Comcast Xfinity on Throttling My Internet: Miten estää

 Comcast Xfinity on Throttling My Internet: Miten estää

Michael Perez

Nopean internet-yhteyden menettäminen ei merkitse ainoastaan viivästyksiä työprojekteissa vaan myös viihteen ja toiminnallisuuden puutetta.

Niille, joilla on älykkään kodin keskus, internet-yhteyksien kuristaminen voi olla suuri haitta.

Joillakin ihmisillä voi olla ylellisyyttä vaihtaa Internet-palveluntarjoajaa ja nauttia saumattomasta yhteydestä, mutta toisilla, kuten minulla, ei ehkä ole ylellisyyttä valita Internet-palveluntarjoajaa.

Siksi on tärkeää ymmärtää, miksi internet-yhteydet ovat hitaita ja miten voit korjata ne.

Xfinity-internetyhteytesi kuristaminen voi johtua verkon ruuhkautumisesta, maksullisesta priorisoinnista tai siitä, että käytät kiellettyjä verkkosivustoja tai palveluja.

Jos uskot, että Xfinityn internetyhteyttäsi kuristetaan, tarkista, oletko käyttänyt datakattosi loppuun, ja kokeile käyttää luotettavaa VPN:ää nähdäksesi, paraneeko nopeutesi.

Mitä on kuristaminen?

Kuristamisella tarkoitetaan sitä, että Internet-palveluntarjoajasi rajoittaa tarkoituksellisesti Internet-nopeuttasi tai kaistanleveyttäsi.

Tämä tarkoittaa, että et saa täyttä nopeutta Xfinityn kautta.

Se on eri asia kuin se, että Wi-Fi-yhteys katkeaa, koska yhteys reitittimeen on vakaa, mutta internetin nopeus on vain hidas, koska Internet-palveluntarjoaja rajoittaa sitä tarkoituksella.

Tällaista kuristamista voi tapahtua, jos olet saavuttanut kuukauden datakattosi tai kun vierailet tietyillä verkkosivustoilla tai kun palveluntarjoajasi havaitsee yhteytesi toimintaa, kuten torrenttien tai suoratoiston käyttöä.

Vaikka luulet, että vika on Wi-Fi-yhteydessäsi ja käytät ethernet-yhteyttäsi, nopeutesi on hidas, koska Internet-palveluntarjoajasi kuristaa internet-yhteyttäsi.

Kuinka testata, jos Xfinity kuristaa Netflixiä ja muita palveluita? VPN:n avulla

Jos haluat selvittää, kuristavatko palveluntarjoajasi internet-yhteyttäsi, tarvitset VPN:n.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko, jonka avulla voit piilottaa tai salata tietosi Internet-palveluntarjoajalta.

VPN:n ansiosta Internet-palveluntarjoajat eivät pysty havaitsemaan liittymääsi tulevaa ja sieltä lähtevää liikennettä, mikä on hyödyllistä, jos yhteys on hidas, kun suoratoistat tai lataat elokuvia.

Kun olet valinnut haluamasi VPN:n, tee nopeustesti yhteydellesi kahdesti: kerran VPN:n ollessa pois päältä ja kerran sen ollessa päällä.

Jos huomaat eroja näiden kahden testin välillä, Internet-palveluntarjoajasi todennäköisesti kuristaa internet-yhteyttäsi.

Tämä testi ei kuitenkaan ole ratkaiseva, vaan se auttaa vain silloin, kun palveluntarjoajasi rajoittaa yhteyksiäsi tiettyjen verkkosivustojen tai toimintojen osalta.

Lisäksi voi olla muitakin syitä, kuten maksullinen priorisointi, verkon ruuhkautuminen tai datakatto.

Miksi Xfinity kuristaa Internet-yhteyttäni?

Internet-palveluntarjoajat voivat rajoittaa internet-yhteyttäsi useista syistä.

Yleisesti ottaen hidas yhteys johtuu datakattojen tai verkon ruuhkautumisesta, mutta siihen voi olla muitakin syitä.

Verkon ruuhkautuminen

Internetin käytön ruuhka-aikoina verkko saattaa ruuhkautua, jolloin joillakin ihmisillä voi olla nopea internetyhteys, kun taas toisilla ei ole verkkoa lainkaan.

Tämän estämiseksi Internet-palveluntarjoajat voivat päättää rajoittaa Internet-yhteyttä kyseisellä alueella, jotta kaikki talot voivat muodostaa Internet-yhteyden sen sijaan, että joillakin ihmisillä ei olisi yhteyttä.

Datakattojen enimmäismäärät

Onko internet-yhteytesi heikentynyt kuun loppupuolella? Se voi johtua siitä, että olet saavuttanut kuukauden datakattosi.

Useimmilla Internet-palveluntarjoajilla on datakatto, joka rajoittaa maksiminopeudella laskutusjakson aikana ladattavan tai ladattavan datan määrää.

Datarajoitus mainitaan yleensä Internet-palveluntarjoajasi palvelusopimuksessa, joten varmista, että käyt läpi tilisi tiedot, kun internet-yhteyttäsi kuristetaan.

Minulla oli Xfinity Blast -palvelun osana tarjottu suurin nopeus ja kaistanleveys, joten suljin pois tämän syyn.

Xfinityn My Account -sovelluksella voit seurata datan käyttöä helposti.

Maksullinen priorisointi

Valitettavasti verkon neutraliteettia koskevien lakien kumoamisen myötä vuonna 2018 Internet-palveluntarjoajien oli helpompi kuristaa internetyhteyksiä maksullisten priorisointijärjestelmien edistämiseksi.

Joskus Internet-palveluntarjoajat saattavat rajoittaa tiettyjen verkkosivustojen tai palveluiden Internet-yhteyttä, koska ne haluavat sinun käyttävän heidän palveluitaan.

Jos palveluntarjoajallasi on esimerkiksi myös suoratoistopalveluja, se saattaa rajoittaa internetyhteyttäsi, kun vierailet Hulun tai Netflixin kaltaisilla sivustoilla, kannustaakseen sinua käyttämään omia palveluitaan.

Internet-palveluntarjoajat saattavat myös rajoittaa tiettyjen sivustojen yhteyksiä, koska ne haluavat, että kyseiset sivustot maksavat nopeammista latausajoista.

Jos verkkosivusto päättää olla maksamatta, joudut valitettavasti kärsimään hitaasta verkkoyhteydestä aina, kun päätät siirtyä kyseiselle verkkosivustolle.

Joskus Internet-palveluntarjoajat saattavat rajoittaa tietyntyyppisten tietojen internet-yhteyksiä, koska ne voivat käyttää paljon kaistanleveyttä, mikä aiheuttaa suuria paineita verkkoon.

Tämän rasituksen estämiseksi Internet-palveluntarjoajat kuristavat Internet-yhteyttä erityisesti suurten latausten osalta.

Kielletty toiminta

Jos Internet-palveluntarjoajasi havaitsee, että käytät laittomia verkkosivustoja, kuten suosittuja verkkotunnuksia, jotka tunnetaan sisällön laittomasta kopioinnista, se voi rajoittaa Internet-nopeuttasi estääkseen sinua käyttämästä niitä.

Tässä tapauksessa Internet-palveluntarjoaja saattaa katkaista yhteytesi noudattaakseen hallituksen ohjeita.

Miten voin lopettaa kuristamisen?

Kuten aiemmin mainittiin, VPN voi auttaa sinua piilottamaan tietoliikenteesi Internet-palveluntarjoajaltasi. Jos yhteys on hidas internetin käytön tai tietyillä verkkosivustoilla vierailun vuoksi, VPN:n käyttäminen voi olla hyödyllistä.

Varmista, että tutkit saatavilla olevia VPN-yhteyksiä hyvin; VPN:n käyttö lisää askeleen ISP:n ja yhteytesi väliin.

Näin ollen VPN itsessään voi aiheuttaa viiveitä, mikä tekee sen tarkoituksesta täysin tyhjäksi.

Datakattojen enimmäismäärät

Jos vietät paljon aikaa internetissä, on todennäköistä, että sinulla on datakattojen vuoksi pienempiä internetongelmia.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on seurattava internetin käyttöäsi ja selvitettävä, kuinka paljon dataa käytät kuukaudessa.

Kun olet selvittänyt keskimääräisen kuukausittaisen datankäyttösi, voit torjua kuristusongelmia seuraavasti:

  • Kuukausittaisen datankäytön vähentäminen ja kuukausittaisen datakattosi alittaminen.
  • Lisämaksun maksaminen nopeammasta datasta sen jälkeen, kun olet saavuttanut kuukausittaisen datakattosi.
  • liittymän päivittäminen kuukausittaisen datakapasiteetin lisäämiseksi, tai
  • Vaihda palveluntarjoajaan, jolla ei ole datakattoja kuukausittaiselle käytölle.

Verkon ruuhkautuminen

Kun yhteys on hidas tiettyinä aikoina ennen kuukausittaisen datakattosi saavuttamista, kyseessä voi olla verkon ruuhkautuminen.

Valitettavasti et voi tehdä asialle paljoakaan, etenkään jos voit käyttää internetiä vain ruuhka-aikoina.

Jos voit, yritä pitää raskas datan käyttö, kuten suuret lataukset tai suoratoistopalvelut, ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Varmista myös, että seuraat, milloin internet-yhteys näyttää olevan hidas.

Lopuksi, jos ongelma ilmenee useammin kuin usein, muista tehdä valitus Internet-palveluntarjoajallesi, jotta se korjaa ongelman.

Yleensä Internet-palveluntarjoajasi saattaa jättää ongelman huomiotta, mutta joissakin tapauksissa saatat saada myös ilmaisen päivityksen liittymääsi.

Miten voit hallita käyttöä ja kuristamista?

Jos ymmärrät, miksi Internet-palveluntarjoajat kuristavat Internet-yhteyttäsi, voit estää sen tulevaisuudessa. Joissakin tapauksissa pelkkä VPN:n hankkiminen ei välttämättä riitä.

Kannattaa ehkä harkita myös internet-palveluntarjoajan vaihtamista, jolloin voit välttää peruutusmaksut käyttämällä heidän ennenaikaista irtisanomismenettelyään.

Joten mene eteenpäin ja kokeile korjauksia kuristettuun Xfinity-internetyhteyteen, jotta voit palata nauttimaan viikonloppuna nauttimisesta!

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • Palomuuriasetusten muuttaminen Comcast Xfinity -reitittimellä
  • Comcast Xfinity Wi-Fi ei toimi, mutta kaapeli toimii: vianmääritysohjeet
  • Xfinity Upload Speed Slow: Miten vianmääritys [2021]
  • Xfinity-modeemin punainen valo: vianmääritys sekunneissa
  • xFi Gateway Offline [Ratkaistu]: Kuinka korjata sekunneissa?

Usein kysytyt kysymykset

Onko Internet-yhteyden kuristaminen laitonta?

Useimmissa tapauksissa, kuten verkon ruuhkautuessa tai kuukausittaisen datakattosi ylittyessä, internetin nopeuden kuristaminen on laillista.

Kuinka paljon latausnopeutta tarvitsen suoratoistoa varten?

3 Mbps:n latausnopeus olisi paras, jotta suoratoisto olisi miellyttävä.

Lisääkö Wi-Fi booster internetin nopeutta?

Jotkin Wi-Fi-boosterit voivat auttaa lisäämään internetin nopeutta ja jopa lisätä uusia ominaisuuksia Wi-Fi-verkkoon.

Miksi internetini on niin hidas öisin?

Verkon ruuhkautuminen, jota esiintyy, kun monet ihmiset käyttävät yhteyttä samanaikaisesti, voi aiheuttaa internetin hidastumisen yöllä.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.