Дали Nest Thermostat работи со HomeKit? Како да се поврзете

 Дали Nest Thermostat работи со HomeKit? Како да се поврзете

Michael Perez

Nest Learning Thermostat е најновиот додаток на паметниот дом што го градам на HomeKit.

Го купив затоа што сакав паметен уред да го контролира моето трошење енергија додека ми дава крајна контрола врз температурата во мојата куќа.

Сепак, малку знаев дека термостатот Nest не е термостат со вклучен HomeKit.

Исто така види: Кој канал е Fox на DIRECTV?: Сè што треба да знаете

Затоа почнав да барам начини да го интегрирам мојот термостат Nest со HomeKit на Apple.

Nest Thermostat работи со Apple HomeKit со помош на центар или уред Homebridge.

Сепак, Nest не нуди мајчин или директна интеграција со HomeKit.

Ако сакате, можете да го купите Nest Thermostat (на Amazon).

Како да го интегрирате Nest Thermostat со HomeKit

Откако ќе поминете часови на соодветни начини за интегрирање мојот Nest Thermostat со HomeKit, разбрав дека постојат два начини да се пристапи кон ова.

Исто така види: Телевизорот Samsung Wi-Fi постојано се исклучува: Решен!

Првата опција е да го поставите Homebridge на вашиот компјутер и потоа да го контролирате вашиот термостат од таму.

Сепак, ова може да биде предизвик поради неколку причини. Најголемата пречка е тоа што бара вашиот компјутер да биде вклучен цело време, што не е погодно за повеќето луѓе.

Друг проблем со ова поставување е комплицираниот технички процес на всушност поставување на Homebridge.

0>Втората опција, на која се решив, е да користам уред Homebridge што прифаќа начин на вклучување и играњеоперација.

Овој мал уред ќе се поврзе со вашата мрежа за да ги интегрира сите ваши производи на Nest, вклучувајќи ги и вашите термостати на Nest со Homekit.

За мене, природата на ова решение „поставете и заборавете“ и леснотијата на поставување го направија навистина лесно да се направи изборот.

Дополнително, уредот Homebridge нуди поголема разновидност на поставувањето на вашиот паметен дом со овозможување на неколку уникатни автоматизации од кои може да има корист вашиот дом.

Овој водич ќе биде фокусиран на вториот пристап за интегрирање на вашиот термостат Nest со Apple HomeKit.

Поврзување на термостат Nest со HomeKit со помош на Homebridge Hub

[wpws id=11]

Погледнувајќи четири различни опции за HomeKit hub, се решив за Starling Home Hub кој беше убедливо најробусниот, лесен и разноврсен уред Homebridge таму.

Работи со поврзување на мал центар со вашиот рутер што ги интегрира сите ваши уреди Nest со апликацијата Home на вашите уреди Apple.

Зошто да го користите Starling Home Hub за Nest Thermostat?

Бидејќи постојат неколку други алтернативи таму , Мислам дека е важно да ги наведам причините за изборот на Starling Home Hub за мојот термостат Nest.

 • Нуди интеграција на HomeKit за СИТЕ гнездо уреди . Ова значи дека веќе нема да бидете ограничени од производите сертифицирани од HomeKit за вашиот паметен дом. Може да се проширите на сите производи на Google Nest како што се алармот Nest Secure, NestКамера, Nest Protect, Nest Hello и контролирајте ги со помош на HomeKit.
 • Starling Hub го има најлесниот процес на поставување од сите нив. Тоа значи дека нема инсталирање приклучоци, комплицирани инструкции, итн. Го прави она што го кажува, едноставно, но сепак ефективно.
 • Целот е решение за поставување и заборавање. Освен повремените ажурирања на фирмверот, не треба да правите ништо за да ги одржувате вашите уреди интегрирани.
 • Тоа се усогласува со ненаметливата политика на Apple во однос на приватноста . Ниту собира никакви доверливи информации како што се ингеренциите, ниту ја следи вашата мрежа. Дури и без користење на систем базиран на облак, Starling Hub е многу позитивно параноичен во врска со приватноста, што е одлично.
 • Компатибилен е и со сметките на Nest и Google, па дури и поддржува автентикација со два фактори.
 • 11>Овој центар на Homebridge работи со секој даден рутер, вклучително и понапредни рутери.
 • Starling Home Hub ги поддржува сите уреди на Apple што беа објавени во последните пет години, вклучувајќи ги и часовниците на Apple. Затоа, не треба да се грижите за какви било проблеми со компатибилноста.

Како да го поставите Starling Home Hub за Nest Thermostat

Како што реков претходно, поставување на овој Homebridge уред за вашиот Nest Thermostat е едвај тежок и може да се заврши за неколку минути.

Започнете со отпакување на вашиот Starling Hub и поврзување со вашиот мрежен рутер или префрлете се со помош на етернеткабел што доаѓа со хабот.

Тоа се прави на ниво на мрежа бидејќи и производите HomeKit и Nest користат иста WiFi. Не заборавајте да го приклучите кабелот за напојување за вашиот Hub во блискиот ѕиден штекер.

Откако ќе се поврзе кабелот за етернет и ќе се вклучи хабот, прелистајте до „ setup.starlinghome.io “ (без наводници) на вашиот телефон или компјутер поврзан на вашата WiFi.

Сега, следете ги упатствата на екранот за да ја спарите вашата сметка на Nest со Apple HomeKit. Ова не треба да трае повеќе од неколку минути.

Во случај, се прашувате, можете да користите двофакторна автентикација за да се најавите на Hub.

Забелешка: кога го спарувате вашиот Nest Термостат со Apple HomeKit, може да добиете порака која гласи „Овој додаток не е сертифициран за HomeKit“. Игнорирајте ја таа порака и кликнете на „Додај сепак“. Тоа е затоа што целата причина зошто го користиме центарот е тоа што нема домашна интеграција.

Вашиот Nest Learning Thermostat или Nest Thermostat E треба да се појават на вашата апликација Home сега.

Ако вие не можете да го спарите вашиот термостат со HomeKit, проверете дали сте ги следеле сите правилни чекори читајќи го ова упатство за брз почеток.

Што можете да направите со HomeKit интеграцијата за Nest Thermostat?

Starling Home Hub ви овозможува да ја преземете целосната контрола врз климатизацијата, греењето и влажноста на вашиот дом со контролирање на термостатот и различните сензори за температура.

Работи и со дветеТермостат за учење Nest и термостат Nest E. Релевантно е да се забележи дека работи и со верзиите на термостатите во САД и ЕУ.

 • Поставете ја температурата во вашиот дом велејќи „ Hey Siri , поставете го термостатот на 65 степени.“
 • Изберете го режимот на вашиот термостат велејќи „ Еј Сири, поставете го термостатот да се лади“.
 • Префрлете се помеѓу ON и AUTO режимите на вентилаторот на внатрешниот вентилатор на вашиот HVAC систем со тоа што ќе побарате од Siri да го стори тоа.
 • Контролирајте ја влажноста во вашата соба така што ќе побарате од Siri да ја постави на соодветен процент.
 • Свртете на еколошки режим на вашиот термостат користејќи Siri.
 • Прашајте ја Siri која е температурата во одредена просторија.
 • Поставете кул автомати поврзани со вашиот термостат.
 • Контролирајте ја вашата топла поставките за вода преку разговор со Siri.

Контролирајте го термостатот Nest со Siri

Мислев дека интеграцијата на HomeKit што штотуку ја постигнав беше доволно ветувачка, но кога сфатив дека Nest Thermostat сега беше компатибилен со Siri. Бев возбуден од можностите.

Сега не само што можам да го видам статусот на термостатот со проверка на мојот телефон, туку можам и да ја прашам Siri која е температурата и е доволно сигурен. таа го проверува за мене. Можете исто така да побарате од неа да ја смени температурата.

Можете и да побарате од Siri да го промени режимот на вашиот термостат во зависност од тоа колку ви е топло или студено.

Едноставно побарајте го господине да постави вашиот термостат до еденод стандардните режими како топло или ладно, а вие сте подготвени.

Можете да го вклучите и режимите на ВКЛУЧЕНО или АВТОМАТСКО на вентилаторите на внатрешните вентилатори за кога сакате да го циркулирате целиот загреан/ладен воздух побрзо.

Но, Siri може да активира и сцени. Сега можностите се навистина бескрајни. Едноставно можам да поставам сцени во апликацијата Home за кога ми е ладно или кога е малку затнато во летните месеци.

И можам да ги активирам овие сцени со тоа што ќе побарам од Siri да го стори тоа и за неколку секунди , поставките на мојот термостат се променети на моите преференции, без да морам да кревам прст.

Пример за тоа што можете да направите со Scenes вклучува поврзување на термостатот Nest на метеоролошка станица за откривање промени во времето и променете ги поставките на термостатот за да ги земете предвид тие промени.

Можеби е дождливо каде што живеете и можете да ги промените влажноста и температурата за да се чувствувате поудобно.

Друг пример е промената на поставките на вашите преференции кога ќе се разбудите или кога ќе заспиете.

Можеби е малку студено ноќе и сакате да останете тост цела ноќ.

Можете и Siri да го исклучи грејач/клима уред кога ќе излезете од дома и повторно ќе го вклучите кога ќе се вратите дома.

Ова се само неколку основни примери и со доволно креативност, нема ограничување за тоа што можете да направите со Siri и сега имате овозможено HomeKitNest Thermostat.

Најдобар Homekit Thermostat

Користењето Homebridge беше најдоброто решение за мене и другите во мојата ситуација.

Тоа е исто така правилна одлука ако сакате да го набавите Nest Thermostat и да работи со HomeKit.

Но, веројатно наједноставната опција би била да изберете паметен термостат кој работи со HomeKit веднаш надвор од кутијата. Ако ова е она што го барате, би го препорачал паметниот термостат Ecobee4.

Nest HomeKit Code

Осумцифрениот код за спарување што доаѓа со сите додатоци компатибилни со HomeKit е неопходна кога се додаваат додатоците во HomeKit.

Секоја шифра е единствена за уредот и претставува загрижувачки, но не и нерешлив проблем кога е изгубен или додатокот дојде без код.

Додавањето на додатокот во апликацијата Home уште повеќе е напорна работа.

Термостатот Nest не поддржува природно HomeKit и затоа не доаѓа со код за HomeKit.

Можеби се прашувате како тогаш би требало да го додадете во HomeKit. Не грижете се, Starling Smart Hub доделува уникатен QR-код на вашиот уред во моментот на поставување, кој може да го скенирате со помош на вашиот iPhone за да го додадете Nest Thermostat во апликацијата Home.

Дали е заштитена приватноста на вашиот Nest Thermostat Додека го користите Homebridge Hub?

Последната работа за која треба да се грижите со овој центар Homebridge е приватноста бидејќи тој свесно одлучилда не префрлаат никакви податоци поврзани со вашата мрежа на нивните сервери.

Всушност, Starling Home Hub нема ниту облак сервер за оваа намена.

Не може да ги види вашите лозинки или вашите прелистување податоци иако се поврзани на вашата мрежа.

Безбедно да се каже дека на корисниците на Apple им се допаѓате вие ​​и јас, не мора да се грижиме за какви било прекршувања на приватноста додека го користите овој Hub.

Решавање проблеми Nest Интеграција на HomeKit на Thermostat

Кога го спарувате вашиот Nest Thermostat со HomeKit, ќе наидете на само една грешка. Еве како да го поправите.

Уредот не е сертифициран за HomeKit

Ова е предупредување што Apple го дава на секој уред што е интегриран со HomeKit кој не е официјално сертифициран за HomeKit.

0>Значи, ќе го добиете ова предупредување кога ќе го интегрирате вашиот термостат Nest со HomeKit.

Сепак, можете едноставно да изберете „додај сепак“ и да го завршите процесот.

Ажурирања на фирмверот за Starling Home Hub за вашиот термостат Nest

Иако Starling не го ажурира автоматски фирмверот на вашиот Hub, ќе бидете известени кога ќе се појават ажурирањата.

Ви препорачувам да го ажурирате вашиот центар бидејќи ажурирањата обично се комбинација на поправени грешки, поголема функционалност, подобрувања на доверливоста.

Компатибилност со верзијата на iOS

Starling Home Hub работи со сите верзии на iOS до iOS 14. Значи, без разлика кој уред на Apple го имате, ќе работи сотоа.

Завршни размислувања

Кога го купив мојот термостат Nest и сфатив дека не се интегрира директно со HomeKit, бев скршен иако апликацијата Nest работи на мојот iPhone.

<. 0>Меѓутоа, користејќи го овој едноставен уред со центар, не само што можев да го додадам мојот термостат, туку и да се проширам во други производи на Nest затоа што сега знам дека лесно можам да ги интегрирам со HomeKit.

Можете и да уживате во читањето:

 • Најдобрите паметни отвори за термостатот Nest што можете да ги купите денес
 • Светла за трепкање на Nest Thermostat: што значи секое светло?
 • Како да го ресетирате термостатот Nest без PIN
 • Батеријата на Nest Thermostat нема да се полни: како да се поправи
 • Како За да се поправи одложената порака на Nest Thermostat без жица C

Често поставувани прашања

Дали термостатот Nest работи со Siri?

Nest Thermostat е компатибилен со Siri ако го додавате во HomeKit користејќи Homebridge.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.