Дали Spectrum Mobile ги користи кулите на Веризон?: Колку е добар?

 Дали Spectrum Mobile ги користи кулите на Веризон?: Колку е добар?

Michael Perez

Spectrum ме информираше за нивните нови услуги за мобилни телефони дека почнаа да се појавуваат во мојата област, па решив да ја истражам услугата.

Дознав многу за Spectrum Mobile и чија мрежа се тие користење и нивните планови ми изгледаа прилично добри.

По неколку часа истражување, кое вклучуваше просејување низ промотивниот материјал и сурфање на форуми на корисници, успеав да добијам подобра слика за тоа како функционира Spectrum Mobile.

Кога ќе завршите со читање на овој напис, имам намера да знаете сè што ви треба за Spectrum Mobile благодарение на темелното истражување што го направив.

Spectrum Mobile ја користи мрежата на Verizon бидејќи тие не да имаат свои мобилни мрежи. Можете или да понесете свој телефон или да земете од Spectrum.

Продолжете да читате за да дознаете какви планови се нудат и како можете да изберете помеѓу нив.

Дали е вклучен Spectrum Mobile Verizon's Towers?

Spectrum Mobile е MVNO што Spectrum го постави за да нуди услуги за мобилни телефони заедно со нивниот ТВ и интернет.

Можете да се регистрирате за Spectrum Mobile само ако веќе сте клиент на Spectrum и ја користите нивната интернет или ТВ врска дома.

Тие соработуваа со Verizon за да ја направат новата услуга достапна за нивните клиенти, што е добра вест бидејќи Verizon има највисока мобилна покриеност во САД.

Со речиси 70% од Соединетите Американски Држави покриени со нивните4G LTE мрежата и брзорастечката 5G мрежа, Verizon се рангира меѓу најдобрите во однос на покриеноста.

Исто така види: Како да го ресетирате Vizio TV без напор за неколку секунди

Има и други MVNO кои ја користат мрежата на Verizon, но тоа нема негативно да влијае на вашето искуство, а врската е убава сигурен.

Исто така види: Прекин на консолидирани комуникации: што да правам?

Со Spectrum Mobile, може да се поврзете со Wi-Fi точките на Spectrum низ целата земја ако сте надвор и не сакате да ги користите податоците од вашиот телефон.

Сепак, поврзување со Spectrum's јавното Wi-Fi бара активна широкопојасна врска Spectrum.

Можете да изберете да понесете свој телефон или да изберете од уредите што ги нуди Spectrum Mobile.

Некои од телефоните што ги нуди Spectrum Mobile се :

  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13
  • Samsung Galaxy Z Flip4
  • Samsung Galaxy Z Fold4 и повеќе.

Откако ќе го изберете телефонот што го сакате, ќе биде побарано да го изберете планот што би сакале да го имате со телефонот.

За да видите како стојат плановите во споредба со другите даватели на телефони, продолжете читајќи ги следните делови.

Како изгледаат нивните планови?

Сега кога знаете што е Spectrum Mobile и што нудат, време е да видите што нудат во условите на плановите за да можете да го завршите пријавувањето.

Во моментов се нудат три планови наречени By The Gig, Unlimited и Unlimited Plus.

План Име Цена месечно Ограничување на податоци Брзина
СпоредГига 14 долари за гигабајт месечно вклучен е 1 гигабајт. Платете 14 долари за секој гигабајт по Целосни брзини на 5G или 4G, намалени до 256 Kbps откако ќе го надминете ограничувањето за податоци.
Неограничено 30$/линија (повеќе линии), 45 $/линија (една линија) Полна брзина за првите 20 гигабајти, забавена потоа. Целосни брзини на 5G или 4G, намалени на 256 Kbps откако ќе го надминете ограничувањето за податоци .
Неограничен плус 40$/линија (повеќе линии), 55$/линија (една линија) Цела брзина за првите 30 гигабајти, забавена подолу. Целосни брзини на 5G или 4G, намалени до 256 Kbps откако ќе го надминете ограничувањето за податоци.

Планот By The Gig на Spectrum е најдобар за луѓе кои само повремено користат мобилни податоци за еден месец или го сакаат само бројот на Spectrum Mobile како секундарна врска.

Можете да плаќате како што ги користите податоците што ви се доделени и да платите повеќе ако сакате да користите повеќе.

Двата планови за Unlimited се најдобри ако сакате примарна врска со прифатлива цена која нема мало ограничување за податоци.

Планот Unlimited има ограничување за податоци од 20 гигабајти, додека Unlimited Plus ќе има Ограничување за податоци од 30 гигабајти, па изберете го оној што одговара на вашите барања за податоци.

Сè што е добро за Spectrum Mobile

Откако ќе ги погледнете плановите, можеби ќе треба да знаете што најдобро прави Spectrum Mobile за да ја донесете вистинската одлука.

Најголемата причина што може да биде Spectrum Mobileќе биде достоен за тоа бидејќи ќе биде покриеноста што може да ја понуди, благодарение на мрежата на Verizon.

Ќе добиете пристојна покриеност каде и да одите, а брзините што може да ги добиете се сигурни.

цените на понудените планови се исто така конкурентни.

Одлично е за втор телефон или дури и за вашиот примарен телефон ако не сакате да го напуштите екосистемот Spectrum.

Исто така е навистина погодно ако можете да ги плаќате сите ваши сметки на едно место и со една услуга, поради што Spectrum Mobile може да вреди.

Плановите што тие ги нудат не ве врзуваат за договори и можете да ги менувате плановите или исклучете се од услугата кога сакате.

Исто така, ќе можете да остварувате бесплатни повици до Мексико и Канада и бесплатно да испраќате пораки до која било земја во светот.

Што може да се подобри Spectrum Mobile

Иако Spectrum Mobile е навистина добар за цените, тие исто така имаат некои негативни страни, како и кај секоја телефонска услуга.

Бидејќи Spectrum Mobile е MVNO што закупува кули и мрежи од Verizon , тие немаат контрола врз тоа како се приоритизираат податоците.

Verizon може да ја прекине врската на MVNO ако нивната мрежа се соочува со големи оптоварувања.

Ова се случува за да можат сопствените клиенти на Verizon да го користат својот интернет и телефони без проблеми.

Ова е најзначајниот компромис со користењето на Spectrum Mobile, и ова пригушување може да се види барем еднаш дневно.

Нема да можете да го менувате вашиот интернет илиТВ провајдери ако сакате да продолжите да го користите Spectrum Mobile.

Нема да можете да го откажете вашиот интернет или телевизор Spectrum без да ја прекинете врската со телефонот.

Ако сакате да погледнете во врска со овие проблеми, Spectrum Mobile е одличен по она што вреди и може да се смета за одличен избор за втор број.

Избор на вистинскиот телефонски провајдер

MVNO се атрактивен предлог за многу, главно поради зголемените трошоци за живот и повисоките цени што ги наплаќаат телефонските провајдери за помалку бенефиции.

Најдобриот MVNO што можете да го изберете зависи од тоа што сакате од вашата телефонска мрежа и дали ќе бидете користење на телефонот како главен телефон или како секундарен број.

Spectrum Mobile е одличен избор ако веќе сте на Spectrum и сакате да ги платите сите ваши сметки на едно место и на еден провајдер.

0>Тие ја користат мрежата на Verizon, но има и други провајдери кои исто така ја користат мрежата на Verizon, како што се сопствените MVNO, Visible или Straight Talk на Verizon, кои може да се користат со телефоните на Verizon.

Ова ќе ви овозможи да ги искористите предностите на покриеност што ќе ви ја дозволи Verizon и на крајот ќе плаќате помала такса секој месец за телефонски услуги.

Изборот на вистинскиот MVNO, на крајот, зависи од вашите потреби, а ако сакате покриеност, одете на еден на мрежата на Verizon.

Ако неговата брзина на интернет е она што го барате, би препорачал некој што користи T-Mobileмрежа, како Metro by T-Mobile или Consumer Cellular.

Завршни мисли

MVNO стануваат популарни неодамна поради порастот на цените на редовните телефонски планови.

И со 5G веќе на бреговите за повеќето места во САД< правењето на прекинувачот не може да дојде во подобро време.

Со партнерство со големи телефонски провајдери, MVNO имаат телефонски линии 5G, кои ви овозможуваат да уживате во најбрзите можни брзини и пристојна покриеност низ САД.

Додека MVNO обично се помалку сигурни во однос на брзината и квалитетот на повиците, MVNO од трите големи, како Visible и Metro, се добри конкуренти.

Дури и интернет и ТВ провајдери како Spectrum и Xfinity ја имаат својата телефонска услуга MVNO која е одлично за луѓето кои веќе го користат својот интернет или телевизор.

Можете и да уживате во читањето

  • Дали Verizon работи во Порторико: Објаснето
  • Verizon LTE не работи: како да се поправи за секунди
  • Spectrum Wi-Fi профил: што треба да знаете
  • Како да користите VPN со спектар: Детален водич
  • Долари за уред Verizon: Сè што треба да знаете

Често поставувани прашања

Дали Spectrum користи Verizon SIM-картички?

Spectrum користи сопствена SIM-картичка за својата мобилна услуга.

Тие ги користат столбовите и мрежата на Verizon, сепак, бидејќи Spectrum нема мрежна инфраструктура.

Дали Spectrum е GSM или CDMA?

Spectrum Mobile користи GSM какоVerizon затоа што ја користи истата мрежа.

Verizon повеќе не користи CDMA бидејќи постепено ќе ја укине 3G CDMA до крајот на 2022 година.

Дали можам да ја ставам мојата Spectrum SIM-картичка во друг телефон?

Вашата Spectrum SIM-картичка ќе работи на кој било телефон што поддржува 4G или повеќе.

Сè додека уредот е отклучен од операторот, ќе може да ја користите SIM-картичката.

26>Дали телефоните од Spectrum се отклучени?

Телефоните со спектар не се отклучуваат кога ќе ги добиете, но може да се обидете да контактирате со Spectrum за да го отклучите телефонот.

Можете да понесете и свој уред , што бара да биде отклучен од операторот за да работи Spectrum SIM-картичката.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.