Грешка на T-Mobile ER081: како да се поправи за неколку минути

 Грешка на T-Mobile ER081: како да се поправи за неколку минути

Michael Perez

Бидејќи празниците се зад аголот, решив да ги посетам моите луѓе малку рано за да им помогнам да се подготват бидејќи моите родители организираат голема забава во нашиот семеен дом.

Исто така види: Дали Samsung TV работи со HomeKit? Како да се поврзете

Единствената лоша страна е што нивното место е во средината на никаде, а вие не добивате многу на патот на приемот на мобилниот телефон.

За среќа, имам мрежна конекција на T-Mobile што ми овозможува да воспоставувам повици преку Wi-Fi насекаде и секаде како се додека можам да пристапам до добра Wi-Fi мрежа.

Значи, овој пат, бев на важен повик со мојот колега за прашање поврзано со работата, и одеднаш се појави порака за грешка наречена ER081 пред мојот повик се прекина.

Можев да им се јавам, но оваа порака постојано се појавуваше, и истото се случи повторно, и почна да ме напаѓа.

Еднаш. Добив слободно време, го барав за да знам што точно е тоа и зошто се случува.

Исто така, барав начини да го решам проблемот и ги составив во оваа сеопфатна статија.

За да ја поправите грешката T-Mobile ER081, обидете се да го рестартирате паметниот телефон и проверете дали има соодветна интернет врска. Напојување Циклирајте го рутерот ако е потребно. Исто така, обидете се да користите рутер T-Mobile CellSpot или активирајте и конфигурирајте QoS на рутерот.

Исто така, дадов преглед што точно означува оваа грешка и исто така спомнав начини за деактивирање и активирање Wi -Фај повикувајќи се на вашиотпаметен телефон.

Ако сè уште можете да го решите проблемот, проверете дали можете да контактирате со Поддршка за корисници.

Што точно е грешката ER081 на T-Mobile?

Повикувањето преку Wi-Fi е една од најдобрите функции во кои уживаат корисниците на T-Mobile.

Оваа функција им овозможува да се поврзат со своите пријатели и членови на семејството дури и во области со ниска мрежна покриеност или сигнал .

Но, сепак, повикувањето преку Wi-Fi е исто така склоно кон грешки и меѓу тие грешки, најчесто се среќава ER081.

Можеби сте наишле на оваа грешка додека сте на телефонски повик, бидејќи оваа грешка обично се појавува кога сте на долги телефонски повици по 15 минути.

По оваа грешка следи ненадеен пад на повикот, што се прашува што точно тргнало наопаку.

Да, можете јавете се повторно, но може да биде прилично фрустрирачки ако сте среде важен состанок или нешто слично.

Понекогаш оваа порака за грешка ER081 одбива да оди и останува на паѓачкото мени дури и откако ќе ја спуштите повикот.

Затоа, ги препорачувам следните хакови за да се ослободите од оваа грешка.

Рестартирајте го вашиот паметен телефон

Повеќето проблеми со кои се среќавате на вашиот телефон или секој електронски уред, во тој случај, може да се поправи со едноставно рестартирање.

Понекогаш сè што ви треба телефонот е едноставно рестартирање.

За да го направите тоа, притиснете и задржете го копчето за вклучување додека не Се појавува опцијата за рестартирање.

Откако ќе се појави, рестартирајте го вашиоттелефонот.

Можете и да го исклучите телефонот и да почекате неколку секунди пред да го рестартирате.

Ова може да го реши проблемот со кој се соочувате.

Проверете ја мрежната врска

Ако сè уште не работи, проверете ја вашата Wi-Fi конекција и проверете дали е недопрена.

Исто така, проверете дали сигналите се доволно силни.

Понекогаш она што се случува е дека вашиот Wi-Fi сигнал може да биде навистина низок и оттука да резултира со проблеми со поврзувањето.

Постојат и други случаи каде што може да започнете телефонски повик во област со висока јачина на сигналот и да се движите кон друга област со слаба покриеност на Wi-Fi што резултира со прекинување на вашата врска. На крајот, повикот се прекинува.

Напојување на вашиот рутер за Wi-Fi

Рутерот бара одвреме-навреме да се вклучи во струја за да се освежат софтверот и хардверските компоненти во него.

Треба да се биде многу внимателен при рестартирање на рутерот затоа што не се залажува кога станува збор за проблеми со интернет конекцијата.

За да го вклучите вашиот рутер, прво исклучете го рутерот од неговиот извор на енергија.

Почекајте неколку секунди пред повторно да го приклучите.

Потоа, почекајте уште 1 или 2 минути и вклучете го рутерот.

Сега обидете се да го поврзете телефонот на интернет, ставете повик преку Wi-Fi и проверете дали се појави таа порака за грешка.

Обидете се да користите рутер T-Mobile CellSpot

Ако имате интернет конекција со голема брзина и вашата Wi -Fi исто така работи правилно, но сè уште ја добивате таа порака за грешка, треба да се обидете да користите CellSpot рутер.

T-Mobile CellSpot Рутер е рутер кој е изменет за да му даде приоритет на повиците преку Wi-Fi. Тој е многу побрз од T-Mobile Edge и има подобра поврзаност.

Со помош на овој рутер, сега можете да искусите висококвалитетни повици преку Wi-Fi.

Обезбедува висок пропусен опсег на повиците помагаат во елиминирање на секаков вид на грешка со која се соочувате поради проблеми со поврзувањето.

Активирајте QoS на вашиот рутер

QoS ќе ви помогне да дадете приоритет на одредени апликации или мрежи во однос на други работи како што сметате дека одговара .

Откако ќе го активирате QoS на вашиот рутер, сега можете да дадете приоритет на повикување преку Wi-Fi во однос на другите платформи како Netflix, Prime итн.

На тој начин, квалитетот на вашиот повик нема да да биде компромитиран и ќе можете да се ослободите од пораката за грешка ER081.

Пред да овозможите QoS на вашиот рутер, треба да знаете точно каква поставка QoS поддржува вашиот рутер.

Некои QoS ви овозможуваат приоритет на сообраќајот на еден систем пред другиот, додека некои други типови ви дозволуваат да ја изберете услугата што сакате да ја дадете како приоритет.

Можете да го лоцирате вистинскиот тип со проверка на онлајн документацијата на веб-страницата на производителот.

Прво, прво ќе треба да ја одредите брзината на врската, а за тоа ќе треба да спроведете тест за брзина.

Секогаш имајте на ум да застанетесите големи преземања и излези од стриминг платформи како Netflix пред да го извршите тестот за брзина бидејќи ќе можете да добиете само прилично точна вредност.

Има стотици рутери таму; ова го отежнува одредувањето на точните чекори за да се овозможи Квалитет на услугата, но ќе ви дадам основен преглед со демонстрација на точниот процес на рутерот што е блиц за да работи фирмверот од трета страна DD-WRT.

За да овозможите QoS на вашиот рутер, одете на административната страница на вашиот рутер.

Тоа може да го направите со отворање на веб-прелистувачот и внесување на IP адресата на вашиот рутер во лентата за адреси.

Сега најавете се при користење на вашето корисничко име и лозинка.

Откако ќе се заврши, кликнете на картичката NAT/QoS и од таму изберете ја картичката QoS.

Ќе треба да изберете соодветни избори штом тоа е завршено.

Изберете Enable за делот „Start QoS“ и поставете го „Port“ на WAN.

Оставете ги „Распоредувач на пакети“ и „Дисциплина во редици“ на стандардните вредности.

Потоа, пополнете ги вредностите за нагорна и надолу врска.

Конфигурирајте QoS на вашиот рутер

Откако ќе го овозможите QoS, ќе мора да го поставите QoS насока возводно или низводно.

Следниот чекор е да го изберете типот QoS и можете или да креирате „прилагодено QoS“ со поставување на сопствено правило за приоритет користејќи ја IP адресата.

Поставете ја првото правило како дестинациона порта „4500“ протокол UDP и второто правило како дестинација порта„5060,5061“ протокол „TCP“.

Исто така, дозволете 85% од достапната пропусност за повикување преку Wi-Fi.

Откако ќе завршите со додавање и отстранување ставки, кликнете на „Примени ' за да ги зачувате вашите промени.

Деактивирајте и активирајте повици преку Wi-Fi на вашиот паметен телефон

Овој метод функционира скоро како возење на струја, само, во овој случај, тоа го правите на Wi-Fi -Опција за повикување со Fi на вашиот паметен телефон.

Деактивирањето и активирањето повици преку Wi-Fi може да го реши проблемот.

Процесот варира од паметен телефон до паметен телефон.

Во случај на одредени телефони како Xiaomi, допрете на Поставки и потоа допрете на „Сим-картички и мобилни мрежи“.

Потоа, изберете и SIM-картичка и потоа овозможете или оневозможете ја опцијата за повикување преку Wi-Fi.

0>Додека во случајот на некои други телефони како Nokia, одете во „Поставки“ и потоа допрете на „Мрежа и засилувач; Интернет“.

Потоа, изберете „Мобилна мрежа“ и потоа допрете на „Напредно“ и вклучете го и исклучете го повикот преку Wi-Fi.

Контактирајте со поддршката

Ако ниту еден од горенаведените методи не функционираше, треба да се обидете да го контактирате тимот за поддршка на корисници.

Сигурен сум дека со правилното водство од експерт, ќе можете да го решите проблемот.

0>Можете да ги најдете сите информации за контакт на официјалната веб-страница на T-Mobile.

Крајни размислувања за грешката на T-Mobile ER081

Секогаш внимавајте да го вклучите вашиот рутер на секои неколку месеци за да поправете го најголемиот дел од поврзувањетопроблеми.

Исто така, важно е да почекате неколку секунди откако ќе го исклучите рутерот од изворот на напојување, бидејќи е важно да се испушти целата енергија за да се обезбеди правилно ресетирање.

Конвертирајте ги броевите што ги добивате од тестот за брзина во Kbps ако е формат Mbps бидејќи повеќето QoS рутери ги бараат вредностите во формат Kbps, а тоа можете да го направите со множење на вредноста со 1000.

Надната и надолната врска вредностите секогаш треба да бидат од 80 до 95% од вредноста добиена за време на тестот за брзина.

Ако контактирате со тимот за поддршка од меѓународен број, не мора да се грижите за трошоците за роаминг на податоци бидејќи е целосно без трошоци за роаминг, долги растојанија и време на разговор.

Можете и да уживате во читањето:

  • T-Mobile не работи: како да се поправи за неколку секунди
  • Како да го измамите семејството на T-Mobile каде
  • Користете T-Mobile телефон на Verizon: Сè што треба да знаете
  • Поправете „Не сте подобни бидејќи немате активен план за рата на опрема“: T-Mobile

Често поставувани прашања

Зошто е мојот Т мобилен Домашниот интернет не работи?

Тоа може да се должи на повеќе причини. Проверете дали портата е правилно вклучена и дали уредот е поврзан на Wi-Fi мрежата на портата.

Како да го ресетирам мојот T-mobile интернет?

Одете во картичката системи и од таму изберете ресетирање на фабричките поставки.

Како даприсилно повикување преку Wi-Fi?

За тоа, потребен ви е телефон што поддржува повици преку Wi-Fi. Поставете адреса e911 на вашата сметка и проверете дали вашата сметка е активна. Сега поставете повици преку Wi-Fi со одење на страницата на уредот и избирање на вашиот уред.

Исто така види: Како да го поправите одбиениот пристап до WLAN: неправилна безбедност

Можам ли да користам повици преку Wi-Fi без услуга?

Можете да користите повици и пораки преку Wi-Fi како се додека имате постојана интернет конекција.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.