Достигнато е ограничувањето на големината на пораката: како да се поправи за неколку секунди

 Достигнато е ограничувањето на големината на пораката: како да се поправи за неколку секунди

Michael Perez

Праќањето пораки и испраќањето слики преку SMS услугата на Verizon е прилично брзо и лесно.

Бидејќи првенствено го користам Verizon за текстови, ова е карактеристика што сакам да ја работам сто проценти од времето.

Но, секогаш кога ќе се обидам да испратам некои слики или видео што е малку долго, услугата враќа предупредување „Ограничувањето на големината на пораката е достигнато“.

Морав да дојдам до дното на ова и да видам зошто некои од моите медиуми не се испраќаа.

Отидов на страницата за поддршка на Verizon, како и ги разгледав нивните кориснички форуми за повеќе информации.

Овој водич е резултат од тоа истражување, создадено за да ви помогне да ја поправите грешката на достигнатото ограничување на пораките на вашиот телефон Verizon за неколку секунди.

За да ја поправите грешката „Ограничување на големината на пораката достигнавме“, поделете ги вашите големи текстуални пораки на помали делови и компресирајте ги медиумите со поголеми големини на датотеки на помалку од 1,5 MB за слики и 3,5 MB за видео. Ако вашата порака е помала од оваа граница, вклучете и исклучете го авионскиот режим и обидете се повторно.

Што значи достигнатото ограничување на големината на пораката?

Испраќањето медиуми преку СМС е можност уште од времето на ММС, и иако технологијата многу еволуираше од нејзините рани денови, сè уште има некои ограничувања.

СМС системот на Verizon има поставено ограничување на големината на медиуми, па дури и на текстуални пораки што можете да ги испратите на некој друг, делумно затоа што тоа ќе ја заглави нивната услуга за пораки и делумно затоа што дозволуванекој што испраќа големи датотеки преку MMS може да биде авенија за пиратерија на содржината.

Кога ќе го добиете предупредувањето „Ограничувањето на големината на пораката е достигнато“, тоа значи дека вашата порака, било да е медиум или текстуална порака, го надминала ограничувањето на големината и не може да се испраќа преку СМС.

За да се реши овој проблем, обидете се да испраќате долги текстуални пораки поделени на повеќе помали пораки, а кога испраќате медиуми, обидете се да испраќате помали датотеки.

Избриши темата

Намалувањето на она што го испраќате не е единственото нешто што можете да го пробате.

Можете да се обидете да ја избришете целата низа на пораки што сакате да ја испратите до.

За да го направите ова, вратете се од разговорот на екранот со вашите неодамнешни контакти, потоа:

 1. Изберете го разговорот на кој сакате да ја испратите пораката.
 2. Притиснете и задржете го разговорот за да го отворите контекстуалното мени.
 3. Изберете Избриши разговор.

По бришењето на разговорот, обидете се повторно да ја испратите пораката до започнување нов разговор со лицето на кое се обидувавте да ја испратите пораката.

Компресирајте го медиумот

Бидејќи Verizon не ви дозволува да испраќате над големите медиумски датотеки, можете да се обидете да го надминете ограничувањето.

Ако испраќате пораки на 4G LTE или 5G конекција, Verizon ве ограничува на 1,2 мегабајти по слика и 3,5 мегабајти по видео.

За да го надминете ова ограничување, можете да го компресирате медиумот што сакате да го испратите користејќи бесплатна алатка какоyoucompress.com.

Можете и да ја намалите големината со сечење слики со функцијата за уредување на апликацијата галерија на телефонот.

Поставете ги медиумите што сакате да ги испратите до вас, компресирајте и компресирајте ги до или под ограничувањето на големината на датотеката.

Преземете ја компресираната датотека и обидете се повторно да го испратите медиумот.

Исчистете го кешот на апликацијата

Секој апликацијата има кеш што го користи за складирање на содржина што често ја користи за да не мора повторно да ја вчитува секогаш кога ќе и треба.

Истото важи и за вашата апликација за пораки, па обидете се да исчистите од апликацијата за поставки.

За да го направите ова на Android:

 1. Одете во апликацијата Поставки на вашиот уред со Android.
 2. Изберете ја опцијата „Апликации“
 3. Скролувајте и изберете ја апликацијата за пораки
 4. Изберете Складирање > Исчистете го кешот

За iOS:

 1. Отворете ја апликацијата Поставки.
 2. Одете во Општо > Складирање на iPhone .
 3. Изберете iMessage и допрете „ Исклучи ја апликацијата “.
 4. Изберете „ Исклучи апликација “ од прозорецот што се појавува.

Исклучете се и повторно поврзете се на мобилната мрежа

Понекогаш, проблем со мрежната врска може да ја натера услугата за пораки погрешно да ја процени големината на датотеката на медиумот што го испраќате и да ви даде грешка за ограничување на големината.

Можете да се обидете да го решите проблемот со мрежата со исклучување од вашата мобилна мрежа и повторно поврзување.

За корисниците на Android, можете да го пробате ова со лизгање надолу од врвот на екранот да се донесенадолу статусната лента и исклучување мобилни податоци.

Исто така види: Можете ли да користите Roku на непаметен телевизор? Го пробавме

Вклучете го повторно по неколку секунди и обидете се повторно да ја испратите пораката.

За корисниците на Apple, повлечете надолу од горниот десен агол за да отворете го Контролниот центар и исклучете ги мобилните податоци.

Почекајте неколку секунди пред повторно да ги вклучите мобилните податоци и видете дали можете да ја испратите саканата порака.

Активирајте и Деактивирајте го авионскиот режим

Некои корисници на форумите го решија проблемот со ограничувањето на пораките со вклучување и исклучување на авионскиот режим на телефонот и исклучување.

Чудно е да се претпостави дека може да работи за вас, а нема штета ниту да се обидувате.

За да го вклучите авионскиот режим на Android:

 1. Отворете ја апликацијата Поставки.
 2. Одете до безжичен & засилувач; мрежи > Повеќе. Таа е означена како „Поврзувања“ во телефоните Samsung).
 3. Вклучете го авионскиот режим.
 4. Почекајте неколку секунди и исклучете го Авионскиот режим.

Обидете се да испратите пораката што ви ја даде грешката претходно за да видите дали проблемот е поправен.

Контактирајте со поддршката

За време на кој било чекор од процесот на решавање проблеми, доколку ви треба помош за што било, слободно контактирајте со Verizon за помош.

Можете и да стапите во контакт со нив ако обидите за сите овие чекори за отстранување проблеми не функционираат.

Опишете го вашиот проблем и разговарајте со нив за тоа што сте се обиделе за да го решите проблемот.

Последни мисли

Можете да се обидете и да ја испратите пораката штосакате од вашата сметка на Verizon користејќи ја алатката за онлајн пораки.

За да го направите тоа, најавете се на вашата сметка на Verizon и изберете ја опцијата Текст онлајн.

Ако сметате дека ги повикувате на нивната поддршка бројот изгледа премногу безличен, можете да одите во продавница на Verizon.

Исто така види: Како да го контролирате телевизорот LG користејќи телефон без Wi-Fi: Лесен водич

Постојат два вида продавници на Verizon во кои можете да одите, или продавница на Verizon или овластен продавач на мало; тие се различни на многу начини.

Би ве советувал да одите во продавница на Verizon наместо во овластен продавач на мало бидејќи продавниците во сопственост на Verizon повеќе реагираат на прашања поврзани со услугата.

Можете и Уживајте во читањето

 • Ќе се испрати извештај за читање: што значи тоа?
 • Како да поставите лична точка на пристап на Verizon за неколку секунди
 • Жолта светлина на Verizon Fios: Како да се решат проблемите
 • Рутерот Verizon Fios трепка сино: Како да се решат проблемите
 • Личната точка на iPhone не работи: како да се поправи за неколку секунди

Често поставувани прашања

Како да го сменам ограничувањето на големината на пораката на Verizon?

Вие не може да го промени ограничувањето на големината бидејќи Verizon го постави во камен, но можете да го надминете ограничувањето со компресирање на медиумот што сакате да го испратите.

Која е ограничувањето на големината за MMS пораката?

максималната големина на датотеката што можете да ја испратите преку MMS на Verizon е 1,2 мегабајти по слика и 3,5 мегабајти по видео.

Како да напишам текстуална порака на видео кое е премногу големо?

Виеможе да испрати видео што е преголемо за да се вклопи во MMS-порака со отсекување на видеото на неколку делови или компресирање на видеото.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.