Како да поставите паметен приклучок Gosund за неколку секунди

 Како да поставите паметен приклучок Gosund за неколку секунди

Michael Perez

Паметниот приклучок Gosund ви овозможува да ги контролирате поврзаните уреди користејќи паметен телефон или гласовни команди.

Барав сличен производ бидејќи најчесто заборавам да ги исклучам светлата и другите уреди.

Се сеќавам да го сторам тоа само кога ќе стигнам до канцеларијата. Тогаш решив да инвестирам во паметниот приклучок.

Бев изненаден колку тој ги прави работите погодни. Можете исто така да групирате светла и да ги контролирате во исто време со притискање на копче на апликацијата или со помош на гласовна команда. Уредот доаѓа со поддржува и Alexa и Google Home.

Меѓутоа, кога регистрирав сметка и го поставував паметниот приклучок Gosund, наидов на неколку проблеми.

Па, пребарав за брзи и лесни начини за поставување на паметниот приклучок Gosund. Откако прочитав повеќе написи и поминав низ неколку форуми, успеав да го поставам паметниот приклучок.

За да го поставите паметниот приклучок Gosund, проверете дали имате стабилен интернет. По ова преземање и инсталирање на апликацијата Gosund, регистрирајте сметка и приклучете го уредот во паметниот приклучок. Можете да користите Alexa или Google Home за да го контролирате приклучокот.

Во оваа статија, разговарав како да регистрирате сметка во апликацијата Gosund, како да ставите паметен приклучок во режим на спарување, како да поставете го паметниот приклучок Gosund и како да ги поврзете Alexa и Google Home со паметниот приклучок Gosund.

Исто така види: Како да го поврзете Roku на ТВ без HDMI за неколку секунди

Осигурете се дека вашата Wi-Fi мрежа е во функција и стабилна

На паметниот приклучок Gosund му требастабилна интернет конекција за да работи ефикасно бидејќи приклучокот работи преку паметен телефон или гласовни команди преку интернет.

Ако интернет конекцијата е лоша, паметниот приклучок нема да работи правилно и ќе предизвика проблеми. Значи, мора да имате стабилна интернет конекција за правилно да ги контролирате вашите уреди.

Паметниот приклучок Gosund работи само со фреквенција на Wi-Fi од 2,4 GHz. Ако вашата Wi-Fi е со двоен опсег (и 2,4 GHz и 5 GHz), поврзете го уредот на Wi-Fi од 2,4 GHz додека се поставува.

Преземете и инсталирајте ја апликацијата Gosund на вашиот паметен телефон

За да ги контролирате уредите преку вашиот паметен телефон, треба да инсталирате апликација Gosund. Апликацијата Gosund поддржува и iOS и Android. Апликацијата Gosund исто така ви овозможува да ги контролирате вашите уреди од далечина. Следете ги овие чекори за да ја преземете апликацијата:

 • Отворете ја продавницата на Google Play и побарајте „Gosund app.“
 • Изберете ја апликацијата Gosund и изберете инсталирај.
 • Почекајте апликацијата за инсталирање и отворете ја апликацијата.

Приклучете го паметниот приклучок Gosund

По преземањето на апликацијата Gosund, следниот чекор е да го поврзете паметниот приклучок со апликацијата Gosund. За да го направите ова, прво поврзете го паметниот приклучок во штекер.

Паметниот приклучок Gosund ќе се вклучи, а индикаторските светла брзо ќе трепкаат. Следете ги следните чекори за да регистрирате сметка и да го поставите паметниот приклучок Gosund.

Регистрирајте сметка на апликацијата

Морате да регистрирате сметка на апликацијата Gosund за да ја контролирате вашатауреди преку паметен телефон. Следете ги овие чекори за да се регистрирате на апликацијата:

 • Отворете ја апликацијата Gosund и изберете „Регистрирај се“.
 • Внесете ја вашата адреса на е-пошта и внесете го кодот за потврда испратен на вашата адреса за е-пошта.
 • Поставете лозинка за вашата сметка на Gosund.

Ставете го паметниот приклучок Gosund во режим на спарување

Вашата апликација е поставена автоматски да оди во стандардниот режим на спарување EZ штом ќе ја додадоа вашата Wi-Fi мрежа.

Меѓутоа, ако вашиот EZ режим не успее да го спари вашиот уред, секогаш можете да го спарите преку режимот за спарување на АП.

Еве што треба да направите:

 • Можете да ги видите режимите EZ и AP режимот на горниот десен агол на екранот и изберете AP режим.
 • Вашиот Gosund приклучок треба да почне да трепка. Ако не трепка, ресетирајте го приклучокот држејќи го индикаторот 5 секунди. Ако индикаторот трепка брзо, држете го индикаторот повторно 5 секунди.
 • Кога индикаторот трепка бавно, проверете го „Потврди дека индикаторот полека трепка“ и изберете „Следно“. 9>Одете во поставките за Wi-Fi и изберете SmartLife мрежа.
 • Потоа, вратете се во апликацијата и таа ќе започне да го бара вашиот паметен приклучок.
 • Откако ќе се додаде вашиот паметен приклучок, изберете „Готово.“

Поставете го паметниот приклучок Gosund

Откако сè ќе биде во ред, да преминеме на остатокот од процесот на поставување.

 • Отворете ја апликацијата и одете до поставкитемени.
 • Изберете „Лесен режим“ на страницата „Додај уред“, потоа изберете „Додај уреди“.
 • Изберете ја опцијата „Сите уреди“ и допрете на „Електричен штекер“.
 • Држете го копчето за вклучување/исклучување на паметниот приклучок додека показното светло не трепне брзо.
 • Изберете го вашиот Wi-Fi и проверете дали мрежата е на 2,4 GHz. Проверете дали вашиот телефон е поврзан на истиот Wi-Fi.
 • Внесете ја точната лозинка за Wi-Fi за да избегнете проблеми со поврзувањето.
 • Почекајте апликацијата да го додаде уредот. Ќе го прикаже Уредот Успешно е додаден и ќе избере „Заврши“.

Сега вашиот Gosund приклучок е поставен и можете да ги контролирате вашите уреди користејќи ја апликацијата Gosund.

Приклучете уред на вашиот паметен приклучок

Бидејќи паметниот приклучок Gosund е доста разновиден, можете да приклучите разни уреди во него на кои им треба штекер.

Исто така види: Ако блокирате број, дали сè уште ќе ви испратат пораки?

Сепак, проверете дали уредите што ги приклучувате во паметниот приклучок може автоматски да се вклучат.

На многу телевизори, на пример, им треба надворешен далечински управувач за вклучување. Оттука, проверете дали уредот што ќе одлучите да го вклучите нема потреба од надворешен влез од ваша страна.

Имајте предвид дека пред да поврзете уред, важно е да ја проверите потребата за моќност на уредот и да видите дали е компатибилен со приклучокот.

Дали можете да користите Gosund паметен приклучок без Паметен звучник

Една од позитивните страни на паметниот приклучок Gosund е тоа што не мора да користите ниту еден паметен звучник заедно со него.

Можешконтролирајте ги вашите уреди поврзани со паметниот приклучок Gosund користејќи ја апликацијата Gosund ако немате паметен звучник.

Не ви треба паметен звучник за да дејствува како центар за вашиот паметен приклучок, што ги прави многу економични- ефективно.

Предности на користење на паметен приклучок Gosund

Паметниот приклучок Gosund ја претвора целата ваша куќа во паметен дом. Следниве се предностите од користењето на приклучокот за делови Gosund:

 • Можете да ги контролирате вашите уреди користејќи паметни телефони или гласовни команди.
 • Gosund работи со Alexa и Google Assistant.
 • Можете да групирате повеќе уреди и да ги контролирате во исто време.
 • Можете и да поставите распореди за контрола на уредите во одредено време.
 • Можете да заштедите на сметките за струја со поставување на автоматски и прецизни тајминзи за вклучување и исклучување на апаратите

Завршни мисли

Откако ќе ја прочитате оваа статија, треба да можете да поставите паметен приклучок Gosund и да ги контролирате вашите уреди.

Понекогаш паметниот приклучок Gosund покажува некои проблеми. Следниве се неколку начини за решавање проблеми со паметниот приклучок Gosund:

Ако вашиот Gosund паметен приклучок не се поврзе на Wi-Fi, држете го копчето за вклучување/исклучување 5-10 секунди за да го ресетирате вашиот Gosund приклучок.

Госунд приклучокот работи само со фреквенција на Wi-Fi од 2,4 GHz. Ако вашиот Wi-Fi е со двоен опсег (и 2,4 Ghz и 5 GHz), изберете фреквенција од 2,4 GHz додека се поставува.

За првичното поставување, приклучете го паметниот приклучок блиску до рутерот за Wi-Fi. По поставувањето, можете да се движитеприклучокот каде било во домот.

Можете да користите и паметни асистенти како Alexa и Google Home за да го контролирате вашиот паметен приклучок Gosund. За да го користите паметниот приклучок Gosund користејќи Alexa, следете ги овие чекори:

Поставете го паметниот приклучок Gosund во апликацијата Gosund. Потоа, додајте ја вештината Gosund во вашата апликација Alexa.

Сега приклучете го паметниот приклучок, изберете додадете уред на апликацијата Alexa и следете ги чекорите за да ги контролирате вашите уреди преку гласовни команди.

Можете исто така да го користите вашиот паметен приклучок Gosund користејќи Google Home. Следете ги овие чекори за да го поставите приклучокот со Google Home:

Поставете го паметниот приклучок Gosund во апликацијата Google Home. Изберете го приклучокот и изберете поставки.

Потоа, изберете тип на уред, изберете приклучок и допрете Следно. Сега, внесете го името на вашиот уред и изберете зачувај.

Можете и да уживате во читањето

 • Најдобрите паметни приклучоци од 5 GHz што можете да ги купите денес
 • Најдобра употреба за паметни приклучоци [30 креативни начини]
 • Најдобри паметни прекинувачи без неутрална жица што можете да ги купите денес
 • Дали Simplisafe работи со други системи за паметни домови?

Често поставувани прашања

Зошто Gosund не се поврзува?

За да го поврзете вашиот Gosund проверете дека уредот е приклучен и вклучен додека се поврзува.

Појасот Wi-Fi е на 2,4 GHz и го поврзувате на истата мрежа што се користи на вашиот телефон.

Како Го поврзувам мојот Gosund на нов Wi-Fi?

Чувајте го приклучокот во штекероти држете го копчето за вклучување 8-15 секунди. Ќе видите сина LED диода трепка пет пати и ќе слушнете шум на кликање.

Потоа, сината LED ќе трепка полека значи дека уредот се ресетира за да се поврзе на новата Wi-Fi.

Како дали ќе го вратам мојот Gosund приклучок онлајн?

За да го вратам Gosund онлајн, проверете ја мрежната врска, обидете се да го ресетирате паметниот приклучок и исчистете го кешот на вашата апликација Gosund.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.