Како да се поврзете со ѕвонче на врата што е веќе инсталирано

 Како да се поврзете со ѕвонче на врата што е веќе инсталирано

Michael Perez

Неодамна се преселив на ново место поради задачи поврзани со работата и најдов нова куќа во која ќе живеам заедно со моето семејство.

Единствениот проблем е што новата населба е позната по својот криминал и други незаконски активности, особено кражби и провали.

За моја среќа, претходниот сопственик на куќата имаше веќе инсталирано ѕвонче за да го обезбеди својот дом и околината.

Но, за жал, пристапот до ѕвоното на вратата сè уште почива со него, и требаше да најдам начин да ги сменам корисничките поставки во ѕвончето, што знаев дека не е тешка задача.

Се осврнав на некои видеа на YouTube и објави на блог на веб-страницата на Ring и најдовте некои можни решенија.

Можете да се поврзете со веќе инсталирано ѕвонче на вратата со ресетирање на уредот, менување на деталите за плаќање, бришење на уредот на претходниот сопственик од апликацијата или со контактирање со тимот за поддршка на Ring за помош.

Ако некогаш сте се запрашале како да го искористите веќе инсталираното ѕвонче на врата, тогаш сте на вистинското место.

Еве го водичот чекор-по-чекор за поврзување со постоечко ѕвонче што го користел претходниот сопственик.

Дајте пристап до ѕвоното на вратата на новиот сопственик

Ако сте се преселиле во нова куќа и откриете дека ѕвоното на вратата веќе има е инсталиран и користен од претходниот сопственик, тоа ви го олеснува животот.

Се што треба да направите е да стапите во контакт со претходниотве гледаме на Ring?

Уредите на Ring се безбедни и обезбедуваат приватност на клиентите на сите нивоа. Сепак, не можете да откриете дали некој ве гледа на Ring.

Дали Ring камерите снимаат цело време?

Ring камерите имаат функција за снимање, но не ги снима сите времето. Сепак, можете да се претплатите на Ring Protect Plan за да снимате видеа со кратко траење.

сопственик и побарајте пристап до ѕвоното на Ring.

Но, што ако претходниот сопственик е надвор од градот или недостапен? Во тој случај, можете сами да го ресетирате ѕвоното на вратата, едноставно со рачно ресетирање.

Можете да го ресетирате со отстранување на завртката под ѕвончето за ѕвонење и притискање на копчето за ресетирање.

По со ресетирање на ѕвончето, можете да започнете одново со создавање нова корисничка сметка и лозинка.

Откажи го планот за плаќање на стариот сопственик

Исто така, треба да се уверите дека постоечките детали за плаќање не се врзани за стариот сопственик.

Промената на планот за плаќање е прилично лесно. Еве ги чекорите за промена на деталите за плаќање на Ring ѕвончето.

 • Отворете го веб-прелистувачот и одете до официјалната веб-страница на Ring.
 • На горниот десен агол на веб-страницата , ќе ја најдете врската за најавување.
 • Внесете ги важечките ингеренции за да се најавите.
 • Откако ќе се најавите, името на сопственикот на сметката ќе се прикаже во горниот десен агол на страницата.
 • За да ги промените деталите за плаќање, одете во „Сметка“.
 • Притиснете го симболот „X“ во близина на деталите за кредитната картичка за да ги откажете или избришете деталите за плаќање на стариот сопственик.
 • 8>Внесете ги деталите за вашата кредитна картичка за да се уверите дека наплатата е под вашето име.

Можете да ги следите горните чекори од уредот по ваш избор, како што се компјутер и мобилен телефон.

0>Негативната страна на непроменување на деталите за плаќање е тоа што Ring ќе го наплати старотосопственик за ваша употреба.

Бришење на уредот од сметката на стариот сопственик

Од мое разбирање, апликацијата Ring може да се преземе, инсталира и користи на повеќе уреди како компјутер, паметен телефон и таблет.

Исто така види: Мојот Tracfone нема да се поврзе на Интернет: Како да се поправи за неколку минути

Значењето, ако претходниот сопственик на неговиот уред ја користи апликацијата Ring, тој сè уште може да има пристап до функциите на ѕвончето на вратата Ring и да прима предупредувања.

Можете да станете единствен сопственик на сметката со бришење на сметката на претходниот сопственик од апликацијата Ring и поврзување на вашиот паметен телефон со апликацијата.

Со поврзување на нашиот уред со апликацијата Ring, ќе имате целосен пристап до веќе инсталираното Ring ѕвонче.

Ова се чекорите што треба да се следат за да се отстрани неговиот уред од апликацијата Ring.

 • Стартирајте ја апликацијата Ring на вашиот уред.
 • Кликнете на линиите со три точки на горниот десен агол на страницата.
 • Кликнете на опцијата „Уреди“.
 • Изберете го уредот што сакате да го прекинете или избришете од апликацијата.
 • Кликнете на „Поставки на уредот“ и одете до „Општи поставки“.
 • Изберете ја опцијата „Отстрани го овој уред“.

Отповикување пристап до ѕвоното на вратата од сите други корисници

Можеби ќе откриете дека претходниот сопственик на куќата им дал пристап до ѕвончето на некои од неговите пријатели и роднини кои често го посетуваат.

Ако најдете други корисници или гости корисници во апликацијата Ring, можете исто така отповикајте го пристапот или прекинете ги нивните уреди од апликацијата Ring.

Досега виеби знаел дека сите гости корисници можат да пристапат до некои основни функции на ѕвончето на вратата Ring, како што се гледање на зачуваните видеа и нивно споделување.

Според моите наоди пронајдени на страницата за поддршка на Ring, отстранување на гостите корисници од апликацијата се предлага бидејќи се смета за добра практика при префрлање на корисничката сметка.

Чекорите за отповикување на споделениот пристап се дадени подолу.

 • Започнете со активирање на апликацијата Ring на вашиот паметен телефон .
 • Одете до „Поставки“.
 • Кликнете на „Корисници“.
 • Допрете на опцијата „Споделени корисници“.
 • Потоа продолжете да кликнете „Отстрани го корисникот“.

Ресетирајте го ѕвоното на вратата

Можете и да го ресетирате ѕвоното на вратата за да ги избришете сите податоци и поставки користени од претходниот сопственик.

Можете лесно да го направите ова со помош на шрафцигер.

Прво, откачете го и одвртете го ѕвоното на вратата од ѕидот.

Откако ќе го откачите уредот, следете ги чекорите подолу за да ресетирајте го ѕвончето.

 • Започнете со отстранување на задната плоча од ѕвончето.
 • Ќе најдете портокалово копче што е дизајнирано да го ресетира уредот.
 • Притиснете и држете го портокаловото копче 20 секунди за да го започнете процесот на ресетирање.
 • Откако ќе го отпуштите копчето, предниот дел од уредот ќе трепка, што значи дека уредот го извршува процесот на ресетирање.
 • 8>Почекајте додека не заврши процесот на ресетирање.

Сега започнете повторно со поставување на сметката Ring doorbell сонова сметка и лозинка.

Ако сте нов во поставувањето на Ring Doorbell, тогаш еве ги чекорите што треба да ги следите за да го поставите Ring ѕвончето.

Полнете ја батеријата на Ring Doorbell

Постојат шансите дека процесот на ресетирање може да ја испразни батеријата, иако батеријата со ѕвонење може да трае неколку месеци.

Исто така види: Hulu аудио не е синхронизирано: како да се поправи за неколку минути

Затоа, пред да започнете со процесот на поставување, проверете дали батеријата е целосно наполнета.

Можете да ја полните батеријата со приклучување на USB приклучок со помош на портокаловиот кабел со уредот. Можеби ќе откриете дека ѕвончето на вратата не се полни, но ова треба да се погрижи со едноставно ресетирање.

Лидот ќе трепка зелено кога батеријата на ѕвончето ќе се наполни целосно. Понекогаш ќе откриете дека Ring Doorbell нема да работи по полнењето.

Поставете ѕвонче за врата (1-ви генерации)

Ако користите ѕвонче од прва генерација, тогаш еве чекор-по-чекор водич за поставување на уредот.

 • Преземете ја апликацијата Ring на вашиот паметен телефон.
 • Вклучете ја апликацијата Ring. Ако сте нов корисник, започнете со избирање „Креирај сметка“ и следејќи ги упатствата во апликацијата.
 • Ако веќе имате инсталирано сметка и уред Ring, тогаш отворете ја апликацијата, најавете се и допрете на „Поставете уред“.
 • Изберете „Doorbells“.
 • Наведете ги деталите за вашата локација во апликацијата и продолжете со именување на вашиот уред.
 • Следниот чекор е да поставите подигнете го вашиот уред со притискање на портокаловотокопче на задниот дел од вашиот Ring ѕвонче.
 • Ќе забележите ротирачко бело светло на предниот дел од уредот, што покажува дека поставувањето е во тек.
 • Поврзете се со уредот Ring од вашиот апликација користејќи ја привремената точка за пристап до Wi-Fi на Ring.
 • Сега користејќи ја апликацијата Ring, поврзете се на домашната Wi-Fi мрежа.
 • Тестирајте го вашиот уред со притискање на предното копче на вашето ѕвонче, бидејќи тоа ќе го започне ажуриран софтвер го подготвува за употреба.

Можете да ја погледнете и страницата за поддршка на Ring за упатства за поставување на ѕвончето од прва генерација.

Поставете ѕвонче за врата (втора генерација )

Постапката за поставување на ѕвончето Ring од втора генерација е слична на првата, освен за делот за батеријата.

Прстеното ѕвонче Втората генерација доаѓа со отстранлива батерија која може да се откачи од уред за полнење.

Друга разлика е што батеријата е поставена под предната плоча за втората генерација.

Чекорите за поставување на ѕвоното на вратата од втора генерација се како што следува.

 • Полнете ја отстранливата батерија со помош на портокаловиот USB кабел.
 • Вметнете ја батеријата во ѕвончето со отворање на нејзината предна плоча.
 • Треба да слушнете звук на кликнување за да се осигурате дека батеријата е правилно прицврстена и вклучете го ѕвончето додека чекате уредот да се подигне.
 • Преземете ја апликацијата Ring на вашиот паметен телефон.
 • Вклучете ја апликацијата Ring. Ако сте нов корисник, започнетесо избирање „Креирај сметка“ и следење на упатствата во апликацијата.
 • Ако веќе имате инсталирано сметка и уред Ring, потоа отворете ја апликацијата, најавете се и допрете на „Постави уред“.
 • Изберете „Doorbells“.
 • Наведете ги деталите за вашата локација во апликацијата и продолжете со именување на вашиот уред.
 • Следниот чекор е да го поставите вашиот уред со притискање на портокаловото копче на задниот дел од вашиот Ring ѕвонче.
 • Ќе забележите вртење бело светло на предниот дел од уредот, што покажува дека поставувањето е во тек.
 • Поврзете се со уредот Ring од вашата апликација користејќи ја привремената точка за пристап до Wi-Fi на Ring.
 • Сега користејќи ја апликацијата Ring, поврзете се на домашната Wi-Fi мрежа.
 • Тестирајте го уредот со притискање на предното копче на ѕвончето, бидејќи тоа ќе го започне ажурирањето софтверот го подготвува за употреба.

Можете да ја погледнете и страницата за поддршка на Ring за упатства за поставување на ѕвончето од втора генерација.

Поставете ги поставките за апликацијата Ring

Можете и да ги приспособите поставките на апликацијата Ring, како што се поставување интервали за снимање, снимки, овозможување предупредувања засновани на движење и избирање зона на движење што треба да се снима.

Можете да ги приспособите интервалите за снимање следејќи долунаведените чекори.

 • Одете на контролната табла на апликацијата Ring.
 • Допрете на „Devices“ и одете во „Device Settings“.
 • Изберете „Video Должина на снимање“ и допрете „Максимална должина на снимање“.
 • Од списокот,можете да ја изберете должината на снимањето од 15 секунди до 120 секунди.

Ако сакате да добивате снимки од предметите на отворено, можете да го направите тоа следејќи ја постапката подолу.

 • Одете на контролната табла на апликацијата Ring.
 • Допрете на „Devices“ и одете во „Device Settings“.
 • Допрете на „Snapshot Capture“.
 • Активирајте функцијата Snapshot и времето на фреквенција на Snapshot и зачувајте ги поставките со кликнување на „Зачувај“ во горниот десен агол на страницата.

Можете да проверите и други поставки во апликацијата Ring со читање на различни водичи на страницата за поддршка на Ring.

Изберете план Ring Protect

Ако сакате да ја зајакнете безбедноста на вашиот дом, можете да се претплатите на планот Ring Protect.

Планот Ring Protect ви помага со дополнителни функции како што се деноноќно професионално следење за аларм за ѕвонење, режим само за луѓе и продолжени гаранции за производот.

Можете да се повикате на страницата за претплата на Ring на добијте детали за различните претстојни планови Protect.

Контактирајте со Ring Support

Ако сè уште се борите да го поврзете ѕвоното на вратата Ring, ви препорачувам да стапите во контакт со клиентот Ring тим за нега.

Можете да разговарате со нив онлајн или да им се јавите за појаснувања во врска со инсталацијата и поставувањето на ѕвончето.

Центарот за повици на Ring е достапен 24/7 за да ви помогне со вашите прашања и поплаки.

Алтернативно, можетеисто така, придружете се на заедницата на корисници на Ring и разговарајте за различни прашања поврзани со Ring уредите.

Последни размислувања за поврзување со инсталирано ѕвонче на врата

Можеби нема да можете да го поврзете или инсталирате вашето Ring ѕвонче ако вашиот уред е неисправна.

Покрај тоа, може да се соочите и со проблеми со поврзувањето на ѕвончето ако вашата домашна Wi-Fi е далеку од уредот.

Може да се соочите и со доцнење во поставувањето или поврзувањето на вашето ѕвонче или известување доцни ако вашиот рутер или модем е неисправен.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да го отстраните ѕвоното на вратата од вашата сметка? Детален водич
 • Прстенот не може да се приклучи на мрежата: како да се решат проблемите
 • Како да направите ѕвончето да ѕвони внатре во куќата
 • Како да го отстраните ѕвоното на вратата без алатка за неколку секунди
 • Ѕвоното на вратата не се поврзува на Wi-Fi: како да го поправите?

Често поставувани прашања

Дали за ѕвоното на вратата е потребно поврзување?

Вашето ѕвонче на вратата Ring се напојува со батерија и не бара никакви електрични инсталации.

Дали се наплаќа месечно за ѕвонче на врата?

Можете да го користите ѕвоното на вратата Ring бесплатно, но ако сакате дополнителни функции, треба да се претплатите на месечен план за заштита на прстенот.

Дали се крадат ?

Ринг ѕвончето е прицврстено и зашрафено на ѕидот, а можноста да биде украдена е минимална.

Можете ли да знаете дали некој е

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.