Miten muuntaa DSL Ethernet: Täydellinen opas

 Miten muuntaa DSL Ethernet: Täydellinen opas

Michael Perez

DSL eli Digital Subscriber Line on verkkoliitäntä, jota Internet-palveluntarjoajat käyttävät saadakseen Internet-yhteyden kotisi kautta puhelinlinjan kautta.

Käyn monilla käyttäjäfoorumeilla, joilla ihmiset puhuvat verkko- ja Internet-yhteyksistä, ja tapasin aina ihmisiä, jotka halusivat muuntaa DSL-yhteytensä Ethernet-yhteydeksi, jotta he voisivat käyttää Internetiä tietokoneillaan.

Useimmat heistä etsivät plug-and-play-menetelmää yhteyden muuntamiseksi, joten päätin auttaa heitä tekemällä omaa tutkimustyötä.

Muutaman tunnin tutkimustyön ja DSL:n ja ethernetin toiminnan ymmärtämisen jälkeen pystyin selvittämään, oliko tämä muuntaminen mahdollista.

Matkan varrella ymmärsin, kannattaako se tehdä sen sijaan, että päivittäisin uudempaan yhteyteen.

Tämä opas on tutkimukseni tulos, ja sen pitäisi auttaa sinua muuntamaan DSL Ethernetiksi muutamassa sekunnissa ja ymmärtämään sen kannattavuus.

Jos haluat muuntaa DSL:n Ethernetiksi, käytä DSL-modeemia tai -reititintä ja kytke DSL-johto reitittimeen. Sitten voit käyttää ethernet-kaapelia modeemin ja tietokoneen tai muun laitteen, jolla haluat käyttää internetiä, yhdistämiseen.

Lue, miksi DSL:stä kuituverkkoon siirtyminen on hyvä asia ja miten DSL eroaa kuituverkon internetistä.

Voinko muuntaa DSL:n Ethernetiksi?

DSL eroaa Ethernetistä vain silloin, kun otetaan huomioon niiden verkkojen koko, joiden yhdistämiseen niitä käytetään.

DSL yhdistää sinut laajakaistaverkkoon, Internet-palveluntarjoajaan, ja Ethernetin avulla voit yhdistää eri laitteita koti- tai lähiverkkoon.

Molemmissa käytetään samannäköisiä kaapeleita, mutta niiden yhdistämien verkkojen laajuus on erilainen.

DSL:n muuntaminen Ethernetiksi on mahdollista, ja se on helpompaa kuin luuletkaan.

Mutta ei ole mahdollista vain hankkia sovitinta ja liittää DSL- ja Ethernet-linjaan, ja asia on sillä selvä.

Helpoin tapa muuntaa DSL Ethernetiksi on käyttää DSL-modeemia.

Käytä DSL-modeemia

DSL-modeemissa tai -reitittimessä on saapuva DSL-portti ja lähtevä Ethernet-portti.

Voit liittää Internet-palveluntarjoajalta tulevan kaapelin DSL-porttiin, ja voit liittää tietokoneen reitittimeen tai modeemiin käyttämällä jotakin laitteen Ethernet-porttia.

Modeemit tai reitittimet ovat tavallinen tapa muuntaa DSL Ethernetiksi, ja niitä voidaan mukauttaa paremmin.

Jotkin Internet-palveluntarjoajat vaativat käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä, jotta sinut voidaan todentaa Internet-palveluntarjoajan kanssa, ja ilman modeemia tai reititintä tämä on mahdotonta.

Reitittimen tai modeemin tarjoamat mukauttamismahdollisuudet ja lisäominaisuudet ovat mahdottomia sovittimelle, vaikka saisitkin yhteyden Internet-palveluntarjoajaan.

DSL-modeemeissa on myös hyödyllisiä lapsilukko- ja kaistanleveydenvalvontaominaisuuksia, joiden avulla voit säätää verkkoyhteytesi kaikkia ominaisuuksia.

Kuinka hyvä DSL on nykyään?

DSL on melko hidas verrattuna koaksiaali- ja kuituverkkoon, mutta DSL:llä on kattavuus harvemmin asutuilla alueilla.

DSL pystyy teoriassa jopa 100 Mbit/s nopeuteen, mutta se kalpenee verrattuna koaksiaalikaapelin teoreettisiin nopeuksiin, jotka voivat olla jopa 500 Mbit/s, ja kuitukaapelin 100 Gbps:n käytännön nopeuteen.

Teknologia on nyt nopeusspektrin alemmassa päässä, eikä hitaamman yhteyden käyttämisestä ole mitään hyötyä, kun videopuhelut ja suoratoistopalvelut yleistyvät ajan myötä.

Jos käytät edelleen DSL-internetyhteyttä, paras vaihtoehto on ottaa yhteyttä alueesi Internet-palveluntarjoajiin ja kysyä, onko saatavilla koaksiaali- tai kuitu-internetyhteyttä.

Päivitä kuituun

Jos paikallisella Internet-palveluntarjoajalla on kuitua, suosittelen liittymään siihen, koska kuitu-internet-suunnitelmien hinnat ovat laskeneet huomattavasti siitä, kun ne otettiin käyttöön.

Esimerkiksi AT&T:n 35 dollaria kuukaudessa maksavan peruspaketin nopeus on jopa 300 Mbit/s, kun taas Verizon Fiosin 40 dollaria kuukaudessa maksavan paketin nopeus on jopa 200 Mbit/s.

Paikalliset Internet-palveluntarjoajat saattavat olla halvempia, joten ota yhteyttä heihin saadaksesi lisätietoja heidän suunnitelmistaan ja hankkiaksesi tarpeisiisi parhaiten sopivan suunnitelman.

Valokuitu ei myöskään aiheuta häiriöitä, joten verkkokatkoksia on vähemmän kuin kaapeli- tai puhelinverkon internet-yhteyksissä.

Ainoa ongelma kuidun kanssa on kattavuus ja suhteellisen alhaisempi nopeus, että kattavuus kasvaa, mutta päivittäminen on paras valinta, jos se on saatavilla alueellasi.

Miksi kuitu on parempi

Kerroin lyhyesti, miksi valokuitu on hyvä päivitys DSL:stä, kun puhuin sen nopeuksista ja häiriöttömyydestä, mutta hyvät puolet eivät jää tähän.

Luotettavuus on myös merkittävä tekijä internetissä, ja kuidun avulla et menetä hetkeäkään siitä, mitä yritätkin tehdä.

Videovirroista tulee viiveettömiä ja pätkimättömiä, ja lähes koko ajan suoratoisto on korkealaatuista, koska kuitu on luotettava yhteysmenetelmä.

Koska kuituverkoissa on suuremmat kaistanleveydet kuin kaapeli- ja DSL-verkoissa, Internet-palveluntarjoajien ei tarvitse enää säännellä ja hidastaa liikennettä verkossaan.

Tämä tarkoittaa, että satunnaisia hidastumisia ei tule illalla tai sunnuntai-iltapäivänä.

Myös latausnopeudet ovat keskimäärin suurempia kuin kaapelissa tai DSL:ssä, koska kaistanleveys on suurempi.

Myös pelaaminen hyötyy hyvin kuituyhteydestä, ja se voi vähentää tai jopa poistaa viiveen kilpailullisessa videopelissä.

Lopulliset ajatukset

DSL:n käyttämisestä ei ole mitään hyötyä, koska on olemassa parempaa tekniikkaa, joka voi palvella sinua paremmin.

Vaikka alueellasi ei olisikaan valokuitua, koaksiaali on hyvä valinta, ja jos sinulla on kaapeli-tv kotona, koaksiaalinen internet voi käyttää samaa kaapelia internetiin.

Tämä tarkoittaa, että et tarvitse erikoislaitteita tai -johtoja saadaksesi internetin kotiisi.

Myöhemmin, kun valokuitu-internetyhteys laajenee alueellesi, voit liittyä siihen.

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • CenturyLink DSL-valo punainen: miten korjata sekunnissa
  • Onko 300 Mbps hyvä pelaamiseen?
  • Centurylink-palautuslaitteet: yksinkertainen opas
  • Paras modeemi Eerolle: Älä tee kompromisseja Mesh-verkossasi

Usein kysytyt kysymykset

Voinko vaihtaa DSL:stä Ethernetiin?

Voit muuntaa DSL-yhteyden Ethernet-yhteydeksi kytkemällä kaapelin DSL-modeemiin ja kytkemällä Ethernet-kaapelin modeemin Ethernet-porttiin ja laitteeseen, johon haluat käyttää internetiä.

Voiko RJ11:n muuntaa RJ45:ksi?

Voit muuntaa RJ11:n RJ45:ksi sovittimen avulla.

Kytke RJ11-kaapeli sovittimen toiseen päähän ja toinen RJ45-porttiin.

Onko ADSL RJ11?

ADSL käyttää RJ11-kaapeleita internetin siirtämiseen puhelinlinjasta DSL-modeemiin.

Voinko käyttää DSL-reititintä kaapeli-internetiin?

DSL-reitittimiä ei voi käyttää kaapeli-internetin kanssa, koska kaapeli-internet käyttää DOCSIS-standardia, joka on eri yhteysstandardi.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.