Apple Watch не се синхронизира со iPhone: 8 начини да се реши овој проблем

 Apple Watch не се синхронизира со iPhone: 8 начини да се реши овој проблем

Michael Perez

Читањето пораки на мојот Apple Watch беше лесно, но од неодамна, следењето на активноста и синхронизацијата на пораките се забавија.

Добив дури и пораки што ги избришав од мојот телефон на мојот часовник одамна .

Кога отидов на интернет за да видам што се случило, ми олесна кога видов дека тоа е прилично вообичаен проблем и има тони поправки што можев да ги пробам.

Намалив листа на поправки со висока стапка на успех и познато дека функционираат за сите модели на часовници.

Ќе видите што работи за да ги решите проблемите со синхронизацијата на вашиот Apple Watch и како можете да ги испробате овие поправки.

Ако вашиот Apple Watch не се синхронизира со вашиот iPhone, вклучете или исклучете го Авионскиот режим. Ако тоа не функционира, избришете ги сите синхронизирани податоци од часовникот и повторно синхронизирајте ги.

Зошто мојот Apple Watch не се синхронизира?

На вашиот Apple Watch му треба сигурна врска преку Bluetooth и Wi-Fi за да се синхронизира со вашиот телефон.

Исто така види: Зошто мојата услуга Веризон е одеднаш лоша: го решивме

Ако тоа се расипе, часовникот нема да се синхронизира со вашиот телефон или да ја прави синхронизацијата ужасно бавна.

0>Проблемите со синхронизацијата може да се случат и кога апликациите што испраќаат податоци до часовникот, како iMessage и апликацијата за бирач, ќе наидат на проблеми.

Исто така, видов дека, во некои случаи, се појавија и целосно неповрзани софтверски проблеми ги предизвикаа проблемите со синхронизацијата.

Хардверските грешки со часовникот или телефонот може да ја забават синхронизацијата или целосно да ја запрат.

Ќе видиме како можете да ги поправите сите овие можни проблеми што можеби ги предизвикале вашиот AppleГледајте за да не се синхронизирате со телефонот.

Вклучете и исклучете ги Facetime и iMessage

Ако вашите пораки и повици не се синхронизираат со вашиот Apple Watch, ќе треба да го рестартирате услугите iMessage и Facetime на вашиот телефон.

За да го направите ова, се што треба да направите е да ги исклучите и повторно да ги вклучите.

 1. Одете во Поставки.
 2. Изберете Facetime .
 3. Исклучете го прекинувачот за да ја исклучите функцијата.
 4. Вратете се во Поставки .
 5. Изберете Пораки .
 6. Исклучете го iMessage.
 7. Почекајте најмалку пет минути, а потоа вратете се назад и вклучете ги овие две услуги .

Почекајте да пристигне порака или повик Facetime на вашиот телефон и да видите дали вашиот Apple Watch ќе го подигне.

Вклучете и исклучете го Bluetooth-от на вашиот телефон

Вашиот Apple Watch користи Bluetooth за синхронизирање податоци со телефонот и оваа врска треба да биде сигурна.

Понекогаш Bluetooth може да делува чудно и да не дозволи часовникот да ги синхронизира податоците, но тоа лесно може да се поправи со вклучување и исклучување на Bluetooth.

За да го направите ова:

 1. Одете во Поставки.
 2. Допрете Bluetooth и исклучете го прекинувачот.
 3. Присилно напуштање на апликациите Watch и Fitness на телефонот со отворање на менувачот на апликации и лизгање нагоре по апликациите.
 4. Вратете се на Bluetooth и повторно вклучете го.
 5. Оставете го часовникот да се поврзе со вашиот телефон.

Вратете се во апликацијата Watch и променете ги поставките како што е исклучување на лицата на часовникот и видете дали се синхронизирана часовникот.

Ако е така, вашиот часовник се синхронизирал со телефонот и ќе работи нормално.

Вклучете и исклучете го авионскиот режим на вашиот телефон

Вашиот телефон има авионски режим што ја исклучува целата безжична комуникација од телефонот, што целосно ќе го исклучи часовникот од телефонот.

Вакво ресетирање на врската можеби е она што е потребно за да се реши проблемот со синхронизацијата што сте го имале.

За да го вклучите Авионскиот режим на телефонот:

 1. Повлечете надолу од горниот десен агол на екранот за да отворите Контролен центар . Постарите модели како SE или iPhone 8 и претходните ќе треба да лизгаат нагоре од долниот десен агол.
 2. Допрете го копчето Airplane за да го вклучите Авионскиот режим.
 3. Почекајте барем една минута пред повторно да го вклучите.

Штом телефонот повторно ќе се поврзе со часовникот, проверете дали добро се синхронизира со вашиот телефон.

Рестартирајте го телефонот и гледајте

Ако префрлањето на Авионскиот режим не функционира, тогаш следниот чекор треба да биде да го рестартирате телефонот и часовникот.

Рестартирајте го телефонот прво следејќи ги чекорите подолу:

 1. Притиснете и задржете го копчето за вклучување на телефонот.
 2. Користете го лизгачот што се појавува за да го исклучите телефонот.
 3. Откако ќе се исклучи, притиснете и задржете го напојувањето копче за повторно да го вклучите.

Откако ќе го направите ова, рестартирајте го часовникот со притискање и држење на страничното копче и дигиталната круна најмалку 10 секунди до логото на Appleсе појавува.

Кога часовникот повторно ќе се вклучи, оставете го да се поврзе со телефонот и видете дали сте ги решиле проблемите со синхронизацијата.

Ресетирајте ги вашите синхронизирани податоци

Исто така, имате опција да ги избришете сите синхронизирани податоци од часовникот пред повторно да ги синхронизирате од телефонот, и ви препорачувам да го сторите тоа ако сè друго до овој момент не функционираше.

За да го направите ова:

 1. Отворете ја апликацијата Watch на вашиот телефон.
 2. Допрете My Watch на долниот лев агол и потоа Општо .
 3. Допрете Ресетирање > Ресетирање податоци за синхронизација.

Почекајте додека сите податоци не се синхронизираат на вашиот iPhone и проверете дали повторно наидете на проблеми со синхронизацијата на часовникот.

Отстранете го и повторно спарете го Apple Watch

Ако синхронизацијата има проблеми опстојувај, ти препорачувам да го прекинеш спарувањето на часовникот од телефонот и да го спарите повторно бидејќи многу луѓе пријавиле дека работи на интернет.

За да го прекинете спарувањето на часовникот:

 1. Проверете дали Гледачот и телефонот се блиску еден до друг.
 2. Отворете ја апликацијата Watch на вашиот телефон.
 3. Одете во Мој часовник и потоа Сите Часовници .
 4. Допрете го копчето Информации што изгледа како мали букви i.
 5. Допрете Одврзете го Apple Watch.
 6. Ако имате мобилен модел, изберете да го задржите планот.
 7. Внесете ја лозинката за Apple ID за да го оневозможите заклучувањето и допрете Отстрани спарување .

За спарување повторно на вашиот телефон:

 1. Оставете го часовникот да се рестартира. Телефонот и часовникот треба да бидатзатворете се при спарување.
 2. Отворете ја апликацијата Watch и потоа одете во Сите часовници .
 3. Допрете Додај часовник .
 4. Допрете Постави за себе .
 5. Поставете ја камерата на телефонот така што визирот да го има лицето на часовникот внатре во квадратот.
 6. Поминете остатокот од процесот и вратете ги старите резервни копии доколку е потребно.
 7. Најавете се со вашиот Apple ID и поставете ја лозинката.
 8. Следете ги чекорите што се појавуваат за да го завршите процесот на спарување.
 9. 11>

  Откако ќе го спарите часовникот, проверете дали сте ги решиле проблемите со синхронизацијата со кои сте имале проблеми.

  Контактирајте со Apple

  Кога повторно го спарувате часовникот со вашиот телефон не работи, предлагам да контактирате со поддршката на Apple.

  Тие ќе можат да ве водат низ какви било чекори за решавање проблеми што можеби сметаат дека би можеле да помогнат, а ако тоа не помогне, може да закажат состанок со најблиската продавница на Apple.

  Исто така види: Паѓање на апликацијата Gmail: што можете да направите за да го спречите?

  Ресетирајте го часовникот

  Можете и да се обидете да го ресетирате часовникот, но тоа треба да биде последното средство бидејќи ги брише сите ваши податоци и го ресетира часовникот на фабрички поставки.

  Направете го ова само ако немате опции.

  За да го ресетирате вашиот Apple Watch:

  1. Одете во Поставки на вашиот часовник.
  2. Изберете Општо , потоа Ресетирање .
  3. Изберете Избриши ги сите содржини и поставки и внесете ја вашата лозинка. Изберете да го задржите вашиот план ако вашиот Apple Watch има мобилни функции.

  По часовникотсе ресетира, ќе треба повторно да го спарите со телефонот, затоа следете ги чекорите за спарување што ги разгледав во претходните делови.

  Ресетирајте го вашиот iPhone

  Ако го ресетирате Часовникот не ги реши проблемите со синхронизацијата, можеби ќе треба и да го ресетирате телефонот.

  Запомнете дека со тоа ќе се избрише сè на телефонот, па создадете резервни копии на iCloud од сè што ви треба пред да продолжите.

  За да го ресетирате вашиот iPhone:

  1. Отворете Поставки .
  2. Одете во Општо > Пренеси или ресетирајте го iPhone .
  3. Изберете Ресетирање > Избриши ги сите содржини и поставки.

  Поставете го телефонот повторно откако ќе заврши ресетирањето и спарете го часовникот со него.

  Ресетирањето треба да ги реши сите проблеми со синхронизацијата што можеби ги имате.

  Внимавајте на ажурирањата

  Вашиот Apple Watch и вашиот iPhone добиваат повремено надградби што ги поправаат грешките и додаваат нови функции.

  Одржувањето на вашите уреди ажурирани и на најновата верзија на iOS или WatchOS во голема мера ќе помогне да се избегнат ваквите проблеми доколку некогаш ви се појават.

  Предлагам ги задржувате автоматските ажурирања на поставките на вашиот уред, така што софтверот се ажурира без да треба да го иницирате.

  Секогаш може да се ажурирате и рачно ако не сакате вашиот телефон да користи многу интернет податоци.

  Можете и да уживате во читањето

  • Ажурирањето на Apple Watch заглавено во подготовка: како да го поправите за неколку минути
  • Како да го промените часовникот Лице на Apple Watch: ДеталноВодич
  • Како да додадете Apple Watch во планот Verizon: Детален водич
  • Како да добиете Ring апликација за Apple Watch: Сè што треба да знаете

  Често поставувани прашања

  Како да го принудам мојот Apple Watch да се синхронизира со мојот iPhone?

  За да го принудам вашиот Apple Watch да се синхронизира со вашиот iPhone , избришете ги сите податоци за синхронизација кои се веќе на часовникот.

  Тоа можете да го направите со одење во поставките на часовникот во апликацијата Watch на телефонот.

  Како да го ресетирате и повторно да го поврзете Apple Watch на вашиот iPhone?

  За да го ресетирате вашиот Apple Watch, се што треба да направите е да ја изберете опцијата Избриши ја целата содржина во апликацијата за поставки на часовникот.

  Штом ќе го направите ова, ќе бидете побарано да го спарите часовникот со вашиот телефон.

  Како да го ресетирам мојот Apple Watch без да го ресетирам?

  Можете да го исклучите и повторно да го вклучите за меко ресетирање на вашиот Apple Watch.

  Можете и да ги избришете сите синхронизирани податоци, што ќе го натера часовникот повторно да ги синхронизира сите податоци од вашиот телефон.

  Дали укинувањето на спарувањето на Apple Watch ја брише содржината?

  Распарувањето на вашиот Apple Watch со вашиот телефон ќе избришете ја целата содржина на телефонот како безбедносна мерка.

  Можете да направите резервна копија на сите податоци на часовникот пред да го ресетирате.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.