Echo Show kytketty mutta ei vastaa: Miten vianmääritys

 Echo Show kytketty mutta ei vastaa: Miten vianmääritys

Michael Perez

Amazonin Echo Show on laite, jossa yhdistyvät älykkään avustajan ja tabletin mukavuus erittäin edulliseen hintaan. Siitä, että sitä voi käyttää turvakamerana, se voi olla mukana pitkillä matkoilla ja se voi toimia medialaitteena, sillä on monia käyttökohteita.

Olen ollut ylpeä Echo Show käyttäjä jo lähes vuoden ajan. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut kohdata joitakin ongelmia. Olin matkalla, kun yritin soittaa kollegalle käyttäen äänikomentoja, mutta laite ei vastannut mihinkään äänikomentoja.

Se oli melko turhauttavaa, sillä en voinut vaihtaa musiikkia, soittaa kenellekään tai ladata GPS-karttaa äänikomennoilla. Oli selvää, että minun oli selvitettävä, miten vianmääritys tehdään.

Etsin verkossa mahdollisia ongelmia Echo Show Device. On olemassa useita asioita, jotka ovat voineet mennä pieleen. Kokeilin eri vianmääritysmenetelmiä, kunnes yksi niistä toimi minulle.

Jos Amazon Echo Show ei vastaa mihinkään äänikomentoihin, olen maininnut muutamia vianmääritysmenetelmiä, joita voit käyttää ongelman korjaamiseksi.

Jos Echo Show on kytketty, mutta ei vastaa, tarkista, onko mikrofoni oli vahingossa pois päältä. Jos se on päällä, katso, jos äänenvoimakkuus ei ole asetettu liian alhaiseksi. Jos Echo Show ei vieläkään vastaa, resetointi laitteen pitäisi korjata ongelma.

Tarkista, onko mikrofoni mykistetty

Echo Show'hun integroitu älykäs avustaja tulkitsee ja kuuntelee äänikomentoja mikrofonin avulla. Laitteen yläosassa on mikrofonipainike, jonka voi vahingossa kytkeä pois päältä.

Näin ollen, ennen kuin teet johtopäätöksiä, tarkista, että painike on päällä. Voit kytkeä sen päälle painamalla painiketta. Laite näyttää mikrofoni päällä -ilmoituksen, ja Alexa alkaa vastata äänikomentoihin.

Varmistaaksesi, että laite toimii kunnolla, yritä antaa sille testimielikomento. Sen pitäisi nyt vastata. Jos näin ei tapahdu, sinun on ehkä yritettävä toista vianmääritysmenetelmää.

Lisää äänenvoimakkuutta

Jos äänenvoimakkuus on liian alhainen, on mahdollista, että Alexa vastaa kyselyihisi, mutta et voi kuunnella häntä. Varmistaaksesi, että äänenvoimakkuus ei ole liian alhainen, voit joko lisätä äänenvoimakkuutta sivussa olevalla äänenvoimakkuuden säätimellä tai pyytää Alexaa lisäämään sitä.

Amazon Echo Show'ssa on 10 äänenvoimakkuuden tasoa, joten voit antaa äänikomentoja, kuten "Alexa, äänenvoimakkuus 5" tai "Alexa, lisää äänenvoimakkuutta". Jos haluat muuttaa laitteen äänenvoimakkuutta kumppanuussovelluksen avulla, noudata seuraavia ohjeita:

 • Avaa sovellus.
 • Siirry liitettyihin laitteisiin.
 • Valitse laitteesi 'Echo & Alexa' -välilehdeltä.
 • Voit käyttää kaikkia asetuksia ääni-välilehdellä täällä.

Kokeile vaihtaa herätyssana

Jos laite ei edelleenkään vastaa mihinkään äänikomentoihin, voit kokeilla vaihtaa herätyssanaa. Herätystyön vaihtaminen on yleinen vianmäärityskäytäntö, kun älykäs avustaja ei reagoi.

Valittavana on muutama ennalta määritetty herätyssana. Kumpikaan Amazon Echo -laitteista ei tarjoa mahdollisuutta asettaa mukautettua herätyssanaa. Valittavana on "Alexa", "Amazon", "Echo" ja "Computer".

Voit vaihtaa herätyssanan seuraavasti:

 • Siirry Alexa-sovellukseen.
 • Avaa valikko.
 • Siirry liitettyihin laitteisiin.
 • Valitse laite, jonka herätyssanaa haluat muuttaa.
 • Valitse uusi herätyssana luettelosta.
 • Paina Tallenna.

Käynnistä Echo Show uudelleen

Jos Alexa ei vieläkään vastaa tai on jokin muu ongelma laitteen kanssa. On suuri todennäköisyys, että se on korjattu jälkeen käynnistämällä Echo Show. Jos on häiriö ohjelmistossa tai vika, uudelleenkäynnistäminen todennäköisesti päivittää järjestelmän.

Ennen laitteen uudelleenkäynnistämistä varmista, että Echo-laitteen yläosassa on sininen rengas. Tämä tarkoittaa, että Alexa on toimintakunnossa, mutta ei vastaa laitteessa olevan ongelman vuoksi. Jos rengas on punainen, Echo Show ei ole yhteydessä internetiin.

Käynnistä laite uudelleen seuraavasti:

 • Kytke virta Echo Show'n virtalähteeseen. Älä kytke sitä uudelleen ennen kuin 30 sekuntia on kulunut.
 • Kytke johto takaisin 30 sekunnin kuluttua.
 • Odota, että uudelleenkäynnistysprosessi on valmis.
 • Anna sen muodostaa yhteys Wi-Fi-yhteys.

Kun Echo Device tervehtii sinua, kokeile testi äänikomento varmistaa Alexa reagoi.

Yritä nollata laite

Viimeinen keino on palauttaa laite tehdasasetuksiin. Huomaa, että tämä poistaa kaikki laitteen henkilökohtaiset tiedot, tiedot ja asetukset, ja sinun on määritettävä laite uudelleen alusta.

Laite voidaan nollata käyttämällä Echo Show -laitetta. Seuraavassa on ohjeita, joita sinun on noudatettava:

 • Siirry laitteen asetuksiin.
 • Vieritä alaspäin kohtaan Laiteasetukset.
 • Valitse tehdasasetukset.
 • Saat kehotteen, jossa kerrotaan, että tämä toiminto poistaa kaikki käytettävissä olevat tiedot. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Tämä nollaa Amazon Echo Show -laitteen ja muuttaa kaikki asetukset tehdasasetuksiin.

Ota yhteyttä tukeen

Jos kovan palautuksen tekeminen ei auta ja Alexa ei edelleenkään vastaa, laitteessa saattaa olla laitteistovika. Joko kaiuttimet eivät toimi tai mikrofonissa on jotain vikaa.

Tarkista, vilkkuvatko valot laitteessasi. Jos mikään valo ei vilku, laitteessa saattaa olla laitteisto-ongelma. Jos haluat korjata ongelman, ota yhteyttä asiakastukeen tai lunasta takuu.

Voit soittaa heille yleiseen maksuttomiin numeroihin tai keskustella edustajien kanssa käyttämällä Amazon Echon yhteydenottosivua. Voit myös jättää puhelinnumerosi, jotta tiimi voi ottaa sinuun yhteyttä.

Saada Echo Show vastaamaan sinulle uudelleen

Amazon Echo Show ei ole vedenpitävä tai vedenkestävä. Näin ollen pienetkin nestemäärät voivat tehdä sen kaiuttimet ja mikrofonin käyttökelvottomiksi. Lisäksi pölyn kerääntyminen aukkojen läheisyyteen voi myös vaikuttaa laitteen toimintaan.

Varmista siis ennen tässä artikkelissa mainittujen vianmääritysmenetelmien käyttämistä, että laite ei ole ollut kosketuksissa veden kanssa ja että siihen ei ole kertynyt liikaa pölyä.

Tämän lisäksi Wi-Fi-yhteydessäsi voi olla ongelma, joka johtuu kaistanleveyden ruuhkautumisesta tai heikosta signaalin voimakkuudesta. Kokeile vaihtaa laitteesi sijaintia yhteyden parantamiseksi. Tämä saattaa auttaa Alexaa vastaamaan.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

 • Miten toistaa eri musiikkia useissa Echo laitteet helposti
 • Alexa-laite ei vastaa: Kuinka korjata minuuteissa?
 • Kuinka toistaa SoundCloudia Alexalla sekunneissa

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin nollata kellon minun Echo Show?

Voit tehdä sen laitteen asetuksista kysymällä Alexalta tai käyttämällä puhelimen Alexa companion -sovellusta.

Miten laitan Echo show'n pariliitostilaan?

Valitse asetuksista Bluetooth ja etsi kaikki käytettävissä olevat laitteet. Voit yhdistää haluamasi laitteen Echo Show'hun tältä välilehdeltä.

Onko Echo Show toimii ilman Wi-Fi?

Alexa ja suoratoistopalvelut eivät toimi Echo Show'ssa ilman Wi-Fi-yhteyttä.

Käyttääkö Alexa Wi-Fi-yhteyttä, kun se on käyttämättömänä?

Kyllä, Alexa käyttää kaistanleveyttä koko ajan, vaikka se ei olisi käytössä.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.