, kun näytön pitäisi olla valkoinen, tai jos värit näkyvät vääristyneinä, se tarkoittaa, että sinun on tarkistutettava se pikimmiten!
 • Sumea näyttö - Tämä on juuri sitä, miltä se kuulostaa. Jos tuntuu, että kuvanlaatu on laskenut, se tarkoittaa, että televisio ei toimi optimaalisesti.
 • Äänen ulostulo - Jos äänen ulostulo ei ole johdonmukainen, tai yksinkertaisesti sanottuna jos äänessä on kaiku tai äänen käheys, se on yleensä merkki siitä, että televisio on menossa kohti vikaa.
 • Tiheä vilkkuminen - Tämä on melko selvä merkki television kuolemisesta. Se saattaa olla satunnaista, mutta ajan mittaan se tulee huomattavammaksi.

LG TV:n käyttöiän pidentäminen

Tähän mennessä olet varmasti jo selvittänyt, kuinka kauan LG-televisiosi pitäisi kestää ja mistä tiedät, milloin televisiosi alkaa antaa periksi.

Tämä ei kuitenkaan ole yksi niistä tuomiosta kertovista artikkeleista, joissa se on kaikki tieto, jonka annamme sinulle.

On olemassa keinoja, joilla voit pidentää televisiosi käyttöikää, ja olen jakanut ne kanssasi.

Ensinnäkin akku syöttää virtaa pääasiassa taustavaloon, joten siellä on tehtävä suurin osa säästötoimista. Sammuta televisio, kun et käytä sitä.

Tämä kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on itse asiassa yksi tärkeimmistä vaiheista, jotta se kestäisi pidempään.

Sammuttamalla television, en tarkoita, että sen pitäisi olla vain valmiustilassa, vaan sammuta se kunnolla. Jos mahdollista, irrota se virtalähteestä.

Toiseksi myös television sijoittelulla on merkitystä. Älä sijoita sitä ikkunoiden lähelle, sillä auringonvalo voi vahingoittaa komponentteja.

Pidä näiden lisäksi mielessäsi seuraavat vinkit:

 • Älä sijoita televisiota kosteuden lähelle, esimerkiksi ilmankostuttimien läheisyyteen.
 • Älä sijoita televisiota liian lähelle lattiaa pölyämisen välttämiseksi.
 • Pidä televisio kaukana lämmöstä.

Koska televisiosi on kuin mikä tahansa kone, se tarvitsee tuuletusta. Tiedät, miten kannettavaa tietokonetta pitää pitää korkealla, jotta se ei ylikuumene.

Tämä koskee myös televisiota, joten sijoita se hyvin tuuletettuun tilaan.

Varmista vain, että sen ympärillä on riittävästi tilaa ilmankierrolle (mieluiten kolme jalkaa).

Varmista lisäksi, että kaikki johdot on piilotettu niin, etteivät lemmikit tai lapset (tai kömpelöt aikuiset!) kompastu niihin tai vedä niitä tahattomasti ulos.

Seuraavaksi hieman tekninen osuus: varmista, että olet asettanut television kontrastin arvoksi "vakio", koska se vie optimaalisen määrän virtaa.

Voit myös säätää kirkkautta huoneen ympäristön mukaan.

Muista, että et esitä televisiota potentiaalisille asiakkaille, joten tavoitteena ei ole näyttelytilatason kirkkaus.

Kuinka luotettavia LG OLED-televisiot ovat?

OLED-televisio on luokkansa paras, se kestää kauemmin kuin muut näytöt. Se on kestävämpi kuin LCD-televisio, joten se ei hajoa yhtä nopeasti tai helposti.

Vaikka OLED-näytöt tunnetaan tehokkuudestaan ja keveydestään, ne kestävät myös kauemmin, koska ne naarmuuntuvat tai halkeilevat harvemmin.

Siksi monet kuluttajat valitsevat ne plasmatelevisioiden sijaan. OLED-televisioiden ansiosta heidän ei tarvitse huolehtia kalliista korjauslaskusta lähiaikoina!

LG OLED TV Quality Check

LG:n OLED-televisioiden valmistuksen erityispiirre on niiden läpikäytävä laatutarkastus.

Prosessi on kaksivaiheinen, ja ensimmäisessä vaiheessa testaus suoritetaan kuljetinhihnalla.

Jokaista paneelia tutkitaan 15 minuutin ajan, jotta mahdolliset väri- tai yleiset paneelivirheet voidaan tunnistaa.

Toinen testi tehdään pakkaamisen jälkeen. Jokainen televisio puretaan pakkauksesta ja tarkastetaan, mikä tehdään myös siksi, että saadaan käsitys siitä, millainen asiakaskokemus siitä tulee.

Kuinka estää OLED-palaminen

Palaaminen ja kuvan säilyminen ovat yleisiä ongelmia kaikissa digitaalisissa ja virtuaalisissa tarvikkeissa.

LG on erityisesti ottanut tämän huomioon sisäänrakennetuilla vaihtoehdoilla. Yksinkertaisin tapa estää tämä on sammuttaa televisio, kun kukaan ei katso sitä, tai vaihtaa kohtausta jatkuvasti, jotta ruudulla ei ole staattista kuvaa pitkään aikaan.

Lisäksi LG:llä on myös ominaisuuksia, kuten näytönsäästäjä, joka kytkeytyy automaattisesti päälle, jos se havaitsee staattisen kuvan yli minuutiksi.

Käytössä on myös selkeä paneelikohinaominaisuus, näytönsiirtotoiminto ja logon luminanssin säätö, jotka kaikki auttavat kuvanlaadun säilyttämisessä.

Päätelmä

Jos olet harkinnut LG:n television hankkimista, teet fiksun valinnan.

Nämä televisiot ovat tunnettuja luotettavuudestaan ja kestävyydestään. Voit odottaa käyttäväsi televisiota vuosia ilman ongelmia.

Ne ovat myös kohtuuhintaisia, mikä tekee niistä entistä houkuttelevampia kuluttajille. Voit hankkia laadukkaan television rikkomatta rahaa.

LG:n lisäksi useat muut yritykset tarjoavat samaa käyttökokemusta ja vastinetta rahalle.

Jos olet skeptinen ennen LG-television ostamista, voit tarkistaa nämä.

Saatat myös nauttia lukemisesta

 • LG TV:n ohjaaminen puhelimella ilman Wi-Fi:tä: Helppo opas
 • Miten avata LG TV hotellitilasta sekunneissa: teimme tutkimuksen
 • Kolmannen osapuolen sovellusten asentaminen LG TV:hen: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
 • Voitko vaihtaa LG TV:n näytönsäästäjää? [Selitetty]

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan LG Smart TV:n pitäisi kestää?

LCD-televisioiden pitäisi kestää jopa 10 vuotta, kun taas OLED-televisioiden pitäisi kestää jopa 30 vuotta.

Miten voin saada LG-televisioni kestämään kauemmin?

Voit saada LG-televisiosi kestämään pidempään pitämällä sen poissa lämmöltä ja kosteudelta.

Onko LG-televisio hyvä merkki?

Kyllä, LG TV on hyvä tuotemerkki, joka tarjoaa tuotteita, joilla on korkea vastine rahalle.

Onko LG:n televisiot palautettu?

LG tarjoaa ilmaisen korjauksen tietyille osille, jos tuote on takuun piirissä.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.