TLV-11-Непрепознаена грешка во OID Xfinity: како да се поправи

 TLV-11-Непрепознаена грешка во OID Xfinity: како да се поправи

Michael Perez

Обожавам да работам од дома во моите удобни шорцеви и да имам доволно време навечер да се пријатнам на каучот со мојата девојка и да се запознаам со нашата листа за следење на Netflix.

Но, сето тоа е забавно и игри до новиот модем реши да ја фрли бомбата врз нас.

Сè уште не го отпакував мојот рутер Spectrum откако пристигна додека бев отсутен поради работа.

Но, ме поздрави кога се вратив дома за време на викендот со грешката TLV-11 Unreconized OID Xfinity.

Прво ги проверив жиците и приклучоците за поврзување, иако неодамна ги заменив жиците.

Потоа, поминав добар дел од мојата недела во прелистување на интернет за поправки.

Сепак, прибегнав кон брз повик со техничка поддршка и тие ме известија дека пропуштив критичен прв чекор за да го регистрирам модемот.

Во ред ја реши грешката, и размислував да го составам овој сеопфатен водич за решавање проблеми што ги содржи сите мои учења за изгубени души како што се јас и вие што се соочуваме со истата неволја.

За да го решам TLV -11-Непрепознаена грешка OID Xfinity, ресетирајте го Xfinity модемот . Ако не функционира, проверете дали вашите врски се во добра форма. Ова треба да ја поправи оваа грешка.

Што значи TLV-11 – Непрепознаена OID грешка?

Грешката TLV-11 Непрепознаена OID произлегува од конфигурациските датотеки на модемот што содржат неточни или повеќе проблеми со информациите за продавачот.

Но, тоа води до прашањето што секонфигурациски датотеки?

Датотеките за конфигурација на кабелскиот модем ги содржат спецификациите на секој продавач и го насочуваат уредот да функционира правилно за тој конкретен продавач.

Исто така види: Зошто Spotify постојано паѓа на мојот iPhone?

Покрај тоа, осигурува дека поставките на рутерот остануваат постојани секогаш кога ќе го рестартирате уредот.

Кога рутерот е вклучен и работи, конфигурациските датотеки се вчитуваат во RAM меморијата.

Нема да го видите ако конфигурациските датотеки ги содржат информациите за мајчин продавач.

Грешката вообичаено се јавува поради проблеми во регистрацијата на модемот кои не влијаат на неговата работа.

Проверете дали има вишок разделувачи на коаксијални кабли

Првиот чекор за отстранување проблеми грешките обезбедуваат директно поврзување со минимални жици и соодветна просторија за вртење.

Тоа значи внимавајте на вишокот коаксијални кабли или разделувачи што се користат при поврзувањето.

Покрај тоа, најдобро е да ги отстраните и реконфигурирате сите непотребни делови што водат до модемот.

Размислете за користење на единечен двонасочен сплитер со влезниот крај кој доаѓа од улицата и едниот излезен крај поврзан со модемот.

Другиот крај може да нахрани други уреди во куќата. Прибегнете кон повеќе поделби само кога е потребно.

Покрај тоа, ако барате подобра поврзаност, препорачувам да изберете двонасочен коаксијален кабел со врвен квалитет, оценет за пренос на податоци од 5-1000 MHz.

Позлатените конектори во вашата локална Radio Shack можеби изгледаат привлечни, но непонудете доволно корисна вредност.

Исто така, чувајте неколку резервни нови разделувачи за тестирање на врската со замена на постарите.

Проверете дали има оштетување на коаксен кабел

Првиот чекор беше реконфигурирање на врската, а следниот е проверка за оштетувања и абење на приклучоците за поврзување.

Лековите и зглобовите треба да бидат затегнати за да се обезбеди интегритет и конзистентност.

Исто така, проверете го одржувањето така што ќе ја одвоите врската и ќе ја прегледате.

Може да забележите корозија или оксидација на централната жица што треба да се исчисти.

Во тој случај, размислете да вклучите техничка поддршка на Xfinity за професионална истрага и поправка.

Ве советувам веднаш да се воздржите од подигање на шкурка и триење алкохол за да избегнете трајно оштетување и да ја поништите преостанатата гаранција.

Контактирајте го вашиот интернет провајдер

Ако нема за секој очигледен проблем со поврзувањето на модемот, треба да проверите кај вашиот интернет провајдер за какви било проблеми со линијата или инфраструктурата.

Исто така, сметам дека е остроумно да ги информирам давателите на услуги за грешката TLV-11 Unrecognized OID.

Тоа е затоа што подобро го разбираат модемот и можат да направат промени за да ги отстранат сите грешки во конфигурациската датотека.

Ажурирајте го фирмверот на модемот

Повик до вашиот интернет провајдер за проблемот доведува до надградба на фирмверот на вашиот модем.

Меѓутоа, можете да го направите истото сами за да заштедите време инапор.

Надградбите на фирмверот генерално автоматски ги решаваат грешките и проблемите со конфигурацијата.

Еве ги чекорите што треба да ги следите за ажурирање:

 1. Посетете ја официјалната веб-страница на вашиот бренд на модем.
 2. Пребарајте го вашиот модел.
 3. Преземете и инсталирајте го најновото ажурирање на фирмверот.

Моделот ќе се рестартира со надградениот фирмвер.

Тој треба да ја реши грешката TLV-11 Unreconized OID и исто така да ги подобри поврзувањето и перформансите на модемот .

Најдобро е рутински да проверувате дали има ажурирања на фирмверот за вашиот модем.

Иако тоа е автоматска процедура, проблемите стануваат позначајни како што уредот старее.

Рестартирај го модемот

Знаеме дека едноставното рестартирање може да направи чуда ако сме научиле нешто од ракувањето со стандардната електроника.

Обично, рестартирањето на кабелскиот модем може помогне да се поправат мали проблеми со конфигурациските датотеки.

Првенствено, може да ги реши затоа што содржат информации за продавачот различни од изворните.

Еве што треба да направите:

 1. Извлечете го кабелот за напојување од штекерот.
 2. Задржете го здивот (не буквално) десет до петнаесет секунди.
 3. Вратете го кабелот за напојување назад и видете дали ќе го реши проблемот.

Ресетирање на модемот

Конечно, тешкото ресетирање често може да ги реши проблемите кога рестартирањето не успева да се погрижи за тоа.

Бидејќи пораката TLV-11 Unreconized OID е поврзана со неточни поставки за конфигурациските датотеки,ресетирањето на модемот може да ги врати оригиналните поставки.

Иако може да ги изгубите персонализираните поставки на рутерот, вклучувајќи ги и вашите ингеренции, бидејќи модемот се враќа на фабричките поставки, сето тоа е реверзибилно.

Еве ги чекорите што треба да ги следите:

 1. Лоцирајте го копчето за ресетирање (обично на задниот панел на вашиот модем).
 2. Користете штипка или закачете го и задржете го пет до десет секунди.
 3. Кабелскиот модем треба автоматски да се ресетира.

Сега можете повторно да ги конфигурирате поставките на модемот на вашите претпочитани и да видите дали грешката сè уште е постои.

Регистрирајте го модемот

Кога ќе го добиете вашиот кабелски модем за прв пат, погрижете се да го регистрирате кај производителот.

Исто така види: Echo Dot Зелен прстен или светло: што ви кажува?

Обезбедува дека вашиот уред ги добива само конфигурациските датотеки поврзани со конкретниот продавач.

Ако не сте го направиле тоа и наидете на грешка TLV-11 Непрепознаена OID, сепак можете да продолжите со регистрирање.

Проверете ги информациите за нарачката

Откако ќе ги исцрпите сите ваши опции за решавање проблеми, најдобро е да ги проверите информациите за нарачката со тимот за сметки на производителот на модемот.

Може да има основни проблеми со нарачките, што доведува до проблеми во различни системи.

Исто така, неточните конфигурациски датотеки може да бидат резултат на неусогласеност во системот.

Тимот за сметки го проверува бројот на вашата нарачка и гарантира дека информациите за продавачот се релевантни и точни.

Во случај на какви било аномалии, тие го преземаат проблемот и го решаваат од крај.

Тие може да понудат услуги за замена за вашиот модем единица и да испратат нова со соодветни конфигурациски датотеки.

Поправете ја непрепознатливата грешка OID Xfinity на вашиот TLV-11

Додека некои решенија за решавање проблеми се едноставни и не траат повеќе од неколку минути, можеби ќе треба да прибегнете кон техничка поддршка за конечна помош.

На пример, може да најдете кородирани или лабави кабли поврзани со приклучоците. Подобро е да побарате професионалец да го реши ова.

Покрај тоа, ако најдете пораки за грешка во дневникот на активности, направете слика од неа и проследете ја до тимот за техничка поддршка за брзо решавање.

Можете да ја најдете статистиката на сигналот на моделот на //192.168.100.1 или //10.0.0.1 за да ги видите нивоата на моќност низводно и горе.

Тие можат да го дијагностицираат модемот од нивниот крај и да советуваат соодветен начин на дејствување.

На сончев ден, може да добиете и компензација за секој прекин предизвикан од нивните недостатоци.

Можете и да уживате во читањето:

 • Forgot Xfinity Административна лозинка на рутер: Како да се ресетира [2021]
 • Xfinity Wi-Fi не се појавува: како да се поправи [2021]
 • Како да Поврзете Xfinity кабелска кутија и интернет [2021]
 • Како да ги промените поставките за заштитен ѕид на рутерот Comcast Xfinity

Често поставуваниПрашања

Што значи „TLV-11 незаконското поставување не успеа“?

Грешката покажува дека вашите кабли може да се оштетат, што предизвикува проблем со поврзувањето во централната жица.

Што предизвикува истекот на модемот?

Поголемата моќност и бучава нагоре може да доведат до истекување на модемот, најчесто ако флуктуира на нивоа надвор од спецификациите.

Кој е најактуелниот Xfinity модем?

Arris S33 е сосема нов Xfinity модем. Што се однесува до Wifi рутерите со двоен опсег, Wireless Gateway 3 е нивната најнова понуда.

Дали Xfinity XB7 е подобар од XB6?

Xfinity XB7 покажува значително помали брзини од XB6. Корисниците забележале половина од стапките на намалување и нагоре кога биле тестирани од точната локација.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.