Honeywell-termostaatti ei kommunikoi: Vianmääritysopas

 Honeywell-termostaatti ei kommunikoi: Vianmääritysopas

Michael Perez

Honeywellin termostaattien käytön paras puoli on niiden monipuolisuus. Useimmissa termostaateissa on Wi-Fi-yhteys, jonka avulla voit muodostaa yhteyden kodin LVI-järjestelmään ja hallita sitä älypuhelimellasi.

Voi siis olla todellinen ongelma, jos termostaatillasi alkaa esiintyä yhteysongelmia eikä se pysty kommunikoimaan älypuhelimesi tai LVI-järjestelmän kanssa.

Ei ole harvinaista, että Honeywellin termostaatissa ilmenee tällainen ongelma.

Minäkin olen joutunut kohtaamaan samanlaisen tilanteen. Onneksi on olemassa hyvin yksinkertaisia ratkaisuja, joita voit kokeilla ongelman korjaamiseksi, aivan kuten minä tein.

Jos Honeywell-termostaatillasi on yhteysongelmia, yksinkertaisin ratkaisu voi olla joko verkkoyhteyden tai itse termostaatin nollaaminen.

Vaikka nämä ovat yleisimmät korjaukset ongelmaan, voit kokeilla myös muita yksinkertaisia ratkaisuja.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kaikkia eri korjaustoimenpiteitä, joita voit yrittää toteuttaa, jos Honeywell-termostaatissasi on viestintäongelmia.

En vain kerro sinulle, mitä tehdä, vaan selitän myös, miksi kukin mahdollinen ongelma ilmenee, jotta ymmärrät paremmin, miten termostaattisi toimii, ja voit valmistautua vastaaviin ongelmiin tulevaisuudessa.

Minkä mallinen termostaatti minulla on?

Jotkin näistä korjauksista edellyttävät, että tiedät, mitä Honeywellin termostaattimallia käytät.

Jokaisessa Honeywellin termostaatissa on erillinen mallinumero, jonka avulla voit tunnistaa mallisi.

Tämän lisäksi mallinumeron avulla Honeywellin ammattilaiset voivat auttaa sinua paremmin ja löytää tarvittavat varaosat nopeammin.

Voit selvittää Honeywell-termostaattisi mallinumeron seuraavasti:

 1. Irrota termostaatti seinäkiinnikkeestä irrottamalla kiinnityslevy.
 2. Käännä termostaatti ja etsi sen takana oleva mallinumero. Termostaatin mallinumerot alkavat aina kirjaimilla "T", "TH", "RTH", "C" tai "CT". Useimmissa tapauksissa mallinumeron edessä on "Y".
 3. Tämän mallinumeron avulla voit etsiä malliasi Honeywellin verkkosivustolla olevasta termostaattien luettelosta. Jokaisen verkkosivustolla olevan mallin vieressä on myös kuva, jonka avulla voit varmistaa, että kyseessä on juuri se malli, jonka omistat silmämääräisesti.

Yleiset korjaukset, kun termostaatti ei voi muodostaa yhteyttä mihinkään

Asenna sovellus uudelleen ja yhdistä termostaatti uudelleen WiFi-verkkoon.

Yleisin ongelma, johon useimmat käyttäjät törmäävät, on yhteysongelma kodin WiFi-verkon kanssa. Tämä ongelma on myös yksinkertaisin korjata.

Esimerkiksi Honeywellin termostaateissa käytetään kahta eri älypuhelinsovellusta mobiililaitteen ja termostaatin yhdistämiseen: Honeywell Home App ja Total Connect Comfort App.

Honeywell Home App on yhteensopiva T-sarjan ja Round Smartin kaltaisten termostaattien kanssa.

Total Connect Comfort -sovellus toimii samanaikaisesti termostaattien, kuten WiFi FocusPRO-, VisionPRO-, Prestige- ja WiFiohjelmoitavien termostaattien kanssa.

Voit yrittää korjata yhteysongelmat poistamalla sovelluksen ja asentamalla sen uudelleen. Käytettävissä on itse asiassa kaksi sovellusta, Honeywell Home ja Total Connect Comfort.

Jos sovellusta päivitettäessä on ilmennyt jokin ongelma, tämä vaihe korjaa sen.

Tämän lisäksi on luettelo WiFi-ongelmaan liittyvistä ratkaisuista, joita voit kokeilla ongelman korjaamiseksi:

 • Varmista, että älypuhelin on yhdistetty samaan WiFi-verkkoon kuin termostaatti.
 • Irrota termostaatti kodin WiFi-verkosta ja yhdistä se uudelleen siihen soveltuvan älypuhelinsovelluksen avulla.
 • Varmista, että poistat käytöstä kaikki ylimääräiset palomuurit, sillä ne voivat vaikeuttaa termostaatin yhteyden muodostamista verkkoon.
 • Varmista, että olet yhteydessä kotisi WiFi-verkon 2,4 GHz:n taajuusalueeseen, sillä useimmat Honeywellin termostaatit ovat yhteensopivia vain tällä taajuusalueella (tällä hetkellä vain T9/T10-termostaatit ovat yhteensopivia 5GHz:n kanssa).

Nollaa termostaatin tehdasasetukset

Jos edellä mainittu ratkaisu ei toimi, voit yrittää palauttaa termostaatin tehdasasetukset.

Tämä poistaa kaikki virheelliset asetukset, jotka olet ehkä vahingossa määrittänyt termostaattiin.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että termostaatin palauttaminen tehdasasetuksiin poistaa kaikki asetukset ja konfiguraatiot, joten merkitse ne muistiin ennen laitteen palauttamista.

Vaiheet, joita sinun on noudatettava termostaatin nollaamiseksi, vaihtelevat mallista riippuen.

Jos mallissasi on 'Menu'-painike, voit joko painaa tai pitää painiketta painettuna, kunnes näyttöön tulevat vaihtoehdot 'Reset', 'Factory' tai 'Factory Reset'.

Joissakin malleissa löydät "Valikko"-vaihtoehdon kohdasta "Asetukset." Jos et ole varma, miten termostaatti nollataan, voit etsiä verkossa omistamasi mallin.

Jos Honeywell-termostaatti saa virtaa C-johdon kautta, varmista varmuuden vuoksi, että katkaiset virran ennen nollauksen suorittamista.

Kun olet onnistuneesti nollannut Honeywell-termostaatin, voit palauttaa aiemmat asetukset ja jatkaa sen käyttöä tavalliseen tapaan.

Vaihda paristot ja puhdista termostaattikotelon sisäpuoli.

Paristo-ongelmat voivat myös aiheuttaa sen, että Honeywellin termostaatti ei toimi kunnolla.

Jos termostaatin näytössä vilkkuu 'Paristo vähissä' -ilmaisin, se vahvistaa, että yhteysongelmat johtuvat paristosta.

Honeywellin termostaattien paristojen käyttöikä on keskimäärin noin kaksi kuukautta, joten kun olet vaihtanut paristot Honeywellin termostaattiin, sinulla ei pitäisi olla ongelmia pitkään aikaan.

Toinen ongelma, jota voit varoa, on pölyn ja lian kerääntyminen termostaattikotelon sisälle, mikä voi joskus aiheuttaa termostaatin virheellisen toiminnan.

Pelkkä puhdistaminen kostealla liinalla korjaa ongelman.

Tarkista liitännät ja johdotukset

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja vaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei ole toiminut, termostaatin ja ilmanvaihdon kytkentätavoissa voi olla ongelma.

Virheelliset sähkökytkennät ja vialliset johdotukset voivat aiheuttaa termostaatillesi vaikeuksia yhteydenpidossa kodin ilmanvaihtojärjestelmän kanssa.

Jos luulet, että johdotuksessasi voi todellakin olla ongelma, ota yhteyttä sähköalan ammattilaiseen, joka tarkastaa sen puolestasi.

Suurjännitesähköjärjestelmien, kuten talosi johdotuksen, käsittely vaatii suurta asiantuntemusta, sillä se on erittäin vaarallista, ja pienimmätkin virheet voivat johtaa suuriin ongelmiin.

Ota yhteyttä Honeywellin asiakaspalveluun, jos kaikki tämä ei toimi.

Useimmat viestintäongelmat voidaan korjata noudattamalla edellä esitettyjä ratkaisuja.

Jos mikään näistä ratkaisuista ei kuitenkaan ole toiminut, syynä voi olla jokin termostaatin sisäinen ongelma.

Tässä tapauksessa ainoa asia, jonka voit tehdä, on ottaa yhteyttä Honeywellin asiakastukeen.

Muista kertoa termostaattisi mallinumero ja kaikki eri vaiheet, joilla yritit korjata ongelman, sillä tämä auttaa heitä diagnosoimaan ongelman paremmin ja auttamaan sinua nopeammin.

SEO:n (hakukoneoptimointi) ansiosta monet huijausorganisaatiot näkyvät kärkituloksissa, kun etsit laitteesi asiakaspalvelua verkossa.

Tämän välttämiseksi voit käydä Honeywellin virallisilla verkkosivuilla ja ottaa yhteyttä siellä olevaan numeroon.

Jos kuitenkin todella haluat saada apua ulkopuoliselta palveluntarjoajalta, varmista, että Honeywell luottaa siihen ja on sertifioinut sen, jotta takuu ei mitätöidy.

Kun Honeywell-termostaattisi törmää viestintäseinään

Honeywellin termostaatti ei pysty kommunikoimaan ilmanvaihtojärjestelmän kanssa, mikä voi olla turhauttava ongelma.

Kuten artikkelissa on kuitenkin todettu, tämä ongelma on erittäin helppo korjata, ja useimmissa tapauksissa voit korjata sen itse muutamassa minuutissa.

Jos et vieläkään saa sitä korjattua, on mahdollista, että ammattilainen voi tehdä sen puolestasi. Se voi olla Honeywellin oma tai jokin kolmas osapuoli, varmista vain, että se on tarkistettu ja luotettava.

Saatat myös nauttia lukemisesta

 • Honeywell-termostaatti ei toimi: vianmääritysohjeet
 • Honeywellin termostaatti ei käynnisty AC: Vianmääritysohjeet
 • Honeywellin termostaatti ei käynnistä lämpöä: vianmääritys sekunneissa
 • Honeywellin termostaatti vilkkuu Cool On: Vianmääritys sekunneissa
 • Nest vs Honeywell: Paras älykäs termostaatti sinulle

Usein kysytyt kysymykset

Voiko huono termostaatti aiheuttaa uunin oikosulun?

Jos termostaatti on vaurioitunut tai sijoitettu väärin, se voi aiheuttaa uunin oikosulun.

Jos esimerkiksi asetat termostaatin suoraan lämpörekisterin yläpuolelle, termostaatti lämpenee nopeasti ja saa siten uunin käymään hyvin nopeasti.

Samoin jos termostaatti sijoitetaan alueelle, jossa on liikaa vetoa, se jäähtyy aiottua nopeammin ja aiheuttaa saman ongelman.

Onko Honeywellin termostaatissa nollauspainike?

Useimmat Honeywellin termostaatit käyttävät nollauspainiketta 'Menu'. Kun painat 'Menu'-vaihtoehtoa ja pidät sitä painettuna, näyttöön tulee erilaisia nollausvaihtoehtoja.

Joissakin vanhemmissa termostaattimalleissa käytetään jopa tuulettimen painiketta nollauspainikkeena. Jos haluat tietää, miten Honeywellin termostaatti nollataan, varmista, että etsit verkosta nimenomaan sinun malliasi varten, sillä kunkin mallin nollausmenetelmä voi vaihdella.

Mikä on Honeywellin termostaatin palautumistila?

Jos Honeywell-termostaattisi on palautumistilassa, se tarkoittaa, että se on aloittanut lämmityksen tai jäähdytyksen saavuttaakseen ajastamasi lämpötilan.

Tämä on osa älykästä ominaisuutta nimeltä "Adaptive Intelligent Recovery", joka sisältyy joihinkin malleihin.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.