Hulu Live TV не работи: поправено за неколку секунди

 Hulu Live TV не работи: поправено за неколку секунди

Michael Perez

Содржина

Пред една недела, моите пријатели и јас се собравме и решивме да го гледаме натпреварот во Ла Лига помеѓу Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Го приклучив мојот уред за стриминг и се вклучив во ESPN преку Hulu, но каналот не успеа да се проследи.

Ја рестартирав апликацијата Hulu, па дури и го рестартирав телевизорот, но се соочив со истиот проблем.

Не сакавме да го пропуштиме натпреварот, па почнавме да решаваме проблеми. Еден од моите пријатели, експерт за технологија, го реши проблемот во рок од неколку секунди.

Подоцна, кога натпреварот заврши, тој ме прошета низ причините за проблемот со стриминг и како да го решам ако некогаш повторно се соочам .

Hulu Live TV можеби не работи поради проблеми со серверот, застарена апликација или бавен интернет. За да го решите ова, проверете дали работат серверите Hulu, потоа повторно поврзете го уредот со Hulu и ажурирајте ја апликацијата.

Продолжете да читате за детални решенија за решавање проблеми за да ги поправите проблемите со Hulu Live TV, заедно со врвните алтернативи за оваа услуга.

Проверете дали Hulu е исклучен

Може да се соочите со проблеми при пренесувањето на содржината на Hulu Live TV ако неговите сервери се исклучени.

Кога премногу луѓе користат Hulu истовремено, серверите стануваат слаби. Ова влијае на услугата за стриминг.

Посетете го DownDetector за да проверите дали Hulu се соочува со прекин на услугата во вашата локација.

Ако серверите не работат, ќе мора да почекате додека не се вратат на работа правилно.

Повторно поврзете го вашиот уред соHulu

Понекогаш Hulu Live TV може да има дефект на вашиот уред за проследување поради внатрешни технички грешки.

За да го поправите, можете да го прекинете поврзувањето на уредот од вашата сметка на Hulu и да го поврзете назад до следејќи ги овие чекори:

 1. Отворете ја апликацијата Hulu на вашиот уред и одете во делот „Сметка“.
 2. Изберете ја картичката „Управување со уреди“ под „Гледајте Hulu на вашите уреди“ .
 3. Ќе се појави нов прозорец каде што можете да ги прегледате сите поврзани уреди. Изберете ја опцијата „Отстрани“ покрај уредот што сакате да го прекинете.
 4. Затворете ја апликацијата Hulu и рестартирајте го уредот.
 5. Стартувајте ја апликацијата Hulu и најавете се на вашата сметка за повторно да го поврзете уредот.
 6. Изберете ја опцијата „Активирај на компјутер“, по што можете да го видите вашиот „Код за активирање“.
 7. Посетете го повторно сегментот поврзани уреди, напишете го вашиот код во дадениот простор и притиснете „ Во ред'.
 8. По неколку секунди, уредот ќе се поврзе со вашата сметка на Hulu.

Откако ќе завршите, проверете дали Hulu Live TV работи на вашиот уред.

Ако вашето најавување Hulu не работи, проверете ја вашата Wi-Fi врска.

Ажурирајте ја апликацијата Hulu

Користењето застарена апликација Hulu на вашиот уред за стриминг влијае на неговите перформанси и може да се соочите со неколку проблеми со преносот.

Hulu препорачува користење на најновата верзија на нивната апликација за најдобро искуство.

Следете ги овие чекори за да ја ажурирате апликацијата Hulu на вашиот уред за проследување:

Уреди со Android

 1. Отворетеапликацијата „Play Store“.
 2. Допрете ја иконата на вашиот профил и изберете „Управување со апликации и засилувач; Опција за уред.
 3. Побарајте ја апликацијата Hulu во табулаторот „Достапни ажурирања“.
 4. Кликнете на копчето „Ажурирај“ за да започнете со нејзино ажурирање.

Уреди со iOS

 1. Стартирајте App Store.
 2. Допрете на „Ажурирања“.
 3. Побарајте ја апликацијата Hulu и кликнете на опцијата „Ажурирај“.

Паметни телевизори

Паметниот телевизор обично добива ажурирања на апликацијата Hulu автоматски кога е поврзан на стабилна интернет конекција.

Можете да ја проверите верзијата на апликацијата на вашиот телевизор " Поставки. Сепак, точните чекори може да варираат во зависност од брендот и моделот на вашиот паметен телевизор.

Посетете го Hulu's Check for app и системски ажурирања за повеќе информации за ажурирање на апликацијата на различни уреди за проследување.

Откако ќе заврши ажурирањето на вашиот уред, стартувајте ја апликацијата за да проверите дали функционираат каналите во живо.

Исто така види: Опции за монтирање на камери на прстенест рефлектор: Објаснето

Избришете ја и повторно инсталирајте ја апликацијата Hulu

Понекогаш, оштетените податоци или грешки со апликацијата Hulu може да резултираат со проблеми со преносот на Hulu Live TV.

Таквите проблеми може да се решат со деинсталирање и повторно инсталирање на апликацијата на вашиот уред.

Еве ги чекорите за да го направите тоа на различни уреди:

Исто така види: Протекување на фитинг од ајкула: како да се поправи за неколку минути

Уреди со Android

 1. Долго притискајте ја иконата за апликацијата Hulu.
 2. Изберете „Деинсталирај“ од опциите и потврдете го вашиот избор.
 3. Рестартирајте го уредот.
 4. За да ја инсталирате апликацијата, отворете „Play Store“ и побарајте Hulu.
 5. Допрете на „Инсталирај“опција.

Уреди со iOS

 1. Притиснете и задржете ја иконата на апликацијата Hulu.
 2. Допрете на „Отстрани апликација“ или „X“ од опциите и потврдете ја избор.
 3. Рестартирајте го уредот.
 4. За повторно да ја инсталирате апликацијата, стартувајте „App Store“ и побарајте Hulu.
 5. Допрете на знакот за облак за да ја преземете.

Паметни телевизори

Можете да ја избришете апликацијата за паметни ТВ Hulu со одење во делот „Апликации“ на вашиот телевизор. Сепак, точните чекори може да се разликуваат во зависност од брендот.

Проверете Деинсталирање или повторно инсталирајте ја апликацијата Hulu за информации специфични за уредот за повторно инсталирање на апликацијата.

Штом ќе заврши инсталацијата на апликацијата, отворете ја и најавете се на вашата сметка за да проверите дали Hulu Live TV работи.

Ресетирај ги мрежните поставки на уредот

Понекогаш вашата Wi-Fi врска може да ги наруши перформансите на апликацијата Hulu.

Можете да се обидете да го исклучите вашиот уред за проследување од Wi- Fi мрежа и повторно поврзување за да се реши проблемот.

Ако тоа не помогне, ресетирањето на мрежата на вашиот уред може да биде ефективно.

Сепак, запомнете дека ако го сторите тоа ќе предизвика вашиот уред да заборави сите конекции, вклучувајќи Wi-Fi и Bluetooth.

За да ги ресетирате мрежните поставки на вашиот уред, треба да ги следите овие чекори:

Уреди со Android

 1. Отворете го Апликација „Settings“.
 2. Најдете и отворете „Reset“.
 3. Изберете „Reset Network Settings“ и потврдете го вашиот избор.
 4. Рестартирајте го уредот и повторно поврзете го на Wi- Фи.

Уреди со iOS

 1. Активирајте го менито „Поставки“.
 2. Изберете „Општо“ и допрете на „Пренеси или ресетирање“.
 3. 9>Изберете „Reset“ и изберете „Reset Network Settings“.
 4. Притиснете „OK“ за да го потврдите вашиот избор.
 5. Рестартирајте го уредот и повторно конфигурирајте го уредот на Wi-Fi.

Паметни телевизори

 1. Отворете го менито „Мрежни поставки“ во картичката „Поставки“.
 2. Ќе најдете опција за ресетирање на вашата мрежа. Изберете го и потврдете го вашиот избор.
 3. Рестартирајте го телевизорот кога процесот ќе заврши.
 4. Повторно поврзете го телевизорот на Wi-Fi.

Откако повторно ќе го поврзете уредот со стабилна Wi-Fi конекција, стартувајте ја апликацијата Hulu за да проверите дали функционираат каналите во живо.

Ажурирајте го софтверот на вашиот уред

Застарениот софтвер може да влијае на перформансите на уредот и да ја попречи работата на апликацијата Hulu.

Треба да го ажурирате софтверот на вашиот уред за да ги отстраните ваквите проблеми со следејќи ги овие чекори:

Уреди со Android

 1. Отворете го менито „Поставки“.
 2. Одете до „Систем“.
 3. Допрете на „Софтвер Ажурирај' за да провериш дали има ажурирање. (Во зависност од моделот на вашиот уред, оваа опција може да ја најдете во табулаторот „Напредно“.)
 4. Ако е достапно, кликнете на копчето „Ажурирај“ за да го започнете процесот.

Уреди со iOS

 1. Стартирајте го менито „Поставки“.
 2. Внесете го табот „Општо“ и изберете ја опцијата „Ажурирање софтвер“.
 3. Допрете го копчето „Преземи и инсталирај“ ако има ажурирањедостапни. Ажурирањето ќе започне да се презема.
 4. Откако ќе заврши преземањето, кликнете на копчето „Инсталирај“.

Паметни телевизори

 1. Отворете „Поставки“.
 2. Одете во „Системски софтвер“ и проверете дали има ажурирање на фирмверот.
 3. Доколку е достапно, кликнете на копчето „Ажурирај“.
 4. Почекајте вашиот уред да заврши со ажурирањето.

Штом ќе заврши ажурирањето, отворете ја апликацијата Hulu и проверете дали ТВ во живо работи.

Други корисни поправки

Проверете ја вашата интернет конекција

Hulu Live TV нема да работи правилно ако имате бавен интернет. Минималниот услов за пропусност за пренос на канали во живо на Hulu е 8 Mbps.

Можете да ја проверите брзината на Интернет со посета на Speedtest од Ookla.

Ако се соочувате со бавни брзини, проверете дали има премногу уреди се поврзани на истата мрежа.

Погрижете се да ги исклучите уредите од вашата Wi-Fi мрежа кога не ги користите. Тоа би ви помогнало да избегнете застој во мрежата.

Ако продолжите да се соочувате со проблеми со Интернет, исклучете го рутерот и рестартирајте го.

Контактирајте го вашиот добавувач на услуги доколку проблемот продолжи.

Исчистете го кешот на апликацијата Hulu

Акумулираните датотеки од кешот на вашиот уред за проследување може да пречат во функционирањето на апликацијата Hulu, како што е проблемот со каналите во живо.

Ова може да го решите со чистење на кешот на апликацијата Hulu преку овие чекори:

Уреди со Android

 1. Отворете „Поставки“.
 2. Одете во „Апликации“дел и кликнете на Hulu.
 3. Изберете „Складирање“ и допрете на „Исчисти кеш“.

Уреди со iOS

 1. Стартирајте „Поставки“.
 2. Отворете „Општо“ и одете во „Складирање“.
 3. Допрете Hulu од списокот со апликации и кликнете на „Исчисти кеш“.

Паметни телевизори

 1. Отворете го менито „Поставки“.
 2. Одете во „Апликации“ и кликнете на „Системски апликации“.
 3. Изберете Hulu и допрете на опцијата „Исчисти кеш“.

Откако ќе завршите, стартувајте ја апликацијата Hulu за да проверите дали функционираат каналите во живо.

Контактирајте ја поддршката

Ако вашиот проблем со Hulu Live TV опстојува дури и откако ќе ги следите мерките опишани погоре, посетете го центарот за помош на Hulu.

Можете да ги прочитате нивните водичи за решавање проблеми , побарајте помош од заедницата или стапете во контакт со тимот за поддршка на клиентите.

Топ алтернативи на Hulu

Hulu нуди одлични опции за забава што опфаќаат филмови, ТВ емисии и канали во живо по пристапни цени.

Сепак, има и други добри алтернативи за нивната услуга . Еве некои од главните:

Sling TV

Sling TV нуди три различни планови со 35 до 50 канали во живо. Тие три планови се:

Портокалова

Нуди повеќе од 30 канали во живо и има цена од 35 долари месечно. Тој е ограничен само на еден екран.

Син

Овој план нуди над 45 канали во живо, а исто така има цена од 35 $ месечно. Сепак, можете да уживате во услугата на три истовременоекрани.

Портокалова+

Овој план нуди најголем број канали во живо (над 50). Тоа чини 50 долари месечно, а можете да му пристапите на четири уреди истовремено.

fuboTV

fuboTV најдобро одговара за љубителите на спортот бидејќи нуди различни спортски канали. Може да изберете една од следниве планови:

Pro

Овој план е со цена од 69,99 $ месечно и може да уживате во над 100 канали на 10 уреди истовремено.

Elite

Нуди повеќе од 150 канали и 10 симултани преноси. Неговата цена е 79,99 долари месечно.

Vidgo

Vidgo е неодамнешен конкурент на пазарот, кој нуди атрактивни пакети по пристапни цени. Ги нуди следните планови:

Mas

Ова е план со најниска цена и нуди 30 канали по 39,95 $ месечно.

Плус

Овој план покрива повеќе од 95 канали, по цена од 59,95 $ месечно.

Premium

Нуди над 112 канали, што ве чини 79,95 $ месечно.

YouTube TV

YouTube TV нуди единствен план преполн со повеќе од 85 канали, што го прави силен конкурент на пазарот. Цената е 64,99 долари месечно.

Philo

Philo нуди огромна разновидност на канали по ниска цена. Има единечен пакет со цена од 25 долари месечно, нудејќи 64 канали.

Сепак, ќе ги пропуштите локалните и спортските канали.

Завршни мисли

Мерките за решавање проблеми за проблемот со Hulu Live TVобјаснети во оваа статија се курирани врз основа на моето искуство од реалниот живот и другите претплатници на Hulu откако прочитав повеќе дискусии на форумот.

Ажурирањето на апликацијата Hulu и повторното поврзување на уредот за стриминг е најдиректното и најефикасното решение за овој проблем.

Сепак, можеби ќе треба да поминете низ повеќе чекори за да го решите, во зависност од причините за вашиот проблем.

Можете и да уживате во читањето

 • Хулу наспроти Хулу Плус: Што треба да знам?
 • Дали е Хулу Бесплатно со Verizon? Еве како да го добиете
 • Аудиото на Hulu не е синхронизирано: како да го поправите за неколку минути
 • Како да ги гледате Олимписките игри на Hulu: го направивме Истражувањето
 • Hulu „Имаме проблеми со играњето на ова“ Код за грешка P-DEV320: Како да се поправи за неколку минути

Често поставувани прашања

Како можам да ја ресетирам апликацијата Hulu?

За да ја ресетирате апликацијата Hulu, отворете Поставки > Апликации > Хулу > Складирање > Избриши податоци > ДОБРО.

Зошто Hulu Live не работи на мојот телевизор?

Hulu Live можеби нема да работи на вашиот телевизор поради проблеми со Интернет или застарена апликација.

Како да ја ажурирам апликацијата Hulu на мојот iPhone?

За да ја ажурирате апликацијата Hulu на вашиот iPhone, отворете App Store > Ажурирања > Проверете дали е достапно ажурирање за Hulu > Ажурирање.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.