Телевизорот Hisense постојано се исклучува: како да се поправи за неколку минути

 Телевизорот Hisense постојано се исклучува: како да се поправи за неколку минути

Michael Perez

Содржина

Уживам во мојот телевизор Hisense во изминатите неколку месеци и го користев за да се информирам за некои емисии што се обидував да ги гледам.

Сè беше во пливање до пред неколку недели кога телевизорот почна да покажува проблеми.

Случајно ќе се исклучи кога бев на средина на гледање и морав да го вклучам телевизорот повторно рачно.

Понекогаш телевизорот не реагираше на мојот далечински управувач, па морав да го исклучам телевизорот и повторно да го приклучам за да го вклучам.

Немајќи поим што се случува, отидов на интернет за одговори. Таму видов дека и неколку луѓе ги имаа овие проблеми.

Пребарав кој било материјал за поддршка што го имаше Hisense на интернет и ги прегледав објавите на форумот, дури и архивираните, за да видам како можам да го поправам проблемот.

После неколку часа длабинско истражување, имав еден тон информации кои би можеле да ме доведат до решение.

Конечно успеав да го поправам телевизорот по неколку часа напор, и ова статијата има сè што се обидов.

Се надеваме, откако ќе ја прочитате оваа статија, ќе можете да го поправите и вашиот телевизор Hisense што се исклучува случајно брзо.

За да го поправите вашиот Hisense Телевизор кој постојано се исклучува, обидете се да го рестартирате или да го вклучите телевизорот во струја. Ако тоа не функционира, можеби ќе треба да го ресетирате фабрички.

Продолжете со читање за да дознаете како можете да го ресетирате телевизорот Hisense и кога ќе ви треба помош од професионалец.

Зошто чува My Hisense TVкопчето за вклучување.

Треба да биде јасно означено и лесно да се притиска.

Каде е тајмерот за спиење на Hisense Smart TV?

Ако далечинскиот управувач на телевизорот има копче за мирување , можете да пристапите до менито со притискање на тоа копче.

Инаку, одете во менито Поставки за да најдете режим на мирување или побарајте икона за часовникот.

Кој телевизор Hisense го имам?

За да дознаете каков телевизор Hisense имате, проверете ја етикетата на задната страна или на страните на телевизорот.

Бројот на моделот ќе го најдете овде, под бар-код.

Дали се исклучува?

Вашиот телевизор Hisense може да се исклучи од различни причини, а разбирањето на можностите може да ви помогне да го решите проблемот што е можно поскоро.

Проблемите како рестартирање можат понекогаш се припишуваат на проблеми со напојувањето, или со самиот телевизор или со вашето поврзување со електрична енергија.

Плочката за напојување и главната плоча на телевизорот обично се одвоени една од друга и ако нешто поврзано со напојувањето не успее која било од овие табли, телевизорот може спорадично да се рестартира.

Проблемите со напојувањето се главна причина, но тие може да се случат и поради дефекти во софтверот што можеби го принудиле телевизорот да се рестартира или исклучи.

0>Проблемите со поврзувањето на интернет понекогаш може да предизвикаат исклучување на телевизорот, иако тоа е ретко.

Сега кога ги разбравме главните извори на грешки, можеме да почнеме да ги поправаме.

Како за да го спречите исклучувањето на телевизорот Hisense

Можете лесно да го спречите исклучувањето на телевизорот на Hisense со поминување низ процедурите за решавање проблеми што ќе ги разгледам во следните делови.

Поправките опфаќаат речиси сè од хардвер и софтвер, а ќе разгледаме и некои поправки на фирмверот.

Ќе ги разгледаме потенцијалните проблеми со напојувањето, проблемите со драјверот на телевизорот и повеќе додека го решаваме проблемот со исклучувањето на телевизорот без причина.

Зошто мојот телевизор Hisense продолжува да се вклучува?

Ако вашиот телевизор Hisense се вклучува по случаен избор, проверетекопчињата на далечинскиот управувач на телевизорот не се притискаат ненамерно.

Проверете ги копчињата од страната на телевизорот, особено копчето за вклучување, и проверете дали е заглавен или на друг начин не може да работи или е скршен.

Вашиот телевизор може да се вклучи ако сте го закажале со помошник за паметен дом, затоа проверете дали таа функција не работи како што е предвидено.

Проблем со драјверот за телевизорот Hisense Roku

Кога вашиот Hisense Roku телевизор се исклучува кога е поврзан со компјутер или лаптоп, тоа може да се припише на проблем со драјверот со вашиот компјутер.

Ажурирајте ги драјверите на вашиот компјутер до нивните најнови верзии и обидете се да го поврзете телевизорот со него после драјверите се ажурирани.

За да ги ажурирате драјверите на Windows:

 1. Притиснете го копчето Windows на тастатурата.
 2. Во полето за пребарување , напишете Управувач со уреди .
 3. Изберете Управувач со уреди за да го отворите.
 4. Скролувајте надолу до Прикажи и Прикажи адаптери .
 5. Проширете ги двете листи.
 6. Десен-клик на секој запис под двете листи и изберете Ажурирај го драјверот .
 7. Следете го чекори во волшебникот за ажурирање за да ги пронајдете и инсталирате најновите драјвери од интернет.

За да го направите ова на Mac:

 1. Кликнете на логото на Apple на горниот десен агол на екранот.
 2. Изберете Системски параметри .
 3. Потоа изберете Ажурирање софтвер .
 4. Инсталирајте ги сите ажурирања ако се споменат овде.

Рестартирајте го телевизорот Hisense

Еден од најлесните начини за поправка на телевизоротсо проблеми, без разлика на неговиот бренд, е да го рестартирате и да видите што прави.

Понекогаш едноставното рестартирање може да биде доволно за да се реши каков било проблем со телевизорот, а исто така нема да потрае долго.

За да го рестартирате вашиот телевизор Hisense:

 1. Насочете го далечинското кон ТВ и притиснете го копчето Power .
 2. Почекајте најмалку 30 секунди пред повторно притискање на копчето Power .

По рестартирање на телевизорот, почекајте малку за да проверите дали телевизорот повторно се исклучува.

Power Cycle your Hisense TV

Рестартирањето не влијае на хардверот бидејќи струјата никогаш не престанува да тече низ компонентите кога ќе се рестартирате со далечинскиот управувач.

Можеби ќе ви треба циклус на напојување за да ги решите повеќето хардверски проблеми каде што целото напојување е запрено на телевизорот и повторно се рестартира.

За да го вклучите вашиот телевизор:

 1. Исклучете го телевизорот.
 2. Исклучете го телевизорот од ѕидот .
 3. Почекајте најмалку 30-45 секунди пред повторно да го вклучите телевизорот.
 4. Вклучете го телевизорот повторно.

Проверете повторно дали Телевизорот се исклучува откако ќе го вклучите во струја.

Проверете ги вашите кабли

Понекогаш, неисправните или оштетените HDMI или каблите за напојување може да предизвикаат телевизорот да го изгуби сигналот или да се исклучи случајно.

Телевизорите на Hisense имаат и HDMI-CEC, па ако нешто не е во ред со HDMI-кабелот, може да мисли дека му е кажано да се исклучи и да ја изврши таа инструкција.

Оставете ги сите ваши кабли еднаш за да проверите за секое физичко оштетување и исчистете го билонечистотија или прашина акумулирана на крајните конектори.

Користете го HDMI кабелот со друг дисплеј за да се уверите дека не е проблем со кабелот.

Заменете ги оштетените или изнемоштените кабли за напојување или HDMI како веднаш штом ќе дознаете бидејќи не се работи само за проблеми со телевизорот. Исто така, постојат шанси да биде потенцијална опасност од пожар.

Би препорачал HDMI 2.1 кабел од Belkin и PWR+ кабел за напојување како идеални кандидати за замена на вашите постари кабли.

Обидете се со Another Power Приклучок

Проблемите со напојувањето не потекнуваат само од телевизорот, туку може да се случат и ако имате приклучок за струја што не може да испорача доволно енергија на телевизорот.

Ова ќе предизвика телевизорот да се исклучува по случаен избор без никакво предупредување и има потенцијал долгорочно сериозно да го оштети телевизорот.

Можете да ја намалите можноста тој да биде штекер едноставно со приклучување на телевизорот во друг штекер.

Освен ако вашиот дом не ја добива енергијата што треба да ја добива; вашиот телевизор ќе престане да има проблеми кога ќе се обидете со друг приклучок.

Ако ситуацијата е иста, а телевизорот постојано се исклучува, можеби штекерот не е проблемот.

Исклучете ја енергијата Заштеда на вашиот телевизор Hisense

Режимот за заштеда на енергија на вашиот телевизор Hisense понекогаш може да биде агресивен и може случајно да го исклучи телевизорот кога мисли дека не се користи.

Вклучете го ова опцијата исклучена и проверете дали телевизорот повторно се исклучува.

Доисклучете ги функциите:

 1. Отворете го менито на телевизорот.
 2. Одете во Поставки .
 3. Изберете Заштеда на енергија .
 4. Променете ја поставката за да имате најдобра можна заштеда на енергија, додека не дозволувајте телевизорот да биде премногу агресивен за да заштеди енергија.

Проверете дали телевизорот повторно се исклучува откако ќе го исклучите за заштеда на енергија.

Проверете ја поставката за време на спиење

Ако вашиот далечински управувач на телевизорот Hisense има копче за мирување, можеби е случајно притиснато и предизвикало вртење на телевизорот исклучува автоматски.

За да ја промените оваа поставка:

 1. Притиснете го копчето Sleep на далечинскиот управувач.
 2. Продолжете да го притискате копчето додека не дојде Sleep приказот на екранот исчезнува.

Откако ќе го исклучите режимот на мирување, почекајте и видете дали телевизорот ќе се исклучи.

Можно е проблем со напојувањето

Кога вашиот телевизор се исклучува без да го направите тоа, означува можен проблем со напојувањето.

Можеби ќе треба да го замените бидејќи неодамнешниот пренапон или прекин на струја може да го оштети.

Исто така види: Како да програмирате далечински управувач за јадење без код

Заменување плочата не е нешто што можете да го направите сами и е прилично опасно бидејќи има неколку високонапонски компоненти на плочката за напојување.

Побарајте професионалец да ја поправи плочката за напојување за вас со контактирање на поддршката на Hisense.

Проверете дали има ажурирање на фирмверот на вашиот телевизор Hisense

Застарениот фирмвер може да има проблеми како што старее, па затоа треба редовно да се ажурира.

Исто така види: Roku нема да се поврзе со безжична мрежа: како да се поправи

Но, доаѓаат ажурирања на фирмверот во бавнотемпо, обично само еднаш или двапати во животниот циклус на производот.

За ажурирање на фирмверот на паметен телевизор Hisense:

 1. Притиснете го копчето Поставки на далечинскиот управувач .
 2. Одете во Поддршка > Системско ажурирање .
 3. Вклучете Автоматско ажурирање на фирмверот .

Сите ажурирања на фирмверот автоматски ќе се најдат и инсталираат на паметниот телевизор.

Не можете да поврзувате непаметни телевизори на интернет и ќе треба да го инсталирате ажурирањето со USB-стик.

За да го ажурирате фирмверот на вашите непаметни телевизори:

 1. Земете USB флеш драјв од 8 гигабајти.
 2. Контактирајте со поддршката на Hisense.
 3. 9>Услугата за клиенти ќе ве води низ целиот процес и ќе ви помогне да го ажурирате фирмверот на вашиот телевизор Hisense.

По ажурирањето на фирмверот, проверете дали телевизорот не се исклучува.

Фабричко ресетирање на телевизорот Hisense

Ако се чини дека ниту една од овие поправки не работи за вас, може да се обидете да го ресетирате вашиот телевизор Hisense на фабричките поставки.

Но, пред да го направите тоа, прочитајте го нашиот генерализиран водич за неочекувано исклучување на телевизорот бидејќи тоа може да помогне да се реши проблемот.

Враќањето на стандардните поставки ќе ги отстрани сите ваши приспособени поставки и ќе ве одјави од сите ваши сметки на телевизорот.

Сите апликации што ги имате на телевизорот исто така ќе бидат деинсталирани како дел од процесот.

За да го ресетирате вашиот паметен телевизор Hisense:

 1. Отворете го менито на телевизорот.
 2. Одете во Систем > Напреден системПоставки .
 3. Изберете Ресетирање на фабрички поставки > Фабрички ресетирање Сè.
 4. Почекајте телевизорот да се рестартира.

За да го направите ова за постари телевизори Hisense:

 1. Притиснете и задржете го копчето Излез на далечинскиот управувач 15 секунди.
 2. Сега ќе се појави менито Factory service и ќе ви дозволи да го ресетирате уредот на фабрички поставки.

По фабрички ресетирање на телевизорот, проверете дали тој повторно не се исклучува сам.

Проверете ја вашата интернет конекција

Незабележаниот интернет исто така може да предизвика телевизорот да се исклучи без предупредување.

Проверете дали вашиот интернет нема проблеми во моментот.

Можете да го направите ова со проверка дали сите светла на вашиот рутер за Wi-Fi се вклучени и не се вклучени во ниту еден предупредувачки бои.

Алтернативно, може да ги проверите и другите ваши уреди и да видите дали можат добро да пристапат на интернет.

Проверете дали сè уште имате гаранција

Кога вашиот телевизор ќе наиде на некој проблем што не можете да го решите, прво треба да проверите дали телевизорот сè уште е под гаранција.

Ако сте го купиле телевизорот пред помалку од една година, можеби ќе имате покриеност , и можете бесплатно да го поправите или замените телевизорот.

Контактирајте со поддршката на Hisense за да побарате бесплатна поправка ако телевизорот сè уште е под гаранција.

Заменете го вашиот телевизор Hisense

Телевизорите на Hisense се направени да траат, но сите тие почнуваат да ја покажуваат својата возраст по неколку години со која било технологија.

Ако се појават случајни исклучувања или слични проблемина вашиот телевизор често, можеби ќе треба да размислите за замена на вашиот телевизор.

Би препорачал да ги купите ULED телевизорите на Hisense или да одите на модел на Sony или Samsung.

Контактирајте со поддршката

Размислете да стапите во контакт со поддршката на Hisense кога ќе се обидете да го поправите телевизорот.

Тие можат да ви помогнат да го поправите вашиот телевизор со испраќање техничар и грижа за вашите барања за гаранција .

Конечни мисли

Hisense е одличен бренд, а проблемите како овој првенствено се гледаат кај постарите телевизори кои сепак треба да се заменат.

Поновите телевизори на Hisense ви дозволуваат да го пресликувате вашиот iPhone екран за да гледате речиси сè што сакате.

Заедно со панел со висока резолуција и добрата платформа на Google TV, сега е одлично време да добиете телевизор Hisense.

Можете и да уживате во читањето

 • Како да знам дали имам паметен телевизор? Во-длабочински објаснувач
 • Не можам да се најавам на преносот на DirecTV: како да се поправи за неколку минути
 • Како да добиете пренос на DirecTV на вашиот уред Roku : детален водич

Често поставувани прашања

Каде е копчето за ресетирање на Hisense Smart TV?

Можете да го најдете копчето за ресетирање на повеќето телевизори на Hisense зад телото на телевизорот во близина на контролните копчиња и приклучоци.

Во спротивно, можете да го користите менито за поставки за да го ресетирате телевизорот ако не можете да го најдете копчето.

Каде е напојувањето вклучи телевизор Hisense?

Проверете ги страните и предниот дел на телевизорот Hisense за да најдете

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.