Talossa ei ole Ethernet-portteja: Kuinka saada nopea internetyhteys

 Talossa ei ole Ethernet-portteja: Kuinka saada nopea internetyhteys

Michael Perez

Veljeni on valittanut hiljattain hitaista nopeuksista, joita hän on saanut Wi-Fi-verkossa.

Luettuaan siitä, että kiinteä internetyhteys on nopeampi kuin Wi-Fi, hän tuli luokseni varmistaakseen asian itse.

Hänen kotonaan ei kuitenkaan ollut Ethernet-portteja, ja ainoa tapa kytkeä internet-yhteys oli kytkeä se suoraan reitittimeen, mikä oli melko hankalaa.

Lähdin auttamaan häntä ja tein verkossa tutkimusta siitä, miten nopean internetin saisi käyttöönsä jopa ilman Ethernet-yhteyttä.

Onnistuin löytämään paljon tietoa Ethernetistä ja langattomasta internetistä, ja olin varma osaamisestani.

Suosittelin muutamia asioita, joita veljeni voisi tehdä tekemieni perusteellisten tutkimusten perusteella.

Tässä oppaassa on kaikki suositukseni, ja se myös kokoaa yhteen havaintoni, jotta sinäkin voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen langattoman nopean internetin hankkimisesta.

Jos sinulla ei ole ethernet-portteja, voit saada nopean internetin kotiisi käyttämällä 5G-yhteyttäsi, jos puhelimessasi on sellainen, mobiilihotspotina tai USB-tethering-yhteytenä. Voit myös päivittää 5GHz-WiFi-reitittimen parempaan Wi-Fi-yhteyteen.

Lue, miksi langattoman ja langallisen internetin välillä ei ole suurta eroa tavalliselle internetin käyttäjälle, johon sinä ja minä kuulumme.

Miksi et tarvitse langallista internetiä suuriin nopeuksiin

Langaton internet on jo pitkään pelannut kiinniottopeliä langallisen internetin kanssa jo pelkästään tekniikan luonteen vuoksi.

Langattoman teknologian, kuten Wi-Fi- ja mobiilinetin, kasvu viime vuosina on kuitenkin tuonut langallisen ja langattoman tekniikan samalle tasolle keskimääräisen internetin käyttäjän kannalta.

Tämän vuoksi et tarvitse langallista yhteyttä saadaksesi melko suuria nopeuksia, ja jos se on ainoa tarvitsemasi asia, langaton yhteys riittää hyvin.

Wi-Fi 6:n myötä, joka pystyy 9,6 Gbps:n nopeuteen, ja 5G:n myötä, joka pystyy teoriassa 10 Gbps:n nopeuteen, ero langalliseen internetiin on kurottu umpeen normaalissa käytössä, kuten internetin selaamisessa ja Netflixin katselussa.

Jos käytät oikeita laitteita tai asut alueella, jolla on hyvä 5G-peitto, voit luopua kokonaan langallisesta yhteydestä ja käyttää täysin langattomia yhteysmenetelmiä.

Käsittelen muutamia vaihtoehtoja Ethernetille, joista suurin osa on langattomia edellä mainituista syistä.

Käytä 5 GHz:n Wi-Fi-reititintä

5 GHz:n Wi-Fi on uudempi Wi-Fi-kaista, joka on nopeampi kuin edeltäjänsä 2,4 GHz.

Jos laitteesi tukevat 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä, tämä on hyvä valinta, jotta saat mahdollisimman suuren nopeuden, jonka internet-sopimuksesi sallii.

Ainoa haittapuoli 5 GHz:ssä on, että sen kantama on lyhyempi, mutta jos talosi ei ole kovin suuri, 5GHz on helppo valinta.

Vaikka sinulla olisi suuri talo, voit hankkia 5 GHz:n kantamanlaajentimia, jotta saat kattavuuden.

Suosittelen hankkimaan TP-Link Archer AX21:n, joka on Wi-Fi 6 -yhteensopiva ja jossa on sekä 2,4 että 5 GHz:n taajuusalueet.

Hanki Ethernet USB-muunnin

Jos laitteessasi ei ole Ethernet-porttia, mutta haluat silti langallisen Internet-yhteyden, ratkaisu on Ethernet-uros USB-sovitin.

Suosittelen TP-Linkin USB-Ethernet-sovitinta, joka pystyy gigabitin nopeuteen.

MacBookeihin ja muihin kannettaviin tietokoneisiin tai laitteisiin, joissa ei ole isoa USB Type-A-porttia, voit hankkia sen sijaan naaras-Ethernet-uros USB Type-C -sovittimen.

Suosittelen tässä tapauksessa Ankerin USB C Ethernet -sovitinta, joka toimii lähes samalla tavalla kuin TP-Linkin sovitin, mutta on USB-C.

Prosessi on sama molemmille tyypeille, ja tarvitset myös Ethernet-kaapelin reitittimen ja sovittimen yhdistämiseen.

Kun olet saanut kaiken valmiiksi, noudata seuraavia ohjeita:

 1. Liitä Ethernet-kaapelin toinen pää modeemiin tai reitittimeen ja toinen pää sovittimen Ethernet-porttiin.
 2. Liitä sovittimen USB-pää tietokoneeseen.
 3. Laite tunnistaa automaattisesti, että kyseessä on Ethernet-yhteys, ja konfiguroi itsensä sen mukaisesti.
 4. Aseta verkko yksityiseksi, jos sitä pyydetään.

Kun olet määrittänyt yhteyden, irrota laite Wi-Fi-yhteydestä ja yritä käyttää internetiä.

Voit myös suorittaa internetin nopeustestin osoitteessa speedtest.net selvittääksesi, kuinka nopea langallinen internet on.

Käytä puhelinta hotspotina tai Tetherinä

Jos sinulla on luotettava 5G-yhteys, voit käyttää sitä langallisen internetin sijaan.

Melko nopean internetin varoituksena on kuitenkin se, että käytössäsi oleva datapaketti rajoittaa käyttöäsi, ja jos käytät liikaa dataa, sinulta veloitetaan ylimääräistä.

Jos käytät internetiä harkiten ja seuraat sitä hyvin, 5G on melko helposti hallittavissa.

Useimmat operaattorit tarkastelevat Wi-Fi-hotspotin käyttöä erikseen, ja joskus raja voi olla korkeampi kuin tavallisessa puhelimessa.

Tarkista operaattoriltasi, kuinka paljon dataa voit käyttää, kun käytät tethering-yhteyttä tai käytät puhelinta Wi-Fi-hotspotina.

Voit käyttää 5G:tä laitteissasi Android-puhelimella:

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Napauta Yhteydet tai Verkot & Internet .
 3. Napauta Mobiilihotspot ja Tethering .
 4. Liitä puhelin laitteeseen, jos haluat käyttää USB-tethering . Jos haluat käyttää puhelinta Wi-Fi-hotspotina, ota päälle Wi-Fi Hotspot .
 5. Siirry laitteeseen ja tarkista, onko yhteys internetiin muodostettu. Hotspot-käyttäjien on muodostettava yhteys puhelimeen manuaalisesti menemällä laitteen Wi-Fi-asetuksiin ja muodostamalla yhteys puhelimen luomaan verkkoon.

iOS:lle:

 1. Avaa Asetukset app.
 2. Siirry osoitteeseen Cellular > Henkilökohtainen hotspot .
 3. Kytke päälle Henkilökohtainen hotspot .
 4. Yhdistä laite tähän äskettäin luotuun Wi-Fi-verkkoon.

Jotta voit liittää iOS-laitteen verkkoon, tietokoneeseen on asennettava iTunesin uusin versio.

Liitä puhelin tietokoneeseen ja Luottamus laitteen kun Luota tähän tietokoneeseen? tulee näkyviin.

Tarkista, voitko käyttää internetiä kytkettyäsi tethering-toiminnon päälle tai muodostettuasi yhteyden puhelimesi Wi-Fi-hotspottiin.

Voit myös suorittaa nopeustestin osoitteessa fast.com ja tarkistaa, kuinka nopea internet on.

Lopulliset ajatukset

Yleinen oppi, jonka voimme oppia tästä matkasta, on se, että langaton internet ei ole huono, ja kun yhä useammat yritykset siirtyvät työskentelemään kotoa käsin, langattomien yhteyksien merkitys kasvaa.

Jos sinulla on siis todella huonoja kokemuksia langattomasta internetistä, syynä voi olla se, että laitteesi oli hieman vanhempi tai että alueella, jolla olit, ei ollut hyvä kuuluvuus.

Joillakin operaattoreilla on Wi-Fi-reitittimiksi tarkoitettuja laitteita, jotka käyttävät 5G:tä internet-yhteyden muodostamiseen.

Jos haluat laitteen pelkästään langatonta internetyhteyttä varten, tällainen laite on kätevä.

Saatat myös nauttia lukemisesta

 • Miten muuntaa DSL Ethernet: Täydellinen opas
 • Ethernet hitaampi kuin Wi-Fi: korjaaminen sekunneissa
 • Voitko käyttää Ethernet- ja Wi-Fi-verkkoa samanaikaisesti: [Selitetty]
 • Kuinka yhdistää Hue Bridge ilman Ethernet-kaapelia
 • Kuinka usein modeemi pitäisi vaihtaa?

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan Internet-yhteyden ilman Ethernet-porttia?

Jos sinulla ei ole ethernet-portteja internetiä varten, voit käyttää puhelintasi mobiilihotspotina tai kytkeä sen USB:n kautta, jotta voit käyttää puhelimesi datayhteyttä laitteesi kanssa.

Voit hankkia myös 5 GHz:n Wi-Fi-reitittimen, jolla voit yhdistää laitteet langattomasti internetiin melko suurilla nopeuksilla.

Voitko lisätä taloosi Ethernet-portteja?

Voit lisätä Ethernet-portteja kotiisi, mutta se on melko vaikea tehtävä, joka edellyttää johtojen asentamista talon seinien läpi.

Sen asentaminen on melko kallista, joten parempi Wi-Fi-reititin tai puhelimen käyttäminen Wi-Fi-hotspotina on hyvä vaihtoehto.

Onko Ethernet nopeampi kuin Wi-Fi?

Ethernet on teoriassa ja käytännössä nopeampi kuin Wi-Fi, mutta tavallinen Internetin käyttäjä, kuten sinä, joka katsoo Netflixiä tai pelaa muutamia pelejä, pitää uudempia Wi-Fi-sukupolvia yhtä hyvinä kuin langallista yhteyttä.

Wi-Fi ja Ethernet tukevat molemmat gigabitin nopeuksia, joten et jää paitsi.

Onko 5G nopeampi kuin Ethernet?

5G on yhtä nopea kuin tavallinen internetyhteys, jonka saat reitittimestäsi tietokoneellesi, mutta tekniikka on lisäksi langaton.

Keskivertokäyttäjä ei tarvitse lähitulevaisuudessa suuria gigabitin nopeuksia, koska katseltavissa olevalla sisällöllä ei ole niin suuria vaatimuksia.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.