Дали Vivint работи со HomeKit? Како да се поврзете

 Дали Vivint работи со HomeKit? Како да се поврзете

Michael Perez

Содржина

Vivint е одличен избор доколку барате систем за безбедност на домот. Ги штиклира сите правилни полиња кога станува збор за интегрирање со вашиот паметен дом.

Можете да ги контролирате сите додатоци од една апликација.

Можете да го направите ова и кога не сте на дома преку далечински пристап. Станав посвесен за придобивките од постоењето наменски безбедносен систем и веќе некое време го пробувам Vivint.

Вивинт работи со повеќето паметни домашни екосистеми, вклучувајќи ги сите производи на Google Nest, Amazon Echo, Kwikset Smart Locks и повеќе.

Изграден е на протоколот Z-wave, кој го нудат само неколку компании; оттука, можете да го интегрирате со кој било уред со Z-wave (кој ги вклучува вашите паметни светилки, термостат и друго).

Сепак, бев шокиран кога сфатив дека Vivint природно не поддржува HomeKit, мојата претпочитана автоматизација платформа, и покрај оваа обемна компатибилност.

Дали Vivint работи со HomeKit?

Vivint природно не поддржува HomeKit. Сепак, Vivint работи со HomeKit ако користите HOOBS (Homebridge Out Of the Box).

За да го поставите, креирајте сметка HOOBS и инсталирајте го Vivint Plugin . Откако ќе го конфигурирате приклучокот, вашите додатоци ќе се појават во апликацијата Home под „Достапни уреди“.

Дали Vivint Natively поддржува HomeKit?

За жал за оние кои се потпираат на HomeKit за пристап до нивните паметни уреди, VivintVivint не пристапува до доводот на камерата и гарантира дека вашите уреди се безбедни и шифрирани.

Можам ли да користам Vivint камера без услуга?

Не, ќе ви треба претплата за Smart Home Video Monitoring за да ја користите вашата Vivint камера.

Колку чини Vivint месечно?

Постојат три претплати. Основен план за Smart Security Service чини 29,99 $ месечно и нуди откривање движење и следење на животната средина во домот.

Понапредниот план за Smart Home Service чини 39,99 $, кој нуди сеопфатна заштита, вклучително и интеграција на паметни уреди во домот.

Планот за паметна домашна видео услуга чини 44,99 долари месечно и нуди безбедносна камера и услуга за видео мониторинг.

Колку години е договорот со Vivint?

Договорите на Vivint може да се движат од една година до пет години.

Можете ли да избришете активност на Vivint?

Не, не можете да уредувате или бришете настан на активност на Vivint.

Кој кредитен резултат ви е потребен за Vivint?

За да се квалификувате за финансирање на Vivint, ќе ви треба минимален кредитен резултат од 600.

Дали Вивинт повикува полиција?

Во случај на алармна ситуација, Vivint Employee прво ќе се обиде да контактира со вас преку панелот и ќе ја побара вашата вербална лозинка.

Кога не може да ви пристапи преку панелот, тие ќе се обидат да се поврзат со вашиот примарен контакт.

Конечно , ако вашиот примарен контакт е недостапен, вработениот во Vivint ќе контактираполицијата.

Дали Vivint работи без интернет?

Не, Vivint не работи без Интернет бидејќи е безжичен безбедносен систем.

не работи со HomeKit.

Ако сакате да ги контролирате вашите уреди Vivint од вашиот iOS уред, можете да отидете во App Store за да ја преземете апликацијата Vivint Smart Home за да управувате со вашите паметни уреди Vivint.

Апликацијата Vivint Smart Home е лесна за употреба апликација која ви овозможува да ги контролирате сите уреди Vivint од една платформа.

Сепак, проверката на две апликации и префрлањето напред-назад е проблем што повеќето луѓе би го сакате да избегнете.

Па, што можат да направат во оваа ситуација? Дали постои начин да се осигурате дека можете да го контролирате вашиот паметен дом од една платформа?

Па, одговорот на вашите проблеми е Homebridge.

Како да го интегрирате Vivint со HomeKit

Apple бара од производителите и брендовите да поминат низ неколку чекори за да се осигураат дека нивните производи се компатибилни со HomeKit.

Ова вклучува и инкорпорирање на нивниот безбедносен микрочип.

Иако ова може да гарантира дека секогаш добивате беспрекорна интеграција, тоа исто така значи дека има многу додатоци за паметни домови кои едноставно никогаш нема да бидат компатибилни со HomeKit.

Со одличните безбедносни услуги за паметни домови на Vivint, разбирливо е дека многу луѓе ќе сакаат за да се даде шанса.

Сепак, за корисниците на HomeKit, ова може да значи дека тие мора постојано да жонглираат помеѓу две апликации и да ја жртвуваат леснотијата на користење на Siri за да ги контролираат своите уреди.

Со оглед на овие големи недостатоци, се чини дека имате атежок избор, одлучете се за други паметни безбедносни системи кои се компатибилни со HomeKit или почекајте Vivint да ја објави компатибилноста со HomeKit.

Ако сакате да ставите маст за лактите, имате трет избор – Homebridge, бесплатен, лесен сервер или Homebridge Out Of the Box System (HOOBS).

Користејќи ги овие алатки, можете лесно да го заобиколите проблемот со интеграцијата на HomeKit и да продолжите да уживате во користењето уреди кои не се поддржани од HomeKit , вклучувајќи ги и уредите Vivint!

Што е Homebridge?

Како корисник на HomeKit, мора да знаете дека, за жал, не сите додатоци за Smart Home таму нудат интеграција на HomeKit.

Во повеќето случаи, ќе треба да користите различни апликации за да ги контролирате сите паметни уреди во вашиот дом. Тука влегува Homebridge.

Како што сугерира името, Homebridge помага да се премости јазот помеѓу вашите паметни уреди и интеграцијата на HomeKit.

Во техничка смисла, Homebridge користи NodeJS сервер за да го емулира HomeKit API на вашите уреди кои не се поддржани од HomeKit.

За да биде поедноставно, Homebridge е лесен сервер кој обезбедува поддршка за HomeKit за сите уред што го сакате.

Откако ќе го интегрирате вашиот уред во HomeKit преку Homebridge, ќе можете да уживате во придобивките како што се контролирање на вашите паметни уреди со помош на Siri.

Исто така види: Бавна брзина на прикачување на Xfinity: како да се решат проблемите

Homebridge на компјутер или Homebridge на Hub

Со оглед на ограничените опции што ги имаат корисниците на HomeKitимаат, користењето на Homebridge за интегрирање на нивните уреди кои не се поддржани од HomeKit изгледа како најдобар излез.

Тоа не само што може да ви помогне да ги интегрирате вашите Vivint уреди, туку и многу други.

Homebridge има над Достапни се 2000 приклучоци и тие се целосно бесплатни!

Но, иако звучи како остварување на сонот пред да почнете да го интегрирате нашиот уред, ќе имате неколку работи со кои треба да се справите.

Иако Homebridge е лесна апликација, кога ја користите за да овозможите поддршка за HomeKit за вашиот уред, ќе треба да ја инсталирате на вашиот компјутер и да го одржувате да работи цел ден, што ќе доведе до високи сметки за струја.

Кога го користите на вашиот компјутер, ќе треба да бидете малку технолошки и да знаете за различните приспособувања, процеси на Homebridge за успешно да го користите.

Така, за повеќето корисници, ова методот може да биде незгоден, скап и недостапен.

За среќа, постои алтернативна опција - Homebridge Out of the Box System или HOOBS.

Доаѓа однапред спакуван со Homebridge и е енергетски ефикасен посветен центар кој ќе се грижи за комплицираните делови од поставувањето.

Има интуитивен интерфејс кој е лесен за користење и не бара знаење за кодирање.

Поврзување на Vivint со HomeKit со помош на HOOBS Homebridge Hub

Homebridge е корисна, но не е најлесната платформа за користење, особено ако се потпирате на автоматизирани процеси за да го поставите вашиотпаметни уреди.

Со Homebridge, ќе треба да разберете како тие можат да ја приспособат апликацијата и да имаат сериозна технолошка вештина.

Со некои приклучоци, има доволно документација за правилно инсталирање. Но, со некои други, момче личи на лавиринт!

Ова е причината зошто ги избрав HOOBS или Homebridge надвор од кутијата. Не само што уредот доаѓа со претходно инсталиран Homebridge, туку го олеснува користењето.

Со HOOBS, не треба да се грижите за прилагодувањето или поставувањето; можете едноставно да го изберете приклучокот што сакате да го инсталирате и да следите неколку едноставни чекори за да го интегрирате вашиот уред.

HOOBS нуди и сертифицирани приклучоци за кои се гарантира дека беспрекорно работат со HOOBS.

На крајот на краиштата, HOOBS е мал, но робустен и безбеден уред што ја прави рамката HomeKit достапна за повеќе корисници.

[wpws id = 12]

Зошто HOOBS да го поврзете Vivint со HomeKit?

Ако сте купиле неколку Vivint уреди и се прашувате дали HOOBS вреди да се инвестира, еве ги предностите што HOOBS ги нуди во однос на инсталирањето Homebridge на вашиот компјутер или Raspberry Pi:

 1. HOOBS е прилично разноврсна и нуди одлична пристапност до корисниците. Со едноставна донација, можете да преземете слика за да трепка на microSD картичка и потоа да ја извршите на кој било уред. Може да купите претходно снимена microSD картичка или уред за приклучување и играње што е претходно инсталиран со Homebridgeод официјалната веб-страница на HOOBS.
 2. Уредот HOOBS е лесен за користење, особено за оние кои сакаат да ја избегнат маката при прилагодување и ракување со конфигурациските датотеки. HOOBS ги поддржува сите додатоци за Homebridge, што значи дека нуди поддршка за над 2000 популарни паметни уреди од компании како ADT, Roborock, Philips Wiz, Tuya, Simplisafe, myQ, Sonos и TP-Link.
 3. HOOBS веќе се докажа самиот способен да ги консолидира безбедносните системи со екосистеми за паметни домови. На пример, интеграцијата Ring HomeKit ја направи апсолутна леснотија.
 4. Таа е целосно безбедна бидејќи се поврзува само со вашата домашна мрежа, одржувајќи ја вашата комуникација и податоци заштитени. Целата комуникација е шифрирана со шифрирање од воено ниво за да бидете сигурни.
 5. Погодно и ефтино: Во споредба со трошоците за одржување на вашиот компјутер постојано да работи, HOOBS е поудобен и поевтин. Дополнително, тој е корисен уред бидејќи не само што ви помага да ги интегрирате вашите уреди со HomeKit, туку нуди и поддршка од Amazon Alexa и Google Home исто така.

Како да поставите HOOBS за интеграција Vivint-HomeKit

Кога користите HOOBS, интегрирањето на Vivint со HomeKit не одзема многу време.

Сепак, пред да можете да ги натерате вашите Vivint уреди да работат со HomeKit, прво треба да го поставите уредот HOOBS ако не сте го користеле претходно.

Чекор 1: Поврзување на HOOBS со вашиот домМрежа

Можете директно да го поврзете вашиот HOOBS уред со домашната мрежа користејќи етернет кабел или можете да ја користите функцијата Wi-Fi.

Чекор 2: Поставете ја вашата HOOBS сметка

Откако вашиот HOOBS уред ќе се поврзе со вашата домашна мрежа, време е да ја поставите вашата HOOBS сметка.

Посетете ја //hoobs.local/ и поставете администраторска сметка со внесување на вашиот ID на е-пошта и лозинка.

Чекор 3: Наоѓање на приклучокот Vivint

HOOBS има сертифицирани приклучоци, како и несертифициран приклучок. Можете да лоцирате сертифицирани приклучоци од каталогот на приклучоци.

Засега, нема сертифицирани приклучоци за Vivint, но можете да ги користите додатоците Homebridge преку HOOBS за да го поставите.

Еве што треба да направите:

 1. Посетете //hoobs.local/ и најавете се на вашата сметка.
 2. Скролувајте надолу до делот за приклучоци и кликнете на него.
 3. Изберете ја опцијата за пребарување и напишете „Homebridge-Vivint“ или посетете ја страницата со приклучокот.

Откако ќе го лоцирате приклучокот, кликнете на опцијата за да го инсталирате. Почекајте неколку секунди за да дозволите HOOBS да ја заврши инсталацијата.

Чекор 5: Конфигурирање на приклучокот

Откако ќе завршите со инсталирањето на приклучокот, HOOBS ќе се рестартира. Се отвора екран за конфигурација и ве поттикнува да ја ажурирате вашата конфигурација за да го вклучите овој нов приклучок.

Еве како можете да го направите тоа:

1. Копирајте го следниов конфигурациски код:

{ { "platform": "Vivint", "username": "[email protected]", "password": "vivint-user-password" } }

2. Залепете ја конфигурацијатакодот на низата на платформата на вашиот конфигурациски екран (екранот за конфигурација json), одржувајќи го форматот недопрен.

3. Уредете го кодот и внесете ги сите ваши релевантни податоци, како што се вашиот идентификатор на е-пошта Vivint и лозинката за Vivint за да се осигурате дека приклучокот работи правилно

4. Откако ќе завршите, кликнете на копчето за зачувај промени; ова ќе го рестартира вашиот HOOBS

Откако успешно ќе го инсталирате и конфигурирате приклучокот, сите уреди поддржани од Vivint во вашиот дом ќе се вчитаат на Homebridge.

Што можете да направите со интеграцијата Vivint-HomeKit?

Безпречна контрола

Откако вашите Vivint уреди ќе бидат успешно интегрирани, ќе можете да уживате во беспрекорна контрола на вашиот паметен дом од една апликација.

Сега, може да добивате известувања од една апликација и да се одлучите да го гледате доводот во живо на камерата на вашиот телефон.

Известување за ниска батерија

Ќе добиете известување за слаба батерија за сите додатоци на Vivint Smart Home кога се трошат при полнење.

Автоматизирајте го вашиот паметен дом со сцени

Можете да ги автоматизирате додатоците за паметни домови на Vivint да работат заедно со помош на Scenes на вашата апликација Home.

Исто така, можете да го користите Siri за да ги контролирате вашите уреди Vivint.

Поддржани разновидни додатоци

Со овој приклучок, ќе можете да ги контролирате вашите брави, термостати, сензори за движење, камери поддржани од Vivint , ѕвона на вратите, алармни панели и многу повеќе.

Заклучок

Со исклучителната услуга и компатибилноста на Vivint со повеќето уреди, тој е одличен избор за безбедност на домот за многу сопственици.

Додека користењето на апликацијата Vivint Smart Home е лесно и без напор, ги претпочитам функциите што ми ги нуди HomeKit.

Уживав во искуството што ми го даде HOOBS. Мислам дека Vivint нема наскоро да излезе со официјална поддршка за HomeKit.

Дури и да излезе, мислам дека нема да ми даде повеќе функционалност од она што можам да го постигнам само со HOOBS ... Безбедносен систем за одржување на вашиот паметен дом безбеден

 • Најдобрите безбедносни камери HomeKit за заштита на вашиот паметен дом
 • Најдобрите сензори за HomeKit за покривање на сите ваши бази
 • Често поставувани прашања

  Дали Vivint работи со Siri?

  Vivint природно не работи со Siri.

  Дали можете да користите било која камера со Vivint?

  Не, ќе ви требаат камери поддржани од Vivint за вашиот дом. Може да купите дополнителни камери директно од веб-локацијата на Вивинт или Амазон.

  Исто така види: Можете ли да добиете MeTV на DirecTV? Еве како

  Дали Вивинт ве шпионира?

  Вивинт не пристапува до вашата камера или до вашиот довод во живо. Вработените во Vivint следат дали се активира аларм за итни случаи на вашиот систем за да можат да контактираат со службите за итни случаи.

  Сепак, дури и кога ќе се вклучи аларм,

  Michael Perez

  Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.