Разлики помеѓу Verizon Message и Message+: Ние го разложуваме

 Разлики помеѓу Verizon Message и Message+: Ние го разложуваме

Michael Perez

Јас користам телефон на Verizon за пораки и повици, а ја користев и редовната апликација за пораки што беше претходно инсталирана на мојот телефон за пораки.

Тогаш слушнав за услугата Message+ на Verizon, која нуди текстуални пораки услуга која ви овозможува да испраќате медиуми што не би биле возможни преку редовни MMS или текстуални пораки.

Морав да откријам што е тоа затоа што никогаш не можев да испратам медиум што има поголема големина на датотека и морав да прибегнам кон испраќање по пошта на моите примачи.

За да дознаам повеќе за Message+ и другите работи што може да ги направи, ја посетив страницата Message+ на Verizon и прашав околу неколку форуми на корисници за да добијам мислење од луѓето што ја користеле услугата.

Овој водич успеа да ги собере сите информации што ги најдов за да можете да разберете кои се разликите помеѓу обичните пораки и Message+ и да донесете информирана одлука за тоа која услуга да ја користите.

Разликата помеѓу Message и Message+ е во тоа што Message+ користи Wi-Fi и може да се синхронизира низ уредите, додека Message ја користи вашата мобилна врска и е многу полесна за поставување.

Прочитајте на знаат како се споредуваат и што мислиме дека е најдобро во целина. Откако ќе ја прочитате оваа статија, треба да бидете повеќе информирани за да одлучите да продолжите да ја користите Message или да се префрлите на Message+.

Редовната апликација за пораки

Редовната апликација за пораки што доаѓа претходно инсталирана со вашиот телефон испраќа пораки како СМС и барада бидете регистрирани на телефонска мрежа.

Исто така, треба да имате SIM-картичка во телефонот за да знаат дека сте регистрирани на мрежата.

Исто така, ќе треба да имате добар план што не го надминал лимитот на бројот на SMS-пораки што можете да ги испраќате.

Повеќето провајдери исто така имаат поставено ограничување на големината на датотеката за MMS од околу 1-2 мегабајти, и треба да се придржувате до ова ограничување за да биде испорачана пораката што ја испраќате.

Редовните СМС-пораки се или платени или бесплатни, со ограничување на големината на бесплатните пораки од 525 килобајти, што е прилично помала граница од пораките што чинат пари.

Апликација Verizon Message+

Апликацијата Message+ е апликација за пораки од Verizon која ја користи и вашата услуга за SMS и услугата за интернет податоци.

Со апликацијата, можете да остварувајте и примајте повици на уреди што немаат или не можат да користат SIM-картичка, како таблет.

Исто така види: Дали трепкањето работи со Google Home? Ние го направивме истражувањето

Можете и да ги приспособите вашите разговори, исто како и секоја модерна апликација за пораки, менување бои, стилови на меурчиња, и фонтови, меѓу другото.

Испраќањето eGift картички е исто така многу полесно со апликацијата.

Дополнителни функции како Glympse и Yelp известувањата се само некои од функциите додадени на нивната апликација кои го прави прилично корисен.

Функции Апликација за Regular Message Verizon Message+
Лесно се поставува Да Потребна е сметка на Verizon дури и за да започне поставувањето.
Повеќе уредипристап Не Да
Меѓународни пораки Не Да
Повици и текстуална мрежа Мобилна (достапни се само текстови) Wi-Fi или мобилни податоци
Приспособливост Ограничено Бои, фонтови, стилови на балончиња.
Дополнителни функции Никој Видеоповици, Glympse, Yelp, Режим на возење.

Regular Message vs Message+

Споредувањето на двете услуги е прилично лесно бидејќи сите нивни карактеристики се прилично добро распоредени.

Откако ќе видите како се споредува секоја апликација, можете да донесете поинформирана одлука дали да се префрлите на Verizon Message+ или да се придржувате до вашата редовна апликација за пораки.

Добрите и лошите страни на редовните пораки

Прво, ќе видиме што може да направи вашата регуларна апликација за пораки и каде лежат нејзините ограничувања.

Подобрите за редовното испраќање пораки се:

 • Доволно лесна за употреба : Редовната апликација за пораки не бара од вас да поминете низ какво било поставување. Само вметнете ја вашата SIM-картичка во телефонот и сте подготвени.
 • Нема потреба од пристап до интернет : за да испраќате пораки преку обична СМС, не ви треба добар интернет поврзување. Ќе треба само да бидете поврзани со мрежата на вашиот провајдер за да започнете да испраќате пораки.

Недостатоците, од друга страна, се:

Исто така види: Како да додавате апликации на почетниот екран на телевизорите Samsung: Чекор-по-чекор водич
 • Не можам да испраќам пораки меѓународно : Операторите обично не ви дозволуваат да испраќате СМС пораки во странство, освен ако не платитеповеќе по порака.
 • Несакан маркетинг : СМС е центар за маркетинг што никогаш не сте го побарале, и ако го дадете вашиот број за каква било услуга, било да е тоа за лојалност во продавницата картичка или промоција на интернет, маркетинг пораките и понатаму ќе ве мачат.
 • Не може да се пристапи на повеќе уреди : не можете да користите ист број на повеќе уреди и сите пораки да се синхронизираат на сите уреди освен ако не ја отстраните SIM-картичката од еден уред и не ја вметнете во друг. Тоа нема да ги синхронизира пораките, а ниту уредите без слот за SIM-картичка не можат да го направат тоа.

Добрите и лошите страни на Message+

Verizon Message+ е дизајниран да биде повеќе од обичен апликација за пораки, па за да видиме дали навистина може да биде она што тврди дека е, ајде да ги погледнеме нејзините добрите:

 • Користи Wi-Fi за повици и пораки : Message+ работи со кориснички сметки, така што нема да има потреба од SIM-картичка за да работи откако ќе поставите сметка со Message+. Можете да правите сè со Wi-Fi или со податочна врска.
 • Синхронизирање низ уреди : можете да се најавите на Message+ на најмногу 5 уреди што ги поседувате со вашата сметка на Verizon на добивајте ги вашите пораки и разговори на тие уреди. Може да продолжите со разговорите со луѓе дури и ако го изгубите пристапот до уредот на кој го започнавте разговорот.
 • Поголемо ограничување на големината на датотеката : бидејќи Message+ користи Wi-Fi за испраќање пораки, повисоко ограничување на големината на датотекитешто можете да ги испратите. Ако датотеката што се испраќа е под ограничувањето за СМС, ќе се користи вашето ограничување за СМС. Во спротивно, тоа ќе се смета за вашата граница на податоци. Повеќе нема да треба да се соочувате со грешката „Ограничувањето на големината на пораката е достигнато“.
 • Дополнителни функции : Функциите како Glympse, режимот на возење и Yelp додаваат вредност на апликацијата, овозможувајќи ви да ги споделите вашите локација кога разговарате со некого, планирајте состанок и ве чува безбедни додека возите, сето тоа без потреба од менување апликации.

Сега да погледнеме во што Message+ не е толку одличен:

 • Квалитетот на видеоповикот е просечен : во споредба со самостојните апликации за видеоповикување како Google Duo или FaceTime, Message+ страда од многу агресивна форма на компресија на видео. Ова може да резултира со случаен пад на квалитетот и на аудио и на видео. Како резултат на тоа, би препорачал да користите посветена апликација за видео повици наместо Message+ за видео повици.

Пресуда

Генерално, гледајќи ги добрите и лошите страни на секоја услуга, стана очигледно дека Message+ е подобрата опција.

Ако сте подготвени да се откажете од падот на перформансите на видеоповиците, продолжи и пријавете се за услугата, дури и ако не сте клиент на Verizon.

Можете да го оневозможите известувањето за привремена обработка на заднина на Verizon, ако откриете дека ја забавува вашата апликација Verizon Message+

Изборот на вистинската

Иако нашата споредба донесе јасен победник, не значи декаобичната апликација Messages е бескорисна.

Ако барате апликација за пораки без важничене што е лесна за користење, а единствената работа за која ја користите е да испраќате текстуални пораки, тогаш обичната апликација Messages на вашиот телефонот е повеќе од доволен.

Денешните телефони имаат прилично богата апликација за пораки вклучена со функции како Архивирани разговори и RCS пораки што ви овозможуваат да испраќате емотикони, па затоа е добар избор за правење.

Ако сакате прилично добро разработена апликација за пораки со можност за испраќање видеа, фотографии и GIF-датотеки без да се мачите за големината на датотеките, тогаш апликацијата Message+ е за вас.

Дополнителните функции како режимот на возење и Glympse додаваат повеќе во вашето искуство со пораки.

Алтернативи на Message+

Message+ е одлична апликација, но мора да бидете врзани за сметка на Verizon за да ја користите услугата.

Ако веќе имате поставени сметки за социјални медиуми, додавањето на апликацијата Verizon Message+ на таа листа само ќе се додаде на бројот на сметки што треба да ги запомните.

Постојат неколку алтернативни услуги кои може да ги користите потребните сметки од услугите што можеби веќе ги имате, како Facebook или Google.

Hangouts

Hangouts е услугата за интернет пораки на Google која ги поддржува сите функции што ги прави Message+, како што се RCS и големи големини на медиумски датотеки.

Потребна е само сметка на Google и може да ја замени вашата стандардна апликација за пораки вопримајте пораки што доаѓаат и на вашиот телефонски број.

Апликацијата има интеграции со Duo, така што преминот помеѓу испраќање пораки и видеоповици е речиси беспрекорен.

Гласовните повици се исто така поддржани откако ќе го добиете Инсталирана е апликацијата Google Voice, каде што можете да користите повеќе телефонски броеви.

Facebook Messenger

Messenger од Facebook е повеќе ориентиран кон корисниците на Facebook, но не треба да бидете пријатели со нив на услуга за испраќање пораки до некого.

Попопуларните функции што ги имаат апликациите за пораки денес, како што се пораките што исчезнуваат и групниот видео разговор, се тука на Messenger.

Функцијата што ми се допадна беше Преклопување пораки со меурчиња што останува на вашиот екран дури и кога не сте ја стартувале апликацијата.

Ова ве заштедува од менување апликации секогаш кога сакате да одговорите на порака.

Сигнал

Signal е прилично нов учесник во просторот на апликациите за пораки, но имаше огромно влијание во популарната култура кога излезе.

Тој вети вистинско шифрирање од крај до крај, и вистинска приватност, и сите го проголтаа ова, со што Сигнал стигна до врвот на табелите со апликации кога излезе.

Сè уште е силен, со чести ажурирања и нивното ветување за приватност што се одржува на секој чекор.

Завршни мисли

Можете и да користите Message+ на вашиот компјутер и да ги читате пораките на Verizon онлајн.

Потребно е само да се најавите на вашата сметка на Verizonи одете на опцијата Текст онлајн што можете да ја видите на страницата на вашата сметка.

Друга уредна карактеристика што ја има Message+ е можноста за резервна копија на пораките во случај да бидат избришани.

Ви треба Сметка на Verizon Cloud за Android или iCloud за iOS за поставување онлајн резервна копија, а потребна ви е само SD-картичка за локална резервна копија.

Можете и да уживате во читањето

 • Пораката не е испратена Неважечка дестинација адреса: Како да се поправи
 • Веризон сите кола се зафатени: како да се поправи
 • Како да го користите вашиот телефон Веризон во Мексико без напор
 • Како да активирате стар телефон Verizon за неколку секунди
 • Како да го откажете осигурувањето на Verizon телефон за секунди

Често поставувани прашања

Дали Message+ чини пари?

Message+ е бесплатен за користење за секого, без разлика дали е клиент на Verizon или не.

СМС-пораките се наплаќаат според вашиот план, а пораките со големини поголеми од 5 мегабајти се бројат во ограничувањето на податоците.

Дали Message+ е само за Verizon?

Message+ е бесплатно достапен за сите, без оглед на без разлика дали се клиент на Verizon или не.

Треба да имате телефон со Android што е верзија 4.2 или понова, iPhone со iOS 7 или понова.

Може ли да видам туѓи пораки на Verizon?

Verizon не дозволува да читате пораки на другите од кој било друг медиум освен нивниот телефон, бидејќитоа е кршење на приватноста.

Која е разликата помеѓу СМС и испраќање пораки?

Разликата помеѓу испраќањето пораки и пораките лежи во тоа која мрежа ја користат за да ги пренесат своите пораки.

Испраќањето пораки ја користи вашата мобилна мрежа додека испраќањето пораки ја користи вашата врска со Wi-Fi или мобилни податоци.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.