Личноста до која се обидувате да стигнете до лажен текст: Направете го тоа веродостојно

 Личноста до која се обидувате да стигнете до лажен текст: Направете го тоа веродостојно

Michael Perez

Имам досаден сосед кој секогаш ми пишува пораки за работи што не ми се грижат, но не сакав да го блокирам бидејќи тој е дел од заедницата. Што ако треба да стапи во контакт со мене во итен случај?

Решив дека најдобриот начин за него да престане да ме испраќа пораки со спам ќе биде да го натерам да мисли дека мојот телефон е оневозможен со испраќање лажни исклучени пораки текст.

За да го знам форматот на овие текстови и како би можел да ги испратам, решив дека интернетот ќе биде најдоброто место за нивно проверување.

Откако ќе стигнете до крајот на оваа статија , ќе можете да испраќате убедливи пораки до секој што ве спам со текстови.

За да испратите текст во кој се вели дека личноста со која се обидувате да контактирате е исклучена, или испратете ја пораката сами преку форматирајте го како да е од вашиот телефонски провајдер или користете автоматска услуга за испраќање пораки за да ја испратите истата порака.

Исто така види: Зошто моите податоци за директно зборување се толку бавни? Како да се поправи за неколку секунди

Дали испраќањето лажни исклучени текстови функционира?

Понекогаш, најдобро начин да ги спречите несаканите пораки е да им испратите порака што ќе им каже дека имало грешка кога се обиделе да ви испратат порака.

Ова ќе работи само на луѓе кои не се толку упатени во технологијата бидејќи пораките како оваа ќе не се појавуваат како да сте ги испратиле како дел од нивниот разговор со вас и ќе се појават на друг прозорец или разговор.

Исто така, важно е во кој формат ќе го испратите, бидејќи различните телефонски провајдери користат различни формати за информирање вие ако бројотне може да прима текстуални пораки.

Пред да ја испратите пораката, ќе треба да разберете како да ја форматирате, а штом ќе биде подготвена за испраќање, постојат два начини да ја пренесете пораката.

Ќе го видиме сето тоа во следните делови и се обидов да го направам што е можно полесно да се следи.

Како да ја форматирате пораката

Најмногу важна работа што ќе треба да ја запомните додека форматирате лажна порака за исклучување е кој давател на услуги го користите во моментов.

Ако користите Verizon, испратете порака форматирана како оваа подолу:

Пораката до неуспешна: Проблем со мрежата или Грешка во SMS: Код на причина 3, Код за грешка 2 се одлични пораки за грешка што можете да ги испратите.

Ако сте на AT&T, можете да го користите следново: 3412154 Грешка: неважечки број или Специфична порака за грешка : SMPP-0064 Привремена грешка. (SMS API) .

За корисниците на T-Mobile, SMS: ГРЕШКА ВО УСЛУГАТА 305: испораката на пораката не успеа. Дополнителни пораки ќе се наплатат на вашата сметка , може да се користат.

Сега кога знаете што можете да испратите, ќе треба да сфатите како да ја испратите пораката.

Самиот испраќање на текстот

Најлесен начин да се добие лажната порака за грешка до нејзиниот примач е да ја испратите сами.

Но, ќе треба да бидете брзи за тоа бидејќи пораките за грешка пријавете се до испраќачот речиси веднаш ако пораката не се пренесе поради вистинска грешка.

Значиако моментално имате отворен разговор и лицето ви прати порака, можете веднаш да испратите една од подготвените пораки од делот погоре.

Копирајте ја пораката претходно и кога лицето ќе ви испрати порака, веднаш одговорете со копираната порака.

Ќе треба да бидете брзи во врска со ова бидејќи автоматските одговори се речиси моментални и ќе треба да ја задржите таа автентичност.

Користење на услуга за автоматска размена на пораки

Користењето автоматизирана услуга за автоматско испраќање на исклучената порака на лицето е побрзо отколку што вие самите ја испраќате пораката.

Некои апликации за СМС на уредите со Android имаат функции за автоматизиран одговор, но за оние кои ја немате оваа функција, ви препорачувам да користите Pulse SMS.

Инсталирајте ја апликацијата на вашиот телефон и поставете ја со вашиот телефонски број.

Одете во поставките штом се е подготвено и изберете Конфигурација на автоматски одговор.

Оттаму, ќе треба да изберете одговори базирани на контакт и потоа да го изберете контактот на кој сакате да ја испратите автоматската порака.

Внесете ја приспособената порака што сакате да ја испрати, што е исклучената порака во нашиот случај.

Зошто исто така треба да го блокирате бројот

Без разлика што испраќате преку текстуална порака, тие сепак можат да дојдат до вас со повикување на вашиот наместо тоа, број.

Значи, ако се обидат да ви се јават, блокирајте ги само ако е потребно и секогаш можете да ги одблокирате подоцна ако сакате.

Прилично е тешко да сезнајте дали сте биле блокирани да телефонирате со некого, но штом ќе го направи тоа, сигурно ќе знае дека сте го блокирале неговиот број и дека СМС-пораките биле лажни.

Затоа блокирајте го бројот само ако нема друга алтернатива.

Конечни мисли

Да се ​​оддалечите да испраќате пораки за грешка наместо целосно да го блокирате лицето може да изгледа малку збунето, но има начини да ви помогнат да го направите тоа , како што можете да видите.

Можете да ја користите и услугата за автоматско испраќање пораки за која разговарав за да закажувате пораки до некого доколку не можете да испратите порака во тој момент.

Апликацијата има и возење и режим на одмор кој автоматски ќе одговори на која било порака што ќе ја примите со приспособена текстуална порака што можете да ја внесете.

Ова е одлично ако не сакате да ви го одземат вниманието со пораките кога работите или возење.

Можете и да уживате во читањето

  • Што значи иконата Half Moon на iPhone текстуална порака?
  • Можете ли Распоредете текстуална порака на iPhone?: Брз водич
  • Ако блокирате број, дали сè уште ви испраќаат пораки?
  • Не примате текстови на Verizon : Зошто и како да поправам
  • Добивање текстуална порака од 588 областна шифра: Дали треба да бидам загрижен?

Често поставувани прашања

Каква порака добивате кога испраќате пораки на блокиран број?

Кога ќе испратите порака до број што ве блокирал, нема да добиете никаква порака и таа поминувакако и обично.

Нема да бидете ажурирани за неговиот статус, како кога ќе се испорачаат или прочитаат.

Зошто моите текстуални пораки станаа од сини во зелени? Дали сум блокиран?

Меурчињата за текстуални пораки на некои апликации за текстуални пораки како iMessage се претвораат од сина во зелена бидејќи апликацијата не може да користи интернет за да ја испрати пораката.

Стандардно е да ја испраќа пораката како Наместо тоа, СМС.

Исто така види: AirPlay не работи на Vizio: како да се поправи за неколку минути

Што треба да направите ако добиете порака од некој што не го познавате?

Ако добиете порака од некој што не го познавате, не одговарајте или дури и отворете ја пораката за да ја прочитате.

Измамниците ќе знаат дека стигнале до број кој работи ако видат дека пораката е прочитана.

Дали може да ви биде украден идентитетот од текстуална порака ?

За да спречите вашиот идентитет да биде украден преку текстуални пораки, не кликнувајте на која било врска што ви е испратена од некој што не го познавате.

Линката можеби се лажира дека е легитимна веб-локација за да ги добиете вашите лозинки и кориснички имиња.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.