Xfinity Stream продолжува да замрзнува: Како да го поправите без напор за неколку секунди

 Xfinity Stream продолжува да замрзнува: Како да го поправите без напор за неколку секунди

Michael Perez

Нема ништо пофрустрирачко од тоа да го гледате вашето омилено шоу во сегменти од 5 секунди, бидејќи постојано се тампонира.

Истото нешто ми се случи, за време на божиќната пауза, кога сè што сакав да направам беше да надополнам сите мои омилени емисии. Мојот пренос на Xfinity продолжи да се замрзнува.

Нормално, мислев дека мојот бавен интернет го гуши видеото.

Сепак, кога ја проверив брзината, беше доволно добра, што значеше дека има јасно уште една причина за постојаното баферирање.

Бидејќи не можев да ја фатам грижата за корисници на Xfinity во тоа време, решив сам да истражувам.

Ако Xfinity Stream продолжува да замрзнува, прво треба да ја рестартирате апликацијата и уредот што го користите. Дополнително на ова, проверете дали апликацијата е ажурирана и дека имате доволно пропусен опсег.

Исто така, навлегов во детали за повторно инсталирање на апликацијата, затворајќи ги сите апликации во заднина што можеби го надминуваат пропусниот опсег, и чистење на кешот на апликацијата.

Исклучете ја и стартувајте ја повторно апликацијата

Исклучувањето и повторното стартување на апликацијата ќе ги освежи нејзините функции, ресетирање на сите привремени грешки што може да влијаат на нејзината функционалност. Оваа едноставна поправка обично завршува со поправање многу проблеми.

Исто така види: Како да програмирате Xfinity Remote на ТВ за неколку секунди

Меѓутоа, бидејќи вообичаено се препорачува, многу луѓе претпочитаат да го прескокнат овој чекор за да пробаат прилично мачен метод за решавање проблеми.

Сепак, најдобро е да започнете со наједноставниот чекор и преминете на повеќепропусниот опсег или брзината на интернет не е доволна.

Дали апликацијата Xfinity Stream прави 4K?

Да, но таа е достапна на барање.

методи за отстранување технички проблеми што не функционираат.

За да ги освежите функциите на апликацијата, треба да ја затворите апликацијата и да почекате 120 секунди.

По ова, повторно отворете ја апликацијата и обидете се да ја проследите филм или ТВ шоу што го гледавте.

Ако не можете да ја напуштите апликацијата или вашиот уред е заглавен, можеби ќе треба принудно да ја напуштите.

За ова, рестартирајте го уредот што го пренесувате медиумот е вклучен.

Исто така види: Може ли да го смените заштитникот на екранот на телевизорите на LG?

Откако уредот повторно ќе се вклучи, почекајте неколку минути пред повторно да ја стартувате апликацијата. Ако методот не работи, обидете се со некои од другите поправки споменати во овој напис.

Ажурирајте ја апликацијата

Застарените апликации обично се дом на грешки и грешки. Овие грешки обично влијаат на функциите на апликацијата.

Сличен проблем може да влијае на вашата апликација Xfinity Steam.

Програмерите спроведуваат редовни ажурирања за да се осигураат дека привремените и трајните грешки редовно се поправаат.

Овие ажурирања обично вклучуваат нови функции, поправки и безбедносни закрпи кои обезбедуваат беспрекорна функционалност и ги чуваат вашите податоци безбедни од хакери.

Така, ако сте ги одложиле ажурирањата некое време или не Ако е вклучена опцијата за автоматско ажурирање, време е рачно да се провери дали има ажурирања.

Покрај тоа, дури и ако имате вклучено автоматско ажурирање, апликацијата не може да се ажурира поради проблем со поврзувањето или некоја друга грешка.

Затоа, најдобро е да проверите дали има ажурирања ако вашиот Xfinity Streamапликацијата не функционира правилно.

За рачно ажурирање на вашата апликација на уреди со Android, следете ги овие чекори:

 • Одете во Play Store.
 • Допрете на пребарувањето икона.
 • Напишете „Xfinity Steam“.
 • Кликнете на апликацијата.
 • Ќе видите две копчиња. Ако има достапно ажурирање, еден од нив ќе каже „ажурирај“.
 • Допрете на „ажурирај“ и почекајте неколку секунди за да заврши процесот.

Рачно ажурирајте ја апликацијата Xfinity Stream на уредите со iOS, следете ги овие чекори:

 • Одете во App Store.
 • Допрете ја иконата на профилот во горниот десен агол.
 • Ќе се отвори скокачки прозорец.
 • Побарајте го делот „Во очекување на ажурирања“.
 • Скролувајте за да ја пребарувате апликацијата Xfinity Stream.
 • Ако апликацијата е во список, тоа значи дека е во ред за ажурирањата.
 • Можете рачно да го ажурирате со притискање на иконата за ажурирање пред името на апликацијата.
 • По ова, почекајте неколку секунди за да заврши процесот.

Деинсталирајте ја и повторно инсталирајте ја апликацијата

Деинсталирањето и повторното инсталирање на апликацијата потенцијално може да ги елиминира привремените грешки кои влијаат на функционалноста на апликацијата.

Дури и ако не видите ажурирање, ќе ја добиете најновата верзија со сите нови безбедносни закрпи и поправени грешки со повторно инсталирање на апликацијата.

Постои можност на верзијата на апликацијата што ја имате на телефонот да и недостасуваат некои ажурирања. Неодамнешното ажурирање можеби го решило основниот проблем што го предизвикуваапликацијата Xfinity Stream да се замрзне.

За да ја деинсталирате и повторно да ја инсталирате апликацијата Xfinity Stream на Android, следете ги овие чекори:

 • Одете во Play Store.
 • Допрете го. на иконата за пребарување.
 • Напишете „Xfinity Steam“.
 • Кликнете на апликацијата.
 • Ќе видите две копчиња, т.е. „Отвори“ и „Деинсталирај“.
 • Допрете на „Деинсталирај“ и почекајте неколку секунди за да заврши процесот.
 • Откако апликацијата ќе се деинсталира, копчето „Инсталирај“ ќе се појави на страницата на апликацијата Play Store.
 • Кликнете на копчето и оставете ја апликацијата да се инсталира.
 • Ова може да потрае неколку минути, во зависност од врската.

За деинсталирање и повторно инсталирање на Xfinity Stream апликација на уредите со iOS, следете ги овие чекори:

 • Долго притиснете ја иконата Xfinity App додека не почне да се тресе.
 • Притиснете го малото „x“ во горниот агол на иконата на апликацијата.
 • Ова ќе ја деинсталира апликацијата.
 • Одете во App Store.
 • Допрете на иконата за пребарување.
 • Напишете „Xfinity Steam“.
 • Кликнете на апликацијата.
 • Допрете на копчето за инсталирање и оставете ја апликацијата да се инсталира.
 • Ова може да потрае неколку минути, во зависност од врската.

Рестартирајте го Уредот на којшто гледате

Ако ажурирањето и повторното инсталирање на апликацијата не го реши проблемот, нема грешки во апликацијата.

Напротив, проблемот лежи со уредот што го користите за пренос на медиумите или интернет конекцијата. Истата логика важи и овде.

Рестартирањето на уредот ќе се ослободиод сите привремени грешки што ги попречуваат функциите на апликациите. Најдобар начин да го направите ова е да извршите циклус на напојување.

Еве што треба да направите за да извршите циклус на напојување:

 • Исклучете го уредот.
 • 8>Исклучете го кабелот за напојување од штекерот.

 • Почекајте најмалку 2 минути.
 • Повторно приклучете го кабелот за напојување во штекерот.
 • Почекајте 2 минути.
 • Вклучете го уредот и почекајте да ги рестартира операциите.

По завршувањето на циклусот на напојување, повторно вклучете ја апликацијата Xfinity Stream за да видите дали функционира правилно или не.

Гледајте на друг уред

Ако проблемот сè уште опстојува, проблемот може да е со уредот што го користите.

За да се уверите дека проблемот не е со вашиот претпочитан уред, обидете се стриминг медиуми од апликацијата на некој друг уред.

Ако префрлувањето на уредот го реши проблемот, можеби има софтверска грешка што влијае на апликацијата.

Покрај тоа, некои уреди не се поддржани од Xfinity. Сите телефони и таблети Huawei се вклучени во оваа листа.

Некои од уредите што се компатибилни со услугите на Xfinity вклучуваат:

 • Сите уреди со Android
 • Сите уреди со iOS
 • Kindle Fire таблети
 • Amazon Fire телевизори
 • ЛГ паметни телевизори
 • Roku телевизори и опрема
 • Samsung Smart телевизори

Сè додека ги користите услугите на Xfinity на гореспоменатите уреди, нема да се соочите со никакви проблеми со компатибилноста.

Ако Xfinity стримуване работи на Roku, користете HDMI кабел и проверете ги батериите на далечинскиот управувач Roku.

Ако Xfinity Stream не работи на Samsung TV, повторно инсталирајте ја апликацијата Xfinity Stream на вашиот Samsung TV

Проверете ако уредот на којшто гледате има ажурирање на фирмверот

Дали веќе некое време ги одложувате ажурирањата на софтверот на вашиот уред?

Ако да, тогаш најверојатно застарениот софтвер предизвикува апликацијата Xfinity Stream за замрзнување. Најдобар начин да го решите ова е со ажурирање на софтверот.

За да ажурирате уред со Android, следете ги овие чекори:

 • Проверете дали уредот е поврзан на Wi-Fi.
 • Одете во Поставки.
 • Отворете За телефонот.
 • Допрете на Проверете ажурирања.
 • Ако е достапно ново ажурирање, ќе видите копче за ажурирање.
 • Допрете го копчето и почекајте додека не заврши процесот.

За ажурирање уред со iOS, следете ги овие чекори:

 • Проверете дали уредот е поврзан на Wi-Fi.
 • Одете во Поставки.
 • Отворете Општо.
 • Допрете на Ажурирање на софтвер.
 • Вклучете „Автоматски ажурирања“, и „Инсталирајте ажурирања за iOS“.
 • Ако е достапно ажурирање, вашиот уред автоматски ќе започне да се ажурира.

Затворете ги сите апликации во заднина

Ако користите Апликацијата Xfinity Stream на вашиот телефон, има шанси неколку апликации да работат во заднина.

Повеќето од нас не се вообичаено да ги затвораат апликациите што работат во заднина.

Иако ти не сикористејќи ја апликацијата што работи во заднина, таа користи простор на RAM меморијата и го зголемува пропусниот опсег.

Така, ако имате многу апликации што работат во позадина, постои можност апликацијата Xfinity Stream да не ја добие пропусниот опсег што треба да работи непречено.

Ако апликацијата Xfinity Stream продолжи да замрзнува дури и после сето ова, исклучете ги сите апликации што работат во заднина. Ова ќе го ослободи просторот и пропусниот опсег на RAM меморијата.

Проверете ја брзината на Интернет

Иако повеќето даватели на интернет услуги напорно се трудат да им обезбедат на своите клиенти ветените брзини на интернет, понекогаш поради одржување на серверот или други мали икање, апликациите што се потпираат на интернет стануваат малку фанки, особено платформите за видео стриминг кои заземаат голем пропусен опсег.

Ова влијае на функционалноста на апликациите и операциите чии перформанси зависат исклучиво од интернет врска.

Така, ако апликацијата продолжи да замрзнува, направете тест за брзина на интернет. Повеќето слободно достапни алатки за тестирање брзина на интернет ви обезбедуваат многу веродостојни резултати.

Сè што треба да направите е да напишете „Интернет тест за брзина“ и да кликнете на која било од достапните алатки. Ако постојано добивате помали брзини на интернет повеќе од еден час, можеби е добро да го контактирате вашиот давател на интернет услуги.

Проверете дали имате доволно пропусен опсег

Покрај апликациите што работат во заднина , поврзани уреди во мирувањена интернет, исто така, го зголемуваат пропусниот опсег.

Во просек, секое домаќинство има најмалку шест до седум паметни уреди поврзани на интернет истовремено. Замислете дека сите неактивни апликации на овие уреди ја зголемуваат пропусноста.

Покрај тоа, ако имате конзола за игри поврзана на интернет истовремено, таа ќе потроши добар дел од вашиот пропусен опсег.

Под-пар пропусниот опсег е една од главните причини за замрзнување на апликацијата Xfinity Stream. Затоа, најдобро е да ги исклучите сите уреди кои се во мирување поврзани на интернет.

Покрај тоа, не заборавајте да ги исклучите сите апликации што работат во позадина.

Исчистете го кешот

Телефоните и паметните уреди акумулираат податоци од кешот секој ден.

Ако има премногу вишок податоци акумулирани во кешот, тоа може да го забави вашиот уред.

Ова влијае и на апликациите што се извршуваат на уредот . Оттука, се препорачува да го проверувате кешот на вашиот прелистувач и апликации одвреме-навреме за да го бришете.

Контактирајте ја поддршката

Ако ниту еден од горенаведените методи за отстранување проблеми не работи за вас, тоа е време е да контактирате со поддршката за корисници на Xfinity.

Нивните претставници ќе ви помогнат да го откриете проблемот и тие ќе ве упатат да го поправите чекор по чекор.

Конечни размислувања за замрзнувањето на Xfinity Stream

Гледањето шоу што продолжува да се задржува во баферот е огромна гужва.

Некои од вообичаените причини за замрзнување на Xfinity Stream се:

 • Несигурниинтернет конекција
 • Проблем со енкодерот
 • Пониска брзина на битови за пренос во живо
 • Преоптоварување на серверот
 • Помал пропусен опсег

Има се неколку методи за решавање проблеми што можете да ги користите за да го решите проблемот, а сепак, понекогаш не можете да направите ништо ако системот постојано се замрзнува поради проблем од страната на серверот.

Можете да пробате и присилно напуштање на апликацијата . Ако некоја апликација не функционира поради привремена грешка, таа е поправена.

За принудно напуштање на апликацијата, мора да отидете во поставките на апликацијата. Ако екранот е заглавен, можете принудно да го рестартирате уредот.

Покрај ова, ако мислите дека проблемот е поради помалите брзини на интернет, обидете се да ги рестартирате модемот и рутерот.

Вие Може да уживате и во читањето:

 • Како да гледате Xfinity Comcast Stream на Apple TV [Comcast Workaround
 • Звукот на апликацијата Xfinity Stream не работи: Како да Поправете
 • Вашиот систем не е компатибилен со Xfinity Stream: Како да поправите
 • Xfinity Stream не работи на Chrome: Како да го поправите за неколку секунди

Често поставувани прашања

Како да ја ресетирам мојата апликација Xfinity Stream?

Присилно да ја прекинете апликацијата и исчистете ја кешот и зачуваните податоци од поставки на уредот.

Зошто Xfinity продолжува да се баферира?

Можеби има проблем со интернетот или проблем од страната на серверот.

Зошто е заматен преносот на Xfinity?

Заматеното видео е знак дека или имате подпар

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.