Брзината на прикачување е нула: како да се поправи за неколку минути

 Брзината на прикачување е нула: како да се поправи за неколку минути

Michael Perez

Треба да поставувам многу датотеки и да го пренесувам мојот екран најчесто како дел од работата, така што секогаш ми беше приоритет да имам добра брзина на прикачување.

Се регистрирав за план што мојот интернет провајдер вети дека ќе ми ја даде најголемата можна брзина на прикачување во мојата област.

Моите поставувања почнаа да се забавуваат во изминатите неколку дена, а потоа целосно престанаа да работат.

Извршив тест за брзина и видов дека мојата брзина на преземање беше блиску до нула, но мојата брзина на преземање не беше засегната.

Отидов на интернет за да дознаам зошто тоа се случува со мојот интернет и да барам поправки на кои би можел да се обидам да ја вратам брзината на прикачување нормално.

По неколку часа истражување и неколку обиди и грешки, успеав да ги поправам намалените брзини на прикачување и ја вратив мојата врска во нормала.

Исто така види: Како да го добиете Паун на ТВ Самсунг: Едноставен водич

Овој напис е резултат на тоа истражување и треба да ќе ви помогне да ја поправите брзината на поставување на интернет и да ја вратите со целосна брзина за неколку секунди.

Ако брзината на прикачување е нула или блиску до нула, проверете ги каблите на вашиот рутер за оштетувања и затворете ги сите апликации во заднина што може да го користи вашиот пропусен опсег. Ако прикачувањата сè уште се бавни, обидете се да го рестартирате или ресетирате вашиот рутер.

Дознајте подоцна во оваа статија како најлесниот начин да го ресетирате вашиот рутер и зошто брзината на прикачување е обично помала од брзината на преземање на интернет провајдерите.

Проверете ги вашите кабли

Брзините на прикачување се поврзани со вкупните брзини на интернет од преземањето и прикачувањетостримовите ја користат истата врска.

Ако каблите што ги користи вашиот рутер за интернет не се правилно поврзани или се оштетени, тие може да ја намалат брзината на прикачување бидејќи системот не работи како што треба.

Исклучете ги каблите од рутерот и внимателно проверете ги за нормално абење и оштетување.

Заменете ги доколку е потребно; Препорачувам да се јавите на вашиот интернет провајдер за да добиете кабли што не се етернет.

Би го препорачал етернет кабелот DbillionDa Cat 8 за етернет кабли, кој има цврсти крајни конектори и поддржува поголеми брзини од залихите етернет кабли.

Стоп за преземање во заднина

Како што е системското ажурирање на Windows, некои услуги за преземање ги засадуваат датотеките што веќе сте ги презеле за да им ги дадат на други луѓе кога ќе се обидат да ја преземат истата датотека.

Овој процес на сеидба бара да имате пристојна брзина на прикачување и може да влијае на брзините на прикачување што може да ги добијат другите апликации и програми.

Ако имате услуги за преземање што користат врски од врсници, прекинете ги привремено за да пропусниот опсег на прикачување е ослободен за други апликации.

Можете да ги продолжите овие програми откако ќе завршите со прикачувањето што требаше да направите.

Обидете се со жична врска

Ако сте на лаптоп или кој било друг уред што поддржува жичени LAN конекции, предлагам да го користите тоа наместо Wi-Fi.

Бидејќи етернетот е побрз од Wi-Fi во речиси сите аспекти,брзината на прикачување исто така ќе биде поголема од онаа што би ја добиле на Wi-Fi.

Поврзете го вашиот лаптоп или друг уред директно со вашиот рутер со етернет кабел и поставете ги датотеките што ви се потребни со таа врска.

Не заборавајте да се исклучите од Wi-Fi за уредот да ја користи исклучиво жичната врска.

Не е важно каков кабел користите, сè додека е за кратко време, бидејќи брзините се ограничени од вашиот ISP, и нема да можете да ја надминете таа брзина без оглед на тоа за што е способен вашиот рутер или кабел.

Рестартирајте го рутерот

Ако брзините на прикачување се сè уште бавни, дури и при жичана врска, следниот чекор е да се обидете да го рестартирате вашиот рутер.

Рестартирањето лесно би го класифицирал како меко ресетирање бидејќи го враќа уредот во состојбата во којашто била кога првпат сте го вклучиле денот, и како резултат на тоа, може да реши мноштво проблеми.

За да го рестартирате вашиот рутер:

Исто така види: Како да ги ажурирам моите кули за директен разговор? Целосен водич
 1. Исклучете го рутерот.
 2. Исклучете го рутерот од ѕидот.
 3. Почекајте најмалку 1 минута пред повторно да го вклучите рутерот.
 4. Вклучете го рутерот.

Повторно извршете тест за брзина на интернет по рутерот се рестартира за да види дали брзините на прикачување се зголемија и се вратија во нормала.

Можете да го повторите ова неколку пати доколку првиот обид не даде резултати.

Ресетирајте го рутерот

Алтернативата за рестартирање што можете да ја пробате ако не ве доведе до брзини на прикачувањеназад фабрички го ресетира рутерот.

Ова брише сè на рутерот, вклучително и приспособеното име и лозинка за Wi-Fi што сте ги поставиле, но можете да ги вратите со повторно конфигурирање по ресетирањето.

За да го ресетирате вашиот рутер:

 1. Пронајдете го копчето за ресетирање на задниот дел од рутерот. Треба да се именува како таков и да изгледа како дупка.
 2. Земете долга, зашилена и неметална алатка како спојка за хартија за да го притиснете копчето.
 3. Притиснете го и држете го копчето барем 30 секунди за да се рестартира рутерот.
 4. Кога рутерот се рестартира и повеќето светла ќе се вклучат, ресетирањето е завршено.

По ресетирањето, повторно извршете тест за брзина на интернет за да видите дали бришењето сè од вашиот рутер успеало.

Контактирајте со интернет провајдерот

Ако брзината на прикачување остане премногу ниска, па дури и нула, контактирајте со вашиот интернет провајдер што е можно поскоро.

Постои можност проблемот да биде на крајот, затоа контактирајте со нив и известете ги за вашиот проблем.

Тие треба да ве водат низ чекорите за решавање проблеми што одговараат на вашиот хардвер и тип на врска и можат да испраќаат техничар ако не може да го реши проблемот преку телефон.

Завршни мисли

Бидејќи интернет провајдерите не даваат приоритет на брзината на прикачување пред брзината на преземање, може да наидете на проблеми со брзината на прикачување и мора да чекаат подолго за да се поправи.

Повеќето луѓе сакаат содржината, преносите и веб-страниците да се вчитуваат брзо, а брзината на преземање играпоголем дел, така што интернет провајдерите ги пласираат своите брзини на преземање и прво му даваат приоритет.

Кога разговарате со интернет провајдер за да се регистрирате за нова врска следниот пат, проверете дали разбирате како тие ја третираат брзината на прикачување наспроти брзина на преземање.

Обидете се да одите за план со релативно поголема брзина на прикачување ако често поставувате многу содржини или преноси во живо.

Можете и да уживате во читањето

 • Која брзина на прикачување ми е потребна за да стримувам на Twitch?
 • Бавна брзина на прикачување: како да се поправи за секунди
 • Xfinity брзина на прикачување бавна: како да се решат проблемите
 • Не добивам целосна брзина на Интернет преку рутерот: Како да ги поправам

Често поставуваните прашања

Дали новиот рутер ќе ја подобри мојата брзина на прикачување?

Иако новиот рутер може да ја подобри брзината на конекцијата во вашата локална мрежа, брзината на интернетот не може да се зголеми.

Ова е затоа што брзината на вашиот интернет е регулирана од вашиот интернет провајдер, така што другите луѓе на истиот интернет провајдер можат да го користат исто така и на интернет.

Што влијае на брзината на прикачување?

Брзината на прикачување зависи од тоа колку вашиот интернет провајдер има резервирано за прикачувања и серверот на кој се поставува датотеката.

И двете мора да бидат прилично добри и доверливи за да имаат најдобро можно искуство кога поставувате датотека.

Дали етернетот ја зголемува брзината на прикачување?

Етернетот е побрз од Wi-Fi и може да го зголеми вашето брзина на прикачување.

Но, тоане може да ве надмине ограничувањето што го поставил вашиот интернет провајдер, дури и ако е побрз од Wi-Fi.

Дали брзината на прикачување од 16 Mbps е добра?

16 Mbps е доволно добро за да проследувате видео на Интернетот на 1080p, во зависност од бит-стапката на вашиот пренос и другите фактори на компресија.

Датотеките исто така се поставуваат прилично брзо со овие брзини.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.