Зошто групните сесии на Spotify не функционираат? Треба да го направите ова!

 Зошто групните сесии на Spotify не функционираат? Треба да го направите ова!

Michael Perez

Направивме забава за еден пријател и ја искористивме функцијата Групни сесии на Spotify за секој да има можност да свири своја музика.

Јас ја создадов сесијата и сите се придружуваа додека Фред, кој обично има најдобрата музика за забави, поради некоја причина не можеше да се придружи.

Тој кликна на врската што му ја испратив неколку пати, но секогаш кога го правеше тоа, беше одведен на празна страница на апликацијата Spotify и не можеше да се приклучи на сесијата.

Требаше да го внесеме Фред без разлика на се.

Додека гледав наоколу за можни поправки на проблемот, најдов начин тој да се приклучи на сесијата рачно од неговиот телефон.

Ако Spotify Group Sessions ( поранешен Listening Party) не работи, копирајте ја врската Group Sessions во апликацијата Spotify лентата за пребарување и допрете го копчето Приклучи се. Може да се обидете и да се придружите на групните сесии откако ќе ја рестартирате апликацијата.

Приклучете се на групните сесии преку пребарувањето на Spotify

Ако не можете да се придружите на групна сесија, наместо тоа можете да го направите ова:

 1. Копирајте ја врската за покана на групната сесија.
 2. Стартувајте ја апликацијата Spotify и одете на Барај .
 3. Залепете ја врската за покана.
 4. Почекајте да се појави скокачки екран и потоа придружете се на сесијата.

Можете да побарате од луѓето кои не можат да се приклучат на сесијата со кликнување на врската да го направат тоа наместо да се придружат на вашата групна сесија.

Реинсталирање на апликацијата Spotify

Исто така, видов извештаи за луѓеда може повторно да се придружите на групните сесии или да ја направите функцијата да функционира со повторно инсталирање на апликацијата.

Со тоа ќе се инсталира најновата верзија на апликацијата и ќе се отстранат сите преостанати датотеки од постарата инсталација на апликацијата.

За да го направите тоа на Android:

 1. Допрете и задржете ја апликацијата Spotify.
 2. Допрете ја опцијата Деинсталирај .
 3. Кликнете на Потврди.
 4. Рестартирајте го телефонот.
 5. Одете во Play Store.
 6. Пребарајте Spotify во лентата за пребарување.
 7. Кликнете на Инсталирај.

За уреди со iOS:

 1. Најдете и задржете ја апликацијата Spotify.
 2. Допрете на симболот Крст.
 3. Потврдете го барањето.
 4. Одете во App Store.
 5. Пребарајте Spotify во лентата за пребарување.
 6. Допрете на Инсталирај.

Направете го ова ако не можете да започнете групна сесија на Spotify

Можев да видам и некои луѓе кои имаат проблеми со започнување групна сесија на нивниот телефон, каде што добиваат грешка што вели „Уф!“ кога ќе се обидат да генерираат врска.

Најбрзиот начин да го решите проблемот е само повторно да ја инсталирате апликацијата, да се најавите повторно на вашата сметка и да се обидете повторно.

Овој проблем не е толку вообичаен меѓу луѓето кои имаат проблеми со групните сесии, но повторното инсталирање нема да биде тешко и може да се направи прилично брзо.

Што можете да направите кога групната сесија на Spotify не е синхронизирана?

Кога Групните сесии ќе се десинхронизираат на уредите на вашите пријатели, можете да побарате од нив да ја рестартираат апликацијата и повторно да се придружат на групната сесија.

Тие ќеисто така, треба да проверите дали не користат тешки апликации со пропусен опсег што би можеле да ја спречат апликацијата Spotify да се синхронизира со други уреди во Групната сесија.

Можете и да се обидете да ја напуштите сесијата и да се придружите повторно со истата врската за покана што ја користевте за да влезете во сесијата.

Не можете да ја напуштите групната сесија на Spotify? Направете го ова

За да ја напуштите групната сесија на вообичаен начин, допрете ја иконата Уреди во картичката за контроли на плеерот и допрете Заврши сесија или Напушти сесија .

Ако копчињата не работат или не се појавуваат, едноставно исклучете го телефонот од Wi-Fi и рестартирајте го Spotify.

Би требало да можете повторно да ја користите апликацијата како обично.

Проверете го делот уреди за да бидете сигурни дека сте се исклучиле од групната сесија.

Ако сте на Facetime и сакате да прекинете сесија на група Spotify, направете го ова:

 1. Допрете го копчето SharePlay на врвот на апликацијата FaceTime.
 2. Изберете Заврши SharePlay > Крај за сите или Крај само за мене , што и да важи.

Далечински групни сесии на Spotify

Функцијата групни сесии на Spotify не ви дозволува да се придружувате од далечина бидејќи сите членови на групната сесија треба да бидат на ист Wi- Fi.

Само тогаш тие ќе можат да додадат музика во редот што се репродуцира преку звучниците на домаќинот.

Значи, ако се обидете да ги користите групните сесии на Spotify од далечина, а тоа нема работи, тоа е затоа што функцијата едноставно не работиод далечина.

Сите треба да бидат на иста физичка локација и да се поврзат на иста Wi-Fi мрежа,

Но, сепак можете да имате заедничко музичко искуство преку Spotify Blend кое обично се ажурира секој ден од мешавина на музика што ја слушате вие ​​и другите луѓе што сте ги додале во плејлистата Blend.

Поминете низ списокот за проверка на Spotify

Spotify има неколку предуслови што треба да ги исполните за да може да се придружите на групни сесии.

Користете ја оваа листа за проверка за да бидете сигурни дека ги исполнувате сите тие предуслови:

 • Проверете дали звучникот низ којшто ги репродуцирате Групните сесии и вашиот телефон се поврзани на истата Wi-Fi мрежа.
 • Треба да имате активна претплата на Spotify Premium за да се придружите или да креирате групни сесии.
 • Проверете дали сте го избрале вистинскиот звучник од списокот на уреди на екранот со контроли на плеерот.
 • Треба да користите мобилен уред бидејќи Групните сесии не се достапни на компјутер или веб-апликации.

Можете и да уживате во читањето

 • Spotify не се поврзува со Google Home? Направете го ова наместо тоа
 • Како да видите кому му се допадна вашата плејлиста на Spotify? Дали е можно?
 • Зошто групните сесии на Spotify не функционираат? Треба да го направите ова!
 • Зошто Spotify постојано паѓа на мојот iPhone?

Често поставувани прашања

Зошто е Spotify барате да се придружите на сесијата?

Ако сте некаде каде што многулуѓето го користат истиот Wi-Fi и слушајќи го Spotify, апликацијата ви овозможува да се придружите на нивната сесија.

Ова може да го оневозможите со одење до поставките и исклучување на пристапот до локалната мрежа.

Како да ја активирам групната сесија на Spotify?

Одете во апликацијата Spotify на вашиот телефон за да активирате сесија на Spotify. Изберете го менито Поврзи страница и допрете на опцијата Spotify Session.

Исто така види: Како да поставите тајмер за спиење на Apple TV: детален водич

Дали опцијата за разговор е достапна на Spotify Group Session?

Сесиите на Spotify Group во моментов немаат начин да разговарате со учесниците.

Исто така види: Зошто не можам да се најавам на мојата сметка на Spotify? Еве го вашиот одговор

Но, ако сакате да слушате Spotify додека разговарате, можете да ја искористите интеграцијата на Spotify со Discord.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.