Како да добиете повеќе броеви на Google Voice

 Како да добиете повеќе броеви на Google Voice

Michael Perez

Добив број на Google Voice кога првпат излезе бидејќи сакав да видам како функционира и дали е добро.

На крајот на краиштата, беше бесплатен.

За жал, го наведов овој личен број на мојата деловна страница.

Така наскоро, бев преплавен со семејството и пријателите и клиентите и продавачите на истиот број.

Ќе бидам пропуст ако јас не признав дека измешав повик или два како резултат.

Некои би го нарекле грешка на дебитант, но искрено, не бев најдобар во ракувањето со повеќе телефонски броеви, на секој му беше доделена одредена цел .

Тогаш доверлив познаник ми кажа за консолидирање на различни телефонски броеви во една сметка на Google Voice.

Излегува дека со магијата на препраќање повици, можев да пишувам пораки, да се јавам и да пристапам говорна пошта на еден уред додека користам повеќе броеви.

За време на моето истражување за тоа како да добијам повеќе броеви на Google Voice, наидов на различни методи за добивање повеќе броеви на една сметка и ги измерив придобивките од секој од нив.

0>Конечно, ја составив оваа статија со сè што научив за да можете да најдете готов референтен водич со сите решенија на едно место.

Можете да добиете повеќе броеви на Google Voice бесплатно ако го активирате новиот број како различен тип на телефон, како што е „Дома“ и го доделите вашиот оригинален број на „Мобилен“. Останатите методи може да направат мал надомест во замена за дополнителнилажен број за да се автентицира, бидејќи Google Voice испраќа код за потврда за активирање.

Одлична алтернатива е ако не сакате да ги дадете вашите лични податоци на компанијата.

Дали Google Voice чини пари?

Google Voice е целосно бесплатна услуга за комуникација со други броеви на Google Voice и повици во САД и Канада.

Сепак, ќе платите еднократна такса ако имате намера да го задржите вашиот постоечки број како секундарен на вашата сметка на Google Voice.

Како да направам анонимен број на Google Voice?

Еве ги чекорите како да направите анонимен број на Google Voice со криење на вашиот повикан ID секогаш кога остварувате повици:

 1. Отворете ја мобилната или веб-апликацијата Google Voice
 2. Одете во Поставки
 3. Изберете го табот „Повици“ и вклучете го „анонимниот ID на повикувач“ опција на ИСКЛУЧЕНО.

Можете да ја вратите во секое време кога сакате.

Исто така, можно е привремено да остварите анонимен повик со додавање префикс пред да го остварите повикот.

На пример, ако сте во САД, напишете „*67“ пред бројот што го повикувате. Примачот нема да може да го види вашиот број.

погодност.

Како што споменавме погоре, постојат и други методи за стекнување и користење на повеќе броеви на вашата сметка на Google Voice.

Иако некои може да имаат мал надомест, други обезбедуваат посеопфатно решение за поврзување на нови броеви на истата сметка.

Прочитајте за да ги истражите можностите и да дознаете како можете да добиете повеќе броеви на Google Voice.

Зошто би сакале втор број на Google Voice?

Google Voice е меѓу премиум-услугите VoIP достапни во земјата во моментов за кои не е потребна претплата.

Најдов дека квалитетот на звукот на повикот е прилично беспрекорен и кажи ми зошто не би сакале да остварувате повици преку вашиот редовна интернет конекција.

Покрај тоа, најдобриот дел од Google Voice е како можете да поврзете друг број во една сметка на Google Voice и да ги користите наизменично.

Корисничкото искуство е беспрекорно, како што можете верувајте му на Google да испорача убав интерфејс со редовни ажурирања на закрпи и единствен чист екосистем за сите ваши потреби за лични и деловни повици.

Поминавме од користење на пет различни мобилни телефони до управување со сите нив на едно место.

Но, не треба да ми го прифаќате зборот.

Погледнете ги придобивките што ги добивате со вториот број на Google Voice:

 • Бесплатните повици и пораки ги покриваат САД и Канада, за да не ви треба нов број на службено патување или одмор (неколку конкретни телефонски броеви предизвикуваат 1центи по минута цена).
 • Повеќе телефонски броеви стануваат достапни со користење на една сметка на Google Voice на еден телефон.
 • Сите ваши говорни пораки се достапни на еден уред.
 • Искористете ги функциите за снимање повици на вашиот Број на Google Voice

Сега, се разбира, се поставува прашањето - како да добиете втор број?

Ќе го разложам целиот процес и ќе ви кажам што треба и не треба да прави.

Хакирање на типот телефонски број за да добиете друг број

Најлесното решение за добивање нов број на Google Voice е да ги промените „типовите телефони“ на вашата сметка на Google.

Исто така види: Запрете ја Алекса да кажува „ОК“ за неколку секунди: Еве како

Google нуди три типа телефони за три различни броеви што можете да ги проследите до вашиот телефон. Видовите се:

 • Дома
 • Мобилен
 • Работа

Оттука, треба да аплицирате за број под различен тип за да добиете друг број на Google Voice.

Иако, може да наидете на некои проблеми ако вашиот домашен број е веќе наведен како „Мобилен“.

Кога се обидувате да стекнете втор број на мобилен телефон како „Мобилен“, го отстранува постојниот број на куќата и бара предупредување преку е-пошта.

Затоа, кога аплицирате за нов број, погрижете се да изберете „Дома“ во овој случај како тип на телефон и да го потврдите.

Ќе користите сметки на Google и автентикација во текот на процесот додека го земате вториот број.

Како да додадете друг број на вашата сметка на Google Voice

Откако ќе иматевториот број е подготвен, треба да го додадете на вашата сметка на Google Voice.

Тоа е релативно стандардна процедура и не ви треба големо техничко знаење за да продолжите.

Покрај тоа, можете да го направите од вашиот уред со Android, iPhone, па дури и од компјутер.

0>Еве ги стандардните чекори што треба да ги следите:

 1. Отворете ја вашата сметка на Google и одете до поставките на Google Voice.
 2. Сега одете до „Сметка“, потоа „Поврзани броеви“ и кликнете на опцијата „Нов поврзан број“.
 3. Сега внесете го новиот број од претходниот дел за да го додадете на вашата сметка на Google Voice.
 4. Таа активира текстуално предупредување со врска за потврда и шифрирајте го тој број автоматски.
 5. Отворете ја врската што води до друг скокачки прозорец и внесете го кодот примен на бројот.

Сега вашиот втор број е активиран и поврзан со вашата постоечка сметка на Google Voice.

Ако сакате да додадете број што не е број на мобилен телефон, можете да изберете и потврда за повик наместо текстуална порака.

Кога ќе ја изберете опцијата за повик, треба да примите повик во рок од 30 секунди каде што автоматизирана снимка ќе го прочита кодот за потврда за вас.

Потоа можете да се движите за да го внесете кодот во следново скокачки прозорец на вашиот уред за да го поврзете вториот број со вашата сметка.

Трајно чувајте го вашиот прв број на Google Voice со еднократна такса

Google ви дозволува да го задржите вашиот постојниот број заедносо новиот број, но има неколку предупредувања.

На пример, можете да го задржите како секундарен број, кој доаѓа за мала цена од 20 долари.

Сепак, ги добивате сите придобивките од препраќањето повици бидејќи можете да примате повици, говорни пораки и текстуални пораки на еден број.

Пред да влеземе во процедурата, имајте предвид дека мора да ја исполните еднократната исплата во рок од 90 дена од изборот на втор број.

Сега, кога не се достапни советите, еве ги чекорите што треба да ги следите:

 1. Стартувај Google Voice на вашиот прелистувач.
 2. Барајте мени (три хоризонтално наредени ленти) на горниот лев агол на прозорецот и одете во Наследен Google Voice.
 3. Одете до менито Поставки (икона за менувачот) на новиот прозорец во горниот десен агол.
 4. На картичката Телефон, побарајте го вашиот оригинален број и кликнете „Направи трајно“ покрај него.
 5. Сега продолжете според упатствата на екранот додека не се појави опцијата за плаќање.

По успешно плаќање, датумот на истекување до вашиот број на Google Voice исчезнува.

Исто така, запомнете дека вашите појдовни пораки и повици ќе се случуваат преку вашиот главен број на Google Voice.

Тоа значи дека примателите ќе го видат вашиот втор број бидејќи оригиналниот сега е секундарен.

Наместо тоа, добијте број на Google Fiber

Ако сакате да го користите вашиот оригинален Google Гласовниот број како секундарен, постојат две алтернативи:

 • Можетедобијте нов телефонски број на Google Fiber.
 • Додајте корисник на вашата постоечка сметка на Google Fiber Phone.

Пред да навигираме како да добиеме нов број на Google Fiber, треба да разјасниме зошто има предност во однос на редовната услуга Google Voice.

Google Fiber ви овозможува да ја споделувате телефонската услуга Fiber со други, поддржувајќи до два дополнителни корисници (што може да биде и ваш втор број).

Секој корисник може да задржи единствен телефонски број заедно со тон на ѕвонење, говорна пошта, итн. телефонски план.

Сега Google Fiber користи Hangouts за остварување и примање повици на вашиот мобилен телефон или домашен фиксен телефон.

Еве што треба да направите за да добиете нов број на Google Fiber:

 1. Користете ја вашата сметка на Google за да се најавите на страницата на Google Fiber.
 2. Кликнете на „Управување со план“ под „Детали за план“
 3. Одете до заглавието „Претплатете се на дополнителни услуги“ во картичката „Преглед“ и кликнете на „Додај во план“ веднаш до „Телефон“.
 4. Изберете го новиот број што сакате да го користите од списокот и продолжете со поставување на телефонот на Google Fiber.

Сега, еве ограничувањето за добивање на ново Google Fiber е тоа што автоматски го ослободува секој постоечки Google Гласовни броеви што ги имате на вашата сметка на Google засекогаш.

Да, не можете да го вратите изгубениот број на Google Voice.

Значи, ако го иматесакате да го задржите оригиналниот број и да добиете нова линија на Google Fiber, најдобро е да користите посебна сметка на Google за двете.

Креирајте друга сметка на Google Voice

Досега, Опширно разговарав за различни пристапи за стекнување на втора сметка на Google Voice.

Исто така види: Nest Thermostat нема напојување со Rh жица: како да се решат проблемите

Но, наједноставниот го зачував за крај.

Конвенционално, една сметка на Google е поврзана со еден број на Google Voice.

Оттука, очигледниот начин да се добие втор број е со користење на втора сметка на Google.

Покрај тоа, таа е бесплатна и не вклучува многу проблеми.

Можете да направите нова сметка со посета на страницата со сметки на Google.

Инсталирајте ја апликацијата Google Voice

Со нашите нова сметка на Google, ќе продолжиме со инсталирање на апликацијата Google Voice.

Ја препорачувам апликацијата како практично решение за управување со вашите броеви, поставки и уреди на едно место.

Апликацијата Google Voice е достапна и на Play Store и на Apple App Store.

Откако ќе биде подготвена, вклучете ја апликацијата Google Voice и регистрирајте се со вашата нова сметка на Google.

Поставете ја вашата сметка на Google Voice

Сега имате нова сметка на Google и сметка на Google Voice.

Подготвени сте да го добиете вашиот нов телефонски број:

 1. Најавете се на вашата сметка на Google Voice и прифатете ги Условите за користење.
 2. Откако ќе се најавите, побарајте нов број користејќи го кодот на градот или областа.
 3. Резултатите од пребарувањето ќе вратат списокна достапни броеви. Може да пребарувате и по шифри во близина ако примарниот не дава резултати.
 4. Допрете го бројот што сакате да го користите.
 5. Следете ги упатствата на екранот за да ја поставите вашата сметка.

Поставете ја вашата сметка на Google Voice на вашиот компјутер, наместо тоа

Исто така, можно е и едноставно да ја поставите вашата сметка на Google Voice на вашата работна површина.

Гласот на Google поддржува. сите водечки оперативни системи, но не сите прелистувачи.

Еве листа на компатибилни прелистувачи со кои можете да го стартувате Google Voice:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Microsoft Edge
 • Safari

Сега, внесете voice.google.com во лентата за адреси на URL-то на избраниот веб-прелистувач што ве пренасочува на страницата на Google Voice ...

Откако ќе го добиете претпочитаниот број, продолжи и следете ги инструкциите за да го финализирате.

Контактирајте со поддршката

Разбирам дека и покрај сите објави на блог и водичи кои го разбиваат процесот на поставување нова сметка на Google Voice, ни остава повеќекратни прашања.

Значи, секогаш можете да барате бројни статии за знаење, ЧПП и документи за поддршка достапни на официјалната страница за поддршка на Google.

Можете да пристапите до истиот центар за помош користејќи ја апликацијата Google Voiceили веб-страница.

Заедницата на Google Voice е исто така активна и може да најдете корисници како вие со слични прашања веќе објавени заедно со дискусии.

Завршни размислувања за повеќе броеви на Google Voice

Google ви овозможува да поврзете до шест броеви на еден број на Google Voice сè додека тие веќе не се поврзани со друга сметка.

Користејќи ја мобилната или веб-апликацијата Google Voice, може да управувате и со уредите каде што сакате и каде што не сакате да примате повици или пораки.

Исто така, имате слобода да отстраните поврзан број во секое време без никакви трошоци или последици.

Можете и да уживате во читањето:

 • Грешка во врската со услугата Google Voice: како да се поправи
 • Како да добиете специфичен број на мобилен телефон
 • Што значи „Корисникот зафатен“ Значење на IPhone? [Објаснето]
 • Зошто мојот телефон е секогаш во роаминг: како да поправам

Често поставувани прашања

Колку се поврзани броеви што можете да ги имате на Google Voice?

Можете да имате еден број како примарен на една сметка на Google Voice.

Сепак, можно е да се поврзат до 6 броеви ако ниту еден не е спарен со друга сметка.

Можете ли да користите лажен број за Google Voice?

Можно е да користите привремен или лажен број за Google Voice и да ги искористите сите поволности.

0>Лажниот број делува како ќелија за горење.

Сепак, треба да пристапите до

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.