Каде и како да користите картичка за е-подарок на Verizon?

 Каде и како да користите картичка за е-подарок на Verizon?

Michael Perez

Содржина

Оваа година добив картичка за е-подарок на Verizon за мојот роденден. Бев многу возбуден да го користам, но не знаев како да го користам. Така го чував во мојата фиока и целосно заборавив на него.

Вчера ја чистев фиоката, каде ја најдов мојата е-подарок картичка Verizon. Но, се плашев дека картичката можеби е истечена.

Следно, сакав да знам како да ја користам оваа картичка за подарок и, уште поважно, дали сè уште можете да ја користите. Така, ја поминав мојата вечер учејќи како и каде да користам картичка за е-подарок на Verizon.

Можете да користите картичка за е-подарок на Verizon на веб-страницата на Verizon или во физичка продавница за да купите уреди и додатоци или плаќајте ги вашите сметки. Изберете ја опцијата E-Gift картичка во делот за плаќање, внесете ги бараните информации и продолжете со трансакцијата.

Овој напис ви кажува сè што треба да знаете ако имате Verizon E-Gift Card .

Не ја трошете картичката за е-подарок оставајќи ја неискористена. Тој нуди возбудливи додатоци и уреди на кои нема да им кажете не.

Каде можете да ги користите картичките за е-подароци на Verizon?

Картичките за е-подароци на Verizon функционираат на ист начин како конвенционални картички за подарок. Најтипичен начин за подарување картички за подарок е преку е-пошта.

На пример, можете да користите само картичка за е-подарок на Verizon за да купувате производи од Verizon.

Можете да ја користите оваа картичка за да купите уреди и додатоци од Verizon за себе или за вашите најблиски.

Или плаќајте ги домашните сметки или надополнете ја вашата припејдмобилен план. Може да ги плаќате и вашите сметки за мобилни телефони на Verizon со картичка за е-подарок.

Дали имате повеќе прашања за вашата картичка за е-подароци на Verizon? Можете да го прочитате следниов водич за да дознаете каде можете да ја користите вашата картичка за подароци.

Продавници на Verizon

Електронските картички за подароци често се користат во продавниците за малопродажба на Verizon, кои се презентираат на благајната наместо готовина.

Можете и да ја покажете картичката за е-подарок на вашиот мобилен уред на продавач во продавница или однапред да отпечатите физичка картичка.

Ако картичката e-Gift не вклучува баркод , касиерот сепак може да ги внесе деталите рачно.

Можете да најдете продавница во близина на вашето место на веб-страницата на Verizon и да ја користите вашата картичка за е-подарок. Тие, исто така, ви помагаат и ви помагаат со прашањата за е-картичка за подарок на Verizon.

Веб-локација на Verizon

Можете да ја користите картичката за е-подарок на Verizon онлајн за да купите безжична или домашна телефонска услуга од Verizon.

Можете да ја платите вашата сметка на Verizon со подарок картичка со внесување на бројот на картичката додека купувате или со користење на бројот на картичката за да ја платите сметката.

Моја апликација Verizon

Ако се најавите со вашите акредитации на My Verizon, може да користите картичка за е-подарок на Verizon во апликацијата My Verizon.

Можете да ја користите картичката за е-подарок за да плаќате сметки и да купите што било од My Verizon.

Можете да ги внесете деталите за вашата картичка за е-подарок при наплатата.

Моја веб-страница на Verizon

Можете да користите картички за е-подароци за да платите за мобилни и домашни услуги на My Verizonвеб-локација, дури и ако апликацијата My Verizon не е достапна.

За да користите картичка за подарок со апликацијата, најавете се на вашата сметка на My Verizon, додајте ставки во вашата кошничка и потоа внесете го бројот на вашата картичка за подарок при наплатата.

Моја апликација Fios

Во апликацијата My Fios, може да извршите плаќање на вашата сметка на Verizon Fios со помош на картичка за е-подарок со обезбедување на деталите за картичката при наплатата.

Исто така види: Покриеност на Веризон против Спринт: која е подобра?

Плаќање за производите на Verizon како уреди и додатоци преку апликацијата „Мои Fios“

 1. Одете во „Плаќање“ во делот „Наплата“.
 2. Пополнете ја сумата.
 3. Додајте ги деталите за картичката E-Gift.

Можете да ја користите веб-страницата на Verizon за да го проверите статусот на вашата картичка за подарок. Бројот на вашата нарачка служи како ваше корисничко име, а вашето презиме служи како лозинка.

Користење картички за е-подароци на Verizon во овластени продавници на Verizon

Картичката е-подарок на Verizon може да се користи само во Verizon продавници, на апликацијата Verizon или онлајн. Не можете да го користите на која било локација на овластени продавачи на Verizon.

Пронајдете продавница во близина на вашето место на веб-страницата на Verizon и користете ја вашата картичка за е-подарок. Тие, исто така, ви помагаат и ви помагаат со прашањата за е-картичка за подарок на Verizon.

Како да го проверите билансот на картичката за е-подарок на Verizon

Можете да се распрашате за состојбата на вашата е-картичка на Verizon картичка за подарок со повикување на 1(800) 876-4141 или повикување на бројот #4438 на телефонот Verizon, или дури може да го проверите салдото на вашата картичка за е-подарок на Verizon преку Интернет.

Кредит на Verizon E-GiftКартички

Вашите картички за е-подароци имаат максимален фиксен кредитен лимит од $1000 што можете да го додадете во секое време.

Но, додадените средства може да се користат по 10, 100, или дури 100 дена. Сите картички за е-подароци важат на неодредено време.

Меѓутоа, откако ќе бидете одобрени, нема да можете да го вратите тој кредит освен ако не постои убедлива причина да го сторите тоа.

Покрај тоа, телефонирање на бесплатниот број ( 800) 876-4141 или бирање на #4438 ќе ви овозможи да го проверите преостанатиот износ на која било е-картичка.

Дали истекуваат картичките за е-подароци на Verizon?

Сите картички за е-подароци се валидни на неодредено време и немаат рок на траење. Не се наплаќаат мирување или други такси при користење по купувањето на картичката.

Надоместоци за картичката за е-подарок на Verizon

Дури и ако не ја користите вашата картичка за подарок веднаш, ќе нема да ви наплатиме никакви трошоци бидејќи воопшто нема такси поврзани со користењето на картичката за подарок.

Како да ја платите телефонската сметка на Verizon со помош на картичката за е-подароци на Verizon

Ако нема доволно пари во Verizon My Account поврзана со картичката за подарок, нема да биде можно да се користи картичката како средство за плаќање.

Изберете „Опции за плаќање“ од паѓачкото мени, а потоа изберете го плаќањето метод кој е најсоодветен за вашите околности, како што е одреден износ, поделени плаќања или целосни плаќања.

Откако ќе изберете „Продолжи“ и „Додај/Уреди начин на плаќање“ од паѓачкото мени, процесот езаврши.

За да пристапите до опцијата „Картичка за подарок“, одете во паѓачкото мени „Додај метод“ и потоа изберете „Картичка за подарок“.

За да ја завршите постапката и да можете да плаќајте ја сметката со вашата картичка за е-подарок, прво ќе треба да следите неколку инструкции што ќе се прикажат на екранот.

Користење на картичка за е-подарок на Verizon за плаќање преку телефон

Со бирање #4438 или 1-800-876-4141 од вашиот телефон, ќе можете да ја платите сметката на Verizon со помош на картичката за е-подарок што сте ја купиле од Verizon.

Користење на картичките E-Gift додека купувате производи на Verizon

Ако купувате уреди или додатоци на Verizon, потоа онлајн директно преку официјалните веб-локации, изберете ја опцијата Е-картичка и деталите во делот за плаќање.

За да платите дома наплатете преку домашната сметка, додајте опција за плаќање со картичка со е-подарок на вашата домашна сметка користејќи ги овие чекори:

 1. Одете во делот „Наплата“.
 2. Изберете „Дополнителна опција за плаќање“.
 3. Изберете „Додај нова опција за плаќање“.
 4. Додајте ја картичката Verizon E-Gift како опција за плаќање.
 5. Додадете ги потребните детали.

За да ја платите сметката за мобилни телефони, додајте опција за плаќање со картичка со е-подарок користејќи ги овие чекори:

 1. Одете во Плаќање во делот за наплата.
 2. Пополнете го износот.
 3. Додајте ги деталите за картичката E-Gift.

Додека купувате низ продавниците на веб-локациите на Verizon, дајте му ја вашата Verizon E-Gift картичка на рецепционерот и ќе бидетеготово.

Како да се добие Verizon E-Gift Card?

Можете да добиете Verizon E-Gift Card преку продавниците на самото место, која обезбедува минимален кредит од 25 $ и максимален кредит од $1000.

Можете да купите и картичка за е-подарок на Verizon преку официјалната веб-локација за мобилни уреди на Verizon. Најавете се на вашата сметка и купувајте E-Gift картички со кредит од $25-$100.

Не можете да купувате картички Verizon E-Gift преку мобилната апликација или апликацијата „My Fios“, ниту пак можете да купите една преку други овластени трговци на мало или официјални домашни веб-локации.

Одредби и услови за картичките за е-подароци на Verizon

Еве листа на основните Услови и одредби во врска со картичките за е-подароци на Verizon:

 • Картичките за е-подароци на Verizon може да се користат само за купување производи на Verizon.
 • Можете да купите преку официјалната веб-локација на Verizon, мобилната апликација, апликацијата My Fios, домашната сметка или физичките продавници на Verizon.
 • Износот што се кредитира на картичките за е-подароци не се враќа.
 • Овластените дилери на Verizon не смеат да користат картички за е-подароци.
 • Компанијата Verizon нема да биде одговорна за украдени, изгубени или оштетени предмети.
 • Нема датум на истекување или такси прикачени на картичките за подароци.
 • Производите купени преку картички за е-подароци нема да бидат предмет на препродажба, промотивно рекламирање или маркетинг без согласност на Verizon.

Final Thoughts

Продавници на Verizon,апликацијата или веб-локацијата My Verizon и веб-локацијата на Verizon (вклучувајќи го и Fios) се единствените места каде што се прифаќаат картичките за е-подароци на Verizon.

Картичките за е-подароци на Verizon може да се користат само во продавниците на Verizon, но не и во Verizon Овластени трговци на мало.

Вашата картичка за подарок ќе остане валидна на неодредено време, што ќе ви овозможи да купувате секогаш кога ќе изберете без дополнителни трошоци.

Исто така види: Како да спарите нов Fire Stick далечински управувач без стариот

Картичките на Verizon E-Gift се исклучиво за купувања од Verizon. Бидејќи тоа е дигитална картичка, работи само за организацијата.

На пример, не можете да користите банкомат на банка за да подигнете пари од сметката на друга банка.

Последниот совет е да отидете преку одредбите и условите на купените ставки пред да купите уреди или апарати преку Verizon.

Можете и да уживате во читањето

 • Студентски попуст на Verizon: Погледнете дали ги исполнувате условите
 • План на Verizon Kids: Сè Треба да знаете
 • AT&T програма за лојалност: Објаснето
 • T-Mobile Amplified Vs Magenta: Како да изберете помеѓу двете

Често поставувани прашања

Можам ли да ја користам мојата картичка за е-подарок на Verizon насекаде?

Не, картичките за е-подароци на Verizon се исклучиво за купувања од Verizon. Бидејќи е дигитална картичка, таа работи само за купувања направени преку Verizon или брендови-учеснички.

Како да ја користам мојата картичка за е-подарок на Verizon при наплата?

Користете ја веб-локацијата на Verizon или физички пазарете за да ги изберете работите што ви се потребни.Изберете ја опцијата E-gift card во делот за плаќање, внесете ги бараните информации и продолжете со трансакцијата.

Како да ја следам мојата картичка за подарок на Verizon?

Можете да ја користите веб-страницата на Verizon за да го проверите статусот на вашата картичка за подарок. Бројот на вашата нарачка служи како ваше корисничко име, а вашето презиме служи како лозинка.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.