Ei voi muodostaa yhteyttä 5GHz Wi-Fi-yhteyteen: Kuinka korjata sekunneissa?

 Ei voi muodostaa yhteyttä 5GHz Wi-Fi-yhteyteen: Kuinka korjata sekunneissa?

Michael Perez

Luettuani 5 GHz:n Wi-Fi:stä hankin itselleni kaksitaajuusreitittimen nähdäkseni, onko se niin hyvä kuin kaikki sanovat.

Otin reitittimen käyttöön, ja se toimi hyvin noin kaksi viikkoa, mutta sen jälkeen en pystynyt yhdistämään laitteitani Wi-Fi:n 5 GHz:n taajuusalueeseen.

Reititin oli aivan uusi, joten todennäköisyys, että vika olisi reitittimessä, oli melko pieni.

Luin kuitenkin reitittimeni yhteisöfoorumeilta muutamia viestejä, joissa ihmiset puhuivat samasta ongelmasta kuin minulla.

Vietin myös muutaman tunnin käymällä läpi reitittimeni ohjekirjoja ja muuta teknistä dokumentaatiota selvittääkseni, miksi näin oli käynyt.

Otettuani vapaapäivän tutkimusta varten istuin seuraavana päivänä korjaamaan reititintä, ja alle tunnissa sain ongelman korjattua, ja nyt pystyin yhdistämään kaikki laitteeni 5 GHz:n taajuusalueelle.

Tämä opas on tulosta tekemästäni runsaasta tutkimuksesta, ja sen pitäisi auttaa sinua liittämään laitteesi 5 GHz:n reitittimeen muutamassa sekunnissa.

Jos laitteesi ei voi muodostaa yhteyttä 5 GHz:n taajuusalueelle, varmista, että laitteesi tukee yhteyden muodostamista tähän tekniikkaan. Jos se tukee, varmista, että muodostat yhteyden oikeaan SSID-tunnukseen ja olet samalla lähempänä reititintä kuin 2,4 GHz:n taajuusalueelle muodostettaessa.

Katso myös: T-Mobile-puhelimen käyttäminen Verizonissa: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Keskustelen myös siitä, mikä tekee 5 GHz:stä paremman ja miten se eroaa 2,4 GHz:stä kantaman ja nopeuden osalta.

Laitteessasi pitäisi olla 5GHz-tuki

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka sinun on tarkistettava, on se, tukeeko laite, jonka yrität yhdistää 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyteen, 5 GHz:n yhteyksiä.

2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuudet ovat eri taajuuksia, ja koska 5 GHz:n taajuusalue on yleistynyt vasta äskettäin, kaikki laitteet eivät tue uutta taajuusaluetta.

Tätä ominaisuutta ei lisätä ohjelmistopäivityksellä, koska vanhemmat laitteistot eivät tue kaistaa.

Helpoin tapa selvittää, tukeeko laite, johon yrität muodostaa yhteyden, 5 GHz:n taajuutta, on tutustua sen teknisiin asiakirjoihin.

Langattomuutta koskevassa osassa olisi mainittava nimenomaisesti 5 GHz:n taajuuden tuki.

5GHz:n lisäksi myös kaksikaistatuki on asia, jonka avulla voit varmistaa, tukeeko laitteesi 5GHz:n Wi-Fi:tä.

Jos laitteessasi on tuki kaksikaistaiselle Wi-Fi-yhteydelle, mutta et silti pysty muodostamaan yhteyttä 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyteen, laitteessa tai reitittimessä voi olla ongelma, jonka vianmääritys tapahtuu seuraavissa osioissa.

Siirry lähemmäksi reititintä

Suurin etu, joka 5 GHz:n taajuudella on 2,4 GHz:n taajuuteen nähden, on suurempi nopeus, mutta tämä lisänopeus heikentää kantamaa.

5 GHz:n Wi-Fi-verkon kantama on pienempi kuin 2,4 GHz:n, eikä se läpäise betoniseiniä ja -lattioita yhtä tehokkaasti kuin 2,4 GHz:n.

Kokeile siis siirtyä lähemmäs reititintä ja muodostaa Wi-Fi-yhteys uudelleen; voit myös seistä reitittimen vieressä, jos haluat.

Jos käytät laitetta yleensä kaukana reitittimestä, kuten kannettavat tietokoneet ja muut tilaa vievät laitteet, hanki kaksikaistainen kantamanlaajennin laajentamaan 5 GHz:n Wi-Fi-alueesi.

Jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä 5GHz:n Wi-Fi-yhteyteen, lue seuraavasta osiosta.

Yhdistä oikeaan SSID-tunnukseen

Jotkin reitittimet yhdistävät sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuusalueet yhdeksi SSID-tunnukseksi, mikä helpottaa yhteyden muodostamista verkkoon.

Jotkin reitittimet eivät tee näin, vaan ne jakavat taajuusalueensa kahteen erilliseen SSID-tunnukseen, joiden nimessä on yleensä niiden käyttämä taajuusalue.

Kun yhdistät laitteen Wi-Fi-verkkoon, odota, kunnes laite löytää kaikki alueesi verkot.

Jos Wi-Fi-verkossasi on kaksi yhteyspistettä, joilla on kaksi eri nimeä, muodosta yhteys siihen, joka ilmoittaa, että se on 5GHz.

Kun olet muodostanut yhteyden tähän verkkoon, suorita nopeustesti nähdäksesi tulokset ja sen, oletko muodostanut yhteyden 5GHz-reitittimeen.

Käynnistä reititin uudelleen

Jos laitteesi ei pysty muodostamaan yhteyttä 5 GHz:n taajuusalueelle, mutta tukee sitä, vika voi olla reitittimessäsi.

Useimmat viallisen reitittimen ongelmat voi korjata vain nollaamalla laitteen, mikä nollaa sen pehmeästi ja korjaa monet ongelmat.

Tätä varten:

  1. Kytke reititin pois päältä.
  2. Irrota reititin seinästä.
  3. Kytke reititin takaisin verkkovirtaan vasta, kun olet odottanut vähintään minuutin, jotta reititin palautuu pehmeästi.
  4. Kytke reititin takaisin päälle.

Yritä yhdistää laite uudelleen 5 GHz:n taajuuteen ja varmista, että seisot lähellä reititintä.

Reitittimen nollaaminen

Kun uudelleenkäynnistys ei auta, seuraavaksi paras vaihtoehto on reitittimen tehdasasetusten palauttaminen, jolloin kaikki asetukset ja mukautetut määritykset poistetaan reitittimestä.

Sinun on vaihdettava asetukset takaisin mukautettuihin asetuksiin nollauksen jälkeen, joten varmista, että tiedät asetuksesi ennen laitteen nollausta.

Reitittimen nollaaminen:

  1. Etsi reitittimen takana oleva nollauspainike.
  2. Pidä Reset-painiketta painettuna ei-metallisella terävällä esineellä vähintään 30 sekunnin ajan.
  3. Reititin käynnistyy uudelleen, mutta päästää nollauspainikkeen irti vasta, kun virtapainike syttyy.

Määritä reititin ja yritä liittää laite reitittimen 5 GHz:n kaistalle nähdäksesi, onko nollaus korjannut ongelman.

Ota yhteyttä tukeen

Jos et vieläkään saa laitetta yhdistettyä reitittimen 5 GHz:n kaistaan, ota yhteyttä reitittimen valmistajan asiakastukeen.

He pystyvät tarjoamaan paremmat vianmääritysvaiheet sen perusteella, mitä olet yrittänyt tähän mennessä ja mitä reitittimen mallia olet käyttänyt.

Jos reititin vaikuttaa olevan korjauskelvoton, voit tehdä reitittimelle RMA-todistuksen ja palauttaa sen, jos se on vielä takuun piirissä.

Lopulliset ajatukset

Vaikka todennäköisin syy siihen, että laitteesi ei voi muodostaa yhteyttä 5GHz-kaistalle, voi johtua reitittimestä, on silti mahdollista, että vika on laitteessa.

Käynnistä laite uudelleen ja yritä muodostaa yhteys uudelleen varmistaaksesi, että et pysty muodostamaan yhteyttä 5GHz:iin, ennen kuin palautat reitittimen.

Varmista myös, että reitittimesi on kaksikaistainen; muuten on turha yrittää yhdistää laitetta 5GHz-verkkoon, jos reititin ei tue kyseistä kaistaa.

Päivitys kaksikaistaiseksi kannattaa, mutta matkan varrella tulee olemaan muutamia ongelmia.

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • Yhteyttä 2,4 GHz:n verkkoon ei voi muodostaa: Mitä teen?
  • Ei saada täyttä Internet-nopeutta reitittimen kautta: miten korjata
  • Paras paikka reitittimelle 2-kerroksisessa talossa
  • Parhaat Wi-Fi 6 Mesh-reitittimet Smart Home -kotisi tulevaisuuden varalta

Usein kysytyt kysymykset

Miten otan 5GHz:n käyttöön reitittimessäni?

Jotta voit ottaa 5 GHz:n taajuusalueen käyttöön reitittimessäsi, reitittimesi on tuettava taajuusaluetta, ja kun olet varmistanut, että se tukee sitä, kirjaudu reitittimesi hallintasivulle.

Katso myös: Blink-kamera ei toimi: Kuinka korjata sekunneissa

Sieltä löydät vaihtoehdon 5 GHz:n kytkemiseen päälle Langaton tai WLAN-osasta, mutta useimmissa reitittimissä 5 GHz on oletusarvoisesti päällä.

Pitäisikö minun ottaa käyttöön sekä 2,4 GHz että 5 GHz?

Sekä 2,4- että 5 GHz:n kaistojen aktiivisuus on melko hyvä asia, koska voit liittää kaikki laitteet, jotka tarvitsevat nopeutta 5 GHz:n kaistalle.

Kaikki laitteet, jotka eivät tarvitse suurta nopeutta, voidaan liittää 5 GHz:n taajuuteen.

Miksi voin muodostaa yhteyden vain 2,4 GHz:n mutta en 5 GHz:n taajuuteen?

Laitteessa on oltava laitteistotason tuki, jotta se voi muodostaa yhteyden 5 GHz:n verkkoon.

Jos laitteessasi ei ole tällaista laitteistoa, et saa yhteyttä.

Mitä kanavia 5GHz Wi-Fi-verkossa on?

5 GHz:ssä on paljon enemmän kanavia kuin 2,4 GHz:ssä, jossa on 36-165 kanavaa.

5GHz:n kullakin kanavalla voi olla 20-160 MHz:n kanavanleveys.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.