Како да добиете бесплатен безжичен хотспот на крикет

 Како да добиете бесплатен безжичен хотспот на крикет

Michael Perez

Пред некое време, кога еден од моите колеги праша дали може да ја користи мојата безжична жариште на Крикет, сфатив дека што и да се обидов, немаше начин да ја споделам мојата врска за податоци со него.

Откако продлабочив во ова, дознав дека безжичната точка на крикет е достапна само на неограничени планови.

Мислев дека ова е некако смешно и затоа отидов на интернет за да видам дали има начин да добијам бесплатна безжична точка на пристап на Крикет.

Мора да сте на прифатлив неограничен план за да користите безжична точка на пристап на безжична врска Крикет. Потоа можете да додадете до 10 GB податоци што ќе се користат за жариштето.

Ако не сте на неограничен план, продолжете со читање за да видите како можете да ги заобиколите овие предупредувања. Зборував и за користење на ADB и поврзување со компјутер за споделување на вашата интернет конекција.

Инсталирај го уредувачот на базата на податоци за поставки

Уредникот на базата на податоци за поставки ви овозможува да ги уредувате табелите во регистарот за вашиот уред со Android .

Можете да пребарувате за уредувач на база на податоци за поставки од Play Store на вашиот телефон.

Откако ќе ја преземете апликацијата, ќе треба да си дозволите пристап до овие датотеки. Google стандардно го ограничува пристапот до овие датотеки.

Доколку користите Android 4.1 или понова верзија, може да ги заобиколите овие ограничувања со извршување на командата „pm grant by4a“ преку обвивка за adb.

Ако користите адб. не знаете како да го извршите кодот преку ADB школка, јас го опфативсварлива форма подолу.

Овозможи опции за програмери

Треба да ги овозможите опциите за програмери на вашиот телефон за да извршува команди преку ADB школка.

На вашиот телефон со Android ,

 • Одете до Поставки
 • Скролувајте надолу до „За телефонот“ и допрете го.
 • Сега изберете „Информации за софтверот“ и скролувајте до „Број на градба“ .
 • Допрете на „Build Number“ 7 пати и ќе добиете скокачки прозорец што ќе ве известува дека „Опциите за програмери“ се достапни.

Сега можете да се вратите на главниот екран „Поставки“ и ќе има нова опција наречена „Опции за програмери“. На некои телефони, можеби е во „Системски поставки“.

Поставување ADB на Microsoft Windows

За да поставите ADB на Windows, ќе треба да го преземете Android SDK (комплет за развој на софтвер ) за Windows.

Исто така ќе треба да отидете во „Опции за програмери“ на телефонот со Android и да го вклучите USB Debugging.

За да го завршите поставувањето, следете ги овие чекори:

 • Извлечете го Android SDK во саканата папка.
 • Сега одете до извадената папка.
 • Држете го притиснато копчето shift и кликнете со десното копче внатре во папката.
 • 10>Сега можете да изберете опција наречена „Отвори команден прозорец овде“. (PowerShell за некои корисници на Windows 10)
 • Отворете го командниот прозорец и поврзете го телефонот со компјутерот преку USB-кабел.
 • Променете го USB режимот во „Пренос на датотеки“ или „MTP“ на некои уреди.
 • Сега извршете ја командата „adb devices“ за да ја извршитеADB демон (програма што извршува процеси во заднина на оперативните системи).
 • Ќе добиете известување за USB дебагирање. Изберете „Дозволи“.
 • Сега повторно внесете „adb уреди“ во командната линија.

Вашиот уред сега треба да се појави заедно со неговиот сериски број.

Сега можете да го извршите кодот споменат погоре и да ги заобиколите сите ограничувања што ве спречуваат да ја уредувате системската база на податоци.

Исто така види: Како да гледате ESPN на телевизорите на LG: Лесен водич

Ако имате дополнителни компликации со поставувањето на ADB, ќе оставам извори на крајот за да ви помогнат понатаму.

„Состојбата на проверка на правото на Tether“ е регистар што ги контролира функциите на безжичниот модул на уредите.

Отворете ја апликацијата „Уредувач на база на податоци за поставки“ што сте ја преземале на телефонот.

Сега движете се надолу по списокот со поставки додека не видите „tether_entitlement_check_state“.

Допрете ја за да ги уредите вредностите.

Ако овој регистар не постои на вашиот уред, можете да креирате нов запис со кликнување на „Додај нова поставка“ на врвот на „Уредувач на база на податоци за поставки“. Можете исто така едноставно да го вклучите жариштето и да чекате за пораката за грешка. Ова автоматски ќе ја запише горната линија код на вашиот систем.

Променете го бројот на темата

Откако ќе изберете „tether_entitlement_check_state“, ќе добиете скокачки прозорец на вашиот екран.

Исто така види: Како да видите кому му се допадна вашата плејлиста на Spotify? Дали е можно?

Внесете ја вредноста „-1“ и вратете се на главниот екран на апликацијата и затворететоа.

Погрижете се да напишете „-1“ бидејќи тоа може да предизвика непотребни компликации.

Променете ги потребните поставки на вашиот телефон

Сега треба да променете ги поставките на мобилната мрежа на вашиот телефон за да ги искористите промените направени во регистарот.

Одете во „Поставки“ и отворете ги мобилните мрежи.

Скролувајте надолу и изберете Имиња на пристапни точки или APN.

Ќе видите листа на достапни мрежни пристапни точки за вашиот мобилен оператор.

Изберете „Крикет“ од списокот и сега ќе видите листа со различни вредности за вашиот APN како што се Име, прокси и така натаму.

Сега треба да ги уредиме вредностите за типот APN.

Внесете го типот APN

Изберете „APN Type“ од списокот со поставки и заменете ги вредностите со „стандардно, MMS, dun, supl“.

Откако ќе ги направите промените, можете да се вратите на почетниот екран на Android и да ја споделите вашата точка на пристап со друг корисник.

Во некои случаи, можеби ќе треба да го рестартирате уредот за да се случат промените.

Потврдете дека интернетот на вашиот телефон доаѓа од бесплатната точка на пристап

Сега кога вашиот уред е поставете, ајде да се увериме дека Интернетот што го користите доаѓа од бесплатната точка на пристап на вашата безжична врска Крикет.

Можете да го направите ова со отворање на поставките за жариште. Сега треба да видите дека Cricket wireless работи правилно.

Можете и да ги проверите вашите безжични врски за да видите дали се користат податоците од вашиот план за податоци или одбесплатна точка на пристап.

Користете поврзување за да користите безжична точка на пристап Cricket на вашиот компјутер

Можете да користите и поврзување преку USB, Bluetooth или етернет за да го поврзете вашиот компјутер со безжичната точка за крикет на телефонот.

Поврзете го телефонот со компјутерот преку USB-кабел и одете до Поставки на телефонот.

Од поставките за мрежа, отворете ги поставките за хотспот и изберете USB врзување за жична врска со вашиот компјутер.

Можете и само да користите поврзување преку Bluetooth ако треба да поврзете само еден уред и сакате да ја зачувате батеријата на телефонот.

Поврзувањето преку етернет е исто така опција, која ви овозможува да поврзете RJ45 LAN кабел директно од вашиот телефон на вашиот компјутер, но ќе ви треба адаптер за ова.

Крајни размислувања за бесплатната безжична точка на крикет

Ако, како мене, користите безжичен Крикет, а не имајте неограничен план со поврзување со жариште, користењето на горенаведените чекори би требало да ви помогне да ја надминете оваа непријатност.

Ако сте на iOS, за жал, не постои решение за пристап до некоја од овие функции освен едноставно да се одлучите за неограничен план за вашата сметка на Крикет.

Плановите започнуваат од 60 долари месечно за неограничен план со 15 GB поврзување со точка на пристап, а можете да додадете 15 GB од 10 долари како еднократна исплата или месечна исплата.

Цената на планот е иста за Андроид, така што за корисниците на Android кои сметаат дека е премногу проблем за управување, може да се направи надградба одапликацијата Cricket на вашиот телефон.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да поставите лична точка на пристап на Verizon за неколку секунди
 • Лична точка на пристап на iPhone не работи: како да се поправи за неколку секунди
 • Како да се емитува на Chromecast од мобилна точка на пристап: Водич како да се
 • Хотпот за Wi-Fi Xfinity не работи: како да се решат проблемите

Често поставувани прашања

Дали е бесплатен хотспот со неограничен крикет за податоци?

Хотспот е достапни бесплатно со неограничените планови од 60 долари на Крикет. Сепак, ќе ви треба уред кој ги исполнува условите за пристапна точка, а ограничувањето за податоци за хотспот е поставено на 15 GB. Може да користите дополнителни податоци за купување од 10 $ за 15 GB преку вашата мобилна апликација Cricket.

Како да го активирам моето место за крикет?

Откако ќе имате прифатлив план или сте го искористиле нашиот заобиколен начин за пристап Точката на крикет, можете да навигирате „Безжична и мрежи“ на поставките на телефонот и да ја вклучите вашата мобилна точка.

Колку е брза точката за крикет?

Хотспот за крикет може да достигне брзина на преземање до 8Mbps користејќи покриеност 4G LTE и до 4Mbps на 4G HSPA+ уредите.

Каква мрежа користи Cricket?

Cricket е подружница на AT&T и, како таква, моментално работи на AT& ;Т мрежа.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.