Ѕвончето на вратата трепка сино: како да се поправи за неколку минути

 Ѕвончето на вратата трепка сино: како да се поправи за неколку минути

Michael Perez

Ring Doorbell е едно од најдобрите паметни ѕвончиња на пазарот со неговата лесна инсталација, видео во живо, аудио стриминг квалитет и компатибилност со системите за домашна автоматизација.

Сепак, ако сте нов корисник на Ring Ѕвонче, може да изгледа речиси невозможно да сфатите што ви кажува вашето ѕвонче, како што беше случајот со мене.

Посебните обрасци на вашето ѕвонче на вратата може да значат различни нешта. Првично, исто така бев многу збунет од тоа што моето ѕвонче на вратата трепка сино.

Но, со текот на времето, кога наидов на проблеми како што е неработењето во живо, морав многу пати да се занимавам со одржување на ѕвончето на вратата, вклучително и кога напишав водич да ги инсталирате на врата.

Така, можете да ми верувате кога велам дека вашето ѕвонче на вратата Ring трепка сино има многу едноставно објаснување; што исто така доаѓа со уште полесен поправка.

Ако вашето ѕвонче на вратата Ring трепка сино, отстранете ги проблемите со активирање на некои аларми и проверка на вашата интернет врска.

Ако вашето ѕвонче на вратата сè уште трепка сино, контактирајте со поддршката на Ring. Исто така, навлегов во детали за активирањето аларм и проверката на вашата мрежа.

Зошто вашето прстенестичко ѕвонче трепка сино?

Сината LED диода на вашиот прстенест ѕвонче може да ви каже сè треба да знаете за состојбата на уредот.

Може да трепка во различни сино-бели обрасци, а секоја различна шема може да даде посебна порака.

Од суштинско значење е даРазберете ги различните пораки што може да ги пренесе вашето Ring Doorbell преку неговата светлина за да се осигура дека вашиот уред работи правилно.

Шема на сина светлина Што пренесува
Синото светло се пали и исклучува во интервали од една секунда Рингеното ѕвонче се вклучува или се рестартира
Синото светло трепка и се движи нагоре Ring Doorbell се поврзува со WiFi за време на процесот на поставување
Синото светло трепка четири пати, а потоа е проследено со бел круг Поставувањето на Ring Doorbell е завршено и е подготвен за употреба
Трепка горната половина од синото светло Лозинката за WiFi внесена во апликацијата Ring при поставувањето е погрешна. Во Ring Doorbell Pro, тоа може да значи дека вградената батерија го завршува своето прво полнење.
Кратко, брзо сино трепка проследено со бел круг што се врти Ѕвоното на вратата е успешно вратено на неговите фабрички стандардни поставки
Вртечко сино светло Копчето ѕвонење на вратата е притиснато
Цврсто сино светло Двонасочното аудио во моментов се користи

Ѕвончето на вратата трепка сино за време на поставувањето

Обично, вие Ќе го видите синото светло на Ring Doorbell како се врти за време на поставувањето. Ѕвончето на вратата трепка сино за да покаже дека вашето ѕвонче се обидува да се поврзе со домашната WiFi мрежа.

Исто така види: Говорната пошта недостапна на iPhone? Пробајте ги овие лесни поправки

По внесување на погрешнолозинка на апликацијата Ring за време на поставувањето, горната половина од синото светло ќе трепка, што ќе ви каже повторно да ја внесете лозинката за да го завршите поставувањето.

Штом ќе заврши поставувањето, светлото ќе трепка сино четири пати а потоа прикажете бел круг за да означите дека е подготвен за употреба.

Погрижете се да имате стабилна и силна WiFi врска со ѕвончето. Во спротивно, може да се соочите со доцнење во неговото функционирање.

Ѕвоненото сино светло трепка во случајни времиња

Ако го видите ѕвоното на вратата како трепка сино во интервали од една секунда во секое време по поставувањето завршено, тоа значи дека вашето ѕвонче се рестартира.

Ова се случува секогаш кога вашето ѕвонче ќе престане да се напојува или ако добие автоматско ажурирање на фирмверот.

Кога ѕвоното на вратата постојано трепка, се што треба да направите е да почекате и да дозволите вашето Ring Doorbell да се рестартира. Ова дејство може да потрае неколку минути.

Вообичаено е ѕвонењето на вратата да се рестартира повремено. Меѓутоа, ако ова е редовна појава, можеби е проблем.

За да се осигурате дека тоа нема да се случи, погрижете се редовно да ја полните батеријата на Ring Doorbell.

Во случај на жичен ѕвончиња на вратата, проверете дали жиците се недопрени и безбедно поврзани.

Ѕвончето на вратата трепка сино додека се полни

Шемата со сина светлина што ја гледате на ѕвоното на вратата кога се полни зависи од вашиот модел.

За првата и втората генерација Ring Doorbells, виенаполнете ја батеријата со вметнување на кабелот за полнење директно во приклучокот зад ѕвончето.

Вашето ѕвонче на вратата трепка сино додека е приклучено, покажува дека ѕвончето моментално се полни.

Исто така види: Како да се поправи грешката за одјавување на iMessage: Лесен водич

Кружното светло се полни до укажуваат на зголемување на траењето на батеријата. Кога батеријата е целосно наполнета, светлото станува цврсто сино.

Кај другите модели Ring Doorbell кои работат со батерии, има батерии што може да се отстранат и надворешно.

Отстранувањето на батериите за ѕвончето го прави светлото се гаси и тие се палат само кога ќе се заменат.

Иако Ring Doorbell Pro е уред со жици, сепак треба да се наполни неколку часа по поставувањето за прв пат.

Полнењето започнува автоматски по поставувањето, при што горната половина од ЛЕР трепка сино. Светлото се гаси штом ќе заврши со полнењето.

Понекогаш, батеријата на апликацијата Ring може да каже дека вашето ѕвонче е слабо, дури и ако штотуку е наполнето.

Во тој случај, дајте го ѕвончето неколку пробни ѕвонења за да се прикаже точното ниво на батеријата на апликацијата.

Ова функционира бидејќи мерењето на батеријата во апликацијата се ажурира секогаш кога ќе го притиснете и заѕвоните копчето за ѕвончето.

Ring Chime Flashing Blue Светло

Како и Ring Doorbell, функцијата на синото светло во Ring Chime е да ви го каже статусот на уредот.

Силно сино светло покажува дека ѕвончето функционирасовршено, без светло значи дека не добива никаква струја, а синото светло што трепка значи дека има некој друг проблем со уредот.

Кога синото светло трепка, тоа може да значи една од четирите работи:

  • Уредот се поставува.
  • Уредот се рестартира.
  • Уредот повторно се поврзува на WiFi мрежата.
  • Се врши автоматско ажурирање инсталиран на уредот.

Ѕвончето на вратата трепка сино-бело

Кога ѕвоното на вратата почнува да трепка сино-бело, тоа значи дека ѕвончето на вратата се ресетира на фабричките поставки.

Ова може да го видите кога ќе започнете фабричко ресетирање од телефонот, но ако сè уште ја гледате точната секвенца без да направите ништо, ѕвончето на вратата можеби се заглавило во јамка за ресетирање.

Контактирањето со Ring поддршка би било најдобриот начин на дејствување во тој момент.

Друга сино-бела секвенца, но со 4 посебни LED диоди може да се види кога прво ќе го вклучите ѕвончето.

Ова покажува дека процедурата за поставување што ја следевте беше успешна и може да потрае до еден час за целосно вклучување.

Ѕвонење на светлото на вратата што се врти

Белото светло што се врти се појавува кога ѕвончето на вратата е се обидувате да ја поставите врската со WiFi ако нема зачувани акредитиви во ѕвончето. Ring нема да може да се придружи на мрежата сè додека ова опстојува.

Нема да треба да правите ништо за оваа светилка за статус бидејќи тоа времеизлезе по 10 минути откако не можеше да се поврзе на WiFi.

Иако ѕвончето што не се поврзува на WiFi може да биде причина за загриженост, да се поправи тоа е прилично едноставно.

Решавање проблеми на ѕвончето Трепка сино

Трепка синото светло на вашиот прстенест ѕвонче значи дека вашиот уред се полни.

По околу 3 или 4 часа, тој треба автоматски да се исклучи откако батеријата ќе се наполни целосно.

Меѓутоа, ако продолжи да трепка долго време, еве неколку решенија за решавање проблеми што треба да ги испробате.

Обидете се да активирате некој аларм

Можеби има грешка во софтверот што предизвикува постојано трепкање на ѕвончето.

Обидете се да активирате предупредување или користејќи го копчето за ѕвонче или апликацијата Ring за паметен телефон за да го решите овој проблем.

Можете да пробате и други решенија како рестартирање ѕвончето, ресетирање на ѕвончето или користење на различни функции на него.

Проверете ја вашата интернет конекција

Дури и ако вашата батерија е целосно наполнета, ѕвоното на вратата можеби нема да може да открие ако вашето ѕвонче не може да се поврзе на интернет поради слаба врска.

За да го решите овој проблем, проверете дали вашата интернет-врска е вклучена и работи совршено, а исто така проверете дали вашето ѕвонче е поврзано на мрежата .

Контактирајте со Ring Support

Ако ниту едно од овие решенија не работи за вас, тоа може да укажува на внатрешен проблем со ѕвончето,како што е батеријата, жиците или самото LED светло.

Во овој случај, најдобриот начин на дејствување за вас е да ја повикате поддршката за корисници на Ring за помош.

Тие ќе ви обезбедат некои дијагностички чекори за да се утврди проблемот и да се најде решение без да се поништи вашата гаранција.

Завршни размислувања

ЛЕР на вашиот прстенест ѕвонче може да ви каже многу различни работи само од начинот на кој трепка .

Важно е да знаете што означува секоја шема за да можете подобро да го разберете статусот на вашиот уред.

Постојаното, трепкачко сино светло не е причина за загриженост и, во повеќето случаи, може да се поправи со неколку едноставни чекори.

Кога имав сличен проблем, полнењето на ѕвончето и едноставното рестартирање помогна да се реши проблемот.

Но, најдобро е да побарате стручна помош од службата за грижа за корисници Ring или директно да го однесете вашето ѕвонче до блискиот сервисен центар ако проблемот продолжи.

Може да уживате и во читањето

  • 3 црвени светла на ѕвончето: како да се поправите за неколку секунди
  • Колку трае батеријата на ѕвончето?
  • Најдобрите ѕвончиња за станови и изнајмувачи
  • Најдобри алтернативи за ѕвонење без претплата
  • Можете ли Променете го звукот на ѕвоното на вратата надвор?

Често поставувани прашања

Што значи кога вашето ѕвонче на вратата трепка сино?

Постојаното трепкање сино светло навашето ѕвонче покажува дека се полни.

Кругот се пополнува за да го прикаже зголемениот век на траење на батеријата. Светлото е цврсто сино кога батеријата е целосно наполнета и ќе се исклучи кога не се полни.

Зошто моето Ring Doorbell постојано трепка?

Трепка сина светлина покажува дека ѕвончето се полни . Трепкањето бело светло значи дека вашето ѕвонче или ја изгубило врската со интернет или батеријата нема доволно енергија.

Колку долго трае батеријата на Ring Doorbell?

Според Ring, вашиот целосно наполнетата батерија на вашето ѕвонче може да трае насекаде во опсег од шест месеци до една година, во зависност од активноста што ја прима и временските услови на отворено.

Температурата и влажноста играат значајна улога во одредувањето на здравјето на батеријата.

Дали треба да го наполнам моето прстенестичко ѕвонче ако е поврзано со жици?

Да, вашето жичено ѕвонче на вратата добива капки полнење од жиците, кои единствено се користат за полнење на батеријата.

Напојувањето од батеријата, пак, се користи за напојување на сите операции на ѕвончето.

Колку време е потребно за полнење на батеријата Ring Doorbell?

Прстеното ѕвонче е се полни со стандарден микро-USB кабел од кој било USB извор и може да потрае околу пет до десет часа за целосно полнење.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.