Како да го промените телефонскиот број на Веризон за неколку секунди

 Како да го промените телефонскиот број на Веризон за неколку секунди

Michael Perez

Содржина

Во последно време, размислував да го сменам мојот постоечки телефонски број на Verizon поради зголемените инциденти на спам и лажни повици.

Бидејќи користам стандарден број за мои комуникациски и банкарски цели, решив да го сменам за да го намалам ризикот од измами.

За да дознаам повеќе за процесот во длабочина, прочитав неколку написи на интернет, кои беа исклучително корисни. Процесот се покажа полесен отколку што мислев дека ќе биде.

Еве го најбрзиот метод ако се прашувате како да го промените телефонскиот број на Verizon. Најавете се на вашата сметка на Verizon, одете во „Преференци“ и кликнете на опцијата „Промени го мобилниот број“.

Спомнав и други важни точки како изборот на вашиот нов мобилен број, колку ќе ве чини, колку време е потребно за да се заврши принцезата и многу повеќе.

Како да го смените телефонскиот број на Verizon на апликацијата My Verizon?

Можете да го промените телефонскиот број на Verizon користејќи го Апликацијата My Verizon на вашиот паметен телефон.

Пред да продолжите, проверете дали ја користите најновата верзија на апликацијата My Verizon.

 1. Отворете ја апликацијата My Verizon.
 2. Дневник. влезете во вашата сметка на Verizon користејќи ги ингеренциите на вашата сметка, ако веќе не сте најавени.
 3. Допрете на „Управување со уред“.
 4. Одете во „Преференци“.
 5. Изберете „Промени мобилен телефон“. број.'
 6. Ќе треба да го внесете вашиот поштенски број. Врз основа на него ќе се одлучат првите шест цифри од вашиот нов телефонски број.
 7. Изберете гопрвите шест цифри од паѓачката листа.
 8. Внесете соодветен датум од кој сакате новиот број да биде соодветен.
 9. Изберете ги последните четири цифри од вашиот нов мобилен број од капка -долу листа. Достапноста на овие броеви зависи од Verizon.
 10. Следете ги преостанатите чекори промовирани на апликацијата и почекајте додека вашиот нов број не биде функционален.

Како да го промените телефонскиот број на Verizon на веб Прелистувач?

Можете и да се обидете да го промените вашиот мобилен број на Verizon користејќи веб-прелистувач на вашиот компјутер или кој било друг уред.

Имињата на картичките се слични на оние на Мојата апликација Verizon. Проверете дали вашиот уред е опремен со стабилна интернет конекција.

 1. Стартирајте го вашиот веб-прелистувач.
 2. Отворете ја веб-страницата My Verizon.
 3. Користете го ID на вашата сметка на Verizon и лозинка за да се најавите на вашата сметка на Verizon.
 4. Одете во делот „Управување со уред“.
 5. Внесете го табот „Преференци“.
 6. Ќе најдете три опции. Еден од нив е „Промени го бројот на мобилниот“. Веднаш под него ќе ја најдете опцијата „Управување“. Кликнете на неа.
 7. Ќе се појави нова страница со четири опции. Кликнете на картичката „Добијте нов број“.
 8. Внесете го вашиот поштенски број. Можете исто така да ги внесете името на вашиот град и држава. Ќе ви бидат доделени првите шест цифри од вашиот нов број на Verizon врз основа на вашиот запис.
 9. Изберете соодветен датум од кој сакате вашиот нов број да биде функционален.
 10. На крајот, изберете го последните четирицифри од вашиот број од паѓачкото мени.
 11. Потврдете го вашиот избор.
 12. Во следниот чекор, ќе биде побарано да ги потврдите промените преку вашата е-пошта или зачуваниот телефонски број/броеви .
 13. Следете ја врската испратена до вас за да го завршите процесот и почекајте додека вашиот нов број да стане ефективен.

Можете ли да го изберете вашиот нов телефонски број на Verizon?

Можете да го изберете вашиот нов телефонски број на Verizon од неколку опции што ги нуди системот на Verizon.

Првите шест цифри ќе се одлучат врз основа на вашиот поштенски број. Треба да ги изберете од паѓачката листа достапна од Verizon.

Во последниот чекор, ќе ви биде дадена опцијата да ги изберете последните четири цифри од вашиот нов телефонски број на Verizon.

Повторно треба да ги изберете од списокот со достапни комбинации од Verizon.

Ова ви овозможува делумно да го изберете вашиот нов телефонски број на Verizon, ако не и целосно.

Дали менувањето на вашиот телефонски број на Verizon е бесплатно?

Verizon може да ви наплати мала такса за обработка секогаш кога ќе аплицирате за промена на вашиот телефонски број. Сепак, може да зависи од тоа кој режим ќе го изберете.

Исто така види: Термостатот Honeywell се лади кога не работи: Лесно се поправа

Нема да ви наплатиме никаков износ ако изберете да ја користите апликацијата My Verizon или нивната веб-страница.

Сепак, ако контактирате со телефонската линија за поддршка на клиентите на Verizon, тие можат да ви наплатат 15 долари секој пат кога сменете го вашиот број.

Колку време ќе му биде потребно на Verizon да го промени мојот телефонски број?

Ако аплицирате засменете го вашиот број онлајн или преку апликацијата My Verizon, можете веднаш да го промените.

Треба да го рестартирате телефонот, да почекате неколку минути и ќе можете да го користите новиот број.

Меѓутоа, ако сте го поставиле за подоцнежен датум, вашиот нов бројот ќе биде функционален само од наведениот датум.

Дали повиците од мојот стар телефонски број на Verizon ќе се препраќаат на новиот?

Откако ќе го промените вашиот телефонски број на Verizon, нема повици на стариот бројот ќе биде препратен на вашиот нов број.

Секој што ќе се јави на вашиот стар број ќе добие порака во која ќе се спомене дека вашиот број не постои.

Кога ќе изберете да користите сосема друг број, тој нема да има врска до вашиот стар број.

Како да потврдите дали е активиран нов телефонски број на Verizon?

Со Verizon, менувањето на телефонскиот број продолжува непречено. Сепак, некои корисници може да се соочат со проблеми.

Можете и да бирате „#832“ за да проверите дали вашиот нов број е активиран. Ако овие методи не се корисни, секогаш можете да ја повикате нивната служба за корисници на 800-922-0204 и да побарате помош.

Телефонот Verizon не работи по промената на телефонскиот број

се соочуваат со проблеми по промената на телефонскиот број на Verizon, каде што телефонот нема да работи. Најчесто, рестартирањето на телефонот го решава овој проблем.

Откако ќе го смените бројот, мора да запомните да го исклучите телефонот, да почекате неколку минути ипотоа повторно вклучете го. Ова ќе ги конфигурира промените успешно.

Ако ова не функционира, може да се јавите на Verizon на 800-922-0204 и да побарате од нивниот технички тим да го активира вашиот нов број од нивниот крај.

Губење на говорната пошта на Verizon по промена на телефонскиот број на Verizon

Откако ќе го промените телефонскиот број на Verizon, најверојатно ќе ги изгубите вашите говорни пораки.

Исто така види: Кој ги користи Verizon Towers?

Сепак, ако ги зачувате пораките на говорната пошта, можете да избегнете да ги изгубите.

Исто така, ако ја користите стандардната услуга за говорна пошта на вашиот телефон, нема да ги изгубите.

Слично на текстуалните пораки, вашите говорни пораки исто така се зачувани во меморијата на вашиот телефон, а не на вашата SIM-картичка.

Контактирајте со поддршката

Можете да контактирате со тимот за техничка поддршка на Verizon со тоа што ќе го повикате на 800-922-0204. Можете исто така да ја посетите нивната страница Контакт со нас каде да разговарате со нив.

Завршни мисли

Промената на телефонскиот број на Verizon е лесна задача што можете да ја постигнете сами.

Ова е бесплатна услуга и не треба да плаќате ништо дополнително ако го направите сами.

Меѓутоа, ако побарате техничка помош од тимот за поддршка на Verizon, ќе ви се наплаќаат 15 долари секој пат за промена на вашиот број.

За да избегнете трошење дополнителни пари, препорачливо е сами да го завршите процесот. Вреди да се провери ова упатство за промена на вашиот телефонски број.

Најдобро би било да размислите и дека ќе го изгубите вашиот незачуванговорна пошта.

Не заборавајте да ги подмирите сите ваши нерешени сметки прикачени на стариот број пред да го промените.

На крајот, не заборавајте да го споделите вашиот нов број со семејството, пријателите и познаниците претходно престанувате да го користите стариот број.

Можете и да уживате во читањето

 • Студентски попуст на Verizon: Погледнете дали ги исполнувате условите
 • Како да препраќате текстуални пораки на Verizon: Целосен водич
 • Не можам да се поврзам со визуелна говорна пошта на Verizon: Како да се поправи
 • Може Користите паметно семејство Веризон без тие да знаат?
 • *228 Не е дозволено на Verizon: Како да се поправи за неколку секунди

Често поставувани прашања

Дали е лесно да го промените телефонскиот број на Verizon?

Треба да имате потврдена сметка на Verizon. Најавете се на вашата сметка „Мој Веризон“ и посетете го делот „Управување со уред“.

Кликнете на картичката „Промена на мобилен број“ и следете ги упатствата за да го промените телефонскиот број.

Како Дали е потребно долго време за да го промените вашиот број на Verizon?

Откако ќе го изберете новиот број, треба да го исклучите телефонот и да почекате неколку минути пред да го вклучите.

Потребно е малку време за вашиот телефон да ги конфигурира промените. После ова, ќе добиете пошта за потврда за промена на вашиот број на Verizon.

Дали ги губам моите контакти ако го сменам мојот број на Verizon?

Општо земено, вашите контакти се зачувуваат во меморијата на вашиот телефон. Значи менување на вашиотБројот на Verizon нема да влијае на вашата зачувана листа на контакти.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.