Добивање текстуална порака од областа 588: Дали треба да бидам загрижен?

 Добивање текстуална порака од областа 588: Дали треба да бидам загрижен?

Michael Perez

Неодамна создадов групен разговор со сите мои школски другари и другари за да планирам повторно обединување, а повеќето од нив, вклучувајќи ме и мене, ја користат апликацијата Verizon message+.

Некои од моите пријатели живеат и работат во други земји, и други како мене живеат овде.

Меѓутоа, во групниот разговор се случи една смешна работа и имаше еден контакт со непознат идентитет со мобилен број кој започнува со 588.

Јас прво помислив дека тоа е меѓународен број на мобилен на еден од моите школски другари, но во моментот кога тој испушти порака во групата, не можев да учествувам во разговорот како порано.

И доцна, имам исто така, добивав сервисни пораки од броеви кои почнуваат со 588, што ме загрижи, бидејќи мислев дека е спам.

На крајот, се јавив во службата за клиенти на Verizon, која пак ме упати до нивниот технички тим за да ми помогне да го разберам ова проблем. По краткиот разговор, сфатив дека тоа не е сериозен проблем.

Добивањето текстуална порака од областа 588 не загрижува, бидејќи тоа е код доделен на корисниците на Verizon кои не користат Messaging + апликација.

Можете да најдете и Verizon како го користи овој код за испраќање официјални врски и други персонализирани пораки до своите клиенти.

Сепак, не сите пораки од 588 се доверлив. Ако сакате да дознаете повеќе за пораките од кодот на областа и како да ги разликувате од спам пораките, прочитајте понатаму.

Еве штотреба да знаете за пораките добиени во формат на регионален код.

Примање порака од некој што не користи Messages+

Обично, Verizon им доделува 588 кодови на своите клиенти кои не ја користат апликацијата Message+ .

Ако примате пораки од телефонски број кој започнува со шифра на областа 588, тоа може да биде затоа што Испраќачот не е корисник на апликацијата Message+.

И ако сте дел од групата за разговори, на учесниците кои не ја користат апликацијата Message+ ќе им ја додели оваа шифра од Verizon.

Причината за доделување таков број е затоа што Verizon го користи овој специфичен код за лични комуникациски услуги.

Вратете ја текстуалната порака

Примањето текстуални пораки од испраќачите од областа 588 понекогаш може да предизвика вашата апликација за пораки да ве спречи да пристапите до групните пораки.

Сепак, не треба да бидете загрижени бидејќи ова е помал проблем и може да се реши со едноставно враќање на пораката. Еве како се однесувате кон тоа.

 • Прво, отворете ја апликацијата Message+ на вашиот телефон.
 • Одете во горниот лев агол на апликацијата и допрете на наредените линии.
 • Ќе се прикаже нов екран од менито заедно со список.
 • Изберете „Врати ги пораките“ од списокот за да ја вратите дојдовната порака.
 • По враќањето на пораката, ќе да може да испраќа групни пораки.

Користете алтернативна апликација за текстуални пораки

Ако сè уште се соочувате со проблеми со вашата групатекстови, препорачувам да користите друга апликација за текстуални пораки.

Можете да се обидете да ја отстраните и Message+ од стандардната опција за апликација и да ја овозможите истата опција на алтернативната апликација што сте ја избрале да ја користите.

Примање текстуална порака од Мексико

Обично добивате меѓународни текстови со кодот на државата споменат на почетокот на мобилниот број на испраќачот.

Ако испраќачот е од Мексико, тогаш шифрата на државата на мобилниот број на испраќачот треба да започнува со +52, наместо со регионален број (588).

Во нормално сценарио, треба да добивате меѓународни текстови како што е опишано погоре, но ако видите различен код на земја, тоа е поради персоналните компјутери што ги користи Verizon.

Примање сомнителен телефонски повик од 588 регионален код

Можете да примате повици и од областа 588, што е многу необичен начин на повикување .

Ако не сте сигурни за идентитетот на повикувачот, тогаш препорачувам да го одбиете повикот бидејќи има шанси да е измама.

Алтернативно, можете да се обидете и да го блокирате бројот за да го заштитите себе си од измамници.

Примање сомнителна текстуална порака

Ако добивате сомнителна текстуална порака од непознат број или област 588, ви препорачувам да ја пријавите пораката до Verizon.

Ако сакате да знаете како да се справите со спам и сомнителни текстови, прочитајте понатаму.

Блокирајте го испраќачот на сомнителна текстуална порака

Еден ефикасен начин заспротивставувањето на спам-текстовите е со информирање на тимот за поддршка на Verizon.

Еве ги чекорите што треба да ги следите кога пријавувате спам-порака на мобилниот Verizon.

Исто така види: Дали Roku поддржува Steam? Одговорени на сите ваши прашања
 • Ако вашата порака сè уште е на вашиот уред, вие треба да бидете сигурни дека нема да одговорите на пораката или да отворите никакви врски во неа.
 • Пропратете ја текстуалната порака на краткиот код 7726.
 • По добивањето на препратената порака , Verizon ќе ви одговори барајќи од вас информации за адресата „Од“.
 • Потребно е да ја наведете адресата „Од“ на спам-текстот наведен во телото на вашата порака, по што ќе добиете „Благодарам Вие“ за да ја потврдите потврдата.
 • Verizon сега ќе ја започне истрагата.

Постојат неколку разлики помеѓу апликацијата за пораки и апликацијата message+, па ако користите порака + апликација, тогаш еве што треба да направите за да го пријавите текстот за спам.

 • Допрете ја и задржете ја пораката и погрижете се да не кликнете на ниту една од врските дадени во текстот.
 • 8>Изберете „Пријави спам“ на новата опција од менито на екранот.
 • Ова ќе ја избрише пораката од вашиот уред и известувањето кое вели дека пораката е пријавена како спам, по што Verizon ќе започне истрага .

Алтернативно, можете исто така да ги блокирате текстуалните пораки со користење на вашата онлајн сметка на Verizon, под услов да сте сопственик на сметката или управител на сметката.

Блокирајте го испраќачот на сомнителен текст Пораката е вклученаiPhone

Ако сте корисник на iPhone, можете да го блокирате испраќачот на сомнителната порака со следните чекори.

Исто така види: Кој канал е HGTV на DIRECTV? Детален водич
 • Одете во разговорот Messages и допрете го името или бројот на врвот на разговорот.
 • Скролувајте надолу и потоа допрете „Блокирај го овој повикувач“.

Можете и да ја гледате и управувате листата на блокирани контакти и телефонски броеви со навигација до поставките , проследено со Пораки и на крајот допрете на „Блокирани контакти“.

Контактирајте со поддршката

Ако сè уште примате текстуални пораки со шифри на областа, ви препорачувам да контактирате со поддршката на Verizon тим за помош.

Можете да пристапите и до продавницата за малопродажба на Verizon во вашата локација и да пристапите до агент кој ќе ви помогне да го решите овој проблем.

Конечни размислувања за пораките од областа 588

Како што беше споменато претходно, бројот 588 на почетокот на мобилниот број е Услуга за лични комуникации што ја користи Verizon.

Интересен факт за оваа услуга е тоа што користи негеографска шифра 5XX.

PCS може да се користи и како услуга за испраќање инстант текстови поврзани со вашите купувања, планови за телеком, итн.

Дополнително, можете да најдете и бесплатни броеви кои започнуваат со 588 што ги користат бизнисите за да обезбеди поддршка за клиентите.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да читате текстуални пораки на Verizon онлајн
 • Пораката не е испратена Неважечка дестинација адреса: како да се поправи
 • Постигнато е ограничување на големината на пораката: како да се поправи за секунди
 • Резервна копија на Verizon Message+: Како да ја поставите и користите
 • Зошто би ме повикала бескрајната мрежа?

Често поставувани прашања

Како да препознаете дали некој измамник ви испраќа пораки?

Еден од вообичаените начини за идентификување на измамник е со проверка на мобилниот број. Претежно е измама ако мобилниот број е предолг.

Други вообичаени измами вклучуваат лажни понуди за работа, лажни рефундации итн.

Дали некој може да ги украде вашите информации преку текст?

Вашите информации може да бидат украдени преку текстуална порака ако кликнувате на врските или инсталирате неовластени апликации што доаѓаат заедно со него.

Која е разликата помеѓу пораките и Messages+?

Разликата помеѓу пораките и Messages+ е тоа што второто доаѓа со дополнителни функции како што се архивирање пораки, испраќање текстови на меѓународно ниво, итн.

Дали Message+ е бесплатен?

Можете бесплатно да ја преземете апликацијата Message+. Сепак, испраќањето и примањето пораки со помош на Verizon Message + ќе се наплаќа во зависност од планот за податоци.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.