FireStick продолжува да се рестартира: како да се решат проблемите

 FireStick продолжува да се рестартира: како да се решат проблемите

Michael Perez

Содржина

Amazon's Fire Stick е несомнено еден од најдобрите уреди за стриминг медиуми на пазарот.

Ова е поради тоа како ми дозволува пристап до повеќе платформи за стриминг од едно место.

Како и многу други, јас го користам Fire Stick за да консумирам поголем дел од моите медиумски содржини, и затоа може да стане навистина фрустрирачки кога Fire Stick ќе наиде на технички проблеми.

Пред некое време, наидов на проблем кога го користев мојот Amazon Огнен стап. Fire Stick постојано се рестартираше додека го користев.

Ова ме загрижи бидејќи не знаев што го предизвикува.

Откако поминав неколку часа барајќи одговор, открив дека постојат некои вообичаени причини за овој проблем кои за среќа може да се поправат за неколку минути.

Ако вашиот Amazon Fire Stick постојано се рестартира, користете официјални додатоци како кабли за напојување, проверете дали има оштетувања или дефекти во микро USB-кабелот, проверете дали има недоволна енергија или неисправен хардвер.

Приклучете го адаптерот за напојување директно во Приклучок за струја

Чест проблем што го доживуваат многу корисници на Amazon Fire Stick е недостатокот на напојување на Fire Stick.

Вашиот Fire Stick може да добива несоодветно напојување ако сте го поврзале на вашиот телевизор преку USB-кабелот.

За да го решите проблемот, исклучете го USB-кабелот што го напојува Fire Stick од телевизорот и поврзете го директно во штекер.

Можешисто така обидете се да го замените адаптерот за напојување. Адаптерот за напојување што доаѓа со Fire Stick испорачува 1 ампер.

Заменувањето на овој со адаптер со два или едноставно заменувањето со нов адаптер во случај на оштетување на стариот може да помогне да се реши проблемот со рестартирање.

Покрај ова, проверете го и USB-кабелот за каква било штета. Ако сакате да го замените кабелот, погрижете се да купите оригинална галантерија за да гарантирате највисок квалитет.

Ажурирајте го фирмверот Fire Stick

Како и секој друг електронски уред, Amazon Fire Stick доаѓа со сопствен софтвер вграден во уредот.

Како и секој обичен софтвер, фирмверот на Fire Stick доаѓа со својот добар дел од грешки откриени и редовно закрпени со секое ажурирање на фирмверот.

Во ова случај, ажурирањето на фирмверот на Fire Stick може да помогне да се ослободите од сите грешки што може да предизвикаат проблем со рестартирањето.

За да го ажурирате фирмверот, следете ги овие чекори:

 • Одете во Поставки Мени на вашиот Fire Stick.
 • Одете до картичката My Fire TV и изберете За.
 • Кликнете на опцијата „Провери за ажурирање на системот“. Ако го направите ова, ќе ви го покаже најновото достапно ажурирање доколку го има.

Исклучете го HDMI CEC на вашиот уред

HDMI CEC, што значи HDMI Consumer Electronics Control, е карактеристика што доаѓа со повеќето телевизори и периферни уреди.

Тоа е интероперабилен стандард што им овозможува на уредите да се поврзат на вашиот телевизор преку HDMI портииспраќајте и примајте пораки од телевизорот.

Ова значи дека ако имате овозможено HDMI CEC на вашиот Amazon Fire Stick, можете да го користите далечинскиот управувач Fire Stick за да го контролирате телевизорот и, слично, далечинскиот управувач на телевизорот за да го контролирате Fire Stick.

Бидејќи многу гаџети имаат сопствена независна имплементација на HDMI CEC, поврзувањето на повеќе HDMI CEC уреди на вашиот телевизор може да предизвика одредени технички дефекти и, во некои случаи, да биде одговорен за проблемот со рестартирањето.

Можете да се обидете да го исклучите HDMI CEC на вашиот Fire Stick за да видите дали ќе го реши проблемот. За да го направите ова:

 • Одете во менито за поставки на вашиот Fire Stick.
 • Одете до екранот & засилувач; Картичка Звуци.
 • Најдете ја опцијата HDMI CEC Device Control и исклучете ја функцијата.

Исклучете ги сите продолжни кабли за USB

Во некои случаи, користејќи Продолжните кабли за USB може да го отежнат примањето соодветно напојување на вашиот Amazon Fire Stick, предизвикувајќи тој да испраќа сигнали за рестарт до себе.

Обидете се да ги отстраните продолжните кабли за напојување и поврзете го Fire Stick директно во штекер за да се обезбеди непречено напојување.

Ресетирајте го вашиот Fire Stick

Ако ниту една од поправките споменати погоре не функционираше за вас, единствената опција е да го ресетирате вашиот Amazon Fire Stick на неговите фабрички поставки.

Понекогаш, поради непредвидена грешка како неправилно ажурирање на фирмверот, вашиот Fire Stick може да престане да работинормално.

Можете да извршите тешко ресетирање на вашиот Fire Stick и да го вратите во чиста, свежа состојба во такви случаи.

Важно е да се забележи дека фабричкото ресетирање трајно ги брише сите вашите податоци и се целосно неповратни.

За да го ресетирате вашиот Amazon Fire Stick:

 • Прво, погрижете се да ја извадите секоја проширена меморија поврзана со Fire Stick.
 • Притиснете и задржете го копчето Назад и десната страна од кругот за навигација во центарот на далечинското истовремено околу 10 секунди.
 • Ќе видите известување на ТВ екранот што ви дава опција или да продолжите или откажете го фабричкото ресетирање. Ако не изберете ништо, уредот автоматски се ресетира по неколку секунди.

Можете да го ресетирате и вашиот Fire Stick со отворање на Поставки, навигација до картичката My Fire TV и избирање на Фабричко ресетирање опција.

Исто така види: Зошто мојот телефон е секогаш во роаминг: како да се поправи

Конечни размислувања за рестартирање на Fire Stick

Ако има некој внатрешен проблем со вашиот Fire Stick, ниту една од овие поправки не може да работи.

Во тој случај, единствениот опцијата што ви преостанува е да контактирате со Поддршката за корисници на Amazon.

Можете да се обидете да земете и универзален далечински управувач за вашиот Fire TV, бидејќи далечинскиот може да биде виновникот.

Ако сакате само да најдете алтернативен начин да го користите Fire Stick без да треба да откриете што не е во ред со него, можете да го користите вашиот Fire Stick на вашиот компјутер.

Погрижете се да им кажете за сите различнипоправа дека сте се обиделе да го решите проблемот, бидејќи тоа ќе им помогне да го намалат проблемот и да ви помогнат побрзо.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да Дали знаете дали имам паметен телевизор? Детално објаснување
 • Најдобрите паметни далечински управувачи со RF Blasters за да ви го олеснат животот
 • 4 најдобри алтернативи на Harmony Hub за да ви го олеснат животот

Често поставувани прашања

Зошто мојот Fire Stick продолжува да црно?

Постојат многу причини поради кои вашиот Fire Stick може да прикаже црн екран .

Некои вообичаени причини се изборот на погрешен влезен извор на вашиот телевизор, несоодветно напојување на Fire Stick, прегревање на Fire Stick, лабава врска помеѓу Fire Stick и вашиот телевизор и проблеми со интернет конекцијата .

Дали се истрошија Amazon Fire Stick?

Амазон Fire Stick е многу издржлив гаџет, кој, кога се користи правилно според предложените мерки на претпазливост, може да трае до околу 3 до 5 години.

Дали некој се нашол во неволја за џеилбрејкување на Fire Stick? што сакаш со него. Џилбрејкувањето Fire Stick е прилично лесно.

Сепак, она што го правите откако ќе го направите џеилбрејкот на вашиот Fire Stick е она со што треба да бидете внимателни.

Исто така види: Дали имателот на примарна сметка може да гледа текстуални пораки на T-Mobile?

Пристапувањето до пиратски или нелегални содржини преку џеилбрејк Fire Stick конзерваве доведе во неволја, затоа секогаш внимавајте да ги почитувате законите во вашиот регион.

Што значи трепкањето портокалово светло на Fire Stick?

Трепка портокаловото светло покажува дека вашиот Fire Stick не прима никакви интернет сигнали.

За да го решите овој проблем, може да се обидете да го рестартирате Fire Stick, да го рестартирате телевизорот или да ги промените поставките за WiFi и да го направите пооптимизиран за Fire Stick.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.