Како да ја ажурирате апликацијата Hulu на Vizio TV: го направивме истражувањето

 Како да ја ажурирате апликацијата Hulu на Vizio TV: го направивме истражувањето

Michael Perez

Содржина

Веќе некое време користам телевизор Vizio, бидејќи ги нудеше функциите што ги барав по прифатлива цена.

Го користев за да гледам емисии на Hulu, популарна и широко користен сервис за стриминг што ги имаше филмовите и емисиите што сакав да ги гледам.

Неодамна работев долги часови и ми се допадна да доаѓам дома, да скокнам на мојот кауч и да го вклучам телевизорот за да гледам нешто на Hulu.

Но, еден ден, забележав дека Hulu повеќе не работи на мојот Vizio TV. Не бев сигурен како повторно да функционира, па скокнав на интернет.

Откако прочитав неколку слични објави на Reddit, дојдов до заклучок дека треба да ја ажурирам мојата апликација Hulu.

0>Откако ги научив сите начини на кои можете да ја ажурирате апликацијата Hulu на Vizio TV, го составив она што го научив во оваа сеопфатна статија.

За да ја ажурирате апликацијата Hulu на Vizio TV, притиснете го копчето VIA на вашиот далечински управувач, изберете ја апликацијата Hulu и притиснете го жолтото копче на далечинскиот управувач. Ако ова не функционира, деинсталирајте ја и повторно инсталирајте ја апликацијата.

Исто така, разгледав како да го идентификувам моделот на вашиот Vizio TV, како рачно да го ажурирате фирмверот на вашиот Vizio TV и алтернативи до Hulu за Vizio TV.

Зошто треба да ја ажурирам апликацијата Hulu на Vizio TV?

Како и секоја друга апликација на вашиот паметен телефон, ажурирањето на апликациите на ТВ може да помогне да се подобри корисничкото искуство и безбедноста.

Ако ја читате оваа статија, можеби веќе сте забележале дека HuluФункција Vizio App Store.

Користејќи го далечинскиот управувач, притиснете го копчето V > ПОВРЗАНА ТВ ПРОДАВНИЦА > Сите апликации > Изберете ја апликацијата за додавање > Притиснете ОК> „Инсталирај апликација“ обично се наоѓа во долниот лев дел на екранот.

Зошто Hulu не работи на мојот паметен телевизор Vizio?

Иако Hulu изјави дека поради нејзината надградба на апликацијата Hulu plus, некои уреди нема да можат да продолжат да ги користат нивните услуги, сепак може да добиете пристап до класичната апликација Hulu.

Деинсталирањето и повторното инсталирање на апликацијата може да го ажурира вашиот Hulu на вашиот паметен телевизор Vizio.

Дали Hulu Live е достапен на Vizio Smart TV?

Да, можете да пристапите до Hulu во живо на вашиот паметен телевизор Vizio.

 • Отворете ја продавницата за апликации на вашиот паметен телевизор Vizio и прелистувајте ја телевизијата Hulu во живо.
 • Сега изберете ја апликацијата и кликнете „Додај во домот“.
 • Најавете се во апликацијата кога ќе заврши инсталацијата.

Сега можете да пренесувате Hulu Live на вашиот Vizio TV.

повеќе не работи на вашиот телевизор.

Vizio веќе го реши ова прашање на нивната официјална веб-страница.

Vizio изјави дека Hulu Plus повеќе нема да биде достапен на некои Vizio VIA уреди.

Ова се должи на неодамнешното ажурирање на апликацијата Hulu Plus на Hulu.

Ова влијае на широк спектар на гаџети од практично секој продавач на електрична енергија (вклучувајќи Samsung, LG итн.).

Ова значи дека Vizio TV или апликацијата Hulu немаат никакви функционални проблеми.

Тие имаат модели на ТВ што повеќе не ја поддржуваат апликацијата Hulu наведена на нивната веб-локација.

Видови паметни телевизори Vizio

Постојат два вида на паметни телевизори VIZIO достапни.

Визио паметни телевизори

 • Платформи за паметно емитување со апликации: овие модели доаѓаат со вградени апликации и додавање или не може да се изврши рачно ажурирање на која било апликација. Поновите верзии се објавуваат на серверот од провајдерот, а апликациите автоматски се ажурираат кога ќе ги стартувате.
 • Платформи за паметно емитување без апликации: Нема да бидат објавени апликации инсталирани на Vizio HD TV. На овие уреди, мора да го користите паметниот телефон, таблетот или компјутерот за да ги ажурирате апликациите бидејќи не е можно директно да се ажурираат апликациите на вашиот телевизор. Сепак, фирмверот може да се ажурира.

VIA (Vizio Internet Apps) Телевизори

VIA plus:

Иако можете да инсталирате и бришете апликации на VIA Plus модели, сепак треба да зависите од програмерите за да ја ажурираат апликацијата.

Телевизорот ќе се ажурираавтоматски штом има пристап до интернет.

VIA телевизори:

Можете да инсталирате, бришете и повторно инсталирате апликации на VIA TV

Можете да ги ажурирате апликациите рачно од Продавница за апликации Vizio. Фирмверот може да се ажурира, што потоа автоматски ги ажурира апликациите.

Кој телевизор Vizio го поседувам?

Бројот на моделот и серискиот број се двете ознаки што можат да го одредат конкретниот телевизор што го имате .

Бројот на моделот го претставува типот на телевизорот или верзијата на телевизорот на тој конкретен продавач што ја имате.

Додека серискиот број ја претставува производната единица на која припаѓа вашиот телевизор, ова исто така вклучува датумот на производство, датумот на купување и ако или не 12-месечната гаранција е сè уште активна.

Ако вашиот телевизор е купен по јануари 2011 година, имате опција да ги прикачите информациите за ТВ директно на ТВ екранот користејќи го далечинското.

Постари телевизори

 • На далечинскиот управувач, притиснете го копчето Мени.
 • Изберете „Помош“ на ТВ екранот и притиснете го копчето ОК на вашиот далечински.
 • Сега одете во „Системски информации“ и притиснете ОК на далечинскиот управувач.

Страницата со информации за системи ви дава информации за вашиот телевизор. Вашиот ТВ сериски број (TVSN) ќе биде на врвот на листата на екранот.

Понови телевизори

 • Притиснете го копчето Мени на далечинскиот управувач.
 • Изберете „Систем“ и притиснете го копчето ОК.
 • Сега одете во „Информации за системи“ и притиснете го копчето ОК.

Серискиот број ибројот на моделот ќе биде првите ставки наведени на страницата со информации за системи.

Ако користењето на ТВ екранот за наоѓање на сериските броеви и броевите на моделот не е можно, можете да ги најдете сите овие информации на задниот дел од телевизорот.

Серискиот број и бројот на моделот на вашиот телевизор ќе бидат испечатени на бела налепница на задната страна од телевизорот.

Како да ја ажурирате апликацијата Hulu на Vizio TV

За своите постари верзии, Hulu ја прекина поддршката. Меѓутоа, ако се прашувате дали Hulu сè уште е компатибилен со вашиот паметен телевизор Vizio или не, одговорот е да.

Понова верзија на апликацијата Hulu дизајнирана за неодамнешните модели на VIA сега може да се инсталира на Vizio Паметни телевизори, кои можат да ја користат класичната апликација Hulu.

Сепак, нема да можете да пристапите до апликацијата Hulu plus.

Ажурирањето на вашата апликација Hulu на вашиот паметен телевизор Vizio е исто како и ажурирањето на која било друга апликација.

VIA (Vizio Internet Apps) е оригиналниот систем што се користи за додавање и ажурирање апликации за паметните телевизори Vizio.

Следете ги овие чекори за ажурирање апликации на вашиот Vizio smart ТВ:

За да ја ажурирате апликацијата, треба само да ја отстраните и повторно да ја инсталирате секоја апликација.

 • Притиснете го копчето VIA на далечинскиот управувач. Може да биде претставено како копче V на вашиот далечински управувач.
 • Изберете ја апликацијата што сакате да ја ажурирате и притиснете го жолтото копче на далечинскиот управувач.
 • Ќе се појави опција за ажурирање; изберете го. Ако не, изберете Избриши апликација и притиснете ОК
 • Потврдете го вашиот избор соизбирајќи ДА и притиснете ОК
 • Сега одете до продавницата за апликации со помош на далечинскиот управувач.
 • Притиснете ОК откако ќе ја изберете апликацијата што сакате да ја ажурирате или повторно да ја инсталирате.
 • Изберете инсталирање

Сега, почекајте додека не заврши инсталацијата. И вашата апликација Hulu ќе се ажурира.

Како да го ажурирате телевизорот Vizio SmartCast

Ажурирањето на фирмверот на вашиот паметен телевизор Vizio зависи од неговиот број на модел, платформата на која работи и датумот на ослободување.

 • За телевизорите Vizio SmartCast, објавени во 2017 година и подоцна, ажурирањата се вршат автоматски. Ажурирањето може да се направи и рачно (на барање).
 • За Vizio SmartCast 4k UHD телевизорите издадени помеѓу 2016-2017 година, ажурирањата може да се вршат автоматски, но тие може да се ажурираат и рачно потоа.
 • Телевизорите Vizio SmartCast HD објавени помеѓу 2016-2017 година и Vizio VIA & засилувач; Телевизорите VIA plus објавени до 2017 година може да се ажурираат само автоматски.

Како автоматски да го ажурирате телевизорот Vizio SmartCast

Ако вашиот Vizio Smart TV е онлајн, тој редовно ќе проверува дали има ажурирања.

 • Ново ажурирање ќе се чека во ред за преземање и инсталирано откако телевизорот ќе се исклучи ако се ослободи.
 • Ако телевизорот се вклучи за време на процесот, ажурирањето ќе се паузира и ќе продолжи откако телевизорот ќе се исклучи.
 • На екранот ќе се прикаже известување кое вели дека е инсталирано ново ажурирање откако телевизорот есе вклучи откако ќе заврши процесот на ажурирање.

Како рачно да ажурирате паметен телевизор VIZIO

Само телевизорите Vizio SmartCast со најновиот фирмвер можат да ја користат функцијата за рачно ажурирање.

Следуваат чекорите за рачно ажурирање на телевизорите Vizio SmartCast.

 • Притиснете го копчето со иконата V на далечинскиот управувач на телевизорот.
 • Од менито TV SETTINGS, изберете СИСТЕМ.
 • Сега изберете ја опцијата ПРОВЕРЕТЕ ЗА АВГРАМИ.
 • Сега телевизорот ќе се исклучи и ќе се рестартира, проверувајќи дали има ажурирања.
 • Ако има достапно ново ажурирање што го сакате да инсталирате, изберете потврдете и оставете ја постапката да заврши.
 • По преземањето на ажурирањето, телевизорот ќе се рестартира, ќе го инсталира ажурирањето и ќе се рестартира повторно.
 • Откако телевизорот ќе се рестартира за време втор пат, ажурирањето е завршено и е подготвено за употреба.

Како рачно да го ажурирате фирмверот на Vizio TV со помош на USB драјв

Ќе ви треба USB-уред за рачно ажурирање на фирмверот. Овој процес би траел околу 15 минути.

 • Вклучете го телевизорот и отворете SETTINGS.
 • Изберете SYSTEM за да ја проверите верзијата на фирмверот под ознаката Version.
 • Сега, одете на веб-локацијата за поддршка на Vizio и преземете го најновиот и ажуриран фирмвер на вашиот модел на ТВ.
 • Одете во ПОДДРШКА и внесете го бројот на моделот на вашиот телевизор за да го добиете вистинскиот фирмвер.
 • Инсталирајте го фирмверот.
 • Сега преименувајте ја преземената датотека во „fwsu.img“. Ова им овозможува наТВ да го препознае како датотека со слика на фирмверот.
 • Копирајте ја преземената датотека на вашиот USB-уред и исклучете го телевизорот.
 • Сега, вметнете го USB-уредот во отворот за USB на вашиот телевизор. И вклучете го телевизорот.
 • Сега, ќе се појави сино светло, што покажува дека ја подигнал датотеката со слика USB и фирмверот.
 • Штом ќе се изгасне синото светло, исклучете го телевизорот и извадете го USB-уредот.
 • Сега вклучете го телевизорот, одете во менито за поставки и проверете дали користите најмногу неодамнешна верзија на фирмверот.

Бројот на верзијата може да се провери со одење до поставките> Верзија на системот.

Како да добиете Hulu Live на телевизорите Vizio

За паметните телевизори Vizio, кои беа објавени во 2017 година и подоцна Hulu Live TV ќе биде достапен природно.

Покрај тоа, можете да користите и Apple Airplay или Chromecast за пренос преку вашиот паметен телевизор Vizio.

За да ја инсталирате апликацијата Hulu во живо на Vizio Smart TV

 • Одете на официјалната веб-страница на Hulu и регистрирајте се за Hulu Live TV
 • Сега на вашиот Vizio Smart TV, одете на почетниот екран
 • Отворете ја продавницата за апликации и побарајте „Hulu Live TV“
 • Сега изберете „Add to Home“ и инсталацијата ќе започне.
 • Штом ќе заврши инсталацијата заврши, внесете ги вашите акредитации на Hulu Live TV за да се најавите
 • Сега вашата апликација Hulu Live TV е подготвена за пренос

Hulu Алтернативи за телевизорите Vizio

Hulu, еден од најпопуларните и нашироко користени услуги за стриминг, сигурно обезбедуваширок спектар на ТВ на барање и во живо.

Но, ако барате некои алтернативи за Hulu Live TV, неколку актуелни опции вклучуваат Netflix, премиерно видео, Disney+, Pluto TV, DirecTV stream, Sling TV , Vidgo, YouTube TV и повеќе.

Повеќето од горенаведените се платени услуги, но ако барате бесплатни алтернативи, можете да ги земете предвид Stremio, Crunchyroll и IPFSTube (отворен код)

Контактирајте ја поддршката

Ако најдете проблеми со ажурирањето на апликацијата Hulu или која било друга апликација на вашиот паметен телевизор Vizio, можете да побарате поддршка на нивната официјална веб-локација.

Вие може да регистрира поплака онлајн, а нивното крило за поддршка ќе ве контактира.

Можете и да се јавите на нивниот локален број за помош и да стапите во контакт со единицата за грижа за корисници и да ја регистрирате поплаката.

Задржете вашите апликации ажурирани на телевизорите Vizio

Заклучокот е дека иако надградбата на апликацијата Hulu предизвика проблеми за вашиот уред, сепак можете да пристапите до класичната апликација Hulu следејќи ги чекорите што ги разгледавме погоре.

Како Hulu, ажурирањето на софтверот е неопходно бидејќи обезбедува безбедност и им обезбедува на корисниците нови функции и опции.

Исто така види: Фејсбук вели дека нема интернет врска: како да се поправи за неколку минути

Една од одличните карактеристики на телевизорите Vizio е нивниот вграден Chromecast.

Исто така види: Како да додадете уред за да го пронајдете мојот iPhone: лесен водич

Chromecast е адаптер за пренос на медиуми на Google.

Со вградениот Chromecast, можете да ги проследувате вашите омилени филмови и апликации директно на вашиот телевизор или звучници од вашиоттелефон, таблет или лаптоп.

На пример, можете да го Chromecast Hulu од вашиот паметен телефон на вашиот телевизор за да ги гледате омилените серии на телевизор што има застарена апликација Hulu.

Можете да се најавите во Hulu со помош на пакетот Disney Plus, што ви овозможува да следите помалку претплати.

Ако вашиот далечински управувач Vizio TV не работи добро, можете да го замените со универзален далечински управувач за вашиот паметен телевизор Vizio.

Можете и да уживате во читањето:

 • Ажурирањата за преземање на Vizio TV заглави: како да се поправите за неколку минути
 • Како да добиете Интернет Прелистувач на Vizio TV: Лесен водич
 • Звук на Vizio TV, но нема слика: како да се поправи
 • Hulu Activate не работи: како да се поправи Секунди
 • Грешка на Hulu Fast Forward: како да се поправи за неколку минути

Често поставувани прашања

Дали можете да ажурирате апликации на Vizio Smart TV?

Ажурирањето на апликациите може да се врши само на паметните телевизори VIA. Истото не може да се направи на телевизорите Vizio Smartcast.

Како да го ресетирам Hulu на мојот паметен телевизор Vizio?

Притиснете Menu на далечинскиот управувач за да го ресетирате Hulu/исчистете го кешот на вашиот Vizio TV. Сега одете до системи >Ресетирање >Администратор.

Сега изберете ја чисти меморијата и внесете го пинот. Изберете OK за да го исчистите кешот.

Како да додавам апликации на мојот Vizio TV?

Паметните телевизори VIZIO што работат на платформите VIA Plus и VIA се единствените што ви дозволуваат да инсталирате апликации.

Можете да инсталирате апликации на вашите VIA телевизори со користење на

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.