ОНН ТВ нема да се поврзе со Wi-Fi: како да се поправи за неколку минути

 ОНН ТВ нема да се поврзе со Wi-Fi: како да се поправи за неколку минути

Michael Perez

Веќе некое време го имам мојот телевизор ONN Roku со мене и никогаш не сум се соочил со никакви проблеми.

Меѓутоа, пред неколку дена, кога го вклучив телевизорот, не беше поврзан на Wi-Fi. Се обидов повторно да го поврзам, но тоа не успеа.

Телевизорот постојано даваше грешка. Бидејќи немав идеја како да одам на ова, решив да барам решенија преку Интернет.

По неколкучасовното истражување и поминато низ неколку форуми, успеав да најдам решение кое работеше за мене.

За да ви помогнам да ве спасам од мака, ја комбинирав листата на сите можни решенија за овој проблем.

Ако вашиот ONN телевизор не се поврзе на Wi-Fi, обидете се да го вклучите телевизорот со струја. Ова најверојатно ќе се ослободи од сите привремени грешки. Ако ова не функционира, рестартирајте ги рутерот и телевизорот и побарајте какви било лабави врски на двете.

Покрај овие поправки, спомнав и други решенија како поврзување на телевизорот со етернет кабел, рачно избирање Wi-Fi и фабрички ресетирање на телевизорот.

Напојување Циклирајте го вашиот Onn телевизор

Понекогаш, овие проблеми може да бидат предизвикани од мал дефект или грешка во уредот. Ова може да се поправи со извршување на циклус на напојување на телевизорот.

Извршувањето циклус на напојување ќе го рестартира софтверскиот систем на телевизорот што ќе се ослободи од сите привремени грешки.

За да извршите циклус на напојување, следете ги овие чекори:

 • Исклучете го ТВ и исклучете го од изворот на напојување.
 • Почекајте неколку минути.
 • Приклучете го телевизорот во изворот на енергија, почекајте неколку минути и вклучете го.

Рестартирајте го рутерот

Ако извршувањето на циклусот на напојување не помогне во проблемот, можеби ќе сакате да размислите за рестартирање на рутерот.

Понекогаш , поради мала грешка или грешка во рутерот, може да се наруши веродостојноста на интернет конекцијата.

Овој проблем може лесно да се реши со рестартирање на рутерот. Можете или да го притиснете копчето за вклучување/исклучување на задниот дел од рутерот или да извршите циклус на напојување.

За да извршите циклус на напојување на вашиот рутер, следете ги овие чекори:

 • Вклучете исклучете го рутерот и исклучете го од изворот на струја.
 • Почекајте неколку минути.
 • Приклучете го рутерот во изворот на енергија, почекајте неколку минути и вклучете го.

Рестартирајте го телевизорот

Можете и да го рестартирате телевизорот ONN Roku со помош на далечинскиот управувач. Еве што треба да направите:

 • Вклучете го телевизорот.
 • Притиснете го копчето за почеток пет пати, копчето за нагоре еднаш и копчето за премотување назад двапати.
 • Ова ќе го започне процесот на рестартирање. Оставете го телевизорот да се исклучи и повторно да се вклучи.

Проверете дали има лабави врски или кабли

Друг проблем што може да предизвика проблеми со интернет конекцијата е лабавите кабли. Затоа, пред да дојдете до заклучок дека вашиот телевизор не работи, проверете дали има лабави врски или изнемоштени жици.

Ако вашиот телевизор е поврзан на интернет преку етернет кабел, проверете дали кабелот еоштетени или лабави. Покрај ова, проверете ги и врските на рутерот.

Користете етернет кабел наместо тоа

Ако проблемот со поврзувањето опстојува, обидете се со жична врска.

Во случај телевизорот да не може да се поврзе на интернет поради слаб сигнал, електрични пречки или други проблеми, поврзувањето на интернет преку етернет може да работи.

Сè што треба да направите е да земете етернет кабел, да го поврзете со рутерот и потоа да го поврзете на телевизорот.

Ако интернетот почне да работи, тоа значи дека имало проблем со сигналите за Wi-Fi.

Исто така види: Што е AV на мојот телевизор?: Објаснето

Рачно изберете ја вашата Wi-Fi мрежа преку поставки

Друга работа што можете да направите е рачно да ја изберете Wi-Fi мрежата што ја сакате од поставките на телевизорот. Еве што треба да направите:

 • Вклучете го телевизорот.
 • Притиснете го копчето Home на телевизорот. Ова ќе отвори мени.
 • Од менито, изберете Поставки.
 • Одете во Мрежа и Интернет и изберете Wi-Fi.
 • Од списокот, изберете ја претпочитаната интернет конекција и следете ги упатствата на екранот.

Фабричко ресетирање на Onn TV

Ако ниту еден од методите споменати погоре функционираат, можеби ќе сакате да размислите за фабрички ресетирање на вашиот телевизор.

Еве што треба да направите:

 • Вклучете го телевизорот.
 • Притиснете го копчето Home на телевизорот. Ова ќе отвори мени.
 • Од менито, изберете Поставки.
 • Скролувајте до Систем и отворете Напредни поставки.
 • ИзберетеРесетирајте ги фабричките поставки и почекајте да заврши процесот.

Истечена мрежна претплата

Друг проблем што може да предизвика проблеми со интернет конекцијата е истечената претплата.

За да проверите дали вашата претплата е истечена или има проблем со претплатата, јавете се на давателот на услугата.

Можете да се обидете и да го поврзете телевизорот со мобилна точка на пристап за да го исклучите овој проблем.

Овозможи мрежни пингови

Вашата последна опција е да ги овозможите мрежните пингови. Ова може да помогне во обновувањето на врската Wi-Fi.

Исто така види: Соживот од 20/40 MHz на рутерот Netgear: што значи ова?

Еве што треба да направите:

 • Вклучете го телевизорот.
 • Притиснете го копчето за почеток пет пати, копчето за почеток еднаш, копчето нагоре еднаш и копчето за премотување назад еднаш.
 • Ова ќе отвори мени и ќе дојде до менито Системски операции.
 • Изберете го менито Мрежа и притиснете OK.
 • Скролувајте до пинговите на мрежата и овозможете ги.

Контактирајте со поддршката

Ако проблемот сè уште опстојува, контактирајте со официјалната поддршка на Roku. Тимот од експерти ќе може да ви помогне на подобар начин.

Заклучок

Неможноста да го поврзете телевизорот со Wi-Fi може да биде фрустрирачки проблем. Сепак, пред да извршите некоја од поправките, ви се предлага да проверите дали услугата е неисправна.

Можете да извршите и мрежна врска за тестирање. Ова може да се направи со пристап до поставките на телевизорот одејќи до мрежните опции и избирање Провери врска.

Резултатите ќе ви помогнатутврди дали има проблем со врската. Може да извршите и тест за брзина за да исклучите какви било проблеми поврзани со Wi-Fi.

И на крај, ако наидете на проблеми со вашиот Onn телевизор заглавен на црн екран, не грижете се дека имаме едноставни поправки и за тоа.

Можете и вие да уживате во читањето

 • Дали Onn телевизорите се добри?: Ние го направивме истражувањето
 • Како да го поврзете телефонот со телевизорот без Wi-Fi за неколку секунди: Ние го направивме истражувањето
 • Како да поврзете телефон со телевизор без Wi-Fi за неколку секунди: го направивме истражувањето
 • Како да поврзете Wii со паметен телевизор: Лесен водич

Често поставувани прашања

Како да ресетирате Onn телевизор?

За да го ресетирате вашиот Onn телевизор, следете ги овие чекори:

 • Вклучете го телевизорот.
 • Притиснете го копчето за почеток пет пати, копчето за нагоре еднаш и копчето за премотување назад двапати.
 • Ова ќе го започне процесот на рестартирање. Оставете го телевизорот да се исклучи и повторно да се вклучи.

Каде е копчето за фабрички ресетирање на Onn TV?

Фабричкото копче се наоѓа на задниот дел од телевизорот, притиснете го со клип за хартија за 50 секунди за да се започне процесот.

Како можам да користам Onn Roku без далечински управувач и WiFi?

Можете да користите универзален далечински или телефон со IR blaster.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.