Трајно задржување на термостатот на Honeywell: како и кога да се користи

 Трајно задржување на термостатот на Honeywell: како и кога да се користи

Michael Perez

Програмабилните термостати се одлични. Ми се допаѓа идејата да можам да поставам температурен распоред за мојот дом и да не морам постојано да се мачам со термостатот.

Меѓутоа, може да дојде до ненадеен топлотен бран или грицкање во воздухот, што ќе предизвика сакате да ја промените температурата за малку време.

Исто така види: Што е грешка Xfinity RDK-03036?: Како да се поправи за неколку минути

Овде се појавува функцијата за задржување на термостатот Honeywell.

Откако ќе го разгледате упатството за употреба и неколку написи за интернет, можев јасно да разберам како функционира оваа функција за задржување.

Термостатите Honeywell доаѓаат со две поставки за задржување, привремени и трајни, и важно е да се знае разликата помеѓу двете за да може да одредите кога да користете ја секоја поставка.

Функцијата за постојано задржување на вашиот термостат Honeywell ви овозможува да го отфрлите вашиот програмиран распоред за рачно да поставите температура на неодреден временски период.

За да овозможите трајно задржување на вашиот Honeywell термостат, сменете ја температурата и притиснете задржете или притиснете и задржете го копчето додека не се појави порака, во зависност од моделот на термостатот.

Во оваа статија, ќе разговараме за поставките за привремено и за трајно задржување и ќе погледнеме како и кога да ги користите.

Исто така види: Spotify Blend не се ажурира? Вратете ја вашата лична мешавина

Што е привремено задржување и како да го активирате?

Привременото задржување е карактеристика на Honeywell програмабилните термостати каде што вашиот термостат ви дозволува да отстапите од вашиотзакажете и рачно поставете ја вашата температура за фиксен временски период.

Повеќето термостати ќе ви овозможат да поставите привремено задржување за максимален период од 11 часа. Вашиот термостат можеби нема да доаѓа со таа функција.

Ако е така, тој ќе ја одржува температурата до следниот програмиран период.

За да го вклучите привременото задржување, едноставно притиснете +/- или копчињата нагоре/надолу и поставете време „Држете до“, доколку е достапно.

Како да деактивирате привремено задржување

Можете да го деактивирате привременото задржување во секое време и да продолжите со програмираниот распоред на вашиот термостат.

За да го направите ова, притиснете го копчето Стартувај , Cancel, Run Schedule, Use Schedule, Remove hold или Cancel Hold опциите, во зависност од моделот на термостатот Honeywell што го поседувате.

Некои модели може да имаат дури и копче ⏎ за откажување на задржувањето.

Ако не можете да сфатите како да го направите ова, можете да погледнете во упатството/упатството за корисникот што доаѓа со термостатот Honeywell за повеќе инструкции.

Што е трајно задржување и како да се активира

Функцијата за трајно задржување на вашиот термостат Honeywell работи многу слично на функцијата за привремено задржување.

Сепак, со трајното задржување, можете рачно да ја поставите температурата и да ја задржите за неопределен временски период наместо фиксен период додека не го исклучите постојаното задржување.

Чекорите за активирање на оваа функција се различни во зависност од моделот штосопствени.

За претходните модели, само треба да го притиснете копчето за задржување и потоа да ја поставите саканата температура.

Ако поседувате понов модел, како оние со екран на допир или оние кои доаѓаат со апликација за далечинско конфигурирање на вашите поставки, можете да ги притиснете копчињата +/- или нагоре/надолу за да ја промените температурата.

По ова, треба или да го допрете копчето за задржување или да притиснете задржете додека ќе видите порака (Трајно задржување, префрли на трајно задржување, трајно или трајно).

Како да го деактивирате трајното задржување

Исклучувањето на трајното задржување на вашиот термостат Honeywell е исто како и да го исклучите привременото задржување.

Меѓутоа, пред да го исклучите, можеби ќе треба да го отклучите вашиот Honeywell термостат.

За некои други модели како T4 Pro, процесот е сосема поинаку.

Ќе мора прво да ги притиснете копчињата +/- или нагоре/надолу, а потоа притиснете Откажи или Отстрани држење.

Ако поседувате Lyric T5 Wi-Fi, вие може да го деактивира задржувањето со притискање на „Постојано задржување“, а потоа со притискање на „Изврши распоред“.

Ако сè уште не можете да го сфатите, секогаш можете да се повикате на официјалниот упатство/прирачник за корисникот што доаѓа со вашиот термостат Honeywell.

Предностите на функцијата за задржување и кога да ја користите

Функцијата за задржување е убав, практичен квалитет што го обезбедуваат термостатите на Honeywell, што ви овозможува да се оддалечите од вашата програмирана температурараспоред.

Има многу ситуации кога можеби сакате да го користите. На пример, ако има ненадеен топлотен бран или студ во воздухот и сакате да ја промените температурата некое време додека не се смири, или ако имате гости кои претпочитаат просторијата да биде малку потопла или поладна.

Можете да ја користите и функцијата за задржување за да го одржувате термостатот неактивен кога одите на одмор или на одмор.

Завршни мисли

Функцијата за задржување на програмабилните термостати на Honeywell е одлична за употреба за моменти кога треба привремено да ја промените температурата, но не сакате да се плеткате со вашиот програмиран распоред.

Многу е лесно да се активира и деактивира и може да се постави на фиксен временски период или неодредено време, врз основа на вашите потреби.

Можете и да уживате во читањето:

 • Режим за враќање на термостат Honeywell: Како да се замени
 • Термостатот на Honeywell трепка, се лади: како да се решат проблемите за неколку секунди
 • Honeywell термостатот трепка „Return“: што значи тоа?
 • Honeywell термостат Порака за чекање: како да се поправи?
 • Водич без напор за замена на батеријата на термостатот на Honeywell
 • 5 Поправени проблеми со поврзувањето со термостатот на Honeywell со Wi-Fi
 • Како да го поврзете Google Home со термостат Honeywell?
 • Демистифицирање на боите на жици на термостатот – што оди каде?

Често поставувани прашањаПрашања

Како да го отфрлам мојот Honeywell програмабилен термостат?

За да го замени вашиот Honeywell програмабилен термостат, отворете го надворешното куќиште на екранот за да ги видите функционалните копчиња.

Притиснете и задржете го копчето за прикажување и притиснете го копчето за исклучување еднаш во исто време.

Додека сè уште го држите копчето за прикажување, притиснете го копчето со стрелка нагоре и отпуштете ги сите копчиња заедно.

Вашиот термостат Honeywell сега е во рачен режим.

Како да го ресетирам мојот програмабилен термостат?

За да го ресетирате вашиот програмабилен термостат Honeywell, следете ги овие чекори:

 1. Отворете до главното мени на екранот.
 2. Скролувајте додека не ја најдете опцијата Reset.
 3. Изберете ја и потоа изберете ја опцијата Factory под тоа за целосно ресетирање на фабричките поставки. Имате и опции за ресетирање на Wi-Fi, Распоред и HomeKit.
 4. Ќе биде побарано да ја потврдите вашата опција. Изберете да за да го завршите ресетирањето.

Каде се наоѓа копчето Откажи на термостатот Honeywell?

Треба да го најдете копчето за откажување на екранот на вашиот Honeywell термостат.

За повеќето модели, се појавува на долниот десен агол на екранот.

Како да ја поставам температурата на мојот Honeywell термостат?

Општо земено, термостатите на Honeywell може да се програмираат да ја менуваат температурата од час во час врз основа на однапред програмиран распоред.

Сепак, ако сакате привремено да ја промените температурата на термостатот, може да ги искористите функциите за привремено задржување и трајно задржување.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.