Toimiiko Roborock HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?

 Toimiiko Roborock HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?

Michael Perez

Intohimoni kytkettyyn kodintekniikkaan pitää minut kiireisenä koko päivän, joten minulla on vähän aikaa metsästää itsepäisiä pölypupuja kotona.

Mutta sitten tajusin - Tekniikka? Pölynimuri? Automaatio? Vastaus oli aivan nenäni alla: oli aika ostaa robotti-imuri.

Vaikka tiesin oman osuuteni tekniikasta ja vempaimista yleensä, en tiennyt paljonkaan robotti-imureista, joten jouduin etsimään paljon tietoa.

Erityisesti Xiaomin Roborock S6 MaxV kiinnitti huomioni, ja menin siihen.

Kävi kuitenkin ilmi, etten ollut tarkistanut HomeKit-yhteensopivuutta, enkä välttämättä halunnut palauttaa tätä kiiltävää uutta teknistä vekotinta, jonka olin juuri saanut käsiini.

Roborock toimii HomeKitin kanssa Homebridgen tai HOOBSin avulla. Koska Roborock-tuotteiden mukana ei tule HomeKit-tukea, Homebridge luo sillan Roborock-tuotteiden ja HomeKitin välille, jolloin laite näkyy Home Hubissa ja siihen liitetyissä iPhoneissa tai iPadeissa.

Tukeeko Roborock HomeKit-järjestelmää?

Roborockissa ei ole HomeKit-tukea. HomeKit-yhteensopivuuden laajojen ohjelmisto- ja laitteistovaatimusten vuoksi monet valmistajat eivät ole vielä pystyneet tuomaan markkinoille HomeKit-yhteensopivia laitteita.

HomeKit-tuella varustettujen tuotteiden määrä on siis rajallinen, ja lisäksi tuotteet ovat kalliita verrattuna muihin kuin HomeKit-laitteisiin.

HomeKit-yhteensopivuus edellyttää, että laitteessa on tiettyjä ohjelmisto- ja laitteisto-ominaisuuksia, jotka on sertifioitu MFi (Made for iPhone/iPod/iPad) -lisensointiohjelmalla.

Näin ollen tämä nostaa valmistajien tuotantokustannuksia dramaattisesti, jolloin lopulliset vähittäishinnat nousevat.

Kuinka integroida Roborock HomeKitiin?

Tällä hetkellä tehokkain ja helpoin tapa integroida Roborock HomeKitiin on käyttää Homebridgeä.

Koska laite ei tarjoa natiivia integraatiota HomeKitin kanssa, tarvitset jotain, joka luo sillan Apple Home -laitteesi ja tuotteiden välille, jotka eivät ole yhteensopivia HomeKitin kanssa.

Homebridgen avulla Roborockin (tai minkä tahansa muun laitteen, josta puuttuu HomeKit-tuki) integroiminen HomeKitiin onnistuu kahdella tavalla.

  • Homebridgen asentaminen tietokoneeseen, jonka on oltava päällä koko ajan asennuksen jälkeen.
  • Sijoittaminen vaivattomaan HOOBS-laitteeseen.

Mikä on Homebridge?

Homebridge on kevyt palvelin, jonka avulla voit yhdistää Apple HomeKit-tuen piiriin älylaitteita, jotka eivät tue HomeKitiä.

Palvelin emuloi HomeKit API:ta ja toimii siltana tuotteen ja alustan välillä.

Koska kyseessä on yhteisölähtöinen alusta, uusia päivityksiä tulee jatkuvasti. Kahden viime vuoden aikana alusta on päivitetty tukemaan yli 2000 muuta kuin HomeKit-laitetta.

Järjestelmän käyttöönotto ei myöskään vaadi huippuluokan laitteistoa.

Vaikka asettaisit Homebridgen laitteeseen, jossa on 1 Gt RAM-muistia, se toimii silti täydellisesti.

Nyt kun tiedät, mikä Homebridge on, katsotaanpa, miten voimme määrittää sen yhdistämään Roborock-imurin HomeKitiin.

Homebridge tietokoneessa vai Homebridge keskittimessä?

Kuten mainittiin, Roborock-älypölynimuri voidaan yhdistää HomeKitiin kahdella tavalla Homebridgen avulla.

Ensimmäiseen niistä kuuluu palvelimen asentaminen mihin tahansa tietokoneeseen. Vaikka tämä vaikuttaa aluksi toteuttamiskelpoiselta ratkaisulta, se ei ole sitä.

Homebridgen asentaminen tietokoneelle vaatii paljon teknistä osaamista ja ohjelmointitaitoa.

Vaikka olisitkin tekniikkaan perehtynyt henkilö, tiedä, että Homebridgen asettaminen tietokoneellesi edellyttää, että pidät sen päällä ympäri vuorokauden. Jos tietokoneesta katkeaa virta tai se sammutetaan, et voi ohjata Roborockia HomeKitin avulla.

Kuten mainittiin, Homebridge on silta HomeKitin ja sellaisten laitteiden välillä, joilta puuttuu tuki.

Heti kun tietokone sammuu, silta katkeaa. Lisäksi tämä menetelmä ei ole energiatehokas, ja tietokoneen jättäminen päälle tuntikausiksi aiheuttaa valtavia sähkölaskuja.

Toinen vaihtoehto on perustaa oma Homebridge-keskitin, joka keskittyy pelkästään integroimaan yhteensopimattomat laitteesi HomeKitin kanssa.

Se voi olla pieni, huomaamaton ja erittäin energiatehokas, ja voit yksinkertaisesti jättää sen kytkettynä virtalähteeseen, etkä enää koskaan tarvitse huolehtia siitä, että Smart Home -lisävarusteet eivät ole yhteensopivia HomeKitin kanssa.

Roborockin liittäminen HomeKitiin HOOBS Homebridge Hubin avulla

Kun päätin, että haluan käyttää Homebridge-keskusta Roborockin integroimiseksi HomeKitiin, aloin tutkia kaikkia vaihtoehtoja.

Runsaan tutkimustyön jälkeen päätin valita HOOBSin eli Homebridge Out Of the Boxin.

Se on pikemminkin vaivaton plug-and-play-laite, joka vaatii kertaluonteisen asennuksen, ja koska se on suunniteltu kaltaisilleni ihmisille, se ei vaadi laajaa ohjelmointitaitoa.

Sinun tarvitsee vain rekisteröityä ja asentaa tarvittava lisäosa.

Otin riskin ja asensin itselleni HOOBS-yksikön. Nyt minun ei tarvitse miettiä tuotteen HomeKit-yhteensopivuutta ennen älytuotteen ostamista.

HOOBSin käytön edut esimerkiksi tietokoneeseen verrattuna ovat, että sen lisäksi, että se ei rasita jatkuvasti taskuasi, se ei vaadi jokaisen tuotteen liiallista konfigurointia asennuksen aikana.

[wpws id=12]

Miksi HOOBS yhdistää Roborockin HomeKitiin?

Sen lisäksi, että HOOBS Homebridge -keskitin on kertaluonteinen investointi ja tarjoaa plug-and-play-ratkaisun kaikkiin HomeKit-yhteensopivuusongelmiin, sillä on useita muita etuja:

  • Sinun ei tarvitse olla teknisesti taitava henkilö, jotta voit asentaa HOOBS Homebridge -keskittimen kotiisi. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä alustalle käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.
  • Sen avulla voit määrittää useamman kuin yhden käyttäjän kerrallaan.
  • Alusta on avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka perustuu aktiivisen GitHub-yhteisön panoksiin. ja tuskin on laitteita, joita ei voisi integroida HomeKitiin Homebridgen avulla.
  • Järjestelmä tukee jopa 2000 laitetta eri valmistajilta, kuten Ring, TP-Link, SimpliSafe, SmartThings, Harmony, Sonos, MyQ ja monet muut.

Miten HOOBS asetetaan Roborock-HomeKit-integraatiota varten?

Roborockin integroiminen HomeKitiin HOOBSin avulla on helppo prosessi, joka vie tuskin muutamaa minuuttia. Tutustu tähän vaiheittaiseen oppaaseen.

Vaihe 1: Liitä HOOBS kotiverkkoon

Kytke HOOBS-laite verkkoon ja liitä se kotiverkkoon. Voit tehdä tämän joko liittämällä sen Wi-Fi-verkkoon tai ethernet-kaapelilla - laitteen mukana tulee sellainen.

Vaihe 2: Avaa HOOBS-käyttöliittymä selaimellasi osoitteessa

Siirry osoitteeseen //hoobs.local ja luo tili tunnuksillasi. Näet QR-koodin, skannaa se käynnistääksesi palvelun myös puhelimellasi.

Vaihe 3: Asenna Roborock-liitännäinen HOOBSille

Siirry vasemmanpuoleisesta valikosta välilehdelle 'Plugins' ja etsi Xiaomi Roborock Vacuum -lisäosa. Klikkaa install.

Prosessi käynnistyy automaattisesti. Kun olet asentanut tämän lisäosan, voit ohjata Roborockia HomeKitin avulla.

Vaihe 4: Hae Xiaomi Token

Käytä Xiaomi Token Extractor -ohjelmaa saadaksesi tokenin. Syötä käyttäjätunnuksesi, joka on joko sähköpostiosoitteesi tai Xiaomi Cloud -käyttäjätunnuksesi, ja salasanasi.

Jätä alue tyhjäksi, jos haluat tarkistaa kaikki alueet. Ohjelma antaa sinulle luettelon kaikista Xiaomi-laitteistasi, ja voit kopioida Roborock Vacuum -laitteesi IP-osoitteen ja tokenin, jolloin Homebridge pääsee siihen jatkuvasti käsiksi ilman, että sinun tarvitsee käyttää tunnistetietojasi joka kerta.

Tämä on hyvä tietoturvakäytäntö, jotta vältät varsinaisen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjoittamisen itse asetustiedostoon.

Vaihe 5: Roborock-liitännäisen määrittäminen

Asennusprosessin lopussa sinua pyydetään määrittämään laite.

Sinun tarvitsee vain lisätä edellisessä vaiheessa poimittu IP-osoite ja tunniste näytölle avautuvaan koodinpätkään.

Lisää myös Huoneet ja vyöhykkeet ja ilmoita huoneen/alueen neljä koordinaattia ja sen jälkeen, kuinka monta kertaa haluat huoneen/alueen puhdistettavan.

Jos et näe ponnahdusikkunaa, kun asennus on valmis, siirry Julkiset asetukset -sivulle ja lisää salasanasi ja käyttäjänimesi.

Tallenna tämän jälkeen muutokset ja käynnistä HOOBS-verkko uudelleen. Älypölynimurisi alkaa näkyä HomeKitissä.

Suosittelen kuitenkin tunnuksen käyttämistä hyvänä turvatoimenpiteenä.

Kun olet lisännyt tunnuksen, ip:n, huoneet ja vyöhykkeet, konfigurointitiedostosi näyttää suunnilleen tältä.

 "accessories": [ { { "accessory": "XiaomiRoborockVacuum", "name": "Roborock S6", "ip": "192.168.1.150", "token": "abcdef1234567890abcdef1234567890", "pause": false, "dock": true, "waterBox": false, "cleanword": "cleaning", "pause": true, "pauseWord": "pausing", "findMe": true, "findMeWord": "where are you", "rooms": [ { { "id": 16, "name": "Livingroom" }, { "id": 17, "name": "Kitchen" } } ], "zones": [{ "name": "Perhehuone (x2)", "zone":[[25000,25000,32000,32000,32000,2]] }, { "name": "Makuuhuone", "zone":[[21000,32000,24000,37000,1]] }, { "name": "Makuuhuone & Perhehuone", "zone":[ [21000,32000,24000,37000,1], [25000,25000,25000,32000,32000,32000,1]] } ] ], 

Voit vapaasti kopioida ja liittää yllä olevan koodin konfigurointitiedostoosi, mutta muista korvata token-, ip-, huone- ja vyöhyke-osat omilla.

Mitä voit tehdä Roborock-HomeKit-integraatiolla?

Kun Roborock-älypölynimuri integroidaan HomeKitiin Homebridge-alustan avulla, voit ohjata pölynimuria yhdessä muiden Apple Home -laitteiden kanssa.

Voit ohjata sitä Sirin avulla ja käyttää puhelintasi, kun et ole kotona.

Löydä Roborock

Voit yksinkertaisesti sanoa: "Hei Siri, Roborock S6 missä olet", ja imuri vastaa: "Hei, olen täällä".

Tästä on hyötyä, kun haluat löytää Roborockisi, jos sen lataus loppuu jostain. On myös todella siistiä, että voit puhua robotillesi puhelimesi kautta.

Kaukosäädin

HomeKit-integraation ansiosta voit kauko-ohjata Roborock-älypölynimuria.

Aina kun tulen kotiin työmatkan jälkeen tai vietän viikonlopun vanhempieni luona, käynnistän imurin ennen ulko-ovelle menoa, jotta koti olisi kunnossa.

Robotti-imurit eivät ole kovin älykkäitä tunnistamaan portaita ja muita korkeita paikkoja, joista ne voivat pudota.

HomeKit-integraation avulla voit siis laatia kartan, jota tyhjiö voi seurata. Näin se ei putoa korkealta paikalta.

Voit myös määrittää tyhjiölle kieltoalueita.

Aikataulutus

HomeKit-integraation avulla voit myös ajoittaa robotin siivousajat.

Sen avulla voit myös lähettää robotin paikkaan, jossa lapsesi on läikyttänyt jotain tai johon on jäänyt pölyä ja likaa.

Tehon säätö

HomeKitin avulla voit myös muuttaa pölynimurin tehoa ja muita asetuksia.

Imurimallista riippuen voit myös ohjelmoida imuasetukset alueen mukaan.

Päätelmä

Vaikka Homebridge-integraatio ei ole helppo tehtävä, HOOBS on tehnyt siitä erittäin kätevän.

Minulta kesti alle 20 minuuttia järjestelmän asentamiseen ja käynnistämiseen. Aluksi ajattelin, että voisin kytkeä laitteen päälle tai pois päältä vain HomeKitin avulla, koska laitteessa ei ole natiivia tukea alustalle.

Olin kuitenkin huvittunut siitä, miten paljon ominaisuuksia oli käytettävissä. Voin nyt imuroida taloni vain aktivoimalla imurin puhelimeni kautta.

Lisäksi minulla on siivousaikataulu, jonka olen laatinut HomeKit-sovelluksen avulla.

Nyt minun ei tarvitse edes nostaa sormea pitääkseni kotini siistinä ja puhtaana, joten voin jatkaa tekniikan arvostelua sydämeni kyllyydestä.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Roomba Vs Samsung: Paras robotti-imuri voit ostaa nyt [2021]
  • Toimiiko Roomba HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?
  • Paras HomeKit-ilmanpuhdistin puhdistaa älykkään kodin

Usein kysytyt kysymykset

Voiko Roborock toimia ilman Wi-Fi-yhteyttä?

Kyllä, se voi toimia ilman Wi-Fi-yhteyttä ja suorittaa kaikki puhdistustehtävät, mutta et voi ohjata sitä puhelimella tai tabletilla.

Miten Roborock-huoneelle annetaan nimi?

Tyhjiöasetuksissa näet kartat-vaihtoehdon. Kaikki huoneet ja niiden nimet on asetettu tämän asetuksen alle. Voit muuttaa niitä vastaavasti.

Putoaako Roborock alakertaan?

Voit määrittää sovelluksessa navigoinnin, joka estää Roborockia putoamasta portaita alas.

Joissain malleissa on omat jyrkkyysanturit, jotka voivat estää robotin putoamisen.

Missä Roborock valmistetaan?

Roborock on Xiaomin tukema yritys, ja kaikki sen tuotteet valmistetaan Kiinassa.

Voiko Roborock puhdistaa useita kerroksia?

Tämä riippuu Roborockin mallista. Jotkin korkealuokkaisemmat mallit voivat muistaa jopa kolme eri pohjapiirrosta, mutta sinun on kannettava ne eri kerroksiin.

Voinko laittaa pesuainetta Roborockiin?

Ei, Roborockin vesisäiliössä ei voi käyttää kuumaa vettä tai pesuainetta.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.