Centurylink Return Equipment: Dead-Simple Guide

 Centurylink Return Equipment: Dead-Simple Guide

Michael Perez

Неодамна го сменив мојот давател на интернет услуги од Cox communications на Centurylink, откако ми беше тешко да добијам стабилна WiFi конекција.

Првото црвено знаме што го забележав беше кога стигна сметката. Тоа беше најмалку 40 долари повеќе од првично договорената сума.

Требаше да ја вратам тогаш и таму.

Сепак, по долгиот разговор со претставник за грижа за клиентите, ми беше гарантирано дека ќе го добијам соодветното намалување на сметката за следниот месец.

Затоа решив да му дадам уште една шанса.

Дури размислував дали Netgear Nighthawk работи со CenturyLink или дали Google Nest Wi-Fi е компатибилен со CenturyLink за да го искористам максимумот од мојот план за интернет.

Но, решив да се откажам од инвестирање во повеќе хардвер, особено затоа што CenturyLink ви го обезбедува во секој случај.

Кога стигна сметката за овој месец, таа беше иста сума како онаа од претходниот месец.

Тогаш решив да ја откажам претплатата и да ја вратам опремата.

Можам да ви кажам дека ова несомнено беше еден од најдосадните процеси низ кои некогаш сум поминала.

Исто така види: Hulu Активирањето не работи: Како да се поправи за неколку секунди

Немаше ниту една веб-локација или еден директор за грижа за клиенти што би можел беспрекорно да ме води низ овој процес.

Прочитајте на дознајте како се справив со оваа ситуација и неколку совети кои би можеле да ви помогнат ако некогаш се најдете дека имате потреба од враќање на опремата на CenturyLink.

Додекавраќајќи ја опремата Centurylink, вратете ја неисправната опрема што е можно поскоро и проверете дали е неоштетена. Потоа, спакувајте го совршено, закачете ја етикетата за враќање на кутијата и безбедно испратете ја во продавницата CenturyLink. Следете ја пратката додека не биде испорачана.

Постојат бројни причини поради кои би требало да го вратите вашиот CenturyLink модем/рутер.

Поголемиот дел од времето, или е слабо поврзување или не добивате брз интернет од Centurylink.

Тоа може да биде и затоа што ви била дадена неисправна опрема каде што некои или сите светла не работат дури и после приклучување во изворот на енергија.

Понекогаш, дури и ако светлата работат, сè уште нема интернет конекција.

Ако поради која било друга причина откриете дека интернет-врската не е стабилна или се чини дека вашата WiFi не работи правилно, имате право да ја вратите опремата што сте ја примиле.

Дали треба да платите многу повисока цена од онаа за која сте се договориле, исто така, ќе се квалификува како причина за враќање на производот.

Дали е можно враќање на опремата?

Да, враќање на опремата возможно е.

Ако се соочите со некој од проблемите за кои се зборуваше претходно, стапете во контакт со претставниците на службата за корисници и презентирајте им го вашиот проблем.

Тие ќе испратат техничар во вашата куќа за да потврди проблемот, и ако тиене можете да го решите, ќе ги исполнувате условите за замена.

Ако сакате да ја вратите опремата и да ја откажете услугата, испратете го модемот/рутерот назад што е можно поскоро откако ќе се пријавите кај нив за враќање на средствата.

Правила за враќање

Еве листа за проверка што мора да ја означите пред да се уверите дека сте квалификувани за враќање на вашата опрема.

 1. Модем/рутер треба да се изнајмуваат од CenturyLink.
 2. Услугата мора да биде затворена во текот на месецот (30 дена) за целосно враќање на средствата.
 3. Опремата што е изнајмена мора да се врати во рок од 30 дена за целосно враќање на средствата.
 4. Хардверот на производот не требаше да претрпи никакво оштетување.

Враќање дефектен модем

Ако имате неисправен модем, ќе треба да го пријавите и директно да контактирате со CenturyLink за замена.

Имајте го на ум следново пред да го направите тоа:

 1. Требаше да потпишете договор со кој се согласувате да ја изнајмите опремата.
 2. Проверете дали користите модем изнајмен од самиот CenturyLink.
 3. Погрижете се да го пријавите проблемот во рок од една година во однос на датумот на купување.
 4. Опремата мора да се врати во рок од еден месец за да се замени .

Враќање поради откажување на услугата

Значи, решивте да ја вратите вашата опрема затоа што повеќе не ја сакате нивната услуга.

Треба да бидете сигурни дека модемот/рутерот е изнајмен од CenturyLink и не е дојдено до хардверско оштетувањетоа.

Исто така, треба да го вратите во рок од 30 дена од откажувањето за да добиете целосна рефундација.

Следуваат чекори што треба да ги следите за да се осигурате дека сте ја спакувале и вратиле опремата на најбезбеден можен начин, за да нема никакви проблеми подоцна вклучено.

 1. Користете цврста, цврста кутија и земете малку материјал за амортизација за да ја одржите кутијата на место и добро заштитена.
 2. Со непропустлива лента за пакување, затворете ги сите лабави краеви и празни места и проверете дали вашата кутија е безбедна.
 3. Испечатете ја вашата етикета за враќање и залепете ја на една од страните на кутијата.
 4. Безбедно доставете ја до кој било центар за испорака, по можност UPS или FedEx .

Повратната етикета е еден од најважните аспекти за враќање на вашата CenturyLink опрема.

Таа осигурува дека опремата што ја Испорачаните безбедно стигнуваат до нивната адреса.

Двата методи за да добиете етикета за враќање се UPS-от испорака и припејд USPS.

Метод 1 – Испорака на UPS

Испораката на UPS-от е прилично едноставна. Сè што треба да направите е да отидете на веб-страницата на CenturyLink, да ги внесете соодветните детали и да ја испечатите вашата етикета.

Метод 2 – Припејд USPS

За да креирате припејд етикета USPS, се што треба да направите е одете на официјалната веб-страница на USPS и следете ги упатствата.

По креирањето на вашата етикета, внесете ги сите релевантни детали, добијте отпечаток ипроверете дали е безбедно залепен на пакетот.

Наместо да ја испраќате вашата опрема преку пошта, ако има продавница во близина, исфрлете ја, постои и опција.

Контактирајте ја службата за корисници и тие ќе ве упатат како можете внимателно да го оставите пакетот во најблискиот објект.

Работи што треба да ги имате на ум додека ја враќате опремата

Подобро е да бидете безбедни отколку да се извинувате, па затоа еве неколку совети што мора да ги имате на ум кога ќе одлучите да ја вратите опремата .

Имајте доказ за враќање

Неопходно е да имате некаква форма на доказ или запис ако некогаш од вас биде побарано да ја потврдите состојбата на самиот хардвер или да потврдите дека сте ја испорачале опрема.

Најдобро би било да снимите видео од производот пред и откако ќе се пакува и да ги чувате сметките што го следат плаќањето и серискиот број на вашата пратка.

Правилно пакување

Осигурете се дека сте ја спакувале добро без никакви пропусти.

Користете издржливи материјали и фотографирајте повеќе од спакуваната кутија од различни агли во случај да ве прашаат подоцна.

Следете ја опремата

Откако ќе ја испратите вашата кутија, неопходно е постојано да ја следите.

Идеално, мора да добиете замена или рефундирање во рок од 2-3 дена од продавницата CenturyLink ја доби.

Знајте ја вашата временска линија

Најважнотонешто што треба да се запамети, како што беше нагласено претходно, е да се обезбеди враќање на вашата неисправна опрема во рок од 30 дена од купувањето за да ги добиете сите придобивки поврзани со неа.

Дејствувајте порано

Колку порано ја презентирате вашето прашање и преземете акција, толку покорисно ќе ви биде во однос на работите поврзани со поврат на кредитот.

Еве кратка листа за проверка на која можете да изберете избегнувајте каква било конфузија во иднина.

 • Погрижете се да нема кабли наоколу и дека сите се на своето место.
 • Проверете ги вашите конфигурации на уредот двапати .
 • Проверете дали светлата на панелот работат правилно или не.
 • Осигурете се дека вашиот уред е правилно активиран.

Што да направите ако вашата гаранција на производот истече?

Да претпоставиме дека гаранцијата на вашиот производ е истечена, нема потреба да се грижите.

Можете да изберете оди со која било од следниве опции – (1) Контактирајте со директорите за грижа за корисници ИЛИ (2) Земете нов модем.

Сега, ако грижата за клиентите не ви беше многу корисна, нема да имате друг избор освен за да го замените вашиот модем.

Или земете еден од CenturyLink или купете свој модем.

Исто така види: Дали паметните телевизори имаат Bluetooth? Објаснето

Имајте на ум дека во секој случај, ќе треба да платите бидејќи истече гаранцијата.

4>Заклучок

Идеално, штом испорачаниот производ стигне до Centurylink, тие се обврзани да ви испратат е-пошта во која ќе ве известат декаго примиле.

Меѓутоа, од која било причина, ако не го сторат тоа, а вашиот трагач за пратката вели дека го добил, веднаш контактирајте со грижата за клиентите и известете ги за проблемот.

Една ретка но можната причина зошто вашата опрема не работи може да биде поради прекин на интернетот на CenturyLink во вашата област.

Проверете дали нема таков проблем пред да го вратите уредот.

Чувајте имајте предвид дека ако вие или некој друг сте го притиснале копчето за ресетирање, тогаш сите ваши конфигурации ќе бидат изгубени, затоа погрижете се тоа да не се случило.

Можете и вие да уживате во читањето:

 • CenturyLink Каде е мојот техничар: Целосен водич
 • Како да го направите CenturyLink интернет побрз
 • CenturyLink DSL Светло црвено: Како да се поправи За секунди
 • Како да ја смените лозинката за Wi-Fi на CenturyLink за неколку секунди
 • Решавањето на DNS на CenturyLink не успеа: како да се поправи

Често поставувани прашања

CenturyLink нуди изнајмување на модем/рутери по месечна цена од 9,99 $ или еднократна претплата од 99,99 $.

Контактирајте со грижата за корисници во рок од 30 дена од купувањето на опремата.

Ако вашата интернет конекција и услугите од вашиот CenturyLink се доволно добри, тогаш ДА.

Дали ми треба телефонска линија за CenturyLinkИнтернет?

Не. Треба да имате домашна телефонска линија за набавка на CenturyLink Интернет.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.