Заѕвони ѕвончето што не ѕвони: како да го поправите за неколку минути

 Заѕвони ѕвончето што не ѕвони: како да го поправите за неколку минути

Michael Perez

Погодноста што ја нуди прстенестото ѕвонче не значи многу кога не функционира како што треба и одеднаш почнувате да се прашувате дали е време за алтернативно ѕвонче.

Не ѕвонењето на ѕвончето е доволно фрустрирачко да се натера некој да ги преиспита таканаречените чуда на дигиталната ера и да се врати на традиционалниот уред.

Го користам Ring Doorbell веќе долго време и ги запознав неговите мали чуда внатре и надвор со испробување работи како што се да го натерам да работи со HomeKit, да го инсталирам без претходно постоечко ѕвонче и да го инсталирам на мојата врата.

Во оваа статија, ќе зборувам за вообичаените проблеми со кои се соочив кога го имав ѕвоното на вратата како мое главно ѕвонче и лесните решенија што ги најдов најдобро функционираа кога функционираше.

Можете да поправите ѕвончето на вратата да не ѕвони, туку да го поставите вашиот рутер за Wi-Fi на Опсег од 2,4 GHz, проверување на жиците на ѕвончето и замена на батеријата.

Исто така, навлегов во детали за проверка на инсталацијата, проверка на копчето на ѕвончето и проверка на поставките за ѕвончето и известувањата.

Како да го поправите ѕвоното што не ѕвони

Во следниот дел, можете да научите како да го проверите вашиот уред за овие проблеми и да го решите проблемот за да продолжите да уживате во удобноста на ѕвонче на вратата.

Ако веќе знаете што е проблемот, но не сте сигурни како да го решите, можетепрескокнете до саканиот дел.

Ако не сте успеале да го идентификувате проблемот, прегледувањето на статијата ќе ви помогне да знаете што да барате.

Осигурете се дека е правилно инсталиран

За правилно функционирање на Ring Doorbell, уредот треба правилно да се инсталира.

Во зависност од верзијата Ring Doorbell што сте ја купиле, процесот на инсталација ќе биде различен.

Различни модели или треба да се поврзат со внатрешно ѕвонче на вратата преку комплет Ring Power Pro, или уредот ќе доаѓа со батерија.

Исто така види: Дали има приклучок за слушалки на телевизорите Vizio? Како да се поврзете без него

Ако сакате да користите Ring уред за кој е потребна жична врска, можете да користите и адаптер за приклучок.

Секој уред доаѓа со упатство за употреба, а исто така можете да погледнете нагоре видео-инструкции за правилно инсталирање на уредот.

Кога го инсталирате Ring Power Pro-Kit, проверете дали и двете жици се поврзани со механизмот за внатрешно ѕвонче и дека завртката е затегната.

Задржете имајте предвид дека ако имате механички внатрешен механизам за ѕвонење, процесот на инсталација не треба да го попречува поставувањето на ѕвончето.

Поврзување со Wi-Fi

Ѕвонење на вратата бара поврзување со Wi-Fi да функционира правилно. Уредите Ring поддржуваат само безжични рутери (802.11 B, G или N) со фреквентен опсег од 2,4 GHz.

Затоа, пред да инсталирате уред Ring, проверете дали вашиот безжичен рутер ги има правилните конфигурации.

Wi-Fi рутерИ неговото поставување

Ако имате стар безжичен рутер и откриете дека вашиот уред постојано се исклучува и повторно се поврзува сам, проблемот можеби е во вашиот рутер.

Стар рутер предизвикува проблемите со поврзувањето се вообичаен проблем со кој се соочуваат повеќето корисници на Ring.

Обезбедете да побарате од професионалец да го провери вашиот рутер или да го замени со нов уред.

Опсегот на Wi-Fi и поставеноста се од клучно значење кога го инсталирате вашиот Ring уред.

Исто така види: Термостатот LuxPRO нема да ја менува температурата: како да се решат проблемите

Кога уредот Ring е надвор од опсегот или премногу блиску до работ на опсегот, тој може често да ја губи врската или може да има доцнење во неговото функционирање.

0>За да го решите овој проблем, можете или да го придвижите безжичниот рутер поблиску до уредот Ring за да се осигурате дека ќе остане во опсегот или да купите продолжувач за да го проширите опсегот на Wi-Fi.

Сепак, најлесното решение би да го купите Ring Chime Pro, кој вклучува вграден продолжувач на опсегот на Wi-Fi, како и ви дава надворешен ѕвонче што може да го слушне секој во куќата.

Лично ми се допаѓа искуството на кога ќе се слушне пријатен звук кога ќе се огласи ѕвончето.

Напојување и батерија

Во зависност од вашата верзија на Ring Doorbell, ќе бара извор на батерија или жичен извор на енергија.

Прстените уреди имаат специфични потреби за напојување за да се осигураат дека функционираат правилно.

Недоволна моќност

Прстените уреди бараат најмалку 16 волти наизменична струја за да функционираатправилно; на приближно 20 волти ампери ако уредот е поврзан со трансформаторот или адаптер за приклучок или на приближно 30 волти ако е поврзан директно со ѕвончето.

За да го проверите нивото на напон на вашиот уред, може да ја стартувате апликацијата Ring и да ја изберете опцијата Device Health.

Кога напонот е под 3700 mV, Ring Doorbell не може да функционира правилно.

Ако се чини дека проблемот е недоволна енергија, вие ќе треба да провери дали вашиот трансформатор, адаптер за приклучок или вашиот Ring Power Pro-Kit (во случај да е поврзан со внатрешно ѕвонче) се правилно инсталирани.

Неисправна батерија

Некои модели на Ring Doorbell доаѓаат со извор на батерија. Кога се потпирате на батеријата на прстенот, погрижете се да ја полните кога е потребно.

Кога батеријата ќе се испразни, ќе добиете известување на телефонот, освен ако звукот на известувањата не е исклучен.

Прстен Батеријата на ѕвончето може да трае 6, па дури и до 12 месеци, по што можеби ќе треба повторно да го поставите уредот откако батеријата е целосно наполнета.

Во случај вашата батерија да не се полни правилно, можете да купите нова батерија за вашиот уред на веб-страницата на Ring.

Ring Doorbell Not Ringing Your Chime

Ако немате постоечко внатрешно ѕвонче, но како мене, и вие уживате во искуството на всушност, слушајќи го вашето ѕвонче во куќата, ѕвончето е начин да се оди.

АкоЅвончето за ѕвонење не ѕвони кога е притиснато ѕвончето, тогаш можеби ќе треба да го рестартирате уредот.

Внимателно проверете го самото ѕвонење. Ако уредот трепка сини светла, тогаш тоа значи дека уредот е исклучен.

Осигурете се дека Ring Chime работи правилно така што ќе отидете во вашата Ring апликација, ќе го изберете вашиот Ring Chime уред и потоа ќе ја изберете опцијата Device Health.

Можете да ја посетите официјалната веб-страница на Ring ако треба да го замените вашиот Ring Chime уред.

Проверете ја жицата

Ако сте го поврзале Ring Doorbell со постоечки внатрешен ѕвонче, ќе треба да ги проверите жиците.

Внимателно проверете ги жиците каде што е поврзано ѕвоното на вратата, а потоа земете ги жиците и допрете ги заедно.

Ако слушнете ѕвонче, тогаш жиците не се проблем.

11> Овозможете го микрофонот

За да го слушнете ѕвончето на вратата, како и звукот што доаѓа од надвор од вашиот дом, ќе треба да ја вклучите функцијата за микрофон, која многу луѓе често ја занемаруваат, јас. вклучени.

Ако функцијата на вашиот микрофон е веќе овозможена, но сè уште не можете да слушате ѕвонче на вратата, микрофонот може да е неисправен и да бара замена.

Проверете го копчето за ѕвонче на вратата

Кога ѕвоното за ѕвонење е заглавено, нема да функционира кога е притиснато или активирано.

Погрижете се да проверувате одвреме-навреме дали копчето за ѕвонење е заглавено или заглавено.

0>Акокопчето за ѕвонење не функционира правилно, можеби ќе треба да го поправите од официјалната веб-страница на ѕвонење.

Ѕвонење на вратата не ви ѕвони на телефонот

Поставките на телефонот може да го спречат од слушање на вашиот прстен ѕвонење. Иако не можете да го менувате звукот на ѕвонењето на вратата надвор, можете да ја намалите јачината на звукот, што ќе го отежне слушањето.

Кога ќе се соочите со проблеми со тоа што ѕвоненото ѕвонче не го предупредува телефонот, погрижете се:

 • Не сте ги исклучиле известувањата за ѕвонење.
 • Вашиот телефон нема ниска батерија, што автоматски ги исклучува звуците на известувањата.
 • Телефонот не е вклучен режим
 • Звуците за известување се на соодветно ниво на јачина

Едно лесно решение за ова би било да се уверите дека повеќе од еден уред го примаат известувањето.

Друга опција би била да додадете надворешен ѕвонче за да го натерате вашето ѕвонче на вратата да ѕвони внатре во куќата. за да можат и луѓето без телефони поврзани со ѕвончето да слушнат како се слуша.

Заклучок

Кога вашиот уред ќе престане да функционира како што треба, тоа не само што е загрижувачко, туку и фрустрирачко.

Прстеното ѕвонче што не работи правилно е голема непријатност што ќе сакате да ја решите што е можно поскоро.

Сепак, некои проблеми со неработењето на ѕвончето на вратата се доста чести, како што е недоволната моќност или батерија, лоша Wi-Fi конекција или проблем сожиците.

Проблемите со инсталацијата се исто така чести. Оттука, вашиот прв чекор секогаш треба да биде да проверите дали уредот е правилно инсталиран.

Овие проблеми лесно се поправаат и штом ќе завршите, можете да се вратите на уживањето во подобрената функционалност што ја нуди вашиот Ring Doorbell.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да го ресетирате ѕвоното на вратата 2 без напор за неколку секунди
 • Ѕвонете го ѕвончето во живо не Работи: како да се поправи
 • Ѕвонењето на вратата не се поврзува на Wi-Fi: како да се поправи?
 • Ѕвони на вратата без претплата: дали е тоа Дали вреди?
 • Како функционира ѕвончето ако немате ѕвонче?

Често поставувани прашања

Како да го ресетирам мојот прстен?

Во зависност од моделот на Ring Doorbell, копчето за ресетирање може да се наоѓа во различни области.

За ѕвоното на вратата, копчето за ресетирање е портокалово и е присутно на задниот дел од уредот.

За Ring Doorbell 2, копчето за ресетирање е црно и присутно на предната страна на уредот, во близина на камерата.

Копчето за ресетирање за Ring Doorbell Pro е црна и присутна на десната страна на камерата.

За да го ресетирате уредот, притиснете и задржете го копчето за ресетирање најмалку 15 секунди.

Како можам да го вратам мојот прстен на интернет?

Можете да ја користите апликацијата Ring за повторно да го поврзете уредот со Wi-Fi користејќи ги следниве чекори:

 • Стартувајте ја апликацијата Ring и допретена хоризонталните линии на горниот лев агол на екранот.
 • Изберете ја опцијата уреди и потоа допрете на уредот што сакате повторно да го поврзете.
 • Допрете на Device Health, а потоа изберете Reconnect до опцијата Wi-Fi.

Зошто не можам да се најавам на мојата ринг сметка?

Кога се соочувате со проблеми со најавувањето на вашата ринг сметка, можете или да контактирате со поддршката на Ring или да се обидете некои вообичаени методи за решавање проблеми, како што се:

 • Најавување во апликацијата користејќи само мобилни или Wi-Fi податоци
 • Деинсталирање на апликацијата Ring и рестартирање на телефонот и потоа инсталирање на апликацијата
 • Привремено поставување на вашата лозинка за Ring како 12345 или Ring1234

Како да контактирам со поддршката за ѕвонење?

Можете да контактирате со поддршката на Ring преку вашата апликација Ring, број за помош, или преку веб-прелистувач.

За да контактирате со поддршката на Ring преку апликацијата:

 • Стартувајте ја апликацијата и кликнете на иконата со хоризонтална линија во горниот лев агол
 • Ќе најдете опција „Помош“ на крајот од менито
 • Кликнете на оваа опција и следете ги соодветните чекори за да го пријавите вашиот проблем и да стапите во контакт со Ring Support

Вие може да контактира со Ring Support преку телефонски број за помош. Следете ги овие чекори за да го најдете:

 • Посетете ја страницата Ring.com
 • Скролувајте надолу до дното на страницата и изберете ја опцијата „Контактирајте со нас“
 • На оваа страница, скролувајте додека не ја пронајдете вашата земја или користете го бројот на линијата за помош ширум светот за да ја добиетево контакт со раководителите на Ring за грижа за корисници
 • За да контактирате со Ring Support преку вашиот веб-прелистувач, посетете ја support.ring.com.

Како да пристапам до мојата ринг сметка?

Кога ќе ја стартувате апликацијата Ring, таа се отвора на страницата Dashboard. Откако ќе се отвори апликацијата, ќе најдете три хоризонтални линии во горниот лев агол на апликацијата.

За да пристапите до вашата сметка:

 • Допрете ја иконата за хоризонтални линии и менито ќе pop-up
 • Скролувајте низ списокот додека не ја видите опцијата Account
 • Допрете ја оваа опција за да ги видите информациите за вашата сметка и поставките за сметката

За да пристапите до информациите за вашата сметка на Ring Web апликацијата, стартувајте ја веб-апликацијата со посета на Ring.com на прелистувачот на вашиот уред и внесување на ингеренциите за вашата сметка.

Откако ќе се најавите на вашата сметка, ќе имате опција да пристапите до информациите за вашата сметка на врвот на страницата.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.