3 лесни чекори за префрлување од Verizon на ATT

 3 лесни чекори за префрлување од Verizon на ATT

Michael Perez

Содржина

Го користам мојот стар iPhone X многу долго време. Во последно време почна да паѓа, па размислував да си земам нов iPhone.

Додека ги разгледував зделките на поновите iPhone-и, дознав дека AT&T го нуди iPhone 12 за само 10 долари месечно или помалку.

Веднаш бев привлечен кон договорот, но првиот мислев дека треба да се префрлам од мојата претплата на Verizon на AT&T.

Пред да направам префрлување, сакав да проверам дали префрлањето од Verizon на AT&T не е поскапо од добивам iPhone 12 со AT&T.

Затоа, сурфав на интернет за да ги проверам чекорите и трошоците при префрлањето од Verizon на AT&T.

За да се префрлам од Verizon на AT& ;T, треба да се осигурате дека телефонот е отклучен за да работи со различни даватели на услуги. Потоа можете да ја посетите продавницата AT&T за да ја потврдите подобноста и компатибилноста на вашиот уред и да го започнете процесот на префрлување.

Префрлете го Verizon за AT&T

Ако носите свој паметен телефон Verizon, префрлањето на AT&T е едноставно бидејќи ќе добиете кредити за сметки и дополнителни попусти.

Прво, проверете дали вашиот моментален телефонски број и опрема се компатибилни со мрежата AT&T.

Следно, изберете телефонски план и започнете со процесот на пренесување.

Ако го вршите трансферот од Verizon во AT&T и се прашувате дали AT&T ќе ги покрие трошоците за префрлување или ако има смисла дапромена од Verizon во AT&T, продолжете да читате.

Зошто да изберете AT&T наместо Verizon?

Одлуката да се преселите од еден мрежен добавувач на друг може да биде мотивирана од различни фактори.

Услугите и стимулациите што ги нудат различните телефонски компании се многу различни.

Слободно можете да се префрлите на друга услуга ако сметате дека таа што ја користите сега не ги задоволува вашите потреби, не ви помага да заштедите пари или не нуди големи награди за забава. Некои од придобивките од користењето на AT&T наместо Verizon се наведени подолу.

Тековната цена на планот на Verizon

Општо познато е дека цените на пакетите на Verizon се повисоки од неговите конкуренти.

0>Ако се чувствувате како да плаќате премногу и сте подготвени да се префрлите на попристапен план, нема што да изгубите ако се обидете на AT&T.

Попусти од AT&T

Промоциите од AT&T може да ве наведат да го напуштите Verizon. Префрлувањето на AT&T од друг оператор се наградува на неколку начини.

Многу од овие бонуси ќе го предизвикаат интересот на клиентите подготвени да купат нов телефон. Прегледот е како што следува:

Понуди за мобилни телефони

Да претпоставиме дека сте заинтересирани да се префрлите од вашиот постоечки оператор, но повеќе се грижите за безжичните цени отколку за новата опрема.

Во тој случај , компанијата обезбедува неограничен основен пакет со четири линии за 35 долари месечно.

Сите ваши комуникации во Канада и Мексико севклучени во овој пакет без дополнителни трошоци. Вклучено е и пренос во SD квалитет.

Понуди за телефони

Во моментов, новиот паметен телефон е едно од најзначајните достапни купувања.

Можете, на пример, да добиете до 800 долари попуст за купување на сосема нов Samsung Galaxy S22 Ultra со тргување со кој било телефон Galaxy, без оглед на тоа колку е стар или колку добро работи.

Посетете ја програмата AT&T Trade-in за да ја дознаете вредноста на вашиот стар телефон и како да го тргувате.

Со прифатлива размена, може да заштедите до 1.000 долари на iPhone 13 Pro Max.

Тековните промоции вклучуваат iPhone 12, iPhone 12 mini и Moto G Stylus 5G за 10 $/месец или помалку (не е потребна размена).

AT& ;T's More Coverage

AT&T може да обезбеди поголема покриеност од Verizon. Избегнувајте по секоја цена да бидете заглавени со телефонска компанија со слаба покриеност во вашата област.

На крајот на краиштата, разговорот со други луѓе е примарна придобивка од поседувањето мобилен уред. Треба да се префрлите ако живеете на локација со силна AT&T покриеност.

Потврдете ја AT&T компатибилноста на вашиот уред

Осигурете се дека вашиот постоечки телефон е компатибилен со мрежата на AT&T пред да продолжите.

Ако вашиот моментален телефон не е компатибилен со новиот план на AT&T, ќе треба да излезете и да земете нов.

Проверката на компатибилност на веб-локацијата на AT&T е најсигурниот метод за одредувањедали вашиот телефон е компатибилен со мрежата на AT&T.

Бројот IMEI, кој можете да го добиете со бирање *#06# на телефонот, е потребен за проверки на компатибилност.

Потврдете дека вашата уредот е отклучен

Откако ќе откриете со кои мрежи е компатибилен вашиот телефон, ќе треба да се уверите дека е отклучен за да можете да користите SIM-картички од други провајдери.

За среќа, повеќето оператори нудат политики за отклучување што ви дозволуваат да го отклучите телефонот откако ќе ги исполните специфичните услови, и тие обично го прават тоа без ваша цена.

Запомнете дека прописите за отклучување варираат во зависност од операторот, така што ако сакате да знаете дали можете да го отклучите телефонот, треба да стапите во контакт со вашиот добавувач на услуги.

Способноста за отклучување на вашиот телефон често зависи од фактори како што се должината на услугата, типот на план (постпејд наспроти припејд) и статусот на сметката.

На пример, ако сте услуга на Verizon корисник и сте го имале вашиот телефон на услугата на Verizon најмалку два месеци, отклучувањето не би требало да биде проблем бидејќи Verizon ги заклучува телефоните само два месеци по купувањето.

По 60 дена со Verizon, вашиот телефон ќе се отклучи автоматски.

Како да се промени во AT&T од Verizon?

Информирајте се за импликациите од овој потег пред да го направите. Прво, одреди дали постои соодветен план за AT&T.

Не треба да префрлате провајдери ако не постои огромна потребада го стори тоа. Проверете ја веб-локацијата на AT&T за да добиете повеќе информации за нивните планови, телефони и додатоци.

Чекор 1 – Прво активирајте го телефонот

Проверете дали вашиот телефон е отклучен ако сакате да смените провајдер и продолжете да го користите.

Запомнете дека ова не значи повторна употреба на вашата тековна лозинка, туку нејзино прилагодување за да работи со поширок спектар на мобилни мрежи и провајдери.

Можете да користите заклучен телефон само со еден носител. Ова е детално опфатено во делот погоре.

Чекор 2 – Знаејќи кога да направите промена

Треба да почекате до завршувањето на циклусот на плаќање на Verizon пред да се префрлите на AT&T.

Ако го смените операторот пред завршувањето на вашиот месец за наплата, вашите планови ќе се преклопат и ќе ви се наплати нешто што не го користите.

Внимавајте кога вашиот договор со Verizon може да истече. Нема да имате неплатени фактури кога ќе се префрлите по циклусот на плаќање.

Чекор 3 – Донесете го вашиот постоечки телефонски број на AT&T

Ако го отстраните стариот телефонски број AT&T , повеќе нема да имате пристап до нивните услуги.

Не откажувајте ја услугата Verizon додека не потврдите дека AT&T ќе го носи вашиот број.

Посетете ја веб-локацијата на AT&T во врска со преносот на телефонот броеви ако не сте сигурни дали вашиот тековен број е компатибилен со нив.

За успешно префрлување телефонски број, ќе ви требаатследново:

  • Име или број за социјално осигурување поврзани со вашата претплата на Verizon
  • Вашата сметка на Verizon и PIN.
  • Модул за идентитет на претплатник (SIM) картичка од AT& ;T ќе дозволи вашите постоечки телефонски броеви да функционираат со услугата на AT&T.

Контактирајте го персоналот за поддршка на Verizon ако сте го заборавиле бројот на сметката и PIN/лозинката.

Тоа е она што AT&T треба да го започне процесот на пренесување на вашиот број од Verizon веднаш.

Можете да ја откажете услугата Verizon откако AT&T потврди дека ќе го земе вашиот постоечки телефонски број.

Услугата за клиенти може да ви помогне доколку сакате да го смените вашиот давател на услуги, а исто така можете да им поставите какви било други прашања што можеби ги имате.

Можете да го направите ова и на која било локација за малопродажба на Verizon. Најдобро би било да не го пробате онлајн бидејќи е тешко да се докаже вашиот идентитет во таа поставка.

Да дознаете дали должите такса за предвремено раскинување

Проверете со Verizon за да одредите дали ќе бидете погодени со такса за предвремено раскинување ако одлучите да се префрлите од нив на AT&T на средината на вашиот договор.

Може да дојде до цена за предвремено раскинување на Verizon до $350 ако ја прекинете услугата во првите 30 дена од вашиот договор.

Сепак, надоместокот се намалува колку подолго останувате клиент.

Дали AT&T ќе го прифати мојот телефон на Verizon?

Клиент на Verizon кој саказа да го користат телефонот со AT&T, може да го повторите тоа со посета на продавница за AT&T и да побарате продавач да му го отклучи уредот.

Податоците на вашиот телефон ќе се избришат ако извршите ресетирање на фабричките поставки, затоа бидете сигурни дека сте резервна копија од сè што треба да зачувате.

Следно, подигнете го телефонот со новата SIM-картичка AT&T.

Внесете го кодот за отклучување што ви го дал агентот AT&T за да активирајте го вашиот уред.

Кога ќе го внесете кодот за активирање, вашиот телефон ќе биде подготвен за употреба на мрежата AT&T.

Повикај им или разговарај онлајн ако не сакаш да посетиш AT & Т продавница. Сепак, оваа опција може да потрае подолго бидејќи агентот ќе треба да го бара кодот за отклучување за вашата конкретна слушалка.

Може ли да се префрлам од Verizon на AT&T онлајн?

Префрлување од Verizon на AT&T онлајн е многу препорачливо поради заштедата на време и напор, јасност на добиените информации и недостаток на тешкотии при преминувањето.

Можете да одвоите време и да се осигурате дека го добивате токму она што го сакате без да чувствувам притисок од продавач кога купувате онлајн наместо во физичка продавница или преку телефон.

Ако се префрлам од Verizon на AT&T, дали AT&T ќе ми го исплати телефонот?

AT&T често спроведува промоции што може да ви платат до 350 долари за да ги префрлите од Verizon, а тие пари ќе се додадат на вашата такса за предвремено раскинување.

Ако веќе сте во срединатана планот за плаќање на уред со AT&T, компанијата можеби ќе биде подготвена да ви понуди до 650 американски долари за да ви помогне.

Final Thoughts

AT&T е најголемиот провајдер на телефонска мрежа во светот . Има добра мрежна покриеност со планови за 3G, 4G и 5G достапни по пристапни цени.

AT&T нуди одлични зделки доколку сте спремни да се префрлите од Verizon на AT&T. Зделките се неверојатни ако размислувате да набавите нов телефон.

Некои најсочни зделки вклучуваат iPhone 11 со половина од неговата малопродажна вредност или iPhone XR за 5 долари месечно.

Можете добијте бесплатен Samsung Galaxy S10e или A10e ако претпочитате Android над уредите со iOS.

Но, ако сакате да се држите до вашите стари телефони, тогаш AT&T нуди и неограничен основен пакет со четири линии за 35 долари месечно . Проверете дали сте ја откажале услугата Verizon за да избегнете дополнителни трошоци.

Ако не најдовте ниту еден план што одговара на вашиот џеб со AT&T, тогаш можете да прелистувате и да ја добиете најевтината претплата на Verizon која нуди припејд пакет податоци од 15 GB.

Исто така види: Префрлете се од T-Mobile на Verizon: 3 мртви-едноставни чекори

Со 10 $/месец заштеда по линија што ја додавате со AutoPay и попусти за наплата без хартија, една линија чини 45 $/месец.

Можете да уживате и во читањето

  • Префрлете се од AT& T до Verizon: 3 исклучително едноставни чекори
  • Дали AT&T поседува Verizon сега? Сè што треба да знаете
  • Преглед на AT&T Fiber: Дали вредиДобивате?
  • Решавање проблеми AT&T интернет конекција: се што треба да знаете
  • Verizon се префрла на граница: што значи тоа?

Често поставувани прашања

Дали е лесно да се префрлите од Verizon на AT&T?

Мора да ја посетите продавницата AT&T со вашиот стар број или да земете нов телефон. Проверете ја веб-локацијата на thor за потребните документи и детали што треба да ги земете кога ќе отидете во продавница за прекинувач.

Исто така види: Како да добиете нова Verizon SIM-картичка во 3 лесни чекори

Што треба да се префрлите од Verizon на AT&T?

Ќе ви треба името или бројот за социјално осигурување поврзани со вашата претплата на Verizon и бројот на вашата сметка на Verizon и PIN-от.

Земете ја вашата SIM картичка од AT&T, дозволувајќи им на вашите постоечки телефонски броеви да функционираат со услугата AT&T.

Дали треба да се префрлам од Verizon на AT&T?

Verizon е најбрзиот провајдер на безжична мрежа во Америка. Има голема мрежна област, но Verizon може да биде релативно скап. Може да се префрлите на AT&T за добар квалитет на услуга по прифатлива цена.

Колку време е потребно за да се префрлите од Verizon на AT&T?

Нема да потрае подолго од 3 -5 работни дена за успешно префрлање од Verizon на AT&T.

Дали треба да го сменам мојот број за да се префрлам од Verizon на AT&T?

Можете да го задржите вашиот стар телефонски број кога се префрлате од Verizon на AT&T. Но, проверете дали вашиот стар број е подобен за услугата AT&T.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.